Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SERWER] Prywatny serwer Plemiona

Roki506

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer jest całkowicie nie stabilny. Znów doszło do awarii. Za pewne serwer zostanie zamknięty, a nowa wersja ruszy an serwerze VPS.

Zdobądź nowe itemy siedząc tylko na serwerze :)

b_350_20_5A6C3E_383F2D_D2E1B5_2E3226.png

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jest to moja osobista jednostka. Nie jest to sprzęt najmowany za jakieś kosmiczne sumy typu 400-500 PLN na miesiąc. Gdybym dał rade uruchomić to na serwerze VPS, to problemu by nie było.

Opublikowano

Serwer wznowił pracę. Zostały wprowadzone zmiany w konfiguracji jednostki i muejmy nadzieje, że to rozwiąże wszelkie problemy dotyczące gry.

Opublikowano

Silnik nie był jeszcze poddany naprawom ze strony gry. Strona główna + podstrony została zrobiona całkowicie, a prace nad odzyskaniem hasła trwają, no chyba, że ktoś ma gotowy skrypt, to byłbym wdzięczny za podanie linku. Największym problemem jest brak czasu, bo chcąc czy nie, to mam go bardzo mało. Dodatkowo baza MySQL jest nadmiernie obciążana ze względu na błędy w kodzie, co powoduje nadmierne obciążenie jednostki (np. logowanie przez 10sek.). Procesor jest mocny, więc czas z ~25 opadł do podanej wcześniej. Gdybym miał ludzi od PHP i MySQL (pieniądze na opłacenie), to byłby to najlepszy serwer w całej Polsce. Mieć jednostkę w lokalizacji Polskiej z procesorem 4x 3.20GHz +, 8GB RAM z możliwością rozszerzenia do 16GB, to nie lada wyczyn. Mimo łącza o przepustowości ~20MB/s serwer jest w stanie obsłużyć nawet i 30+ graczy na raz, bo MySQL blokuje wszystkie połączenia. W razie jakiś propozycji proszę o kontakt przez Support (jeśli jesteś graczem) lub przez PW na tym forum. Ostatecznie w tym temacie.

Pozdrawiam

Roki

Opublikowano

Serwer przechodzi kolejną modyfikacje, a mianowicie zrobienie odpowiedniej grafiki na stronie głównej gry (Przeglądy, Raporty, Wiadomości, etc.). Za jakiś czas serwer powinien ruszyć na mocniejszym łączu, ale na to będzie trzeba jeszcze poczekać.

@EDIT: Przez najbliższe 24 godziny proszę nie zgłaszać błędów, bo trwa praca nad prawidłowym kodem.

Opublikowano

Aktualizacje grafiki zostały dokonane. Wszelkie błędy są wyłapywane, więc gra powinna sprawiać większą przyjemność. Zapraszam do zabawy!

Opublikowano

roki ty masz najbardziej zlagowany serwer na świecie jeden ruch 15 sekund ja posiadam 2 serwery

privatewars.pl

i thepowergame i nie ma lagów na nich już jak na twoim

1316634418-U255649.gif

Opublikowano

The Power,

jak chcesz sobie zrobić reklamę, to zrób oddzielny temat. Sprawdzałem wielokrotnie i winę za takie lagi ponosi baza danych. Za pewne jest to wina złego zindeksowania bazy, którą posiadam oraz kodu, który wymusza wiele odpytań po całej bazie (bez konkretnej tabeli). Gdybym miał czas, to ten serwer byłby o wiele lepszy od wszystkich serwerów, ale niestety tego czasu nie posiadam.

Opublikowano

Przez jakieś 2 godziny serwer nie będzie dostępny. Postaram się coś zrobić z tymi lagami, ale znając życie, bez większej interwencji się nie obejdzie.

The Power,

nie wiem jak tyle, ale ja mam się na co patrzeć ;)

4x 3.20 GHz

8 GB RAM

1TB przestrzeni dyskowej

Pozostaje tylko pozbyć się problemów z bazą MySQL, a serwer będzie bił inne na głowę.

@EDIT: Serwer chodzi

Opublikowano

Tylko miej to 400zł. Ile to kasy na to by szło i w dodatku zero zysku z tego. Jak wspominałem, gdybym miał eaccelerator zainstalowany w swoim panelu Plesk, to już teraz wszystko by lepiej śmigało. Bez pośrednio pod 100MB/s

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...