Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silkroad-R

pablitto

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

[quote name=Druid xD' timestamp='1325613963' post='3709553]

@up mi to nie działa, próbowałem nie dawno

Mi natomiast działa to wyśmienicie. Spróbuj edytować plik "

Run SROR Hackshield" i zmienić IP z

31.193.168.141 15776 na 31.193.168.140 15776

Opublikowano

robie tak jak napisales wzucilem Run SROR Hackshield do folderu z silkiem odpalilem po czym pisze ze inspekcja a jak wlaczalem Run SROR Hackshield zanim wzucilem do folderu z silkiem to pisalo " System Windows nie moze odnalezc pliku "silkroad.exe". upewnij sie ze wpisana nazwa jest poprawna i sproboj ponownie. aby wyszukac plik nacisnij Start a nastepnie kliknij polecenie wyszukaj "

Opublikowano

robie tak jak napisales wzucilem Run SROR Hackshield do folderu z silkiem odpalilem po czym pisze ze inspekcja a jak wlaczalem Run SROR Hackshield zanim wzucilem do folderu z silkiem to pisalo " System Windows nie moze odnalezc pliku "silkroad.exe". upewnij sie ze wpisana nazwa jest poprawna i sproboj ponownie. aby wyszukac plik nacisnij Start a nastepnie kliknij polecenie wyszukaj "

Zapewne pominąłeś ten punkt :

6)

Przechodzisz do ścieżki "

C:\Windows\System32\drivers\etc\

", edytujesz plik "

hosts

" i na samym końcu dopisujesz linijkę

127.0.0.1 gateway.silkroad-r.joymax.com

Opublikowano

nie tego pominac nie pominolem zrobilem to ale jeszcze nie zrobilem tego co edytowales w poscie zeby ip zmienic w r_iphis zobaczymy teraz

Opublikowano

Zrobiłem jeszcze raz i działa, gdy robiłem sam zapomniałem o LS:5 :D

@edit po 1/2min dc ehh..

Opublikowano

i to samo :/ pisze ze inspekcja hmmm moze reinstal silka zrobie i usune all pliki bota itp i sciagne od nowa? tylko ze w windowsie drivers itp tego hosta od nowa nie da sie edytowac to jak sie zmieni raz to juz tak zostaje z tego co widze wiec tego nie zrobie od nowa

aha i jak odpalam bota to pisze ze HS busy or down

Opublikowano

[quote name=Druid xD' timestamp='1325614883' post='3709680]

Zrobiłem jeszcze raz i działa, gdy robiłem sam zapomniałem o LS:5 :D

@edit po 1/2min dc ehh..

A ja od pół godziny żadnego DC :)

Opublikowano

zaraz bo jeszcze nie rozumiem 2)Robisz drugi folder z silkiem ( czystym ) czyli instaluje drugiego silka ( sror ) ale nie robie mu updata?

Opublikowano

zaraz bo jeszcze nie rozumiem 2)Robisz drugi folder z silkiem ( czystym ) czyli instaluje drugiego silka ( sror ) ale nie robie mu updata?

Instalujesz silka, po czym go updatujesz. Kolejna rzecz to stworzenie nowego folderu i wrzuceniu do niego zupdatowanego silka bez spatchowanego media.pk2

Opublikowano

nie wiem Pontius czy cie dobrze rozumiem ale zrobilem nowy folder i wyciolem wszystkie pliki z folderu silka i wzucilem je do tego nowego nie wyciolem tylko media.pk2

Opublikowano

nie działa ten sposob .. :/

Myślę, że jest to wystarczający dowód: zdjęcie

@UP:

Wytłumaczę Ci bardzo dokładnie :

Instalujesz silka, po czym go updatujesz. Następnie wchodzisz do tego folderu, gdzie został on zainstalowany, naciskasz CTRL+A, potem CTRL+B. Przechodzisz teraz powiedzmy na dysk D. Naciskasz prawym, >nowy folder, tworzysz nowy folder. Teraz wchodzisz do nowo utworzonego folderu, po czym naciskasz kombinację klawiszy: CTRL+V. Prościej się nie da.

Nowego silka to tylko robisz po to aby mieć nowe media.pk2 jak ktoś zjebał go patcherem.

Nie zgodzę się z Tobą. Czystego silka masz po to, żebyś mógł odpalić clienta przez loadera.

Opublikowano

1)Wyłącz antywirusa.

2)Ściągnij paczkę agbota z link

3)Wypakuj paczkę.

4)Zainstaluj sror, potem go zupdatuj. ( posłuży jako client )

5)Zrób kopię sror. ( posłuży do stawiania hs serwer )

6)Skopiuj mediapatcher z folderu agbota do kopii silka.

7)Uruchom media patcher, po czym naciskasz OK, NO, Yes. (No dla DNS silkroad, Yes dla port )

8)Wejdź w ścieżkę : C:\Windows\System32\drivers\etc\, po czym edytuj plik hosts notatnikiem

9)W pliku hosts dopisz: 127.0.0.1 gateway.silkroad-r.joymax.com na końcu pliku.

10)Ściągnij najnowszego Ibota, po czym go wypakuj.

11) Przejdź do folderu ibota, następnie do iBot_Necessities i wypakuj [iBot] Hackshield v3.0.

12)Z folderu [iBot] Hackshield v3.0 skopiuj wszystkie pliki i wklej je do folderu kopii zapasowej silka, która jest przeznaczona do stawiania HS serwera.

13)Przejdź do kopii silka ( służy jako HS serwer ), po czym edytuj plik: Run SROR Hackshield. Zamień IP z 31.193.168.141 na 31.193.168.140

14)Uruchom plik Run SROR Hackshield(Launcher powinien sam się uruchomić ) i naciśnij start w launcherze.

15)Poczekaj, aż uruchomi się silkroad. Możesz teraz go zminimalizować, żeby nie wadził.

16)Utwórz skrót do ibot.exe na pulpicie. Wejdź w jego właściwości i w ścieżce docelowej dopisz po spacji LS:5

17)Skopiuj IP hs'a do pliku r_iphs, który znajduje się w folderze init.(jeśli hs serwer jest stawiany na tym samym komputerze, co odpalamy clienta, można to pominąć )

18)Odpal ibota ze skrótu na pulpicie.

19)Odpalasz loadera i startujesz silka.

@UP: Też śmigam na 2 kompach. Można to stawiać na 1 i na 2, bez różnicy. Na obu testowałem.

Opublikowano

do tego pkt wszystko ok 14)Uruchom plik Run SROR Hackshield(Launcher powinien sam się uruchomić ) i naciśnij start w launcherze. ale jak wlaczam hs'a pojawia sie to okno czarne i pisze ze inspekcja wszystkie pkt do tego momentu robilem dobrze bo sprawdzalem po 5 razy

pozatym cos zle zrobilem z plikiem Host i moze dlatego bo jest dosowy:P nie otworzylem go za pomaca np notatnika tylko poprostu wziolem zmien nazwe i tam dopisalem wczesniej i moze przez to lipa xP i nie wiem jak teraz to odwrócić

Opublikowano

Pantius a czemu mi wyskakuje za kazdym razem takie cos http://screenshooter...5768540/njlbwrq

Na czysto Ci to też wyskakuje?

Wpisałeś ten wpis do pliku hosts?

@Jeśli macie problemu z zupdatowaniem silka, sprawdźcie, czy usunęliście ten wpis z pliku hosts. Miałem już taki przypadek, więc wolę powiedzieć z góry.

Opublikowano

nie tylko wtedy kiedy probuje uruchomic przez tego Run SROR Hackshield

i tak za kazdym razem nie wyskakuje mi start :/

tak dodałem wpis do host

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...