Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Terraria] Stawianie serwera na TShock

MeM aka KaM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poratujcie mnie :P Chcę zespawnić sobie santa hat np ale nie mogęwpisać itemu dłuższego niż 1 słowo bo mi pisze ze nieprawidłowa nazwa bądź więcej niż jeden item zaznaczony. Help Plis :(

Wydaje mi się, że wystarczy wpisać nazwę w cudzysłów (nie jestem pewny)

Zamiast nazwy wpisz ID, które znajdziesz tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/546387-tutid-kazdego-mozliwego-itemka-w-terrari/

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 165
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam mam problem bo chce zeby moj kolega mial kolorowa range. Wszytsko ustawilem w tshock dodalem go do grupy.

I nie ma koloru anie przy jego nazwie nie ma (vip) ...... .

Pomożesz sory że ci psize na privie.

Opublikowano

Witam mam problem bo chce zeby moj kolega mial kolorowa range. Wszytsko ustawilem w tshock dodalem go do grupy.

I nie ma koloru anie przy jego nazwie nie ma (vip) ...... .

Pomożesz sory że ci psize na privie.

Musisz programem do baz danych otworzyć plik tshock.sqlite i w tabeli Group_List edytować przy danej randze Chat_Color wartościami RGB (255.255.255) aby ustawić kolor.

xKaMaSx

exMod

Memory

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chcesz zrobić Superadmina (pierwszego admina) czy tylko nadać komuś uprawnienia administratora?

Opublikowano

Mam problem, gdyż nie ma u mnie żadnych plików do modyfikacji motd i np. tshock.

W folderze (A raczej archiwum RAR) Znajdują się: sqlite3.dll, TerrariaServer i folder ServerPlugins.

W folderze ServerPlugins znajdują się: Community.CsharpSqlite.dll, Community.CsharpSqlite.SQLiteClient.dll,

HttpServer, HttpServer (inny typ pliku i inny rozmiar), HttpServer.dll, Mono.Data.Sqlite.dll, MySql.Data.dll,

MySql.Web.dll, Newtonsoft.Json.dll, TShockAPI, TShockAPI (inny typ pliku i rozmiar) i TShockAPI.dll

Za pomoc dam lika :)

Opublikowano

Mam problem, gdyż nie ma u mnie żadnych plików do modyfikacji motd i np. tshock.

W folderze (A raczej archiwum RAR) Znajdują się: sqlite3.dll, TerrariaServer i folder ServerPlugins.

W folderze ServerPlugins znajdują się: Community.CsharpSqlite.dll, Community.CsharpSqlite.SQLiteClient.dll,

HttpServer, HttpServer (inny typ pliku i inny rozmiar), HttpServer.dll, Mono.Data.Sqlite.dll, MySql.Data.dll,

MySql.Web.dll, Newtonsoft.Json.dll, TShockAPI, TShockAPI (inny typ pliku i rozmiar) i TShockAPI.dll

Za pomoc dam lika :)

Musisz przynajmniej raz uruchomić plik TerrariaServer.exe i wtedy Ci się pojawią. ;)

@Down

Your welcome. ;)

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Dzięki wielkie :)

@edit:

Mam pytanie jeszcze, jak wchodzę na serwer to wpisuję /register (gracz) (haslo) potem login i /auth 43928439 lub inny numer.

Potem daje /user add (gracz):(haslo) superadmin, więc mam tego admina ale problem tkwi w reloganiu:

Jak sie relogne nie mam już tego admina (jestem graczem).

Za pomoc dzięki :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak sprawdzić IP Serwera?

Ponieważ nigdzie mi niepisze gdzie mam...

Stawiając serwer Hamachi IP servera jest takie samo, jak Twoje IP Hamachi.

1349517222-U85227.png

Opublikowano

Z tym, że stawiając serwer no-hamachi potrzebujesz zewnętrznego (najlepiej niezmiennego) IP oraz odblokowany port 7777 w routerze.

Jeśli się na tym nie znasz nie radzę się za to zabierać, oszczędzisz sobie czasu i nerwów :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam Problem:

1.Zarejestrowalem i zalogowalem sie tek jak napisales

2.Dalem sobie admina przez /auth, pobawilem sie jakis czas i wpisalem /auth-verify (tak ja pisalo :D)

3.Od tej chwili nie moge uzywac komend dla Adminow, probowalem jeszcze raz dodac go przez /auth lecz wyskakuje mi: User "already exist

4.Zalozylem nowa postac i zrobilem to od poczatku wszystko dzialalo do chwili, gdy wpisalem /auth-verify ^^

PROSZE O SZYBKO ODPOWIEDZ

Opublikowano

Mam Problem:

1.Zarejestrowalem i zalogowalem sie tek jak napisales

2.Dalem sobie admina przez /auth, pobawilem sie jakis czas i wpisalem /auth-verify (tak ja pisalo :D)

3.Od tej chwili nie moge uzywac komend dla Adminow, probowalem jeszcze raz dodac go przez /auth lecz wyskakuje mi: User "already exist

4.Zalozylem nowa postac i zrobilem to od poczatku wszystko dzialalo do chwili, gdy wpisalem /auth-verify ^^

PROSZE O SZYBKO ODPOWIEDZ

Musisz wszystko od razu wpisywać, a nie, że pobawisz się , pobawisz i dopiero wpisujesz /auth-verify. To weryfikuje, że jesteś adminem, więc jest to konieczne.

Gdy potem wchodzisz na serwer wymaga hasło, które wpisywałeś podczas wpisywania /auth.

xKaMaSx

exMod

Memory

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Fajny TUT.

Pytanie: Jak zrobić by każdy(każdy gracz itp.) mógł craftować w workbench'u, przepalać w piecu itd. na cuboidzie(choć w nim nie jest) ale nie mogł na nim otwierać skrzyń?

W sumie są dwa sposoby na to.

Sposób 1.

W pliku config.json znajdujesz taką linijkę :

"RegionProtectChests": false,

false zmieniasz na true i jako superadmin nakładasz cuboid na dany region, dokładnie w taki sposób :

/region set 1

/region set 2

/region define nazwacuba

/region protect nazwacuba true

/region allow twój_nick nazwacuba

W ten sposób na danym regionie wgląd do postawionych skrzyń masz jedynie Ty, a z work bench'a, furnace(piec) i anvil(kowadło) mogą korzystać wszyscy gracze.

Sposób 2.

Będziesz potrzebował tego plugina na zabezpieczanie skrzyń :

http://tshock.co/xf/index.php?threads/v1-12-infinite-chests.1435/

Po wgraniu i uruchomieniu serwera, nakładasz cuboid na dany region komendami :

/region set 1

/region set 2

/region define nazwacuba

/region protect nazwacuba true

i stawiasz skrzynkę po czym zabezpieczasz podanymi tam na stronie z pluginem komendami, np. :

/cset i klikasz prawym na skrzynkę.

W ten oto sposób jest stworzony cuboid i gracze mogą używać itemów do craftingu, ale nie mogą zaglądać do skrzyń.

Wg. mnie pierwszy sposób jest dużo łatwiejszy i wygodniejszy, ale podałem drugi na zaś. ;)

Jeśli czegoś nie rozumiesz, śmiało pytaj. ;)

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Użyłem sposobu pierwszego.

Zmieniłem w konfiguracji i tak jak ty tam zaznaczyłem i nic :( nadal kolega nie może używać.

//edit

Wiem już co jest nie tak :) Poprostu nałożyłem to na starego cuba :angry: wiec teraz pytanie jak usunąć cuba to danej nazwie? 8S I pytanko przy okazji jaki serwis (np. y(##).pl) hostuje tanio i dobre serwy terraria z 10 slotowe?

Musisz znać nazwę starego cuba. Robisz to tak :

/region name

i klikasz na klocku, na którym jest ten cub. Pojawi się nazwa.

Potem robisz tak :

/region delete nazwa

i usuwa tego cuba co wpisałeś. :)

Najlepiej usuń od razu te dwa i nałóż od nowa nowego. Bardziej pewne, że zadziała.

Co do hostingu serwerów to możesz sprawdzić tutaj :

http://craftshell.pl

Co prawda shell, ale dobry. Bawiłem się tam u nich i miałem tam wykupywać, lecz jednak jeszcze zostałem na ycraft.pl.

Na ycraft.pl jest 10 slotów za 24.25zł na 30dni , a na craftshell masz za 20zł na 30dni i sam ustawiasz ile chcesz mieć slotów. ;)

Tylko wiadomo, że nie za dużo, poznaj się z ofertą.

xKaMaSx

exMod

Memory

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ten TSB nie dziala bo chce dodac range a tu ystem.IO.FileNotFoundException: Nie można załadować pliku lub zestawu 'MySql.Data, Version=6.3.6.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=c5687fc88969c44d' lub jednej z jego zależności. Nie można odnaleźć określonego pliku.

Nazwa pliku: 'MySql.Data, Version=6.3.6.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=c5687fc88969c44d'

w TShockDBEditor.TShockDBEditor.LoadMySqlDatabase(String hostname, String port, String database, String dbusername, String dbpassword)

w TShockDBEditor.TShockDBEditor.btn_connect_Click(Object sender, EventArgs e)

w System.Windows.Forms.Control.onclick(EventArgs e)

w System.Windows.Forms.Button.onclick(EventArgs e)

w System.Windows.Forms.Button.onmouseup(MouseEventArgs mevent)

w System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)

w System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)

w System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)

w System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)

w System.Windows.Forms.Control.ControlNativewindow.OnMessage(Message& m)

w System.Windows.Forms.Control.ControlNativewindow.WndProc(Message& m)

w System.Windows.Forms.Nativewindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

OSTRZEŻENIE: rejestrowanie informacji o powiązaniach zestawów jest wyłączone.

Aby włączyć rejestrowanie błędów powiązań zestawów, ustaw wartość rejestru [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog] (DWORD) równą 1.

Uwaga: z włączeniem rejestrowania błędów powiązań zestawów wiąże się pewien spadek wydajności.

Aby wyłączyć tę funkcję, usuń wartość rejestru [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog].

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...