Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polski Serwer LifeSRO

valenar

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Adminie dlaczego w sro_client.exe jest wirus W32.Jeffo? Jest napewno bo na wirtualnej maszynie objawy podobne do tej infekcji. Przypadek, celowe działanie czy inny czynnik? Domagam się wyjaśnień.

Opublikowano

@2UP

Itemy przecież też już są tylko jescze niema ich u NPC...

Jupiter również jest lecz podczas przerzucenia kont na baze 12DGR gdzieś wystąpił błąd i crashuje. Dlatego wolałem jescze wyłaczyć

@UP

Gdzie ty widzisz objawy tego wirusa u nas na dedyku?

TIOiE.jpg

Opublikowano

Radze administracji sprawdzić plik, bo Jeffo zagnieżdza się w jako plik w katalogu C/windows/svchost.exe (prawdziwy systemowy to C/windows/system32/Svchost). Obecność pliku C/windows/svchost.exe świadczy o infekcji jeffo w którym montuje usługę Powermanager. Radzę dla pewności sprawdzić plik, lecz na 80% mam rację.

Opublikowano

up) wyłącz antiwirusa,jest on nieszkodliwy -,- kiedyś miałem to samo z sjsro.

no nie wiem czy nieszkodliwy, z tego co pamiętam to przez niego nie da się plików .exe uruchamiać jak zainfekuje

ściągać czy nie?

Opublikowano

Radze administracji sprawdzić plik, bo Jeffo zagnieżdza się w jako plik w katalogu C/windows/svchost.exe (prawdziwy systemowy to C/windows/system32/Svchost). Obecność pliku C/windows/svchost.exe świadczy o infekcji jeffo w którym montuje usługę Powermanager. Radzę dla pewności sprawdzić plik, lecz na 80% mam rację.

Da sie usunac ten shit gdy zaifekuje?

Opublikowano

Na twoim miejscu bym ściągnał, ale na razie nie rozpakowywał póki się nie wyjaśni.

jak dobrze mi sie kojazy to only format pomaga na tego wira:)

Opublikowano

mbota ma prawo wykrywac anty jako virus ale zeby w cliencie vir byl to juz lekka przesada na wet wiecej jak lekka

Opublikowano

mogę się założyć że antywirusy wykrywają wirusa tylko dlatego że w klient ma linijkę kodu który uznawany jest za wirusa przez antywirusy

random.jpg

Opublikowano

@UP

Uważasz że podjebałem zaviruswany plik?

Gdzie jakikolwiek tego sens?

Skąd ty KURWA wziales tego sro_clienta hahahah. Pokazac ci cos?

http://www.virustota...41c6-1322943342

SKAN SRO_CLIENTA KTÓREGO KAŻDY ŚĆIĄGA Z FTP! Znajduje się tam 6 virusów które mogły wyniknąć z edycji Hexem. zero jeffow,jaffow czy chuj wie czego

TIOiE.jpg

Opublikowano

LOL WTF 2h sciagania a mnie tu ze plik uszkodzony LOL

notka ze nie odnaleziono pliku zrudlowego zkontaktoj sie z adm str lub cos tam omg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...