Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AgBot pod Silkroad-R

Szymk0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AgBot na silkroad-r juz działa oto pokaże osoba które mają problemy z jego uruchomieniem jak tego dokonać

pobieramy AgBota ver.5.2.0b: http://www.agbot.net....2.0b.nomap.zip

zródło oficialne wiec skan we własnym zakresie...

wypakowujemy gdziekolwiek i po kolei:

w folderze Windows/System32/drivers/etc modyfikujemy plik Hosts dopisując linijke 127.0.0.1 gateway.silkroad-r.joymax.com

- kopiujemy MediaPatcher do folderu z silkiem (radze wyłączyc antywira przed jego uruchomieniem)

- uruchamimy Mediapatcher który spyta czy spatchować media.pk2 wciskamy NIE!!!, teraz spyta czy spatchowac port wciskamy TAK.

- z folderu AgBot usówamy folder Data a folder Datar zmieniamy nazwe na Data

-teraz uruchamiamy agbot.exe i modyfikujemy jak na obeazku:

sror.png

zmienimy IP które tam jest na 31.193.168.141

zamykamy i teraz już standardowo uruchamiamy nyconnector3.1 potem agbot.exe i sro_client // wszystko powinno śmigać

Jeżeli wyskakuje wam notka o inspekcji sprawdzcie jeszcze raz plik Hosts.

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A te sro clienta jak mam włączyć? Loaderem?

Sorry, ale nigdy nie używałem agbota.

I będzie to działać równocześnie jak mam na isro Ibota włączonego?

Opublikowano

sro_clienta odpalasz normalnie Launcherem. a czy bedzie bez problemu działał równolegle z ibotem to nie wiem.

Czemu nuConnector sie wyłancza nie wiem, może uruchom jako Administrator, albo dodaj go to wyjątków w antyvirze i firewallu.

Opublikowano

Dla osób którym NuConnector wyłancza się od razu po jego włączeniu.

Dodajcie go do wyjatków Zapory oraz odblokujcie w zaporze te porty: 22581, 15778, 1080.

Opublikowano

A ja mam taki problem ,że bot mi nie odczytuje współrzędnych gracza.. może ktoś ma pomysł czemu ?? (lvl, mp , hp odczytuje ) Przez brak danych nie mogę bocic bo on nie może wyznaczyć obszaru bocenia ^^

b_560_95_1.png

Opublikowano

Ja mam problem poniewaz wyskakuje mi okienko z inspekcja, mam win7 i wylaczonego nortona. Wklejam do hostow to badziewie i nic, ktos pomoze?

Rekrut
Opublikowano

Ja mam problem poniewaz wyskakuje mi okienko z inspekcja, mam win7 i wylaczonego nortona. Wklejam do hostow to badziewie i nic, ktos pomoze?

Napewno odpalasz Silka przez nuConnectora? Ja np. teraz nie mogę wbić do Silka przez launchera, tylko nuConnector,AgBot i dopiero launcher.

BIG FUCKIN' DEUCE!

Opublikowano

Tzn? Ja tez odpalam najpierw nuConnector agbot i luncher i wyskakuje mi inspekcja heh, chyba ze ocos innego ci chodzi

Zle edytowałeś Hosta na 1000%

Rekrut
Opublikowano

@Up.

Powinno być tak:

# ::1 localhost

127.0.0.1 gateway.silkroad-r.joymax.com

Zawsze jak coś do host dodajesz to rób linijkę odstępu. :P

BIG FUCKIN' DEUCE!

Opublikowano

nie musi dodawać żadnej linijki odstepu.

twój host wygląda dobrze, a może po tym jak go edytowałeś zmienił się w plik .txt? jeżeli jest .txt to pobierz nowego hosta gdzieś z neta i edytuj go jeszcze raz bo on nie może być plikiem .txt

ale tak jak pisałem jeżeli zrobiłeś wszystko tak jak pisze w tutku to jedyny błąd może być tylko z hostem, chyba ze żle spatchowałeś media.pk2

Opublikowano

mialem ten sam problem co Chmielu i dzieki Szymk0 miales racje z tym hostem nie moze byc zapisany jako txt wszystko elegancko smiga dzieki wielkie Lubie to dla pana z gory

Opublikowano

Wszystko u mnie jest ok - oprócz jednej małej rzeczy - odpalam nucorrector , agbota i lanuchera - odala mi sie silk lecz po wpisaniu passów nie moge sie zalogowac (c9)

Help ;/

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

no ja niestety dalej mam problem z notką o inspekcji nic kompletnie nie pomaga próbowałem już wszystkich sposobów tu podanych hosts dobrze ustawiony bot skonfigurowany i mimo wszystko dalej notka ... ma ktoś jakieś pomysły ?

Opublikowano

27531063.png

Mam taki problem, nie znajduje mi gdzie jest zainstalowany silk klikam ok, prosi zebym ja podal lokalizacje, klikam ok i taki blad wyskakuje, przekopiowalem silka na C zmieniajac nazwe z silkroadr na silkroad i pojawia sie ten sam blad tylko inny plik jest w bledzie MSWINSCK.OCX.

Opublikowano

sciagnij sobie paczke OCX... wpisz w google... masz brakujace pliki dlatego ..

Mam problem z hosts..... pokazcie screna .. jak to wklejacie bo ciagle mam inspekcje..

Opublikowano

sciagnij sobie paczke OCX... wpisz w google... masz brakujace pliki dlatego ..

Zrobiłem tak i dalej ten sam bład

EDIT:

Ok uporałem sie z tym, tylko teraz wyskakuje notka o inspekcji caly czas jak koledze wyzej

moj host wyglada :

# Copyright © 1993-2009 Microsoft Corp.

#

# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.

#

# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each

# entry should be kept on an individual line. The IP address should

# be placed in the first column followed by the corresponding host name.

# The IP address and the host name should be separated by at least one

# space.

#

# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual

# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.

#

# For example:

#

# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server

# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.

# 127.0.0.1 localhost

# ::1 localhost

127.0.0.1 genuine.microsoft.com

127.0.0.1 mpa.one.microsoft.com

127.0.0.1 sls.microsoft.com

127.0.0.1 gateway.silkroad-r.joymax.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...