Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Apple vs. reszta

hrabia14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szczerze teraz lepiej kupić np. PS Vita . W końcu z 3g można wydzwaniać .

iPhone 3g vs HTC Desire Z .

HTC Win !

Jak dla mnie iphone nie jest tak funkcjonalny . Owszem ma swoje opcje , ale w androidzie czuję się lepiej .

Na dodatek nie chce latać z czymś co ma ok. 5/8 Brytyjczyków .

Popieram w 100%

805491408806070489277.png

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wdawałem się w bezsensowne dyskusje, a tu wystarczy 1 argument:

Najlepsza grafa na Android:

a110ecf2ebeac753fb7de7c94aed2dd8.jpg

Najlepsza grafa na Ios:

InfinityBlade2-5.jpg

bitch-please.jpg

U mad?

:D

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

UP

Wydaje mi się, czy to twój jedyny argument?

A wydajność masz wyżej, co z tego, że jest w chuj podzespołów w telefonie rozmiarów tabletu, jak radzi z grafiką gorzej od "słabszego" Iphone'a?

Opublikowano
Wydaje mi się, czy to twój jedyny argument?
Nie ja dałem 2 pojebane screeny w których chuj wi ocb:>

A wydajność masz wyżej, co z tego, że jest w chuj podzespołów w telefonie rozmiarów tabletu, jak radzi z grafiką gorzej od "słabszego" Iphone'a?

Widziałeś grafike jakiegolwiek telefonu samsunga od galaxy s w góre?To nie pierdol bo apple ssie.

Opublikowano

Wybacz, nie mam "Sgówna II" więc jakbyś mógł, to daj chociaż screena. Ja wyżej dałem screena z "Igówna". Chyba nie powiesz, że nie znajdziesz lepszego? ;)

Opublikowano

Techdemo Unreal Engine na iPhonie, wielkie mi coś. Epic to samo może zrobić i na Androidzie. Tu nie chodzi o system, tylko o podzespoły.

U mad motherfucker?

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

UP

Wyżej podane screeny to bezpośredni game footage z gry bez obróbki.

Na chuj mi 2x większy telefon z 2x większą ilością osprzętu, jeśli np. graficznie sprawuje się gorzej od mniejszego i "słabszego"?

To nie techdemo tylko ta gra już dawno wyszła i tak właśnie wygląda, nie ma krawędzi szarpanych jak na szajsungu bo iphone ma większą rozdzielczość.

Jak może to niech zrobi i poprzyj swoje wywody screenami, dopiero potem się bierz za obrażanie mnie...

Żeby nie było, jutro nakręce kamerą faktyczny wygląd tej gry, zobaczymy to wasze "techdemo" i "podzespoły" szajsunga...

Opublikowano

Wiem, że to jest gra, ale to i tak jest tylko techdemo pokazujące możliwości Unreal Engine na smartfonach. Równie dobrze Epic może zrobić to samo na innym smartfonie, a na takim SGS2 bez problemu.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

@Up

Rozumiem, że jesteś aż takim ignorantem, że nie da Ci się po ludzku wytłumaczyć. Po pierwsze, zobacz co oznacza termin techdemo, pod drugie, Epic zrobił tą grę tylko żeby pokazać możliwości swojego silnika na smartfonach. Nie śledziłem dokładnie przebiegu jego powstawania, ale dlatego wyszło to na iPhone'a bo podpisali coś z Apple. Epic może to samo zrobić i na innym smartfonie, a to czy zrobi to już inna kwestia. Tu nie chodzi o OS, tylko o podzespoły, na SGSII i innych porównywalnych smartfonach ta gra też mogłaby być stworzona.

nie ma krawędzi szarpanych jak na szajsungu bo iphone ma większą rozdzielczość.

Anyway, zobacz sobie co to antyaliasing i do czego on służy. Nawet w fullhd bez AA będziesz miał poszarpane krawędzie.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Najlepsza grafa na Ios:

InfinityBlade2-5.jpg

bitch-please.jpg

U mad?

Najlepsza grafa na Ios:

InfinityBlade2-5.jpg

bitch-please.jpg

U mad?

Ty głupi jesteś?WZIAŁEŚ GRĘ Z 2005 która nazywa się hero of sparta dzieciaczku.Zobacz sobię Modern combat 3 Fallen nation to się zesrasz jaka grafika jest,albo Dungeon hunter II,albo fast 5 HD.Idź do szkoły lepiej bo już mnie wkurzasz.

cmpunksignaturebyfxtrea.png

Opublikowano

Gdyby np. Google skupiło swoją uwagę tylko nma tym twoim "szajsungu" to też byłby taki efekt. Andek jest przeznaczony dla wszystkich telefonów. Rozdziałka nie decyduję o grze. Apple skupiło swoją uwagę tylko na ISrady (Transforrmer od Asusa lepszy) i na Ipfoniki.

BTW. S\Zobacz sobie gre z 2k11,2k12 na samsunga a nie gre z 2k5.

Opublikowano

Ty głupi jesteś?WZIAŁEŚ GRĘ Z 2005 która nazywa się hero of sparta dzieciaczku.Zobacz sobię Modern combat 3 Fallen nation to się zesrasz jaka grafika jest,albo Dungeon hunter II,albo fast 5 HD.Idź do szkoły lepiej bo już mnie wkurzasz.

20896.3.jpg

InfinityBlade2-5.jpg

Problem?

@Irokushou

To, że nikt nie chciał wydać takiego silnika graficznego na androida chyba coś oznacza...

PS:

Każdy post zawierający obrazę KOGOKOLWIEK będzie zgłąszany, trzymajcie kulturę...

Urządzenie posiada dotykowy ekran o przekątnej równej 4.27" (10,85 cm). Jest to wyświetlacz typu SuperAMOLED Plus, o rozdzielczości 480x800 pikseli.

Najnowszy iPhone 4s ma 3,5-calowy (8,9 cm) wyświetlacz ciekłokrystaliczny (960x640 pikseli) wykonany w technologii Retina, który służy jako ekran dotykowy.

Mała różnica rozdzielczości...

PS:Multitouch- technologia "wielokrotnego dotyku", jej wynalezienie było przełomowe dla tego typu urządzeń. A kto ją wynalazł? Hmmm...A! Już wiem! Apple...

Anyway, zobacz sobie co to antyaliasing i do czego on służy. Nawet w fullhd bez AA będziesz miał poszarpane krawędzie.

AA jest strasznie sprzętożerne, więc tym większą zale tą jest, że obsługuje go "słabszy" Iphone...

Opublikowano

Dlaczego podtrzymujesz się SS, który został zrobiony na Isradzie ( ipad )

Zobacz sobie takie np. GTA3 i porównaj, a nie bierzesz grę, która może mieć obrobiony ss :)

Opublikowano

Wyżej masz wytłumaczenie, dalej sobie porównuj...

APPLE:

gta3_kuruma_alfaromeo.jpg

galaxy s ii :

GTA%2BIII.png

Na iphone usunięte są przyciski sterowania, lepsza estetyka.

A spójrzcie chociażby na drzewa, na Iphone są bardziej szczegółowe.

PS: Wszystkie gry mają SS z iphone, Ipad to inna historia...

Opublikowano

Jak ten 1 screen to jest gówno według mnie lepsza grafa na ss Ii. Wez juz skoncz typie ten srajfon to gówno

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano
To, że nikt nie chciał wydać takiego silnika graficznego na androida chyba coś oznacza...

Omg, nie dociera do Ciebie to, że Unreal Engine jest przystosowany do obsługi zarówno na iOS jak i na Androidzie i nie ma żadnego problemu, żeby Epic zrobiło grę i na Androida.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

2UP

Poprawione, powiedz, że jest lepsze na srandroidzie to beka będzie...

Omg, nie dociera do Ciebie to, że Unreal Engine jest przystosowany do obsługi zarówno na iOS jak i na Androidzie i nie ma żadnego problemu, żeby Epic zrobiło grę i na Androida.

To czemu nikt nie chciał na nim zrobić gry na telefone ekhem "lepsze od Iphone'a" Hm?

Opublikowano

Bo Unreal Engine kosztuje jakieś 300k euro czy tam dolarów? I może dlatego, że to właściciel UE, czyli Epic robił tą grę, bo chyba podpisał jakąś umowę z iPhonem? To był pokaz możliwości ich silnika, który może działać zarówno na komputerach/konsolach jak i na smartfonach, a nie pokaz możliwości samego iPhone'a.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Możliwe, jednak faktem jest, że Iphone dysponuje lepszą grafiką niż android, umowa, nie umowa, to jest fakt.

Tak więc, popierajcie argumenty faktami, a nie pustymi słowami typu "mogli ale nie zrobili".

Opublikowano

Bo nie ma sensu robić takich gier? Jak chcę sobie pograć w jakąś super grę to siadam do komputera albo konsoli. Granie na smartfonie w takie gry to masakra.

A tak po drugie, jak możesz porównywać iPhone z Androidem, jedno to smartfon a drugie to OS(którego posiadają setki smartfonów) :s Nie zmienia to też faktu, że SGS II, którego porównujemy tu bezpośrednio z iPhonem jest mocniejszy i gry będą miały lepszą grafikę, niż gry które wypuszcza się na iPhone'a.

PS Parę postów wyżej napisałeś, że na iPhonie usunięto przyciski kierowania, a sam dodałeś screena z takimi przyciskami i podpisałeś, że to screen z produktu Apple. Dafuq?

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Ty chłopie ale ta grafa to wiesz teraz lepsza a na tamtym screenie była chu* a po za tym wiesz ja też potrafie odpalić photoshopa i przerobić na lepszą grafe.

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...