Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SERWER] Prywatny serwer Plemiona

Roki506

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałbym przedstawić nowy prywatny serwer plemiona. Z powodu wczorajszych problemów z forum temat pojawia się dopiero dziś. Wstępnie serwer działa na łączu 10MB/s (łącze domowe) ze względu na problemy z serwerem głównym (linux, 100MB/s). Serwer przeszedł wstępną konfiguracje, ale nadal wymaga pracy. Obecna prędkość to 350. Serwer będzie działał przez 24 godziny. Jedynym problemem może być poranek, gdy modem dokonuje przeładowania ustawień.

Zapraszam do zabawy!

http://88.156.68.81:8080/

Rozpoczęliśmy zbierać fundusze na stworzenie unikatowego prywatnego serwera Plemiona. Jeśli chcesz wspomóc nas, wyślij dowolną sumę na nasze konto PayPal przy użyciu strony głównej serwera.

Zdobądź nowe itemy siedząc tylko na serwerze :)

b_350_20_5A6C3E_383F2D_D2E1B5_2E3226.png

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wy to na prawdę macie problemy.

on na no-hamachi odrazu jedzie jeszcze mu ktoś się na serwa włamie z powodu zabespieczeń słabych jo już się włamałem xD

Słuchaj,

jeśli masz na myśli folder admin555, to hasło i tak jest inne :)

Obecnie ten folder nie jest już dostępny, a co do phpmyadmin, to nawet nie macie co folderów szukać, bo pma został skasowany. Co do waszych opinii dotyczących działania, to jak wcześniej pisałem nie mogę uruchomić serwer ze względu na wersję php. Obecnie mam 5, a muszę coś zrobić, aby było 4. Z powodu nauki mam bardzo mało czasu, co powoduje powolny rozwój pracy. Znam się trochę na PHP, więc kitu nie radzę wciskać. Jeśli chodzi o uptime, to za dobę będziesz edytował posta odnośnie działania serwera :) Serwer kręci już od doby, więc problemów nie ma... Jedyne co może zatrzymać ten serwer, to awaria u dostawcy internetu. Główny modem jak i jednostka ma swoje zapasowe zasilanie, więc tu nie padnę :)

Zapraszam do gry i do zobaczenia...

@EDIT: Podałbym adres strony, ale musicie trochę poczekać, aż skończę pracę nad serwerem ;)

Opublikowano

Ładne pingi. :)

co do eacceleratora to znalazłem na php5 właśnie instaluje i Ci napiszę czy coś z tego wyszło.

Opublikowano

Tak jak pisałem. Łącze 10MB/s i to w Polsce. Na początku jest problem, podczas ładowania szablonów CSS i grafiki, ale potem jest już dobrze :)

Jestem ciekaw jak Ci pójdzie z wersją php5. Gdybyś mógł wykonać w konsoli cmd polecenie "ping 82.139.53.213" i opublikować wynik, to byłbym wdzięczny. Jestem Ciekaw jakie pingi mają gracze...

Opublikowano

Jakbyś siedział po 8-10 godzin dziennie w szkole i potem po 4 godziny przy lekcjach, to inaczej byś wtedy mówił. Ile mogłem zrobić, tyle zrobiłem. Podczas grania wyłapywałem błędy językowe i ewentualne w kodzie. Jednak wszystkiego nie wyłapie ze względu na brak wolnego czasu... To że masz 40MB (20:1) downloadu, to nie znaczy, że kozak jesteś. Ja mam downloadu 10MB, a uploadu 5MB i (2:1) dla serwisów liczy się upload, bo paczki graficzne trzeba zuploadować do klienta, więc łącze jest obciążone w stronę uploadu. Potem download, ale to tylko wywołanie do MySQL.

Opublikowano

Cała Administracja przystopowała dziś. Czekamy, aż inny gracze dogonią czołówkę, więc póki co 6 wiosek to max. na jakie Admini sobie pozwolą. Teraz oczekujemy na nowych graczy i w wolnym czasie wezmę się za serwer.

Opublikowano

Zobaczymy,

ja nie jestem z takich co się na wojnę pchają... Ogólnie plemię "Admini" są nastawieni pokojowo. Każdy może zawrzeć pakt, a w przypadku 2-4 najlepszych plemion przymierze. Jakby były jakieś pytania, to zapraszam przez dział Support na serwerze, bo nie wiem za bardzo jak moderatorzy interpretują taką wymianę zdań...

Opublikowano
modzie zanim te linki on zedytuje to minie pół wieku xD

Haha, bardzo śmieszne. Wczoraj nie zaglądałem na forum, bo nie chciało się załadować. Dziś z rana przeczytałem na szybko nowe posty, a teraz mam czas na odpowiedz. Obecnie jest już 30 zarejestrowanych użytkowników i to bez kont test. Jeśli chodzi o czas stania serwer, to może i być to nawet rok, bo serwer działa na moim laptopie, a ja mam bezgłośnego laptopa, więc mi on nie przeszkadza. To samo koszty utrzymania go są dość niskie 20-30 zł na miesiąc. Do tego jeszcze dochodzi trochę za dodatkowy upload, ale i tak płacę mniej niż za VPS'a, który ma później przejąć serwer. Do wytycznych moda ustosunkuje się jak najszybciej :)

Opublikowano

Autor wie dlaczego zamykam... (pw)

Tak jak na pw.

Czas do 16:20 17:20 (ew. +5/10min)

/e

Fail

Dałem Ci o 20min dłużej. Byłeś cały czas zalogowany, więc zamykam... <_<

Otwieram... Tak jak na pw. :mellow:

No wreszcie... :unsure:

/edit

@down

No i pozytywnie :D

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Trochę to dziwne, bo zawsze tak jest, że jak coś trzeba zrobić, to kogoś nie ma... Tym razem już poczekałem na Ciebie i poprawiłem odpowiednio post tak ja wymaga tego regulamin... Zapraszam na serwer :)

Opublikowano
OHS masz racje to cud xD ciekawe czy postoi z 3 dni ;P

Serwer stoi już 4 dni i jakoś nie ma zamiaru paść. Ktoś jeszcze chce przewidzieć czas działania?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...