Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od dłuższego czasu zastanawiam się nad grą na tym serwerze, dlatego też chciałbym zadać kilka pytań:

- W jakim czasie(mniej więcej) będę w stanie osiągnąć załóżmy 75lv?

- Jeśli mielibyście porównać serwer do któregoś z naszych prywatnych serwerów typu balmora to jaki to byłby serwer?

- Jak z czytaniem KU oraz kamyków?

sygnaturac.png
  • Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeśli chodzi o lvl tonie wiem bo teraz podnieśli na stałe exp o 50%

KU i kamole czyta się tak jak na PL z tym, że idzie kupić od graczy zwoje rady i egzo (są dosyć drogie,ale użycie rady daje 100% na pomyślne przeczytanie,więcnp aurę wartoczytać z radami).

Opublikowano

Jeśli chodzi o lvl tonie wiem bo teraz podnieśli na stałe exp o 50%

KU i kamole czyta się tak jak na PL z tym, że idzie kupić od graczy zwoje rady i egzo (są dosyć drogie,ale użycie rady daje 100% na pomyślne przeczytanie,więcnp aurę wartoczytać z radami).

A przed zwiększeniem % dośw. w jakim tempie gracze zdobywali 70/75lv?

sygnaturac.png
Opublikowano

Chyba jeszcze nie dodali tego większego expa...

Dodali dodali :)

50% większy exp z potworów, a nie 50% mniej wymaganego na nastepny lv.

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Rewelacyjny hard, niestety ilość graczy nie powala, sklepików może i jest wiele, jednak jeśli chodzi o wojny bądź pvp to nie wydaje mi się, aby było za ciekawie.

sygnaturac.png
Opublikowano

po pierwsze to nie jest hard a globalny serwer. O wojny i pvp nie jest ciekawie? W kazdy piatek masz turniej pvp z przedzialami lvli, co 2 tyg wojna (pvp) miedzy trzeba krolestwami, teraz bedzie turniej gildii. Nie wiem czego ty oczekujesz, ale jak dla mnie wyglada to dobrze. Co do wbijania lvli to 75 idzie wbic w tydzien , ale co potem? bo szybki exp jest kosztem eq.

Opublikowano

po pierwsze to nie jest hard a globalny serwer. O wojny i pvp nie jest ciekawie? W kazdy piatek masz turniej pvp z przedzialami lvli, co 2 tyg wojna (pvp) miedzy trzeba krolestwami, teraz bedzie turniej gildii. Nie wiem czego ty oczekujesz, ale jak dla mnie wyglada to dobrze. Co do wbijania lvli to 75 idzie wbic w tydzien , ale co potem? bo szybki exp jest kosztem eq.

Dla sprostowania: Mówiąc o jakimkolwiek serwerze, iż jest to hard mam na myśli że dany serwer należy do nieco trudniejszych, bez najmniejszego znaczenia czy jest to serwer postawiony na dedyku czy VPS.

Poza tym turnieje PvP czy gildii nie są atrakcją dla początkujących graczy, którzy biegają jeszcze w mnisiej +7.

sygnaturac.png
Opublikowano

Zgadziam się Tobą, że gra mało ludzi. Serwer jest najlepszy jeśli chodzi o globale moim zdaniem. Bardzo dopracowany,sporo autorskich pomysłówi ciekawe eventy. Wydaje mi się, że gdyby nie ipblock który był na początku istnienia serwera dziś wyglądałoby to całkiem inaczej,bo sporo osób wyczekiwało tego projektu a nie mogło zagrać na starcie.

Opublikowano

Dla sprostowania: Mówiąc o jakimkolwiek serwerze, iż jest to hard mam na myśli że dany serwer należy do nieco trudniejszych, bez najmniejszego znaczenia czy jest to serwer postawiony na dedyku czy VPS.

Poza tym turnieje PvP czy gildii nie są atrakcją dla początkujących graczy, którzy biegają jeszcze w mnisiej +7.

Rozjebałeś mnie tym postem. Global to global priv to priv. Nie rozumiem po jakiego chuja pierdolisz tu o różnicy postawienia serwera na vps'ie czy dedyku. Nie ma to w tym wypadku żadnego znaczenia... Serwery globalne są na dłużej, a nie po to, żeby w ciągu tygodnia osiągnąć wszystko. :)

Ps. W mnisiej +7 będziesz biegał tu przez 3 dni nie dłużej. ( Chyba, że jesteś nobkiem. )

Opublikowano

Up@ Nie masz co liczyc na eq +9 na 1 lvl. Pytalem sie pare osob z polskiej gildi w jinno to dostalem odpowiedz ze tak ciezko nie jest o eq zebym sam zarobil na poczatek. Jak widac zero pomocy ze strony wiekszych lvl.

Opublikowano

pogralem 2 dni wbilem 30lv i popalilem to co moglem. wniosek. hmm ulepszona wersja PL-a, nie moge zle sie wyrazic o tym serwerze ale to nie dla mnie za duzo czasu trzeba wlozyc zeby tam byc posrednim graczem. wracam na polskie privki;P

wlasnie chlopaki, pisalem z kilkoma osobami o pomocy z poczatku gry i... jak napisalem o eq to wiekszosc juz nie odpisywala lub pisala ze kazdy sobie sam radzi. no i zeby wejsc do polskiej gildi to chca kase. sa tu osoby co wypowiadaja sie o polskim klimacie, pomocy i dobroci, ja jednak mam inne wrazenie. polak to polak kazdy dla siebie. sa sporadyczne przypadki ale to sporadycznie!

JurexGCW

Opublikowano

no i zeby wejsc do polskiej gildi to chca kase.

Jaka to gildia? Pierwsze słyszę...

Co do pomocy, ja również nie pomagam. Wywaliłem około 20kk na pomaganie innym graczom a i tak skończyli grę po tygodniu i kasa przepadała. Ja zaczynałem sam, to ty też możesz.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

mam do was pytanie.

czy do prawda ze na sg moznawjesc do grpty na 1 lvl?? bo gdzie tak wyczytalem :D

prosze o odpowiedz

blekitny_meczet_turcja_stambul.jpg

Opublikowano
Przewidziany jest może na dziś jakiś event ?

Dodano już 50% dos na stałe ?

Od tego jest kalendarz eventów.

Tak dodali 50% expa na stałe.

mam do was pytanie.

czy do prawda ze na sg moznawjesc do grpty na 1 lvl?? bo gdzie tak wyczytalem :D

prosze o odpowiedz

Tak po prostu przechodzisz przez portal bez zbędnych pytań NPC o wejście.

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

Jaka to gildia? Pierwsze słyszę...

Co do pomocy, ja również nie pomagam. Wywaliłem około 20kk na pomaganie innym graczom a i tak skończyli grę po tygodniu i kasa przepadała. Ja zaczynałem sam, to ty też możesz.

Zawsze tak jest, też jestem za tym, aby każdy sam zaczynał.

Osobiście ściągnąłem jakiś czas temu, zrobiłem buffa 19 lvl :D i dropka, aby sprawdzić server i przyjrzeć się bliżej, przez jakiś tydzień dorobiłem się jakiegoś średniej jakości eq i myślę, że na dniach założę postać główną, gdyż server jest na prawdę wart uwagi, aczkolwiek trochę mało osób gra u żółtych/czerwonych..

Co do polskiej gildii to kiedyś u czerwonych bodajże była, nie wiem czy nadal żyje, a z tego co się orientuję to u niebieskich jest dosyć aktywna polska gildia, ale nie wiem jak z członkami i wewnętrzną atmosferą, aczkolwiek na oficjalnym forum oferują pomoc :)

Opublikowano

Pomógłby ktoś prywatnie sprzedać konto na SG??? Chodzi o dogadanie się z nimi i o wycenę... Czekam na jakieś propozycje. Pozdrawiam

hersygna.png
Opublikowano
Co do polskiej gildii to kiedyś u czerwonych bodajże była, nie wiem czy nadal żyje, a z tego co się orientuję to u niebieskich jest dosyć aktywna polska gildia, ale nie wiem jak z członkami i wewnętrzną atmosferą, aczkolwiek na oficjalnym forum oferują pomoc :)

Była była... jeszcze nie dawno :) ludzi było aż za dużo (w dwóch gildiach się nie mieścili).

Pomógłby ktoś prywatnie sprzedać konto na SG??? Chodzi o dogadanie się z nimi i o wycenę... Czekam na jakieś propozycje. Pozdrawiam

Najlepszym rozwiązaniem jest stworzenie tematu na forum SG w dziale Account Trading i na Liqurionie.

Dogadać się możesz spokojnie nawet przez google translator.

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

A więc tak, dzisiaj zacząłem grać i jestem pod wrażeniem :) Atmosfera 100% lepsza niż na PL'u. Ludzie bardzo mili i pomocni. Polecam !

sygndwm3ovh.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...