Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Jak postawić serwer na plikach VSRO

Rucer

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 238
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Teraz mam kolejny problem, GlobalManager wlacza sie bez problemu, lecz gdy cche uruchomic MachineManager to w "logu" wyskakuje takie info:

zogu.jpg

Te ip w nawiasie to ip mojej karty sieciowej, wpisywalem je do bazy danych i wszedzie tak jak na tutku ale wtedy nie chce sie w ogole wlaczyc global manager, gdy pozmieniam wszedzie ip na te ktore pokazuje mi na stronce do sprawdzania ip to global manager sie uruchamia ale dalej nie moge wlaczyc reszty, co robie zle?

@EDIT

Juz sobie poradzielm, ale teraz nie moge wlaczyc download manager, po prostu nic sie nie dzieje, tak samo z kolejnymi punktami. Na ip z hamachi jest tak samo, dochodze do GatewaySerwer i jest OK, gdy wlaczam DownloadManager to nic sie nie dzieje.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Mam problem ;/ wczoraj zainstalowałem wszystko i wszystko się odpaliło i działało w 100% ,ale mialem mały wypadek przy pracy (nie zwiazany z serwerem) i musialem przywrócic system do momentu z przed instalacji . Dzisiaj zrobiłem wszystko doklanie tak jak wczoraj ale przy odpaleniu pliku "CustomCertificationServer" po uprzednim prawidlowym działaniu "1 - compile" oraz "3 - CustomCertificationServer" program uruchamia się i odrazu wyłącza (załączam foto ale niestety dzieje się to tak szybko że cięzko bylo mi złapać ten komunikat).

51236805.png

Opublikowano

Witam, w sumie gram na priv serwach od dwoch dni , fakt malo, ale martwia mnie bugi, w krytycznych przypadkich nie da sie nawet odpalic lunchera tak jak w pryzpadku puritySro. Widze tut porzadny. Tylko takie pytania (bo mam zamiar posatwic ten server).

To moj komp Intel core i7 2600k, Geforce gtx580, 32Gb ramu itd, win 7 ultimate 64, Internet - download 2mbit/s upload 0,5mbit/s , czy to wogol bd mi chodzic? i czy wogole ten tut jest aktualny w miare? Kolejna sprawa jakie daje mi mozliwosci postawienie takiego serva? co bd mogl robic? (durne pytania, ale pytam bo nie robilem wczesniej takiego przedsięwziecia). thx za wszystkie odpowiedzi. <3

Opublikowano

Witam, w sumie gram na priv serwach od dwoch dni , fakt malo, ale martwia mnie bugi, w krytycznych przypadkich nie da sie nawet odpalic lunchera tak jak w pryzpadku puritySro. Widze tut porzadny. Tylko takie pytania (bo mam zamiar posatwic ten server).

To moj komp Intel core i7 2600k, Geforce gtx580, 32Gb ramu itd, win 7 ultimate 64, Internet - download 2mbit/s upload 0,5mbit/s , czy to wogol bd mi chodzic? i czy wogole ten tut jest aktualny w miare? Kolejna sprawa jakie daje mi mozliwosci postawienie takiego serva? co bd mogl robic? (durne pytania, ale pytam bo nie robilem wczesniej takiego przedsięwziecia). thx za wszystkie odpowiedzi. <3

Na takim kompie spokojnie pójdzie, tylko ew. jak byś chciał zagrać na multiplayer to mogą być lagi bo net może być troszkę za wolny.

Hmm... Co będziesz mógł robić ? Wszystko ;P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Client z test_vsro 1.188. Większość privów go używa.

@Down: Sry że nie dałem skana, ale już tego clienta nie mam a nie chce mi się pobierać.

Opublikowano

Mam kilka pytań a odnośnie tego ...

Czy na maszynie domowej mogę stawiać server 4fun tylko dla siebie?

- 4GB ramu

- procesor Pentium Dual Core CPU E6600 3,06 GHz 3,07 GHz

- łącze 2MB

- system operacyjny Win7 32-bit (możliwość zmiany na 64)

- operator sieći Multimedia (pisze bo może to ważne)

- mam podłączony też router do komputeraz stacjionarnego poniewarz dziele sygnał jeszcze na laptopa brata

Czy na 32 czy na 64 Win7 stawiać server dla włąśnej zabawy?

Hamachi czy niekoniecznie musze mieć?

Czy ten [Tut] stawiania servera jest pełny czy niekompletny i będą pużniej komplikacje?

Wcześniej na szybko pruowałem postawić server lecz czesć aplikacji niezostała zainicjowana i jeden gameserver niepamietam który wywałał błąd.

Proszę o dpowież na moje pytania.

Dziękuję

Opublikowano

można to wrzucić na jakiś darmowy hostning -.- ?

Były mod, GM & GA Lyssy Online

Może czas wrócić do silka :D ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej a co w przypadku gdy moje ip to 1.1.1.2 jestem podlaczony przez router.

Serwer jest mi potrzebny tylko dla mnie i nie mam zamiaru sie z nim w sieci pokazywac, czy mozna jakies inne lokalne ip dac ktore zastapi to pokazywane przez router?

A i jaka wersja clienta jest potrzebna do gry?

I tak troche z innej beczki, jak zrobic aby byl cap 60 i tylko chiny. Trzeba miec stare pliki serwera? Jesli tak to czy ktos moze mi polecic? :)

Pozdrawiam gorąco i muszę przyznać że tut e dechę ;)

PS.

Uruchamiamy:

1. Certification

Gdzie dokladnie to znajde?

Opublikowano

Certification jest tam gdzie masz ten folder z plikami (pliki.rar) odpalasz tą ikonkę co pisze przed nią 3.

Co do IP: to możesz zainstalować hamachi i wpisać ip z hamachi, albo też te "

1.1.1.2"

Opublikowano

Ok dzięki, już udało mi się uruchomić. Ale schody dopiero się zaczęły.

Mam o to taki błąd :

http://desmond.imageshack.us/Himg441/scaled.php?server=441&filename=bledy.png&res=medium

Opublikowano

AceBoy tylko co ja tam moglem zepsuc?

Czy w srGlobalservice.ini ma być nazwa serwwaera w taki sposob podana?

SERVER=LOST-58A9F94C7E\SQLEXPRESS

czy LOST-58A9F94C7E\SQLEXPRESS bez tego Server

Juz wszystko probuje i cos nie wychodzi mi to polaczenie.

Moze w jakis sposob mnie nakierujecie? Będę bardzo wdzięczny :)

Opublikowano

Witam

Mam problem : przy włączaniu SMC wpisaniu id i hasła wyskakuje okno :

Program przestał działać

Co zrobić ?

Spróbuj poszukać jak wyłączyć DEP. Mi np pomogło, że porobiłem foldery i w nich podfoldery itd kilka razy i tam wsadziłem smc i zadziałało :P.

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Tak dzięki wyłączenie DEP pomogło , ale mam jeszcze jeden problem nie posiadam mediapk2 v 1.188 która jest potrzebna do odpalenia silka .

Proszę o linka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...