Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Eliksir Słońca, Eliksir Księżyca (Autopoty)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 290
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zmień nazwe laucher.exe na metin2.bin i niech inni odpalają przez laucher v2 ty nie musisz ;)

zrobilem tak ;)

//nieregulaminowa sygnatura
//BR3ND

Opublikowano

Marcusny nie możesz nic wpisać bo nie wgrałeś plików do root ;)

Może serwer hamachi ? :D

Faktycznie:0

Pominąłem roota.

jednak narazie się wstrzymam bo potrzebuje nowej bazy:)

ale+ dla cb.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

TERENZO ! POWIEDZ ! CZEMU GRACZE NIE MOGE SIE POLACZYC ? WYWALA ICH.

Już pisałem:

"Zmień nazwe laucher.exe na metin2.bin i niech inni odpalają przez laucher v2 ty nie musisz"

Opublikowano

MAM TAK ! ZROBIŁEM TAK.. USUNEŁEM METIN2.BIN .. potem nazwe launcher.exe zmieniłem na metin2.bin i wsadziłem tam launcher mc 2010 v2... i tak samo mają.

//BR3ND

Opublikowano

Już pisałem:

"Zmień nazwe laucher.exe na metin2.bin i niech inni odpalają przez laucher v2 ty nie musisz"

jbc. pamietasz.. co dawales mi na gg serwerimfo.py+launcher+lex.dll(czy jakos tak) ? to oni to maja i przez ten launcher co mi na gg dales odpalaja .... czyli mc 2010 v2 =,=

@EDIT

mam problem z szeptem =.=...

mam wlączone 2 metki np. i jak pisze z postaci gm'a do normalnej to nic nie ma. dopiero gdy postac sie teleportnie do m1 np to dopiero widac szept... OMG !

syserr clienta:

0320 19:45:15732 :: CMapOutdoor::Load - LoadMonsterAreaInfo ERROR

0320 19:46:27213 :: ResourceManager::GetResourcePointer: NOT SUPPORT FILE g:\(ÁÖ)Ŕ̸̹Ł\3d\õŔDZşąý»ç\õŔDZşąý»ç02.psd

0320 19:46:44441 :: GRANNY: r:/granny/rt/granny_file_info.cpp(145): File has run-time type tag of 0x80000015, which doesn't match this version of Granny (0x80000010). Automatic conversion will be attempted.

0320 19:46:09916 :: Traceback (most recent call last):

0320 19:46:09917 :: File "game.py", line 838, in OnRecvWhisper

0320 19:46:09917 :: File "interfaceModule.py", line 1250, in RecvWhisper

0320 19:46:09918 :: File "interfaceModule.py", line 1354, in __MakeWhisperButton

0320 19:46:09918 :: AttributeError

0320 19:46:09918 :: :

0320 19:46:09918 :: 'WhisperButton' object has no attribute 'SetToolTipTextWithColor'

0320 19:46:09918 ::

0320 19:47:50822 :: Traceback (most recent call last):

0320 19:47:50822 :: File "game.py", line 838, in OnRecvWhisper

0320 19:47:50822 :: File "interfaceModule.py", line 1250, in RecvWhisper

0320 19:47:50822 :: File "interfaceModule.py", line 1354, in __MakeWhisperButton

0320 19:47:50822 :: AttributeError

0320 19:47:50822 :: :

0320 19:47:50822 :: 'WhisperButton' object has no attribute 'SetToolTipTextWithColor'

0320 19:47:50822 ::

0320 19:47:06576 :: GRANNY: r:/granny/rt/granny_file_info.cpp(145): File has run-time type tag of 0x8000000f, which doesn't match this version of Granny (0x80000010). Automatic conversion will be attempted.

co moze być nie tak ?

//BR3ND

Opublikowano

Nic konstruktywnego nie wniosłeś do tematu dzieciaku. Paszoł won z tematu.

Autopot działa tylko właścicielowi serwera -.-. Bo jak dam te same pliki innym, które u mnie działają i mogę wejść na serwer to oni za CHINY LUDOWE nie wejdą na niego. Bo po wybraniu postaci zamyka im się okno klienta albo wyrzuca do logowania :).

Natomiast jak dam im moje root + moj launcher bez tych syfiatych plików root i launchera z tego tutoriala to oni spokojnie sie lacza do mojego serwera.

Dokładnie kolego... moj znajomi tez nie moga sie polaczyc przez te root i launcher z tego tuta...

Nie chce mi sie kłócić. Gówno sie znasz, a najwięcej udzielasz. Jeżeli chciałeś zabłysnąć żałosnymi screenami z twojego posta nie udało ci sie.

Jeśli nie potrafisz zrobić tak prostej rzeczy jak dodanie kilku linijek do roota współczuje przyjaciołom którzy z tobą grają.

funkit.png

dziękuje za sygne Baksiu :)

Opublikowano

Sensei wgraj sobie do tego swoje item_proto item_list itd itp. To jest root locale_pl i uiscript z 2011 roku na tym all dziala ;d

Download:

http://speedy.sh/kyYNv/Pack-2011.rar

Opublikowano

@up

kur** NIE ! bo strace all.. atlasinfo itd !... daj mi tutaj same pliki które mam tylko do root skopiować i do item_proto i item_list.

@down

nie o to mi chodzi -.-

//BR3ND

Opublikowano

Nie chce mi sie kłócić. Gówno sie znasz, a najwięcej udzielasz. Jeżeli chciałeś zabłysnąć żałosnymi screenami z twojego posta nie udało ci sie.

Jeśli nie potrafisz zrobić tak prostej rzeczy jak dodanie kilku linijek do roota współczuje przyjaciołom którzy z tobą grają.

Znowu trollujesz post został zgłoszony :). Gdybym nie potrafił to na własnym launcherze i rootach by moi przyjaciele nie mogli sie połączyć. A jednak łączą się. Problem sprawia launcher i root z tego tematu :). Sa najwyrazniej zepsute .

jqeuR.png

Opublikowano

@up

rozwiazales problem z poloczeniem ?

Przez ten launcher z poradnika mogę się łączyć sam do serwera, ale mam ip serwera wiec moge sie polaczyc. Jedynie jak ktos inny ma inny adres IP niz mojego serwera to nie moze sie polaczyc.

Od razu mówię, ze mam zewnetrzne IP wiec nie jade na hamachi i portmapach :). Na moim launcherze i rootach działa kolegom łaczenie do swiata serwera.

Na launcherze z poradnika moga zalogowac sie do serwera, wybrać postać i po wybraniu postaci ich wywala do logowania / zamyka im okno klienta.

jqeuR.png

Opublikowano

aa.. a uzywasz mc 2010 v2 moze ? czy jakiego ? bo ja sprawdzalem na tym z poradnika -.- a na mc v2 nie patrzalem(hamachi)

//BR3ND

Opublikowano

tego sury? w tym launcehrze u sury są takie pliki jak:

mc_2010

serwerimfo.py

lex.dll

metin2.bin

???

bo mam launcher mc 2010 v2( to ten z glowa sury) jak nie ten bo mam inny ale mam glowe sury.

//BR3ND

Opublikowano

tego sury? w tym launcehrze u sury są takie pliki jak:

mc_2010

serwerimfo.py

lex.dll

metin2.bin

???

bo mam launcher mc 2010 v2( to ten z glowa sury) jak nie ten bo mam inny ale mam glowe sury.

Tak dokładnie te pliki mają moi przyjaciele ;).

jqeuR.png

Opublikowano

aha :) czyli dobry mam launcher :>.. ale to hamachi to bedzie dzialac? bo cos czytalem ze nie jedziesz na hamaku.

@EDIT

PAN..masz skype z mikro? mam sprawe z szeptem.

//BR3ND

Opublikowano

Ja używam tego samego Launchera jaki jest w paczce i spokojnie mogą się łączyć inni (przynajmniej mogli zanim dodałem autopoty z tematu, po dodaniu jeszcze ie sprawdzałem) ;)

Opublikowano

@Terenzo

czy to sie nie bd komplikowało z interfejsem co dałes?

bo trzeba podmienić pliki ui.py.

Nie bedzie.. Zrób tego tuta z interface'u od nowa.

Opublikowano

Zrobiłem

teraz reboot serwera.

mam jeszcze pytanie, w locale_game te wpisy na samym dole dodac?

Mogą być na samym dole. Jeszcze na samym dole musi być pusty wiersz chyba...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...