Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Eliksir Słońca, Eliksir Księżyca (Autopoty)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 290
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

jak masz panga to musisz all pliki podmienić. ;>

ale jakie pliki mam podmienić !?!?!?!??!!?!?!?!?!?!? DAJ MI JE ! w aktualizacji ich nie ma.. mam tylko takie coś:

pliki do effect

pliki do etc

pliki do icon

plik do root

plik do root - bez new skili

jakie pliki mam w root podmienic z jakiego folderu? z tego new skili?

//nieregulaminowa sygnatura
//BR3ND

Opublikowano

Mi już wszystko ładnie pięknie śmiga.

Pliki GladoR s1/ Divine / GladoR'a s2 medium/hard

Możemy się jakos dogadać w sprawie plików PW

New Project Start Workout

Opublikowano

EDIT: Wycofuję poprzednie słowa.

Jednak występują problemy z podłączeniem innych graczy do mojego serwera. Co bym nie robił zawsze ich wywala po wybraniu postaci.

Autor powinien podać poprawne pliki do roota albo paczkę root :/. No chyba, że ten jego launcher jest do bani.

Na tych plikach mogę wejść samemu na serwer, ale kumple juz nie mogą. To wina root albo launchera.

jqeuR.png

Opublikowano

Sensei mi juz szept dziala tylko musze dodac zeby pisac na zloto jako gm bo mam tak ze jak pisze z postaci gm to na bialo jest Sensei jak chcesz zeby ci szept dzialal musisz miec uiscript 2010 i rooty dobre zapewne albo masz rooty walniete albo uiscript

Ps. Piszecie z postaci gm na zloto czy na bialo jako gm? bo ja na bialo jak ktos pisze na zloto i umie to naprawic niech napisze daje limit "lubie to" jak ktos pomoze zrobic zebym na zloto pisal ;p

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Oto mój syserr po zabawie z autopotami -.- :

0320 11:03:17114 :: CMapOutdoor::Load - LoadMonsterAreaInfo ERROR

0320 11:03:18387 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(D:/ymir work/pc/common/effect/armor/armor-4-2-1.mse) Error

0320 11:03:18387 :: CInstanceBase::RegisterEffect(eEftType=248, c_szEftAttachBone=Bip01, c_szEftName=D:/ymir work/pc/common/effect/armor/armor-4-2-1.mse, isCache=0) - Error

0320 11:03:18390 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(D:/ymir work/pc/common/effect/armor/armor-4-2-2.mse) Error

0320 11:03:18390 :: CInstanceBase::RegisterEffect(eEftType=249, c_szEftAttachBone=Bip01, c_szEftName=D:/ymir work/pc/common/effect/armor/armor-4-2-2.mse, isCache=0) - Error

0320 11:03:18681 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/pc/warrior/effect/gi_long_sword.mse) Error

0320 11:03:18836 :: CRaceData::RegisterMotionData - LoadMotionData(c_szFileName=d:/ymir work/pc/warrior/skill/gihyeol_2.msa) ERROR

0320 11:03:18887 :: CRaceData::RegisterMotionData - LoadMotionData(c_szFileName=d:/ymir work/pc/warrior/skill/noegeom_2.msa) ERROR

0320 11:03:18941 :: CRaceData::RegisterMotionData - LoadMotionData(c_szFileName=d:/ymir work/pc/warrior/skill/gihyeol_3.msa) ERROR

0320 11:03:18995 :: CRaceData::RegisterMotionData - LoadMotionData(c_szFileName=d:/ymir work/pc/warrior/skill/noegeom_3.msa) ERROR

0320 11:03:19055 :: CRaceData::RegisterMotionData - LoadMotionData(c_szFileName=d:/ymir work/pc/warrior/skill/gihyeol_4.msa) ERROR

0320 11:03:19118 :: CRaceData::RegisterMotionData - LoadMotionData(c_szFileName=d:/ymir work/pc/warrior/skill/noegeom_4.msa) ERROR

0320 11:03:19549 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/metin2data/season1/effect/pc/warrior/effect/spark.mse) Error

0320 11:03:19551 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/pc/warrior/effect/gi_long_sword.mse) Error

0320 11:03:19616 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/metin2data/season1/effect/pc/warrior/effect/spark_2.mse) Error

0320 11:03:19618 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/pc/warrior/effect/gi_long_sword.mse) Error

0320 11:03:19621 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/pc/warrior/effect/gihyeol_2.mse) Error

0320 11:03:19627 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/pc/warrior/effect/noegeomdorae_2.mse) Error

0320 11:03:19630 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/pc/warrior/effect/noegeomdorae_loop_2.mse) Error

0320 11:03:19639 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/metin2data/season1/effect/pc/warrior/effect/spark_3.mse) Error

0320 11:03:19642 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/pc/warrior/effect/gi_long_sword.mse) Error

0320 11:03:19645 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/pc/warrior/effect/gihyeol_3.mse) Error

0320 11:03:19654 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/pc/warrior/effect/noegeomdorae_3.mse) Error

0320 11:03:19657 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/pc/warrior/effect/noegeomdorae_loop_3.mse) Error

0320 11:03:19666 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/metin2data/season1/effect/pc/warrior/effect/spark_4.mse) Error

0320 11:03:19669 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/pc/warrior/effect/gi_long_sword.mse) Error

0320 11:03:19672 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/metin2data/season1/effect/pc/warrior/effect/gihyeol_4.mse) Error

0320 11:03:19678 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/metin2data/season1/effect/pc/warrior/effect/noegeomdorae_4.mse) Error

0320 11:03:19681 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/metin2data/season1/effect/pc/warrior/effect/noegeomdorae_loop_4.mse) Error

0320 11:03:20068 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/pc/assassin/effect/seomjeom_start.mse) Error

0320 11:03:20070 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/pc/assassin/effect/seomjeom_end.mse) Error

0320 11:03:20073 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/pc/assassin/effect/seomjeom_blow.mse) Error

0320 11:03:20076 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/pc/assassin/effect/seomjeom_hand.mse) Error

0320 11:03:20208 :: CRaceData::RegisterMotionData - LoadMotionData(c_szFileName=d:/ymir work/pc/assassin/skill/seomjeon_2.msa) ERROR

0320 11:03:20336 :: CRaceData::RegisterMotionData - LoadMotionData(c_szFileName=d:/ymir work/pc/assassin/skill/seomjeon_3.msa) ERROR

0320 11:03:20477 :: CRaceData::RegisterMotionData - LoadMotionData(c_szFileName=d:/ymir work/pc/assassin/skill/seomjeon_4.msa) ERROR

0320 11:03:20546 :: CRaceData::RegisterMotionData - LoadMotionData(c_szFileName=d:/ymir work/pc/assassin/skill/seomgwang_4.msa) ERROR

0320 11:03:20958 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/pc/assassin/effect/seomjeom_start.mse) Error

0320 11:03:20961 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/pc/assassin/effect/seomjeom_end.mse) Error

0320 11:03:20963 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/pc/assassin/effect/seomjeom_blow.mse) Error

0320 11:03:20966 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/ymir work/pc/assassin/effect/seomjeom_hand.mse) Error

0320 11:03:21003 :: CRaceData::RegisterMotionData - LoadMotionData(c_szFileName=d:/ymir work/pc2/assassin/skill/seomjeon_2.msa) ERROR

0320 11:03:21013 :: CRaceData::RegisterMotionData - LoadMotionData(c_szFileName=d:/ymir work/pc2/assassin/skill/seomjeon_3.msa) ERROR

0320 11:03:21022 :: CRaceData::RegisterMotionData - LoadMotionData(c_szFileName=d:/ymir work/pc2/assassin/skill/seomjeon_4.msa) ERROR

0320 11:03:21028 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/metin2data/season1/effect/pc/assassin/effect/seomgwang_hand_4.mse) Error

0320 11:03:21031 :: CEffectManager::RegisterEffect - LoadScript(d:/metin2data/season1/effect/pc/assassin/effect/seomgwang_blow_4.mse) Error

0320 11:03:24165 ::

game.py(line:221) Open

game.py(line:612) StartGame

game.py(line:755) RefreshCharacter

interfaceModule.py(line:508) RefreshCharacter

uiCharacter.py(line:1100) RefreshCharacter

uiCharacter.py(line:1145) __SetSkillSlotData

uiCharacter.py(line:849) RefreshSkill

uiCharacter.py(line:824) __RefreshSkillPage

GameWindow.Open - exceptions.RuntimeError:skill.GetSkillType - Failed to find skill by 6

0320 11:03:24165 :: ============================================================================================================

0320 11:03:24165 :: Abort!!!!

Chyba jednak pójde na niemieckie forum bo tutaj wykonać tutka i potem pierdolić się z błedami to strata czasu.

jqeuR.png

Opublikowano

Ludzie, on zrobił poradnik jak wgrać autopoty, co już chcecie sobie robić dalej to jest Wasza sprawa, kombinujcie..

Nie wiem ile razy trzeba powtarzać, że pliczki do szeptu dawno zostały podane, żeby dodać 6 skill wystarczy edytować od linijki 67SKILL etc. w else wkleić id nowych skilli tak jak jest wyżej, a niżej w linijkach gdzie je wczytuje usunąć if skill_enable.

Mam nadzieję, że chociaż was poprowadziłem, pozdrawiam.

Opublikowano

Oto mój syserr po zabawie z autopotami -.- :

Chyba jednak pójde na niemieckie forum bo tutaj wykonać tutka i potem pierdolić się z błedami to strata czasu.

Idź pierdolnij sie w głowe, dobrze ci zrobi.

funkit.png

dziękuje za sygne Baksiu :)

Opublikowano

Autopot dziala! dowód: http://www.fotosik.p...dfb7def26d.html (nie piszcie glupot ze nie dziala)

Tylko jak zrobic zeby jak pisze z postaci gm do gracza pisalo na złoto bo mam tak ze jak pisze z postaci gm do gracza to na bialo pisze ;/

jak ktos pomoze daje limit "Lubie to" na 2 dni!

Terenzo napisz na gg :)

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

spx.. gracze nie moge sie polaczyc... gdy wybieraja postac to ich wywala do wyboru CH.. -.-

//BR3ND

Opublikowano

Ludzie, on zrobił poradnik jak wgrać autopoty, co już chcecie sobie robić dalej to jest Wasza sprawa, kombinujcie..

Nie wiem ile razy trzeba powtarzać, że pliczki do szeptu dawno zostały podane, żeby dodać 6 skill wystarczy edytować od linijki 67SKILL etc. w else wkleić id nowych skilli tak jak jest wyżej, a niżej w linijkach gdzie je wczytuje usunąć if skill_enable.

Mam nadzieję, że chociaż was poprowadziłem, pozdrawiam.

To nie TY masz nam mówić tylko cwany autor tuta. Co z tego, że mi działają autopoty i mogę wejść na serwer skoro SYSERR sypie błędami :]. Autor na GG mowił, że testowal na 2008 , 2010 kliencie i co ?

Dodatkowo moi znajomi nie mogą wejść na serwer przez te zwalone pliki z roota albo launcher z tego tuta;]. Sam na serwerze nie zamierzam grać.

Jak daje im moje root i launcher to dziala im i moga wejsc .

Głupoty gadacie, wszystko co jest w tutorialu działa na 100% :)

0320150821.jpg

Oh cudownie kolego, daj mi wejsc na Twoj serwer to zobaczymy czy mnie nie wypierdoli do okna logowania czy tez okno klienta nie zamknie sie po zakonczeniu ladowania paska.

Problemem jest niemożność wejścia INNYCH czyt. innych IP niż moje na mój serwer :). Dodam od razu, że moje ROOT.epk bez plików z tego tuta oraz launcher mój spokojnie pozwalaja polaczyc sie innym z moim serwerem.

No i syserr pluje brakiem plikow z skillami. Tylko ja wgrywam pliki z folderu "ROOT BEZ NOWYCH SKILLI". Takze z calym szacunkiem ktos tu ostro leci w chuja.

Idź pierdolnij sie w głowe, dobrze ci zrobi.

Nic konstruktywnego nie wniosłeś do tematu dzieciaku. Paszoł won z tematu.

Autopot dziala! dowód: http://www.fotosik.p...dfb7def26d.html (nie piszcie glupot ze nie dziala)

Tylko jak zrobic zeby jak pisze z postaci gm do gracza pisalo na złoto bo mam tak ze jak pisze z postaci gm do gracza to na bialo pisze ;/

jak ktos pomoze daje limit "Lubie to" na 2 dni!

Terenzo napisz na gg :)

Autopot działa tylko właścicielowi serwera -.-. Bo jak dam te same pliki innym, które u mnie działają i mogę wejść na serwer to oni za CHINY LUDOWE nie wejdą na niego. Bo po wybraniu postaci zamyka im się okno klienta albo wyrzuca do logowania :).

Natomiast jak dam im moje root + moj launcher bez tych syfiatych plików root i launchera z tego tutoriala to oni spokojnie sie lacza do mojego serwera.

spx.. gracze nie moge sie polaczyc... gdy wybieraja postac to ich wywala do wyboru CH.. -.-

Dokładnie kolego... moj znajomi tez nie moga sie polaczyc przez te root i launcher z tego tuta...

jqeuR.png

Opublikowano

To nie TY masz nam mówić tylko cwany autor tuta. Co z tego, że mi działają autopoty i mogę wejść na serwer skoro SYSERR sypie błędami :]. Autor na GG mowił, że testowal na 2008 , 2010 kliencie i co ?

Dodatkowo moi znajomi nie mogą wejść na serwer przez te zwalone pliki z roota albo launcher z tego tuta;]. Sam na serwerze nie zamierzam grać.

Jak daje im moje root i launcher to dziala im i moga wejsc .

Oh cudownie kolego, daj mi wejsc na Twoj serwer to zobaczymy czy mnie nie wypierdoli do okna logowania czy tez okno klienta nie zamknie sie po zakonczeniu ladowania paska.

Problemem jest niemożność wejścia INNYCH czyt. innych IP niż moje na mój serwer :). Dodam od razu, że moje ROOT.epk bez plików z tego tuta oraz launcher mój spokojnie pozwalaja polaczyc sie innym z moim serwerem.

No i syserr pluje brakiem plikow z skillami. Tylko ja wgrywam pliki z folderu "ROOT BEZ NOWYCH SKILLI". Takze z calym szacunkiem ktos tu ostro leci w chuja.

Nic konstruktywnego nie wniosłeś do tematu dzieciaku. Paszoł won z tematu.

Autopot działa tylko właścicielowi serwera -.-. Bo jak dam te same pliki innym, które u mnie działają i mogę wejść na serwer to oni za CHINY LUDOWE nie wejdą na niego. Bo po wybraniu postaci zamyka im się okno klienta albo wyrzuca do logowania :).

Natomiast jak dam im moje root + moj launcher bez tych syfiatych plików root i launchera z tego tutoriala to oni spokojnie sie lacza do mojego serwera.

Dokładnie kolego... moj znajomi tez nie moga sie polaczyc przez te root i launcher z tego tuta...

spróbuj pliki PLIKI Root tylko(new skil nie wklejaj)

//BR3ND

Opublikowano

Się niefortunnie dla autora tematu złożyło, że sprawdziłem z ziomkiem (PanZagłady) działanie tych bajerów... Efekt? On, jako host, mógł wejść bez problemu, ja natomiast miałem powrót do okna logowania każdorazowo po wybraniu postaci.

Też mam dać dowód? :3

Opublikowano

spróbuj pliki PLIKI Root tylko(new skil nie wklejaj)

Ziom ja new skilli nie wklejam bo nawet ich nie chcę. Celowo wybralem pliki z folderu pt: " BEZ NOWYCH SKILLI" . To chyba oczywiste, że nie powinno sie pluc o brak plikow nowych skilli prawda ?

Nawet jak uzylem plikow z root dla nowych skilli to tez nie dzialalo innym :). Albo launcher albo root sa do kitu.

Testowałem z osobami:

T-00 oraz Dargon :). Nie są to randomy ani newbie. Ja sam nie jestem newbie i robiłem wszystko zgodnie z tutkiem.

jqeuR.png

Opublikowano

Też bym prosił o poprawę plików z tutoriala bo póki co to jakiś marny żart, że inni nie mogą do nas się dołączyć, a sami nie zamierzamy grac na tym serwerze .

No i dlaczego klient pluje sie o pliki new skilli skoro to katalog o nazwie " ROOT BEZ NEW SKILLI " ?

jqeuR.png

Opublikowano

na czacie? hmm nie sprawdzalem -.- .. szept naprawilem... ale gracze maja blad :( tzn. po wybieraniu postaci loga do wyboru CH/

//BR3ND

Opublikowano

Marcusny nie możesz nic wpisać bo nie wgrałeś plików do root ;)

na czacie? hmm nie sprawdzalem -.- .. szept naprawilem... ale gracze maja blad :( tzn. po wybieraniu postaci loga do wyboru CH/

Może serwer hamachi ? :D

Opublikowano

Marcusny nie możesz nic wpisać bo nie wgrałeś plików do root ;)

Może serwer hamachi ? :D

tak, mam serwer hamachi :)

//BR3ND

Opublikowano

@up bo potrzebujesz inny lancher.

jak na hamachi to tylko działa lancher z głowa sury.

bo inne lanchery ciągną dane z roota.

Jednak na tym lancherze z głowa sury ludzie nie bd mogli użyć autopota.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

czemu na launcherze nie beda mogli uzyc autopota? ja akurat gram na nim, i moge :)

ps. gracze uzywaja glowe sury :P

//BR3ND

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...