Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zacząć przygodę z programowaniem C++

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 142
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Właśnie chce poznać ten język i pobieram codeblocks i przeczytam jakieś tutoriale jak zrobić program. Przechodze z autoita, ponieważ tam łatwo jest zdekompilować skrypt, a żaden z wypróbowanych przeze mnie exe' crypterów nie działają. Może spodoba mi się ten język, warto się uczyć czegoś nowego ;p

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

Z exe crypterami jest taki problem że cryptują exeke, a skrypt au3 jest "za exeką". Tj dopisany na końcu pliku wykonywalnego ale nie jest w żadnej z jego sekcji, przez co jest omijany przy szyfrowaniu czy kompresji (gdyby nie był, algorytm wykonujący skrypt au3 runtime nie byłby w stanie go wykonać, ponieważ nie możesz nadpisać pliku w trakcie jego wykonania. Jednym słowem: bezpieczeństwo skryptów au3 wymaga dedykowanego rozwiązania, czyli "protektor" tylko dla skryptów au3). Abstrahując od tego że używajac cryptera znalezionego w google, musisz zdawać sobie sprawe z tego że równie łatwo będzie atakujacemu znaleźć "przepis" jak Twoja exeke odszyfrować, lub sprawić że jest możliwa do analizy. W dużej ilości przypadków jednak nie bedzię to przepis lecz raczej gotowe narzędzie z wielkim czerwonym przyciskiem "HACKUJ" ;>

Pisze boty do gier WWW na zlecenie.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

W tym tucie masz odnośniki do kursów. Nie zauważyłeś?

A co do trudności, to nie jest on taki trudny. :)

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

odnośniki xD

a serio trudny do ogarnięcia czy raczej nie chodzi mi oto czy jest np schematyczny czyli naucze się jednej żeczy której bedę potrzebował do innych bardziej zaawansowanych coś jak chemia kwasy i zasady pisanie wzorów jeśli można przyrównać :P

Opublikowano

Powiem z mojego doświadczenia:

Uczę się programowania w tym języku bodajże od 1szej albo 2giej klasy gimnazjum. Były gigantyczne przeskoki, raz uczyłem się przez długi czas, raz olewałem naukę na jeszcze dłuższy, a głównie z powodu niezrozumienia niektórych rzeczy w tym języku i z braku motywacji. Po tylu latach od tego czasu nadal uważam, że wiem zbyt mało. Trzeba nauczyć się myśleć w tym języku, a to trwa latami. To nie może być kucie pustych regułek przez cały czas. Tu wszystko trzeba zrozumieć i dużo dużo ćwiczyć. Oczywiście jest może kilka elementarnych rzeczy o których powinno się wiedzieć.
@DOWN : dzięki za podsumowanie :).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Powiem z mojego doświadczenia:

Uczę się programowania w tym języku bodajże od 1szej albo 2giej klasy gimnazjum. Były gigantyczne przeskoki, raz uczyłem się przez długi czas, raz olewałem naukę na jeszcze dłuższy, a głównie z powodu niezrozumienia niektórych rzeczy w tym języku i z braku motywacji. Po tylu latach od tego czasu nadal uważam, że wiem zbyt mało. Trzeba nauczyć się myśleć w tym języku, a to trwa latami. To nie może być kucie pustych regułek przez cały czas. Tu wszystko trzeba zrozumieć i dużo dużo ćwiczyć. Oczywiście jest może kilka elementarnych rzeczy o których powinno się wiedzieć.

nie do końca, po prostu ludzie w 1,2 gim są jeszcze kretynami ;>

Opublikowano

Dzieki temu jezykowi bede w stanie stworzyc clienta do gry metin2 ? Jezeli tak to zaczynam sie uczyc. olewM szkole ;_

Kid Mody to NO0o0o0By

Opublikowano

tak, zresztą nie ważne czym miałbyś się zająć olewaj szkołę i tak ;) Po prostu zdawaj, a do tego nie potrzeba nic.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie, jakie środowisko programowania wybrać do c++ na win7 64bit? Jestem początkujący, zaczełem przerabiać Symfonię i wybieram się na studia ( więc popularne na polibudzie środowisko to plus bo będę mieć obycie tylko jakie to jest? )

Opublikowano

wybrałem jednak deva do kiedys na nim coś pisałem. a dlaczego z linuxem mam się zaznajamiać?

i ważne pytanie, jak ćwiczyć pisanie programów? bo czytam tą symfonie, ćwiczenia sobie zrobię ale jak gdzieś czytałem najlepiej pisać i pisać a ja nie wiem co
( może dlatego że nie mam też wiedzy ). w necie nic na mój poziom nie znalazłem.

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli chciałbym w przyszłości zostać programistą komputerowy w zakresie gier. To czy już teraz w wieku 14 powinienem zacząć jakąś naukę czy cos?

Czy Bóg istnieje? Zależy dla kogo i zależy jaki to jest Bóg.. Dla mnie jest to komputer, i wiem że on na pewno istnieje. B)

Damir_Avdic-2-800x200.jpg

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...