Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Apple vs. reszta

hrabia14

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie wiem czy to tylko ty, czy wszyscy, ale wy faktycznie hatujecie apple'a bo was po prostu nie stać...

Mogę sobie w każdej chwili kupić tego IPH, ale nie kupie go, gdyż jest DO DUPSKA ... Jakbym miał kupić teraz to wybrałbym SGS II, ale mój Miniacz jest zajebisty.

Opublikowano

uffff <strzela z karku> przeczytałem cały ten nudny temat, znalazłem specyfikacje obydwu telefonów, zara przejde do porównania, jeszcze kilka słów przedmowy :D nie lubie dotykalskich telefonów, mam se w715 (też ze względu na brak kasy na coś lepszego, ale spodobały mi sie jego mozliwości :D) jak miałbym już wybierać z telefonów dotykowych to byłby to tylko z pełną qwerty rozsuwaną, probably motorala milestone :D

1. to co chyba najbardziej mnie uderzyło w applu, BRAK SLOTU NA KARTE PAMIĘCI o_O, super 32gb, no dużo, s2 ma 16 wbudowanej +32 karta ;o

2. filmy, s2: full hd, i phone hd ready :D

3. szybkość pobierania danych 7,2mbit apple, 21mbit s2

4. ekran... koleżanka ma jakiegos samsunga co ma super amoleda, najlepszy wyświetlacz jaki widziałem w życiu, s2 ma super amoled + więc nie wiem czego sie spodziewać, ale apple raczej mu nie dorównuje ;d

5. apple ma lepszą rozdzielczość

6. s2 bluetooth standard 3.0 a apple stare 2.1 ;D

7. s2 ma radio :)

8. większa pojemność baterii s2

9. dłuższy czas czuwania/rozmów s2

apple ssie

ae1d1005fe.png

Opublikowano
Nie wiem czy to tylko ty, czy wszyscy, ale wy faktycznie hatujecie apple'a bo was po prostu nie stać...

Gdybym chciał to miałbym i iP4S i SGS2, ale nie lubię wyrzucać pieniędzy w błoto, na coś co jest mi całkowicie do szczęścia nie potrzebne. A i tak nadal sądzę, że jeżeli miałbym wydać tyle kasy na telefon, to nie kupiłbym produktu Apple, bo to jest po prostu nieopłacalne.

Owszem, ale nie ma tu żadnego fanboystwa czy jakichś zboczeń. Po prostu cenie sobie jakość, powtarzam JAKOŚĆ, a nie wytrzymałość na rzuty telefonem w dal, dlatego wybieram Apple. Czemu? Bo mam pewność, że dostanę produkt najwyższej klasy, zgodnie z zasadą płacę i wymagam.

Jakość = wytrzymałość. Nikt tutaj nie mówi, że rzuca telefonem w dal, mało Ci się razy zdarzyło upuścić coś przez przypadek? Tak samo jest z telefonem - złośliwość rzeczy martwych. A teraz upuść kilka razy iPhone'a przez przypadek i upuść kilka razy przez przypadek SGSII czy inny porównywalny telefon i wtedy porównaj. Przekonasz się co to jest jakość.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Moja ocena:

Masz kasę - bierz Apple - dobry telefon jednak ta cena :(

Masz kasę, ale mniej lub chcesz telefon z przyszłością - coś z Androida

Sam mam Xperie X8 i jak na takie coś na telefonie śmigają mi dobre gry, nic nie tnie, duże możliwości modyfikacji itp.

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano
Uspokój się, to, że telefonik na, który ciułałeś pół życia jest według mnie gorszy to nie powód do płaczu...
Kolejny raz podkreśliłes że jest od cb gorszy bo ma mniej kasy.Żałosny jesteś.

@up chyba nie..

Opublikowano

Powiadasz Hologramy tak ? I że niby tylko apple ?

http://android.com.p...ektorem-hd.html

Łapaj

Apple SSSie pałe..

@EDIT

A i że jeszcze Apple zawsze wszystko pierwszy ?

http://android.com.pl/news/rozne/3901-apple-przegrywa-z-motorol-musi-wyczy-push-w-mobileme-i-icloud.html

I powtórzę APPLE SSSSIE PAŁE...

r718w5.png

Opublikowano

Nie przeczę.

Na androida łatwo się programuje, jest masa programów, jest otwarty, zdobywa ogromną popularność, ma możliwości jak iOS, a właściwie to większe, a iPhone ma dobry tylko wygląd (softu jak i hardware)

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Ah the dzieci iphone , mieszkam w angli i tutaj każdy ma ten badziew ostatnio typkowi spadł na ziemie i co sie stałoo ? Zgadnijcie no co ku**** ROZ****** SIę cały wyświetlacz i obudowa , tydz pózniej ziomkowi spadł samsung z jeszcze gorszej wysokości bo spadł z półki i tylko klapka tylnia odpadła .. Więc pozdro dla dzieciaków stawiających na wytrzymałość

Zasrane nadgryzione jabłko ssie -.-

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Kolejny raz podkreśliłes że jest od cb gorszy bo ma mniej kasy.Żałosny jesteś.

@up chyba nie..

Skoro tak mówisz.... Dobra jestem lepszy od ciebie bo mam kasę, a wiesz czemu? Bo społeczeństwo widzi takich jak ja lepiej. Tacy jak ty nikogo nie obchodzicie...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Skoro tak mówisz.... Dobra jestem lepszy od ciebie bo mam kasę, a wiesz czemu? Bo społeczeństwo widzi takich jak ja lepiej. Tacy jak ty nikogo nie obchodzicie...

Jesteś typowym cynicznym ścierwem, które ma takie rozumowanie:

"jestem bogaty to jestem najlepszy"

Jesteś w błędzie. Wiele ludzi jest mądrzejszych, lepszych, uboższych (etc.) od ciebie. Może i masz kasę, ale jesteś egoistą. Taki uboższy człowiek docenia co to pieniądze, szacunek, autorytet.

Opublikowano

UP

A ty chuja o mnie wiesz, a się wypowiadasz. Nawet nie mam zamiaru się już kłócićbo mam dosyć debilnych dyskusji, powiem po prostu jedno. Mylisz się, i to potężnie...

Opublikowano

@Cheatek

Gdzie ty masz w androidzie ciągle updaty :O ja się na Sony strasznie zawiodłem, zostawił mnie i multum ludzi którzy posiadają x8 w ciemnej du*ie z Androidem 2.1 podczas gdy sprzętowo jeszcze wyrabia... no dajcie spokój.

MOze ty masz nudnego 2.1 Xperka x8 po zbajerowaniu (odblokowany bootloader, rom, overclocking i moduły rozne) jest nawet fajnym, szybkim telefonikiem. Ale nie ma co x8 porownywac do Iphona

:)
Opublikowano

to moze powiesz ze sam sobie zarobiłes zapierdalając z ulotkami albo towar ukladajac? nie chciałoby Ci sie kurwa, lepiej żeby starzy kupili nawet jakby na chleb nie mieli żeby synek miał lepiej, a Ty teraz jeździsz kurwa po "biedocie" bo ich nie stać, ładnie i fajnie

ae1d1005fe.png

Opublikowano

UP

No i właśnie dlatego nazwałem cię "jadącym stereotypami", jeśli cię to interesuje, to sam zarobiłem na wszystkie swoje własności poza domem rodziców. Człowiek ambitny potrafi zarobić, i to jest powód do dumy.

Moi starzy za ciężko charują, żebym od nich kasę wyciągał, sumienie by mi nie dawało spokoju...

Opublikowano

pomiędzy dumą, a obrażaniem biedniejszych ludzi jest przepaść i w nią wpadłeś, nawet jeżeli (w co wątpie) zarobiłeś na tego iphone`a, sądzisz że to dobry powód do ubliżania? Nie jesteś też skromny, a skromnośc (nie zbyt przesadną) sie ceni. i jeżeli to nie jest prawda co tutaj napisałeś (że za ciężko Twoi rodzice pracują itd.) to... jesteś nikim ;D a, no i nie "starzy" ;d

ae1d1005fe.png

Opublikowano

UP

No i właśnie dlatego nazwałem cię "jadącym stereotypami", jeśli cię to interesuje, to sam zarobiłem na wszystkie swoje własności poza domem rodziców. Człowiek ambitny potrafi zarobić, i to jest powód do dumy.

Moi starzy za ciężko charują, żebym od nich kasę wyciągał, sumienie by mi nie dawało spokoju...

Po 1. Miej szacunek do RODZICÓW, a nie "starych"

Po 2. W jaki sposób? Roznoszenie ulotek czy kasa od rodziców? :)

Po 3. Człowiek ambitny i dumny? Chyba raczej leniwy i pyszny.

Opublikowano

@ManInHat

Jak masz tak dużo kasy, to kup sobie słownik ortograficzny.

Pewnie harował na tego srajfona (albo dostał kasę od "starych"), wywalił całą kasę na telefon (po co tyle kasy ładować w telefon?) i teraz mu się głupio przyznać że zmarnował pieniądze.

Co do telefonów, według mnie Apple jest przereklamowane.

Poza tym, efekt 3d bez okularów jest już od dawna w Nintendo 3ds.

Projektory kilka lat temu widziałem w chińskich telefonach (wtf? Po co to komu? Bateria wytrzyma 2 minuty i koniec zabawy.)

Hologramy się niemożliwe do wykonania.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Szczerze teraz lepiej kupić np. PS Vita . W końcu z 3g można wydzwaniać .

iPhone 3g vs HTC Desire Z .

HTC Win !

Jak dla mnie iphone nie jest tak funkcjonalny . Owszem ma swoje opcje , ale w androidzie czuję się lepiej .

Na dodatek nie chce latać z czymś co ma ok. 5/8 Brytyjczyków .

Opublikowano

Najelpsze jest to że nie pochodze z biednej rodziny, wręcz przeciwnie.Niczego mi nie brakuje.Mam co chce ale pamiętam o tym ile moi rodzice poświęcają na to co mają.Twierdzisz że zarobiłeś pieniądze?Prosze cię..Nie wiesz co to ciężka praca.Umyłeś ojcu samochód i dał ci 3 stówy.Gdybyś sam zarobił na iphona, ps vita to nie pierdoliłbyś takich smut że jestes lepszy niż inni bo pracują ciężej od ciebie pierdolony gimbusie i sa bardziej szlachetni od ciebie.Elo.

P.S Przyjaciół tez sobie kupisz?

@down brak ci argumentów bogaczu?

Opublikowano

UP

Mógłbym prosić żebyś się nie wypowiadał o mojej pracy? Bo mylisz się, i bez sensu jest żebyś się o mnie wypowiadał.

TOPIC

Przypominam, że temat jest do wyrażania opinii o telefonie, każdy post zawierający offtop zostaje zgłaszany.

PS(UP)

Już mi szkoda słów...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...