Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Balmora

Retro0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie w sprawie expa.Czy w red lesie będzie leciał exp tak słabo że będzie trzeba się bawić godzinami z lvlem?Bo jeśli tak to ludzie będą woleli poczekać na grote gdzie exp jest o wiele lepszy.Pamiętajmy że ludzie kiedyś expili ostro w red lesie bo nie wiedzieli że będzie grota <----- ponawiam pytanie Nigahiga

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No właśnie w sprawie expa.Czy w red lesie będzie leciał exp tak słabo że będzie trzeba się bawić godzinami z lvlem?Bo jeśli tak to ludzie będą woleli poczekać na grote gdzie exp jest o wiele lepszy.Pamiętajmy że ludzie kiedyś expili ostro w red lesie bo nie wiedzieli że będzie grota <----- ponawiam pytanie Nigahiga

Oczywiście, że jakieś osoby będą wolały poczekać na grotę. Exp w lesie będzie dla osób, które będą chciały się pokazać, że coś osiągnęli. Dużo graczy lubi pokazać się z Czarną Stalą w pierwszym mieście czy poziomem dla innych jak na razie nie osiągalnym.. :)

50596142255057180250.png

Opublikowano

A mam pytanie, bo nie mogę znaleźć. O co chodzi z tym czekaniem na grotę? To ona będzie wprowadzona dopiero później czy jak? Sam exp w red lesie jest ciężki ale myślę, że dropienie i wystawianie potem stalek na sell i innych rzeczy jest naprawdę fajne ;p

Opublikowano

a ja jestem ciekawy jeszcze paru szczegółów
1. jak będzie z dowodzeniem? zostajecie przy pl'owej wersji, książki będą znośnie dropiły czy będzie ogromnym wyzwaniem ogarnięcie wszystkich
2. skoro na początku nie będzie groty, to czy po jej wprowadzeniu będą w niej leciały truty (skoro ma być tak samo jak na plu)

3. no i ostatnie, skoro 55 ksiazek do przeczytania, to jaki czas oczekiwania po przeczytanej pomyślnie/niepomyślnie

Opublikowano

a ja jestem ciekawy jeszcze paru szczegółów

1. jak będzie z dowodzeniem? zostajecie przy pl'owej wersji, książki będą znośnie dropiły czy będzie ogromnym wyzwaniem ogarnięcie wszystkich

2. skoro na początku nie będzie groty, to czy po jej wprowadzeniu będą w niej leciały truty (skoro ma być tak samo jak na plu)

3. no i ostatnie, skoro 55 ksiazek do przeczytania, to jaki czas oczekiwania po przeczytanej pomyślnie/niepomyślnie

1. Będzie znoście. Książki z potworów. Tak jak to na PL jest.

2. Nie ma mowy, grota jest przede wszystkim po to by ulepszyć nowe epickie zbroje i bronie. Truta tylko z Rippera.

3. 55 Ku do przeczytania, czytamy co 6h. W grze dostępne rady i zwoje egzo.

50596142255057180250.png

Opublikowano

Przyśpieszony resp metinów na takim serwerze to moim zdaniem konieczność. Proponowałbym jeszcze przemyśleć powiększenie spotów lub chociaż przyspieszenie ich respu.

Opublikowano

Kurde podoba mi sie to, szczegolnie w pierwszym sezonie bedzie klimat starego PL'a, miaaaaaaaazga! :D

Powodzenia i czekamy na prezentacje/wiecej informacji :).

Siemano!

nie reklamujemy kanałów yt.

Opublikowano (edytowane)

1.Będą pety w IS ? Bo to trochę psuje serwer  : pet 30 / 50 zł i daje taką przewagę w grze zauważyłem wszędzie.?

2.Będą zmianki w isie ? jeżeli tak to w jakich ilościach i możesz napisać cenę  + /- ?

3.Zrobilibyście takie coś że np  można wejść do prywatnego v2 w pt : Ale trzeba mieć przepustkę i ona będzie bardzo ciężka do zdobycia ?

4.Co powiecie na ataki Od  pom*py -Rav*i ?

5.Będą dropić  bronie 30 i rękawiczki z best : maniaków np tak jak na s1?

6.Będzie kalendarz eventów ? to bardzo urozmaica rozgrywkę na serwerze ;)

7.W jaki sposób będą do zdobycia rady i zwoje ?

8.Bodzie skąd ?

Edytowane przez SprNt
Opublikowano

1.Będą pety w IS ? Bo to trochę psuje serwer  : pet 30 / 50 zł i daje taką przewagę w grze zauważyłem wszędzie.?

2.Będą zmianki w isie ? jeżeli tak to w jakich ilościach i możesz napisać cenę  + /- ?

3.Zrobilibyście takie coś że np  można wejść do prywatnego v2 w pt : Ale trzeba mieć przepustkę i ona będzie bardzo ciężka do zdobycia ?

4.Co powiecie na ataki Od  pom*py -Rav*i ?

5.Będą dropić  bronie 30 i rękawiczki z best : maniaków np tak jak na s1?

6.Będzie kalendarz eventów ? to bardzo urozmaica rozgrywkę na serwerze ;)

7.W jaki sposób będą do zdobycia rady i zwoje ?

8.Bodzie skąd ?

1. Zwierzaki będą w IS. Nie dodają on od razu ustalonych bonusów. Należy podbić mu poziom zabierając go na expowiska. Zwierzak jest na stałe dlatego inwestycja w niego jest jednorazowa, a pomaga wesprzeć serwer. Na innych serwerach najczęściej stosowana jest zasada 30 dni i koniec.

2. Zaczarowania pojawią się w IS tylko, że w małych ilościach, aby ktoś z kasą nam nie rozwalił rynku. Każdy chce też zarobić, dropić i sprzedawać.

3. Nie będzie prywatnych map. Jedynie Wieża Orków, by osoby mogły sprawnie ulepszać ekwipunek, a wytrwali walczyć pod DT o Zatruty Miecz. Co do V2 lochów pająków, w pierwszym sezonie będzie dostępne v3 lochów pająków.

4. Ataki zawsze były, są i pewnie będą na prywatne serwery. Z Balmorą S1 nam się udało wszystko odeprzeć. Jak będzie tutaj, zobaczymy. Na pewno w jakimś stopniu jesteśmy przygotowani. Dalej to już zależy od mocy i typu ataku.

5. Drop FMS'ów będzie z bestów, ale nie w takim samym stopniu jak na Balmorze. Przeanalizowaliśmy to i ustawiliśmy od początku. Szansa jest podobna. Niektóre besty odpadły, z których nigdy nie powinno być szansy na drop FMS'a. Rib będzie do zdobycia z ezotów.

6. Kalendarz eventów się pojawi. Już mogę powiedzieć, że eventy w każdy weekend - piątek,sobota,niedziela. Nie przewidujemy eventów w tygodniu. Każdy ma coś do zrobienia, a my swoją pracę przy serwerze.

7. Rady i Zwoje tylko z wypraw.

8. Zwoje błogosławieństwa z Czerwonego Lasu - głównie. Do zdobycia również z potworów w grze, złotych szkatułek i wypraw.

50596142255057180250.png

Opublikowano

Co będzie potrzebne do wytworzenia:

1. Zwoju Wojny;

2. Zwoju Boga Smoków;

3. Podręcznika Kowala?

Mam nadzieję, że w pierwsze 2/3 tygodnie nie zrobicie ZUO, które zniszczy trochę gospodarkę? ;p

tenor.gif

Opublikowano

1. Zwierzaki będą w IS. Nie dodają on od razu ustalonych bonusów. Należy podbić mu poziom zabierając go na expowiska. Zwierzak jest na stałe dlatego inwestycja w niego jest jednorazowa, a pomaga wesprzeć serwer. Na innych serwerach najczęściej stosowana jest zasada 30 dni i koniec.

2. Zaczarowania pojawią się w IS tylko, że w małych ilościach, aby ktoś z kasą nam nie rozwalił rynku. Każdy chce też zarobić, dropić i sprzedawać.

3. Nie będzie prywatnych map. Jedynie Wieża Orków, by osoby mogły sprawnie ulepszać ekwipunek, a wytrwali walczyć pod DT o Zatruty Miecz. Co do V2 lochów pająków, w pierwszym sezonie będzie dostępne v3 lochów pająków.

4. Ataki zawsze były, są i pewnie będą na prywatne serwery. Z Balmorą S1 nam się udało wszystko odeprzeć. Jak będzie tutaj, zobaczymy. Na pewno w jakimś stopniu jesteśmy przygotowani. Dalej to już zależy od mocy i typu ataku.

5. Drop FMS'ów będzie z bestów, ale nie w takim samym stopniu jak na Balmorze. Przeanalizowaliśmy to i ustawiliśmy od początku. Szansa jest podobna. Niektóre besty odpadły, z których nigdy nie powinno być szansy na drop FMS'a. Rib będzie do zdobycia z ezotów.

6. Kalendarz eventów się pojawi. Już mogę powiedzieć, że eventy w każdy weekend - piątek,sobota,niedziela. Nie przewidujemy eventów w tygodniu. Każdy ma coś do zrobienia, a my swoją pracę przy serwerze.

7. Rady i Zwoje tylko z wypraw.

8. Zwoje błogosławieństwa z Czerwonego Lasu - głównie. Do zdobycia również z potworów w grze, złotych szkatułek i wypraw.

Tymi petami bedzie mozna handlowac? Oby tak, poniewaz nie kazdy chce pakowac nie wiadomo ile w is.

Opublikowano

Tymi petami bedzie mozna handlowac? Oby tak, poniewaz nie kazdy chce pakowac nie wiadomo ile w is.

Podejrzewam, że będzie coś takiego: nieprzydzielonym petem można handlować jak normalnymi itemami, a by móc handlować petem przydzielonym do postaci potrzeba mieć obroże z is ( dwa rodzaje obroży: jedna zachowuje lvl, który wyexpiłeś petowi, druga resetuje ponownie do 1lvl-a). 

Opublikowano

Nie wiem czy było takie pytanie ale jak wyglada sprawa z kostiumami bedą w IS z dungeonow czy dostaniemy jakis na start ( nie odrazu pustynnego bojownika ale jakis bokserski smoking sukienke )? Będą na czas, z bonusami czy bez ?

Opublikowano

Nie wiem czy było takie pytanie ale jak wyglada sprawa z kostiumami bedą w IS z dungeonow czy dostaniemy jakis na start ( nie odrazu pustynnego bojownika ale jakis bokserski smoking sukienke )? Będą na czas, z bonusami czy bez

Kostiumy będą do wygrania z eventów typu OX i nie będą dawać bonusów z tego co wiem pisał tak 2 strony wcześniej . admin czy GM nie wiem kto to ;d

Opublikowano

Co będzie potrzebne do wytworzenia:

1. Zwoju Wojny;

2. Zwoju Boga Smoków;

3. Podręcznika Kowala?

Mam nadzieję, że w pierwsze 2/3 tygodnie nie zrobicie ZUO, które zniszczy trochę gospodarkę? ;p

342211421175562393531.png

I nie, nie będzie żadnego zuuo, bo to by rozwaliło początkową gospodarkę. 

Kostium dostajemy na start, z wbudowanymi bonusami hp, szybkość ataku i szybkość poruszania się.

50596142255057180250.png

Opublikowano

Uuu, widzę, że prezentacja się robi. To już o nic więcej nie pytam, tylko czekam na prezentację, no, oprócz ostatniego pytania - kiedy dokładnie odbędzie się start? Fajnie by było jakby w ten weekend, bo mi się ferie zaczynają, ale jak coś to płakać nie będę.

Wyżej był szybszy :v Ale tak precyzyjniej to kiedy? Bo pod koniec stycznia to słabo ;x

tenor.gif

Opublikowano

No okej ale jest już prawie połowa stycznia a nawet zapowiedzi nie ma żadnej ani forum s2.

Kilka dni przed startem cała reklama. Dlatego nie napalałbym się na 16 tylko poczekał na 23. :)

50596142255057180250.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...