Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Jak postawić serwer na plikach VSRO

Rucer

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 238
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

mhh. a jak ma wyglądac? Tak samo jak na twoim kompie stawiałeś serva tak samo robisz to na dedyku.

jak kupujesz server to dostajesz narzędzia za pomoca których go kontrolujesz z poziomu swojego kompa.

No ale jeżeli nie wiesz takich rzeczy to lepiej nie kupuj dedyka bo zmarnujesz kase tylko.

Opublikowano

?są tu jacyś jasnowidzowie? chyba nie.

Jak byś napisał jaki error to może by ktoś tobie pomógł.

Opublikowano

wie ktoś może jak rozwiązać ten problem? C4 przy ładowaniu clienta przez edx bez zmiany portow przy zmianie portow a 15779 i 15880 pojawia się ten sam błąd. może ktoś opisać gdzie konkretnie wpisujemy ip lokalne a gdzie ip z serwera hamachi? dziękuje z góry

29316127.th.png

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

Robie i kiedy mam zaznaczac funkcje systemu to nie mam "serwer FTP" nie mam tego prosze o szybką pomoc

z gory dziekuje i pozdrawiam Wa1tor

Aha bo rejestr jest pod windows 7 nie ma pod viste ?

d94fce7fbcebf04e.jpg
Opublikowano

Mam problem z SMC

log pokazuje "succesfully connected to division manager" ale tez wyskakuje okno

fatal error : cannot connect to division manager ( invalid user info )

i o co tu biega? hasła podaje test test1 jak w punkcie 9 według poradnika, próbowałem na innych też to samo...

Edit:

Rozkminiłem :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Mam problem z SR_ShardManager i SR_GameServer.Jak widac na załączonym obrazku prawdopodobnie nie moze sie podłączyc do DB ale nie wiem jak to naprawić Czy koś z was tak miał ??? Pozatym Przez to nie moge zrobnić serwera online w SMC ( na zielono mam tylko pierwsze okienko :( Mam nadzieje ze coś pomożenie Pozdro

sroz.th.jpg

sro2x.th.jpg

Edit :

Juz sobie poradzilem.

Pasjonat
Opublikowano

o co chodzi z

"bazy danych" punkt 5.. :s

i dodawaniem tych ścieżek ....? tzn co mam tam wpisać :X

unled2x.png

Opublikowano

otwórz Certification\ini\srShard.ini i sprawdź połączenie bazy danych dokładnie query=DRIVER= tam gdzie pisze DSN= i DATABASE= sprawdź czy masz dopisane _INIT

Pasjonat
Opublikowano

wyskakuje mi coś takiego jak włączam

1 - compile i 3 - CustomCertificationServer

errorol.png

wie ktoś może o co w tym chodzi albo co może być źle ? :|

unled2x.png

Pasjonat
Opublikowano

<p> </p>

<div>error2w.png</div>

<div> </div>

<div>teraz wyskakuje mi cos takiego kiedy wlaczam "globalmanager"</div>

unled2x.png

Opublikowano

pisze jak byk że nie może połączyć sie z bazą kont.

sprawdz w cercie czy dobrze nazwe bazy wpisałeś.

Pasjonat
Opublikowano

Wydaje mi się, że dobrze... nie wiem gdzie mogłem tam błąd zrobić... :|

Jedyne co mogłem zrobić źle to podczas logowania się do SQL'a nie zmieniłem na SQL Server Authentication i zostawiłem na Windows Authentication, bo na SQL Server Authentication wyjebało mi errora :)

Później zrobiłem te bazy danych, zrobiłem też ten folder Database, a w nim pozostałe 2 foldery. PÓŹNIEJ zaczęły się schodzki, mianowicie nie jarzyłem o co chodzi w tym: "7.Tam gdzie mamy E:\DB\ wpisujemy katalog z bazy danych(z pkt 2.)

Log_DB_Data -> SRO_MDF_files

Log_DB_Log -> SRO_LDF_files , ale później skapowałem [chyba?], i wpisałem katalog do Log_DB_Data katalog folderu który zrobiłem -> Database i SRO_MDF_files, a do Log_DB_Log katalog Database -> SRO_LDF_files.

Następny problem: "Tak samo robimy z SRO_VT_ACCOUNT i SRO_VT_SHARD_INIT", w SRO_VT_ACCOUNT i SRO_SHARD_INIT też trzeba ustawić te katalogi SRO_MDF_files i SRO_LDF_files czy po prostu dać ok i zostawić tak jak jest?

I w końcu ostanie pytanie: w UID = sa, czyli tam gdzie mam UID mam wpisać sa po "="?

No to chyba tyle... :)

unled2x.png

Pasjonat
Opublikowano

Nie bierz sie nawet za to, tak czy siak tego się nie da zrobić, w każdym tucie czegoś brakuje, albo jest chujo** napisany :)

unled2x.png

Opublikowano

na epvp sa 2 tutki w których wyjasnione kompletnie wszystko i już bardziej dogłebnie się wyjasnić by nie dało

Kek z tego co wywnioskowałem to chyba nie zrobiłeś ODBC tak?

Tego folderu z MDF i LDF w zasadzie nie muszisz robić a ODBC to sie robi w Panel sterowania -->Narzedzia administracyjne --> zródła danych (ODBC) i tam dajesz dodaj i wybierasz SQL Native Client zakończ no a potem to już chyba wiesz jak dalej wypełnić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...