Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Koniec z lagami na Piracie i Oryginale + dodatkowe przyspieszenie Minecraft'a

Marselo

Przyspieszenie Minecraft'a  

79 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który sposób pomóg? Ci bardziej?

• Granie na serwerze
      19
    • OptiFine
      42
    • Przydzielenie RAM dla Oryginalnego MineCraft'a
      18

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Yyyy. chyba wiem? Ale co z tego ze nie umiem tego zrobić? Dobra mniejsza i tak nie będe umiał...

MPC Forum 4Ever

18706.png

18698.png

18691.png

minecraftus.png

Jeżeli pomogłem daj add.png to nic nie kosztuje ;]

miner10.png

Prosze o zdjęcie 5% :)

Opublikowano

wszystko dobrze, ładnie pisane, ładnie dostępne, ale wytłumacz mi co mają lagi do fpsów i do Optifine? Temat źle nazwany trochę.

Opublikowano

Ja dodałem ten sam tutorial na mpcforum, jednak nikt nie docenił i zamknąłem. Nie powiem, że było bo sam zamknąłem no ale cóż... Tylko trudno teraz powiedzieć czy to jest twój wkład ;p

No ale - postawie, bo wiem że działa.

Mówię o tym:

http://www.mpcforum.pl/topic/449618-tut-jak-usunac-klatkowanie-na-18/

Opublikowano
Lagi to inaczej w innym znaczeniu FPS

Bzdura lagi to wyższy niż normalnie czas w przesyłaniu pakietów ping. A fpsy to miara prędkości wyświetlania ruchomych obrazów. Więc to nie to samo.

@Topic Spróbuje może ten TUT pomoże mi z moimi 512Mb RAM.

Opublikowano

Ok Proboje

Normalnie mam 50-90Fps skacze :D

Zobaczymy po tym ile Bedzie i dam Edita

@edit

Hehe.

Na początku Wyskoczyło mi 40-50fps

po 1-3Minutach

Mam 100Fps Minecraft Chodzi Ładnie :]

Działa! Mozecie robic śmiało.

A dla cb -

1234zh.jpg

Sygnatura By Dawid079

1233l.gifMoje Tuty: [bug z Kaktusem]

1233l.gifMoje Downloady : Permissions

1233l.gifTematy w Których możesz mi Pomoc : Plugin czy Ustawienie?

123dc.png

1233l.gifTu w Spoilerze Znajdziesz Zdjęcie Gry w Które Gram :]

2mrdzdu.png

Minecraft-no-reflection1-300x225.png

tibia.jpg

Opublikowano

Dzięki Koleś lagi mi sie zmniejszyły ale FPS mam 10-30 (haha) a dla niewiedzących co to fps proszę

FPS - są to poprostu klatki na sekundę- miara prędkości wyświetlania ruchomych obrazów podająca liczbę klatek przygotowanych do wyświetlenia w ciągu jednej sekundy. W telewizji wartość ta jest stała i zależy od sposobu nadawania, w filmach odtwarzanych na komputerze również jest ona stała, ale zależy od sposobu kodowania, jednak w grach komputerowych i innych systemach generowania grafiki w czasie rzeczywistym współczynnik ten jest zmienny i zależy od wydajności sprzętu.

Skopiowane z forum o Counter Strike.

Uwaga Spoiler Tylko +18 !!!

Zboczuch ^^

Opublikowano

ja mialem normalnie od 5-30 fps tera mam 30-40 fps, różnicy nie widzę za dużej ale gra sie nie muli thx

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

O stary wszystko ładnie chodzi wgrałem to na oryginał wcześniej bez tego miałem problemy z grą na singlu miałem 3 fps... coś koszmarnego... tylko gra na mulit działała(Dodam ze gram na 16 bit bo na 32 nie działał) poprawnie czyli 80 fps.

Wgrałem te cudo co dałeś o na singlu mam aż 90 fps!(na 32 bitach co wcześniej było nierealne) k@rwa! Będę Ci dawać minusy aż sam będziesz błagać bym przestał xD

Opublikowano

Sprzęt mam dobry, na MC wynosiło mi 30-80 fps'ów, gdy miałem pirata. Kupiłem oryginała nic lepiej... Postawiłem serwer gorzej! Mi to nie pomaga, a łącze mam znakomite. Może to tylko na niektóre komputery działa, ale wiem, że na mój nie.

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie wersji 1.8.1 jezeli będzie 1.9 musiał bym czekać na nową wersje tego magicznego programu?

Opublikowano

Pirat może mieć przydzielone więcej pamięci ram, w ten sam sposób co premium.

Mi to jakoś nie działa.

I z niektórzy też mi mówili, że ten z przydzieleniem nie działa.

A ten sposób jest sprawdzony i działa ;)

Mam pytanie odnośnie wersji 1.8.1 jezeli będzie 1.9 musiał bym czekać na nową wersje tego magicznego programu?

Raczej tak ;)

1294477714-U1.png

Opublikowano

a ja mam Takie pytanko.

No więc, instalując "mod OptiFine" w menu minecrafta (dokładnie opcje grafiki) dodają nam sie Nowe Opcje.

I tam zostawic to jak Jest ? Czy jakos magicznie poustaiwac ? :P

Jezeli trzeba tam pogmerac to prosze wyjasnic jak dokładnie :>

ps. zalezy mi an rychłej odpowiedzi bo Minecraft sie buntuje -,- mam 4 - 20 fps..

19 Sierpnia 2009 - Po raz pierwszy wszedłem na MPC szukając SpeedHack'a do metin2.

<3

Opublikowano

Podobno nie popieramy piractwa na forum . <_<

Hymmm to dziwne bo w sumie podobno nie popiera się piractwa a serwer MPC jest dostępny dla piratów...

oban19.jpg

ts3.progaming.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...