Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Apple vs. reszta

hrabia14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapomniałem jeszcze dodać o jednym. iOS jest dostępny tylko na iPhone(jeżeli mówimy o smartfonach), a Android jest dostępny na setkach smartfonów, więc co za tym idzie, Apple ma korzystniejszą sytuację, ponieważ wszystkie gry, które wychodzą na iPhone są bezpośrednio pod niego optymalizowane. Twórcy gier na Androida mają problem z optymalizacją, ponieważ jeżeli zrobią zbyt wymagającą grę, to nie będzie ona działać na starszych modelach smartfonów, a co za tym idzie - będą mieli mniejsze zyski ze sprzedaży.

Jeżeli gry byłyby robione i optymalizowane tylko pod Samsunga Galaxy S II, tak jak jest to robione przy iPhone 4S, to już dawno SGSII byłby zwycięzcą jeżeli chodzi o grafikę. Najprawdopodobniej następna generacja iPhone'a mogłaby z nim pod tym względem konkurować.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Skoro to temat o telefonach to mysle ze jezeli zapytam ktory telefon mam zakupic nie bedzie offtopem.Myslalem nad 3 telefonami: Iphone 4,HTC sensation,s II.Ktory z tych telefonow jest najlepszy jezeli chodzi o gry itp

Opublikowano

@up sII

Co do tych gier to:

A spójrzcie chociażby na drzewa, na Iphone są bardziej szczegółowe.

To nie wina grafiki ani samego telefonu tylko dopracowania gry.Na pewno są jakieś "testery" kolorów itd.. Ide o moją rękę że SGS II lepiej wychodzi od iphona.SuperAmoLed jest lepszy od ciekłokryhstalicznych ekranów

Opublikowano

Jeśli chodzi o gry - iphone 4s

Muzyka - Iphone 4s (itunes itd.)

Aplikacje użytkowe - Iphone 4s

Praca biurowa itp. - S II

Wybieraj ;)

Zapomniałem jeszcze dodać o jednym. iOS jest dostępny tylko na iPhone(jeżeli mówimy o smartfonach), a Android jest dostępny na setkach smartfonów, więc co za tym idzie, Apple ma korzystniejszą sytuację, ponieważ wszystkie gry, które wychodzą na iPhone są bezpośrednio pod niego optymalizowane. Twórcy gier na Androida mają problem z optymalizacją, ponieważ jeżeli zrobią zbyt wymagającą grę, to nie będzie ona działać na starszych modelach smartfonów, a co za tym idzie - będą mieli mniejsze zyski ze sprzedaży.

Jeżeli gry byłyby robione i optymalizowane tylko pod Samsunga Galaxy S II, tak jak jest to robione przy iPhone 4S, to już dawno SGSII byłby zwycięzcą jeżeli chodzi o grafikę. Najprawdopodobniej następna generacja iPhone'a mogłaby z nim pod tym względem konkurować.

Zapomniałem, popatrz na nazwę tematu "Apple vs. reszta". Jako firma Apple miażdży Samsungi i całą resztę, lepsza obsługa klienta, dłuższe wsparcie dla telefonów, optymalizacja aplikacj itd.

Ty chłopie ale ta grafa to wiesz teraz lepsza a na tamtym screenie była chu* a po za tym wiesz ja też potrafie odpalić photoshopa i przerobić na lepszą grafe.

To odpal photoshopa i popraw tak grafę, ciekawe jak to zrobisz.

Bo nie ma sensu robić takich gier? Jak chcę sobie pograć w jakąś super grę to siadam do komputera albo konsoli. Granie na smartfonie w takie gry to masakra.

A tak po drugie, jak możesz porównywać iPhone z Androidem, jedno to smartfon a drugie to OS(którego posiadają setki smartfonów) :s Nie zmienia to też faktu, że SGS II, którego porównujemy tu bezpośrednio z iPhonem jest mocniejszy i gry będą miały lepszą grafikę, niż gry które wypuszcza się na iPhone'a.

PS Parę postów wyżej napisałeś, że na iPhonie usunięto przyciski kierowania, a sam dodałeś screena z takimi przyciskami i podpisałeś, że to screen z produktu Apple. Dafuq?

Bo pierwszy screen to była grafika promocyjna, sorry pomyłka. Obecny screen jest autentyczny.

@up sII

Co do tych gier to:

To nie wina grafiki ani samego telefonu tylko dopracowania gry.Na pewno są jakieś "testery" kolorów itd.. Ide o moją rękę że SGS II lepiej wychodzi od iphona.SuperAmoLed jest lepszy od ciekłokryhstalicznych ekranów

Zacznijcie wreszcie popierac swoje "wnioski" screenami, proszę...

DOWN

Znowu zaczynasz...

Jak coś mówisz to poprzyj to dowodami, chociażby wyszukaj w necie. (mówiłeś o grafice)

DOWN

I co z tego? Koleś se gada i gada a wszystko to już ty mi naspamiłeś a ja to skontrowałem...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano
Zapomniałem, popatrz na nazwę tematu "Apple vs. reszta". Jako firma Apple miażdży Samsungi i całą resztę, lepsza obsługa klienta, dłuższe wsparcie dla telefonów, optymalizacja aplikacj itd.

Apple ma ułatwioną sprawę, bo ma do obsługi tylko jeden smartfon, dlatego jest lepsza optymalizacja, wsparcie itd. Co nie zmienia faktu, że smartfonem lepszym od iPhone 4S jest nadal Samsung Galaxy S II i pod względem sprzętowym i pod względem jakościowym. Może iPhone 5 dopiero dorówna SGSII.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Dokładnie.Popatrz choćby na to ile samsung robi sprzętu.Myśl co by się dzialo jakby skupił się jedynie na takich bajerkach jak apple..

Opublikowano

Wiecie co, już mnie męczy ta "dyskusja" bazujecie cały czas na tych samych argumentach i oceniacie subiektywnie, nie obiektywnie.

Temat pozostawiam jego pierwotnemu przeznaczeniu, czyli do wyrażania opinii o smartfonach. Każdy offtop będzie raportowany. Nara!

Opublikowano

Ja tam mam argumenty.tobie ich zabrakło.

Teoria wytrzymałości i jakości OBALONA

Teoria Hologramów OBALONA

Teoria że iphone jest lepszy sprzętowo OBALONA

Teoria kozackiej grafiki OBAlona...

Opublikowano

Powiedz mi jedno:

Dlaczego dałeś SS "zmodowanego" GTA3? :)

Na początku gry nie ma ALFY 146 tylko jakiś randomowy gniot. Czyżby tamten "randomowy gniot" był przeciw tobie?

BTW. Tutaj mnie nie oszukasz :)

Opublikowano

UP

Nie chciałem już się wypowiadać, ale sprostuję.

Pierwszy screen to był screen sprzed premiery, bez interfrejsu, jako grafika pokazowa.

Obecny screen to autentyczny footage z gry.

Koniec.

Opublikowano

http://thetecherra.com/wp-content/uploads/2011/12/gta3_kuruma_alfaromeo.jpg

Zmodowane :)

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSMvSmTwOCXLofI92qChArwPi-WD9SHI8YGZdTOyhf7KZ2OcYzk

Nic nie ruszane :)

I kto ma rację? :) Ten car jest podmieniony i nie zaprzeczysz

Opublikowano

a po za tym ten twój srajfon nawet nie odtwarza flasha w przegladarce YOU MAD?;/

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Apple hm... jest to dobra firma, powiem nawet iż bardzo dobra, chodzi mi tylko w porównaniu telefonów, ponieważ tylko to mogę porównać i po dłuższym namyśle wybrałbym chyba i tak Android'a, sam nie wiem czemu ale bardziej przypadł mi do gustu.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Nawet nie o to chodzi. Ten gościu podaje SS'y zmodowanego GTA3 i się szczerzy. Gdybym miał SGSII ( na moim miniaczu all na low, chainfire 3d, etc ;/) to też wgrałbym TXT HD...

A tutaj macie prawdziwy gameplay ( z czystej wersji, NIE MODOWANEJ )

http://www.youtube.com/watch?v=IAivd1q9sRk

Opublikowano

http://thetecherra.com/wp-content/uploads/2011/12/gta3_kuruma_alfaromeo.jpg

Zmodowane :)

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSMvSmTwOCXLofI92qChArwPi-WD9SHI8YGZdTOyhf7KZ2OcYzk

Nic nie ruszane :)

I kto ma rację? :) Ten car jest podmieniony i nie zaprzeczysz

Może faktycznie masz rację, przed chwilą przyszła do mnie koleżanka, ma ona galaxy S II. Chwilę pooglądałem i faktycznie muszę przyznać, że to zacny telefon. Mimo to, wolę Iphone, bardziej mnie przekonuje jakoś. Ale przyznaje - S II zły nie jest. :)

Opublikowano

Najpierw się spierasz, że to jest "szajsung" dla biedaków, a po obaleniu twojej teorii mówisz, że to dobry telefon? L.O.L

Opublikowano

Dzisiaj pytałem się kolegi z klasy jak wrażenia z przejścia z iPhone'a 3(co prawda to tylko "trójka", ale to w sumie nie tak duża różnica) na SGSII i powiedział, że już na iPhone 4S by się na pewno nie zgodził. Sam się trochę tym Galaxy bawiłem i jakbym miał kupować smartfona to tylko tego.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...