Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spowiedź przed wigilią

Rakocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No tak , ale gdybym powiedział rodzicom że nie chce iść do bierzmowania to by mnie *****

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

• Odpowiedzi 115
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Rzadko się spotyka Ludzi którzy się modlą codziennie chociaż znam takich ( można ich policzyć na placach jednej ręki, głównie starszy rocznik ) którzy rano wstają i pierwsze co robią to przy łóżku klękają i się modlą.

A w Deizmie wierzy się że to Bóg stworzył świat a ogólnie dalej jest mało ważny w życiu więc? :D

Byl czas ze sie modlilem codziennie i non stop z pewnego powodu ... Potem w moim zyciu byl wielki incydent z kosciolem oraz ksiezami ktorzy zniszczyli cos dla mnie bardo waznego . Od 3 lat nie bylem u spowiedzi a w kosciele od swiat 2 lata temu i nie zaimerzam tam wejsc nawet na sekunde co nie zmienia faktu ze wierze w boga w moim wlasnym stopniu i tez zaluje za grzechy ... Ale to co te chuje robia w tych zjebanych firmach nazywach kosciolem to jest niedopomyslenia , zostawie plusa zakkonikom z nimi mozna porozmawiac.

Jakby nie bylo pochodze z bardzo katolickiej rodziny mialem chrzest komunie ale do bierzmowania nie poszedlem powiedzialem nie i tyle.

wakow9.png
Opublikowano
No tak , ale gdybym powiedział rodzicom że nie chce iść do bierzmowania to by mnie *****

Stary od 1 gim niechodizlem poprostu zaczalem,m omijac religie,bo mnie rodzice normalnie niechcieli wypisac.

I co/ Wygralem ,dali za wygrana , zrozumieli ,ze mysle inaczej i to moja sprawa,a jelsi zrozumiem ze to bład ,to go sam naprawie.

@Tak samo nierozumiem ludzi mktorzy sie chwala ze x lat niebyli w kosciele,to sa jakies zawody kto wiecej? Bo niewiem.

Po huj sie tym chwalicie,zostawcie to dla siebie.

Opublikowano

Stary od 1 gim niechodizlem poprostu zaczalem,m omijac religie,bo mnie rodzice normalnie niechcieli wypisac.

I co/ Wygralem ,dali za wygrana , zrozumieli ,ze mysle inaczej i to moja sprawa,a jelsi zrozumiem ze to bład ,to go sam naprawie.

@Tak samo nierozumiem ludzi mktorzy sie chwala ze x lat niebyli w kosciele,to sa jakies zawody kto wiecej? Bo niewiem.

Po huj sie tym chwalicie,zostawcie to dla siebie.

No tak, tak samo męczyłem rodziców... ale niestety dałem im wygrać... bo oni cały czas " jeśli wierzysz w Boga , a nie chce chodzić to kościoła to nie chodź , ale na lekcję Religi musisz chodzić , dlatego że wszyscy z Twojej klasy chodzą więc Ty też musisz żeby ludzie nie gadali po wsi że tylko Ty nie chodzisz na lekcje ..

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Opublikowano

No tak, tak samo męczyłem rodziców... ale niestety dałem im wygrać... bo oni cały czas " jeśli wierzysz w Boga , a nie chce chodzić to kościoła to nie chodź , ale na lekcję Religi musisz chodzić , dlatego że wszyscy z Twojej klasy chodzą więc Ty też musisz żeby ludzie nie gadali po wsi że tylko Ty nie chodzisz na lekcje ..

no wlasnie polska jest 100 lat za murzynami i sie nie zmieni bo mentalnosc ludzi jest tak okropna ze szok .

wakow9.png
Opublikowano

Dzięki za posty. Sporo miałem beki ,ale parę słów wziąłem do serca. Dziękuję za szczere odpowiedzi.

Swoje grzechy sam powiem Bogu . Dzięki . Mozna close.

Opublikowano

Co ma kościół do tego, że polska jest opóźniona w rozwoju? Może to, że mnie jako katolika uważa się za staromodnego, że jestem przeciwny temu, żeby geje dzieci adoptowały? Generalnie fajnie można sobie poczytać, jacy to księża są, mimo, że większość wypowiadających osób nie była w kościele od paru lat, albo przeczytała gdzieś na jakimś yntelygentnym portalu, albo gazecie, o co chodzi, zamiast mieć swoje zdanie, a nie czyjeś?

Cześć :)

Opublikowano

teraz mam bierzmowanie,ide do księdza,mówie mu jeden grzech i biorę podpis i wychodze.

Jak już będe po bierzmowaniu nie będe się spowiadał,do kościoła będe chodził jedynie na święta. Peace.

Opublikowano

Co ma kościół do tego, że polska jest opóźniona w rozwoju? Może to, że mnie jako katolika uważa się za staromodnego, że jestem przeciwny temu, żeby geje dzieci adoptowały? Generalnie fajnie można sobie poczytać, jacy to księża są, mimo, że większość wypowiadających osób nie była w kościele od paru lat, albo przeczytała gdzieś na jakimś yntelygentnym portalu, albo gazecie, o co chodzi, zamiast mieć swoje zdanie, a nie czyjeś?

Kosciol zniszczyl wiele kraji takich jak np. irlandia . Poczytaj cos o histori naszej religi o zbrodniach katolicyzmu . Nawet nasz papiez nie byl taki swiety bo ukrywal wiele intryg . W polsce wiele starszych osob ma zle zrozumienie o kosciele czyt. moherowe berety . Tak samo jak kazdy inny polak ktory patrzy zeby tylko byc lepszym od drugiego , walka o pieniadze i o czyjes nieszczescie , obgadywanie ludzi , pierdolenie o sprawach malo waznych a potem idzie do kosciola staje w pierwszej lawce i jest swiety . A ty mi powiedz co ma kosciol do geji ? Ty jestes katolikiem ktory dyskryminuje innych ludzi ? Jestes jednym przykladem ktory wlasnie opisalem nie wiesz w co wierzysz nawet .Moje zdanie np. pochodzi z wlasnych doswiadczen przez ktore przeszedlem ... A twoje z czego pochodzi ? Z mainstreamowej opini ludzi bo boisz sie uzyc rozumu by pomyslec o sobie i wlasnych pogladach na swiat a potem ich wyrazic na przeciw innym ludziom.

wakow9.png
Opublikowano

Nie dyskryminuje ludzi, ale jeżeli ktoś jest gejem to niech sobie nim będzie, ale rozgłaszanie tego na wszystkie strony to raczej nie jest dobre. Poza tym nie rozróżniasz katolicyzmu ze średniowiecza z obecnym. Generalnie każda religia ma jakieś mroczne fakty z przeszłości, ale zazwyczaj to wynika z błędnej interpretacji np. Biblii, albo dobrym przykładem jest Islam, gdzie "wielcy" imamowie, tak przekabacają tłumaczenie koranu tylko do własnych celów, a plebs wierzy im. Akurat to z moherowymi beretami nie jest trafne, bo dotyczy szerszego kręgu, niż Ci się wydaje. Każdy każdemu jest wilkiem. BTW co ukrywał nasz papież? Uważasz, że będąc katolikiem nie używam rozumu i nie mam poglądów? Co do Irlandii to sprawdź dokładnie o jaki kościół chodziło.

Opublikowano

Szczerze? To nigdy nie spowiadałem się z grzechów takich, jakie miałem. Do spowiedzi uczęszczam sporadycznie. Wypowiadanie swoich grzechów 'drugiemu człowiekowi' jest durne i tyle. ;)

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Nie dyskryminuje ludzi, ale jeżeli ktoś jest gejem to niech sobie nim będzie, ale rozgłaszanie tego na wszystkie strony to raczej nie jest dobre. Poza tym nie rozróżniasz katolicyzmu ze średniowiecza z obecnym. Generalnie każda religia ma jakieś mroczne fakty z przeszłości, ale zazwyczaj to wynika z błędnej interpretacji np. Biblii, albo dobrym przykładem jest Islam, gdzie "wielcy" imamowie, tak przekabacają tłumaczenie koranu tylko do własnych celów, a plebs wierzy im. Akurat to z moherowymi beretami nie jest trafne, bo dotyczy szerszego kręgu, niż Ci się wydaje. Każdy każdemu jest wilkiem. BTW co ukrywał nasz papież? Uważasz, że będąc katolikiem nie używam rozumu i nie mam poglądów?

Ukrywal gwalty wielka pedofilie w kosciolach i jego zadaniem bylo tuszowanie wszystkich sladow gwaltow zeby nie wyszly na swiatlo dzienne. Rozrozniam a wymienilem ten punkt dlatego ze wiele wiele katolikow uwarza ze ich religia jest najlepsza nie wpuszczajac innych do siebie . Czy ja wiem czy koran jest zle interpretowany , tak wiem wiem wszystko i wiem jak to wyglada ale jest w nim kilka szokujacych cytatow .

"Believers, take neither Jews nor Christians for your friends."

"If you do not fight, He will punish you sternly, and replace you by other men."

"Slay them wherever you find them...Idolatry is worse than carnage...Fight against them until idolatry is no more and God's religion reigns supreme."

Wedlug mnie interpretacja tych cytatow jest wrecz perfekcyjna do tego co sie teraz dzieje na swiecie. To z moherowymi beretami bylo tylko smieszna przenosnia . Nigdy nie powiedzialem ze nie masz pogladow czy rozumu . Szanuje kazdego ... Chodzi mi oto ze 90% ludzi idzi z tlumem i boi sie wypowiedziec gleboko skrytej w sobie opini.

Szczerze? To nigdy nie spowiadałem się z grzechów takich, jakie miałem. Do spowiedzi uczęszczam sporadycznie. Wypowiadanie swoich grzechów 'drugiemu człowiekowi' jest durne i tyle. ;)

Wypowiedz mu wszystkie wlacznie z tym ze uprawiales np. seks i zabezpieczeniem a on jest twoim proboszczem to juz masz pozamiatane jak masz tam z 16 lat . A rozgrzeszenia czy jak to sie nazywalo nie odmowisz przez miesiac.

wakow9.png
Opublikowano

@Rakocy

Skoro twierdzisz że wierzysz, to jak mała jest ta wiara ... Ty idąc do konfesjonału spowiadasz się przed Bogiem a nie przed księdzem. Wczoraj sam osobiście szdlem na rekolekcje z pewnymi wątpliwościami nt. wiary w trakcie mszy był tzw. chrzest w Duchu Świętym przeżycie niesamowite . W trakcie takiego chrztu czujesz Boga w sobie , w trakcie takiego chrztu Duch Święty wylewa na Ciebie swoje łaski.

W tym doświadczeniu dopiero było czyuć obecność Boga i zrozum że do kościoła nie chodzisz dla księdza tylko dla Boga

PS.

Masz tu filmik jak wygląda taki chrzest, zanim zapytasz ludzie "mdleją" od tego co czują , ja sam byłem bliski odlotu.

A to nie jest omdlenie tylko tzw. "spoczynek w Duchu Świętym"

Sam spoczynek jest czymś niesamowitym, człowiek ma pełną świadomość ale nie ma kontroli nad ciałem.

FILMIK :

Pozdrawiam Łukasz

fiR919k.png

Opublikowano

W Koranie podobno nie ma nigdzie napisane, że ludzie umierający za swoją religię dostają ileśtam babek. Gorzej, jak ktoś trafi na nie a tu same brzydkie to wtedy będzie miał pecha. Generalnie to słyszałem o paru przypadkach pedofilii i gwałtów, ale co się dziwić jak taki jeden z drugim sobie całe życie nie zakisi to potem sperma do mózgu uderza i tyle. OFC nie żebym tłumaczył ich i usprawiedliwiał, bo takie coś potępiam i to bardzo, ale jaki był udział JP2 w ukrywaniu skoro to wyszło i tak? Generalnie chyba w każdej religii jest zepsucie, bo albo trafiają się czarne owce, jak w katolicyzmie, gdzie albo ktoś idzie z powołania, żeby szerzyć słowo Boże, albo ze względu na jakąś tam władze (czytałem o różnych nadużyciach i to jest strasze, ale takie coś występuje wszędzie, polityka, urzędy, totalny brak jakichkolwiek zasad i etyki). Generalnie także uważam, że islam jest zagrożeniem dla świata zachodniego, wystarczy spojrzeć na zachód, co się tam dzieje.

Opublikowano

Ja chodzę do kościoła co tydzień, a i tak ostatnio się spowiadałem jakieś dwa lata temu ;p

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

BaSicPl,

Skoro twierdzisz że wierzysz, to jak mała jest ta wiara ... Ty idąc do konfesjonału spowiadasz się przed Bogiem a nie przed księdzem.

Haha , dobre ;) jeśli chcesz się spowiadać przed Bogiem to po ch*ja musisz iść do księża ?? Kto by się wyspowiadał np. że pił alkohol ? gdy przed bierzmowaniem przyrzekną że nie będzie pił/palił ?

wolę się wyspowiadać samemu w domu niż do księdza iść do mu to gadać , jeśli w czasie modlitwy rozmawiam z Bogiem to na co jest ksiądz ? jest łącznikiem czy jak ? oO

narutotagkopia.jpg

Opublikowano

Gratuluje poziomu.

Czytajac wasze wypowiedzi ,mam ubaw po pachy.

Dobra,niewierzycie ,niechodzicie do kosciola,ale dla bierzmowania i tym podobnych korzysci odwiedzacie go. Jestescie frajerami,trzeba miec jakies zasady a nie w dupe na sile wlazic.

ja u bierzmowania byłem po to, abym potem w razie czego mógł zostać chrzestnym czy tam móc wziąć ślub, wiec nie sraj żarem

EXPmIpC.gif

Opublikowano

@Rakocy

Skoro twierdzisz że wierzysz, to jak mała jest ta wiara ... Ty idąc do konfesjonału spowiadasz się przed Bogiem a nie przed księdzem. Wczoraj sam osobiście szdlem na rekolekcje z pewnymi wątpliwościami nt. wiary w trakcie mszy był tzw. chrzest w Duchu Świętym przeżycie niesamowite . W trakcie takiego chrztu czujesz Boga w sobie , w trakcie takiego chrztu Duch Święty wylewa na Ciebie swoje łaski.

W tym doświadczeniu dopiero było czyuć obecność Boga i zrozum że do kościoła nie chodzisz dla księdza tylko dla Boga

PS.

Masz tu filmik jak wygląda taki chrzest, zanim zapytasz ludzie "mdleją" od tego co czują , ja sam byłem bliski odlotu.

A to nie jest omdlenie tylko tzw. "spoczynek w Duchu Świętym"

Sam spoczynek jest czymś niesamowitym, człowiek ma pełną świadomość ale nie ma kontroli nad ciałem.

FILMIK :

Pozdrawiam Łukasz

Power prawie jak tutaj

.

A ja myslalem ze bog jest wszedzie...

Ja to mialem przezycie jak ksieza wykonczyli kogos w mojej rodzinie psychicznie i mi to wystarczy.

@Lord no tak madrze napisane , poczytaj sobie o gwaltach i pedofili w irlandii , to nie byly przypadki to bylo masowe doslownie .

wakow9.png
Opublikowano

@WodnyGłaz

Jeżeli chodzi o picie to samo picie alkoholu nie jest grzechem, ale nieumiarkowanie raczej tak, więc czemu sobie nie gulnąć browarka, czy dwa, ale nie do stanu spawania.

poczytaj sobie o gwaltach i pedofili w irlandii , to nie byly przypadki to bylo masowe doslownie .

Tam w Irlandii to niezłe ruchacze, wyruchacze są

Opublikowano

Jedno mnie tylko zastanawia , na co spowiadać przy księdzu ? przecież "podobno" w czasie modlitwy rozmawiamy z Bogiem, więc można " wyspowiadać się " , a tak to księża znają nasze grzechy... co mnie wkur wia...

że drugi człowiek zna czyjejś uczynki...

A te egzorcyzmy itp. jakieś spoczynki itp. NIE WIEŻE ...o kur wa jakiś demonach.. jak się nie spowiadasz / nie chodzisz to kościołach to nas nawiedzą ; hahahaha ;)

A te gwałty/pedofilizm w Irlandii to nie jestem w temacie;) nie wiem co to ma do Boga.

narutotagkopia.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...