Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Apple vs. reszta

hrabia14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Cheatek

Gdzie ty masz w androidzie ciągle updaty :O ja się na Sony strasznie zawiodłem, zostawił mnie i multum ludzi którzy posiadają x8 w ciemnej du*ie z Androidem 2.1 podczas gdy sprzętowo jeszcze wyrabia... no dajcie spokój.

@ Great White

Weź wyjdź i wróć gdy osiągniesz pewien stopień kultury osobistej. Ten SG II to nie wiadomo czy to tablet czy komórka. Za duży, nie poręczny, ja to bym zawału dostał, bo bym wciagle się bał że się złamie.

To Smartphone,jak byś miał to byś się nie bał że się złamie.Ale nie masz.

Tak jak Cheatek,kto Ci każe czekać na updaty?Ja sobię sćiągnołem na Sgs II Ice Cream sandwicha,i chodzi świetnie..Pozatym nie będą raczej robić nowszych wersji androida na takie telefony jak xperia x8,Pozatym przy czym x8 wyrabia?

cmpunksignaturebyfxtrea.png

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

na x8 wątpie czy powstanie CM9 (android 4.0) Na SGMini zajebiście wszystko działa(andek 4.0 czyli CM9) i może nawet na 850/860 poleci ;d

Opublikowano

Nie miałem Iphone ale z niego korzystałem i powiem jedno Iphon został zrobiony z bardzo dobrze dobranych przedmiotów a samsung teraz poniża się robiąc z swoich telefonów drugie Iphony

Apple the best

1330007971-U359964.png

Opublikowano
to oznacza, że cię na niego stać i choćby takie chwalenie jest jednym z celi jego posiadania.

Jeżeli na to patrzysz to chyba coś nie tak ^^

Może i apple to dobra firma, ale GSII kładzie iPhona na ziemie.

rydah for life

Opublikowano
a samsung teraz poniża się robiąc z swoich telefonów drugie Iphony

Ciężko zrobić coś innowacyjnego, skoro praktycznie wszystko zostało wymyślone, a ludzie wolą to co już znają. Nie zmienia to jednak faktu, że Samsung robi lepsze smartfony.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Ludzie tak naprawde srają głupoty mówiąc ze iphone to szit... Po:

1. Samsung zaczął zgapiac pomysły od Apple a nie odwrotnie (wyjatkiem jest siri i centrum powiadomień)

2. Mam 4s siora ma galaxy s2, ma go z 3 miechy i jej menu klatkuje przy przeglądaniu

3. Samsung robi wręcz zaduże wyświetlacze, a telefony to mini tablety...

4. Apple ma, mialo i miec bedzie lepszy aparat desing, materialy z ktorych jest zrobione

5. Samsung ssie bo jest dla ogółu, a wszycy bezpodstawie krytykujacy Iphona to debile ktorych poprostu na niego nie stac ;)

Sam jestem posiadaczem 4s i wiem ze nie ma od niego lepszego fona i ladniejszego a jak wyjdzie 5 to zmiazdy konkurencje bo bedzie mial hologramy tylko ze apple pracuje nad bateria bo chologramy juz maja ponoc.

Opublikowano

2. Mam 4s siora ma galaxy s2, ma go z 3 miechy i jej menu klatkuje przy przeglądaniu

5. Samsung ssie bo jest dla ogółu, a wszycy bezpodstawie krytykujacy Iphona to debile ktorych poprostu na niego nie stac ;)

Sam jestem posiadaczem 4s i wiem ze nie ma od niego lepszego fona i ladniejszego a jak wyjdzie 5 to zmiazdy konkurencje bo bedzie mial hologramy tylko ze apple pracuje nad bateria bo chologramy juz maja ponoc.

Po pierwsze - siostra - to wszystko wyjaśnia. Po drugie - SGS II i 4S kosztują praktycznie tyle samo, w czym więc problem? Wy chyba nie znacie definicji "przedmiotu ekskluzywnego", np. w USA co 2 dzieciak ma iPhone, co już robi z niego "przedmiot dla mas". Po trzecie - hologramy, seems legit, prawdziwych hologramów nie używa się praktycznie nigdzie, ale Apple wsadzi je do swojego smartfona, tak? Nie wydaje mi się.

@Żeby nie było, nie jestem ani fanboyem Apple, ani fanboyem innych marek(jestem muzykoholikiem, więc telefon służy mi tylko do słuchania muzyki i starcza mi stara muzyczna Nokia), oba telefony "obmacałem", więc moja opinia jest całkowicie obiektywna.

@Edit.

1. Samsung zaczął zgapiac pomysły od Apple a nie odwrotnie (wyjatkiem jest siri i centrum powiadomień)

Jeszcze jedno. Jak już wcześniej napisałem, wszystko już praktycznie zostało wynalezione, więc to logiczne, że każdy ściąga z innych. Takie są proste prawa rządzące tym światem. A, że np. taki Samsung potrafi te pomysły jeszcze ulepszyć to już inna sprawa.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Wszystkie gimbusy z iphonem mają jedną śpiewke:

5. Samsung ssie bo jest dla ogółu, a wszycy bezpodstawie krytykujacy Iphona to debile ktorych poprostu na niego nie stac

;)

Wymieniłem wszystkie względy pod jakimi apple dostaje w dupe.Może i mają klientów bo większość to ameryka a nie europa bo tu jest wszystko drogie.

Tak wgl. jeśli ktoś ma razum to kupuje samsunga Galaxy SII za 1500zł a nie iphona za 2000zł.Nie wielka różnia więc prosze mi nie pierdolić że iphone jest dla bogaczy itd bo gówno prawda jebana pozerko, elo.

Opublikowano

apple > przepaść > reszta

+1

Po pierwsze - siostra - to wszystko wyjaśnia. Po drugie - SGS II i 4S kosztują praktycznie tyle samo, w czym więc problem? Wy chyba nie znacie definicji "przedmiotu ekskluzywnego", np. w USA co 2 dzieciak ma iPhone, co już robi z niego "przedmiot dla mas". Po trzecie - hologramy, seems legit, prawdziwych hologramów nie używa się praktycznie nigdzie, ale Apple wsadzi je do swojego smartfona, tak? Nie wydaje mi się.

@Żeby nie było, nie jestem ani fanboyem Apple, ani fanboyem innych marek(jestem muzykoholikiem, więc telefon służy mi tylko do słuchania muzyki i starcza mi stara muzyczna Nokia), oba telefony "obmacałem", więc moja opinia jest całkowicie obiektywna.

@Edit.

Jeszcze jedno. Jak już wcześniej napisałem, wszystko już praktycznie zostało wynalezione, więc to logiczne, że każdy ściąga z innych. Takie są proste prawa rządzące tym światem. A, że np. taki Samsung potrafi te pomysły jeszcze ulepszyć to już inna sprawa.

I tu się mylisz, cały czas można coś nowego wprowadzać. W iphone 5 zostanie wprowadzona funkcja hologramów, czy to też jest zgapienie od kogoś innego? Nie, apple ma po prostu oryginalne pomysły i stoi 10 kroków przed konkurencją. Co z tego, że do telefonu rozmiarów książki wsadziło sięw chuj podzespołów, jeśli w iphonie to samo było zmieszczane w poręcznej, wygodnej formie.

BTW: materiały wykorzystane w produkcji:

Samsung - plastik, szkło

Iphone - metal, szkło

Najwyższej jakości materiały, zawsze...

@Irokushou

Mówisz, że jesteś melomanem. O ile mi wiadomo, to szajsung nie ma oficjalnego sklepu z możliwością zakupu muzyki. Iphone korzysta z Itunes, największego, najczęściej używanego systemu tego typu...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano
Mówisz, że jesteś melomanem. O ile mi wiadomo, to szajsung nie ma oficjalnego sklepu z możliwością zakupu muzyki. Iphone korzysta z Itunes, największego, najczęściej używanego systemu tego typu...

Nie obchodzi mnie gówniane iTunes, bo nie słucham muzyki z Internetu.

W iphone 5 zostanie wprowadzona funkcja hologramów, czy to też jest zgapienie od kogoś innego?

Tak, hologramy to zgapienie od kogoś innego, innowacją może być wprowadzenie ich do smartfonów. Anyway, nie wierzę jakoś w prawdziwość i ogólnie wprowadzenie tych hologramów do smartfonów, być może będzie to coś w stylu tego pseudo-3D bez okularów, za co serdecznie podziękuję, bo nie będę płacił kilku tysięcy za zbędny bajer.

Samsung - plastik, szkło

Iphone - metal, szkło

Co Ci z tego metalu, jeżeli szkło przy uderzeniu w ziemię Ci pęknie? A chyba ważne jest to, żeby to nie ekran się łamał, plastik zawsze można wymienić, na pewno jest to mniejszy koszt niż wymiana ekranu.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

UP

Chodzi o jakość wykonania, samsungi lecą po najniższych kosztach...

Mimo to Itunes to świetny system i oceniając obiektywnie to jest wielki plus...

Jak ci nie potrzebne bajery to lataj z nokią 3310, bajery są po to, żeby były bajerami, jakkolwiek by to nie brzmiało... I liczy się oryginalność, kiedy konkurencja wymyśli coś przed apple?

Opublikowano

Co Ci z tego metalu, jeżeli szkło przy uderzeniu w ziemię Ci pęknie? A chyba ważne jest to, żeby to nie ekran się łamał, plastik zawsze można wymienić, na pewno jest to mniejszy koszt niż wymiana ekranu.

To kupuj se telefony z diamentu nie będziesz musiał płacić za wymianę.

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Produkty Apple jak można zauważyć są znacznie droższe od całej reszty co przekłada się na jakość.

Wysoka cena = Wysoka jakość produktu, Osobiście jestem fanem oraz użytkowaniem Wielu Produktów firmy Apple.

Posiadam takie produkty jak:

- Apple Iphone 3G 16 GB

- Apple Iphone 3GS 8 GB

- Apple Iphone 4G 8 GB

-Apple Ipod 3G Nano

-Apple Ipod 4G Nano

-Apple Ipad + 3G

-Apple MacBook

-Apple Imac

Gorąco polecam firmę Apple, nigdy nie miałem żadnego problemu z żadnym produktem.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nigdy nie lubiłem apple. Bo po co mam płacić 6 - 8 tysięcy za ultra cieńkiego netbooka od appla z słabymi podzespołami, jak mogę kupić 2 razy lepszego od asusa / acera za 4 tysiące, albo ( już nie ultranetbook) alienware za tyle samo, który jest kombajnem w porównaniu do macbuka.

Hahhaha. Myślicie, że w waszym pierdolonym ifonie będzie hologram? dobry żart. Na pewno będzie to pseudo 3d, a nie to o czym myślicie. Aby coś takiego działało potrzebny byłby adapter i to nie wielkości telefonu, tylko szafy... Chyba, że byłoby takie coś, że pokazuje obraz np. na ścianie. Takie wizje z 3d są NIE MOŻLIWE!!! Chyba, że za 30 lat :)

Opublikowano
Chodzi o jakość wykonania, samsungi lecą po najniższych kosztach...

Upadający iphone się rozzpierdala, obudowa, ekran..

Upadający galaxy s wychodzi bez zadrapania.

Aha.

Co do tych twoich hologramów, po co ci to?Przyda ci się hologram w życiu codziennym?Przyda ci się prze zakurwisty aparat w iphone 4s?Zbędne bajery i nie pierdolcie mi o jakości bo jedyne co w tym jest dobre to Ios którego ciśnie android z którym można wszystko a z Iosem nic.

Opublikowano

Mam już mojego Galaxy Mini już około 1 roku i tylko ryska na wyświetlaczu ( przepadkiem kluczem zajechałem ;/)

Kolega ma IPH 3GS tyle samo co ja i ma popękany wyświetlacz, obudowa porysowana w chuj.

I powiedz jaki telek wytrzymalszy? Oczywiscie ten twoj "szajsung"

Opublikowano

Testowałem i bawiłem się wieloma telefonami i mam trochę wyrobionę na ich temat zdanie.

W Iphonie bardzo podoba mi się wygląd, intuicyjność i bezawaryjność systemu i dobre wykorzystanie jego możliwości przez producentów oprogramowania, jednak wytrzymałość iphone'a to porażka, Łatwo go rozpieprzyć. telefon cholernie się rysuje (ekran i obudowa), większość osób nosi go w jakichś pieprzonych obudowach z silikonu.

Z reszty telefonów najlepiej według mnie wypadają samsungi i sony ericssony. Te telefony stawiają na innowacyjne rozwiązania, są nie do styrania. Ekran samsunga i cała obudowa jest nie do zniszczenia (chodzi mi o modele z wyższej półki) a sony ericssony mają bardzo dobrej jakości ekran dotykowy. Poza tym są o wiele bardziej przystępne cenowe, niż te cudowne produkty Apple.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Produkty Apple jak można zauważyć są znacznie droższe od całej reszty co przekłada się na jakość.

Wysoka cena = Wysoka jakość produktu, Osobiście jestem fanem oraz użytkowaniem Wielu Produktów firmy Apple.

Posiadam takie produkty jak:

- Apple Iphone 3G 16 GB

- Apple Iphone 3GS 8 GB

- Apple Iphone 4G 8 GB

-Apple Ipod 3G Nano

-Apple Ipod 4G Nano

-Apple Ipad + 3G

-Apple MacBook

-Apple Imac

Gorąco polecam firmę Apple, nigdy nie miałem żadnego problemu z żadnym produktem.

Pozdrawiam.

Chciałeś się pochwalić czy co ? Wiadmo że apple to gowno,kupywane w 99% przez biznesmenów ktorzy nie maja robic co z kasa..pozatym na 100% nie masz tych wszystkich,no chyba że masz ostro poryte we łbie.

Opublikowano

Chciałeś się pochwalić czy co ? Wiadmo że apple to gowno,kupywane w 99% przez biznesmenów ktorzy nie maja robic co z kasa..pozatym na 100% nie masz tych wszystkich,no chyba że masz ostro poryte we łbie.

Nie wiem czy to tylko ty, czy wszyscy, ale wy faktycznie hatujecie apple'a bo was po prostu nie stać...

Opublikowano

UP

Owszem, ale nie ma tu żadnego fanboystwa czy jakichś zboczeń. Po prostu cenie sobie jakość, powtarzam JAKOŚĆ, a nie wytrzymałość na rzuty telefonem w dal, dlatego wybieram Apple. Czemu? Bo mam pewność, że dostanę produkt najwyższej klasy, zgodnie z zasadą płacę i wymagam.

Opublikowano

UP

Owszem, ale nie ma tu żadnego fanboystwa czy jakichś zboczeń. Po prostu cenie sobie jakość, powtarzam JAKOŚĆ, a nie wytrzymałość na rzuty telefonem w dal, dlatego wybieram Apple. Czemu? Bo mam pewność, że dostanę produkt najwyższej klasy, zgodnie z zasadą płacę i wymagam.

A kupując samsunga nie dostaniesz przedmiotu najwyższej klasy?!ILE RAZY MAM POWTARZAĆ GALAXY S II I NOWSZE MODELE BIJĄ NADGRYZIONE JABŁKO NA RYJ!

Wystarczy wpisać na youtube-Galaxy s II vs iphone 4s .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...