Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spowiedź przed wigilią

Rakocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Od jakiegoś roku zmieniłem poglądy religijne. Mianowicie przestałem chodzić do Kościoła bo uważam ,że są to brednie. W Boga wierzę.

Lecz tutaj mój problem,gdyż co roku chodziłem do spowiedzi przed wigilią, teraz uważam ,że wyznać grzechy przed jakimś typem w konfesjonale to bujdy.

A co wy o tym sądzicie?

• Odpowiedzi 115
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To zrób spowiedź samemu. Weź krzyżyk do ręki i się pomódl oraz przeproś za grzechy. Jak będziesz sam w zacisznym miejscu (np. w lesie) to bez problemu wypowiesz wszystkie grzechy , a przed księdzem to trochę dziwnie wypowiadać niektóre grzechy. Jak nie chcesz się spowiadać to przeproś swoje sumienie i tyle.

Opublikowano

Ja Już ho ho nie byłem w kościele ja się spowiadam Sobieskiej i Żubrówce :D

A ksiądz ma dobrze zarabia w kit kase nie płaci podatki to ja takie coś pierdole a na dodatek w moim kościele jest tak kurwa zimno że wole siedzieć na dworze

Pozdrawiam

Lord Darkus

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Hmm , długo się nie spowiadałem , teraz niestety muszę :/ bo idę do bierzmowania i w indeksie muszę mieć każdy miesiąc ... w Boga wierzę ale nie mam zamiaru spowiadać że z wszystkich grzechów do jakiegoś typa który ma 25 lat +...

bo był taki przypadek że ksiądz tylko dla kasy poszedł ;) a księża nie są też tak uczciwi jeśli chodzi o " tajemnice spowiedzi " więc leje na to i się nie spowiadam w kościele tylko przy modlitwie..

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Opublikowano

Srednio ksiadz zarabia 5000 tysiecy nie placa podatkow biora na tace nie maja kas fiskalnych

to ja za przeproszeniem pierdole takich biznesmenow

Nergal Power

nie znam ksidza ktory srednio zarabia 5milionów :F

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Witam, również zmieniłem poglądy religijne, teraz jestem Ateistą i się tego nie wstydzę....

Jeżeli już chodzi o spowiedź... Pewno mnie wyśmiejecie, pociśniecie itd ale jak chcesz to dam Ci nr i ja Cie wyspowiadam, przyrzucę nawet Koloratkę :) I dam Ci pokutę nawet :)

To samo co byś się spowiadał w konfesjonale ... Każdy ma swoje poglądy ja mam takie a Wy pewnie inne :D

Pozdrawiam Silny199

Hatsan 90 SAS QT + Alchemizacja ;)

14553493454da0776eb0d2c.jpg

35091.png

6080.png

35987.png

25631.png

Opublikowano

Ja teraz niestety muszę , bo idę do bierzmowania.. dlatego chodzę do najstarszego księdza.. jedynie po podpis po spowiedzi.. a tak to wgl. nie chodzę , bo nie mam zamiaru spowiadać się młodemu frajerowi który uczy mnie w sql...

jak takiemu patrzeć w oczy... a później ten frajer będzie plotkował o czyiś grzechach ;)

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Opublikowano

W Boga wierzę, ale na kościół mam wyj*bane serdecznie, banda złodziei i pedofilów, cały czas im tylko kasy mało, przychodzi ci bez szczelnie do domu i wciska ci ten opłatek !, jak bym chciał kupić to bym sam poszedł i kupił.

Opublikowano

Tych co wierzą w Boga a w Kościół nie - obejmuje jakaś religia czy coś takiego ? D:

35091.png

6080.png

35987.png

25631.png

Opublikowano

@up

Mi to jest bez różnicy jaka jest moja religia, po prostu nie mam zamiaru chodzić do kościoła bo to totalne głupstwo i wyciąganie kasy z ludzi, wystarcza mi że wierzę w Boga.

Opublikowano

@Silny199 , jeśli ktoś modli się codziennie to na kur we chodzić do tego kościoła ? tylko po to żeby na składki dawać ? pierdole ten cały kościół , nie chodzę chyba już 4 lata... ale systematycznie się modle...

narutotagkopia.jpg

Opublikowano

No spokojnie i bez nerwów :D Zapytałem z Ciekawości :D Ale teraz zastanawiam się który z Was ( z tych co wierzą w Boga a Kościół nie ) się modli codziennie tak jak napisał WodnyGłaz :D

Deizm deizm :)

Ja jestem Deistą.

Ciekawe lecz czy Ateizm by nie był lepszym rozwiązaniem? ;]

35091.png

6080.png

35987.png

25631.png

Opublikowano

No ja się modlę... zawsze rodzice mnie pilnowali żebym się modlił ( jak byłem młodszy ) i jakoś zostało... ;)

narutotagkopia.jpg

Opublikowano

No spokojnie i bez nerwów :D Zapytałem z Ciekawości :D Ale teraz zastanawiam się który z Was ( z tych co wierzą w Boga a Kościół nie ) się modli codziennie tak jak napisał WodnyGłaz :D

Ciekawe lecz czy Ateizm by nie był lepszym rozwiązaniem? ;]

Tylko że Ateista nie wierzy w Boga.

Opublikowano

No ja się modlę... zawsze rodzice mnie pilnowali żebym się modlił ( jak byłem młodszy ) i jakoś zostało... ;)

Rzadko się spotyka Ludzi którzy się modlą codziennie chociaż znam takich ( można ich policzyć na placach jednej ręki, głównie starszy rocznik ) którzy rano wstają i pierwsze co robią to przy łóżku klękają i się modlą.

Tylko że Ateista nie wierzy w Boga.

A w Deizmie wierzy się że to Bóg stworzył świat a ogólnie dalej jest mało ważny w życiu więc? :D

35091.png

6080.png

35987.png

25631.png

Opublikowano
Ja Już ho ho nie byłem w kościele ja się spowiadam Sobieskiej i Żubrówce :D

Gratuluje poziomu.

Czytajac wasze wypowiedzi ,mam ubaw po pachy.

Dobra,niewierzycie ,niechodzicie do kosciola,ale dla bierzmowania i tym podobnych korzysci odwiedzacie go. Jestescie frajerami,trzeba miec jakies zasady a nie w dupe na sile wlazic.

Osobiscie niewierze ani w boga ani w kosciol,ale jak kazdy czasem mysle co jest po zyciu,jak ktos tam napisal zeby przemyslec swoje sprawy w jakims cichym miejscu,to jest dobra sprawa.

Co do ksiezy (czy tam rzy) ,znam paru naprawde fajnych "typków" i ich szanuje ,ale do wiekszosci sie mozna przyczepic.

Ale ich sprawa jedni maja powolanie a inni trzepia kase.

Wiec wzcie panowie do serca ,wiem ze to forum gdzie 65 % no-lifuje ale ci tez sa ludzmi,miejcie zasady i jakis poziom inteligencji.

Opublikowano

Gratuluje poziomu.

Czytajac wasze wypowiedzi ,mam ubaw po pachy.

Dobra,niewierzycie ,niechodzicie do kosciola,ale dla bierzmowania i tym podobnych korzysci odwiedzacie go. Jestescie frajerami,trzeba miec jakies zasady a nie w dupe na sile wlazic.

Osobiscie niewierze ani w boga ani w kosciol,ale jak kazdy czasem mysle co jest po zyciu,jak ktos tam napisal zeby przemyslec swoje sprawy w jakims cichym miejscu,to jest dobra sprawa.

Co do ksiezy ,znam paru naprawde fajnych "typków'i ich szanuje ,ale do wiekszosci sie mozna przyczepic.

Ale ich sprawa jedni maja powolanie a inni trzepia kase.

Wiec wzcie panowie do serca ,wiem ze to forum gdzie 65 % no-lifuje ale ci tez sa ludzmi,miejcie zasady i jakis poziom inteligencji.

Dobrze piszesz ale "Frajerzy" ? To było nie potrzebne... A co do reszty - myślimy podobnie ;)

35091.png

6080.png

35987.png

25631.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...