Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Terraria] Stawianie serwera na TShock

MeM aka KaM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przydatne lecz nie ma wszystkiego (chyba)..

W tym programie nie mogę znaleźć tych formułek, a są mi nie zbędne do gry:

tshock.npc.summonboss

tshock.world.movenpc

Czy mógłbyś wyjaśnić jak je dodać ?^^

• Odpowiedzi 165
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 5 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam mam problem ponieważ w nowym Tshock'u nie mogę znalesc ty opcji proszę o pomoc :D 

"ServerSideInventory": false, - ekwipunek po stronei serwera,

"ServerSideInventorySave": 15, - zapis ekwipunku po stronie serwera po określonym czasie

Re69qCr.png

Opublikowano

Tak, ta funkcja sporo przeszła przez ten czas :P Teraz to się nazywa ServerSideCharacter.
Niestety też od jakiegoś czasu nie jestem na bieżąco z TShockiem, bardzo możliwe że zdecydowali się zrobić oddzielnego configa do SSC. Jeśli nie znajdziesz opcji pod nazwą ServerSideCharacter w config.json, to zajrzę do dokumentacji i sam poszukam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam mam problem ponieważ w nowym Tshock'u nie mogę znalesc ty opcji proszę o pomoc :D

"ServerSideInventory": false, - ekwipunek po stronei serwera,

"ServerSideInventorySave": 15, - zapis ekwipunku po stronie serwera po określonym czasie

Tych opcji już nie ma w tym pliku. Tak jak napisał przedmówca, zrobili ServerSideCharacter w osobnym pliku pod nazwą sscconfig.json , ale z tego co mi wiadomo nie działa jak na razie zbyt dobrze. :P

Jak znajdę trochę więcej czasu postaram się zaktualizować co nie co.

xKaMaSx

exMod

Memory

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie:

Jak dodać uprawnienia każdemu graczowi? Chodzi mi o to, żeby każdy gracz oprócz domyślnych komend miał także inne, np. /item czy /spawnmob.

Opublikowano

Mam pytanie:

Jak dodać uprawnienia każdemu graczowi? Chodzi mi o to, żeby każdy gracz oprócz domyślnych komend miał także inne, np. /item czy /spawnmob.

W punkcie numer 8 masz wszystko opisane.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Pilne! :O (Terraria 1.3.0.8) Nie ma tej opcji do zapisywania eq na serwerze (oby dwóch) prawdzałem,wyszukiwałem (w notepad++) i nie ma! wie ktoś czemu? :/

Opublikowano

Same dane o postaciach są przekazywane w bazie danych czyli w pliku tshock.sqlite.

Z tego co pamiętam był program o nazwie TShockDatabaseEditor, ale tak naprawdę wystarczy pierwszy lepszy program do edycji SQLite których znajdziesz w google dziesiątki.

Możesz też ustawić w configu aby serwer używał bazy MySQL, to spowolni działanie serwera ale np. pozwoli na zdalną edycję bazy, albo na zrobienie strony internetowej serwera.

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

siemka mam problem z regionami a problem jest taki ze jak ustawiam region i ustawiam protect ale i tak gracze maga go rozwalac

Re69qCr.png

• Aive zmienił(a) tytuł na [Terraria] Stawianie serwera na TShock

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...