Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SERWER] Prywatny serwer Plemiona

Roki506

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla Twojej informacji jest to nadal łącze domowe. Koło 17-18 odebrałem jednostkę z serwisu. Musiałem zająć się lekcjami, a potem miałem czas na robotę. Zainstalowałem system operacyjny, wgrałem stery, a teraz czekam na zakończenie pobierania pliku (1GB). Za 10 minut zresetuje sobie modem i wszystko ruszy. Nie ma co się denerwować. Znam się na tym i wiem doskonale co robię :)

A nie mogles z kompa na kompa przeniesc przez pendrive? omg

wywalilem /k

Gram w metin2 pod nickiem: Bubek

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ty nadal mnie nie rozumiesz... Ja ściągałem part filmu w HD. Zaraz dokonam restartu i zobaczymy efekt...

Serwer wystartował. Można zacząć się logować.

Zdobądź nowe itemy siedząc tylko na serwerze :)

b_350_20_5A6C3E_383F2D_D2E1B5_2E3226.png

Opublikowano

Serwer działa, ale jak wspominałem jest problem z porankami. Co jakiś czas dostawca wywala modem z list i trzeba go ręcznie restartować. Wszystko już działa... Dziś zadzwonię to operatora i wyjaśnię sobie kilka rzeczy.

Pozdrawiam

Roki

Opublikowano

Lagi mogą być spowodowane brakiem stabilności łącza, bo od pewnego czasu ten problem zaczyna się nasilać. Natomiast z obserwacji CPU wynika, że maszyna wytrzymuje obecne obciążenie. Jak na łącze domowe, to efekt nie jest zły.

Opublikowano

Przed chwilą sprawdziłem i serwer chodzi...

3 graczy online. Może na starym IP jeszcze jedziesz...

Opublikowano

podobno mialo byc przekierowanie jakies no to nie mam nowego IP :D

@edit. ok wczoraj sobie poradzilem z Ip i wracam do gry, widze ze nie mam z kim rywalizowac na serwerze :/

Opublikowano

Roki mogę pomóc w ważnym sprawach serverowych żeby było mniejsze obciążenie i żeby było mniej lagow po prostu zoptymalizować grę :) Pisz gg 1425191

Opublikowano

Pomyślmy...

Ten gracz posiada obecnie 7 wiosek. Tak jak wcześniej wspominałem nie widzę żadnych błędów. Nie mam niestety dostępu do tego konta, więc nie jestem w stanie zweryfikować osoby/osób które mu pomagają... Jak dla mnie nie jest to niczym dziwnym. Gracz posiada własne plemię, a plemię ma członków. Może tu należy szukać rozwiązania?

@EDIT:

Wykonałem przez skrypt nakaz wycofania wszystkich wojsk z wiosek gracza Kochanie. Dla potwierdzenia prosiłbym o skan wioski numer 3 i opublikowanie raportu.

Opublikowano

Ja nie widzę żadnego raportu. Link w ogóle nie działa... Odnosi się do strony, ale nie do raportu...

Opublikowano

Jest to winą awarii zasilania. Padło zasilanie awaryjne, co spowodowało wyłączenie maszyny. Tym samym baza nie zapisała się, a próby odbudowy nie przyniosły efektu. Nie jestem w stanie tego zrobić. Jeśli chodzi o samą bazę, to jest ona mocno zbugowana, bo odczyty nigdy nie trwają tak długo. Mam tu na myśli silnik GrOmErO. Zastanawiam się czy nie zacząć rozkodowywać tego silnika i nie pisać bazy MySQL od nowa. Jeśli jednak bym się tego podjął, to siedziałbym nad tym wiele czasu, a gra musiałby wtedy rozpocząć się na nowo.

Opublikowano

14 dni już minęło, a serwer nadal stoi. Chyba się Wam nie udało przewidzieć czasu pracy serwera :P

W najbliższym czasie postaram się uruchomić serwer VPS o lepszym łączu.

Opublikowano

Serwer przez kilka dni nie będzie odpowiadał, bo coś stało się z maszyną. Jednostka za chwile trafi do serwisu, a wynik poznam dopiero w poniedziałek - środę. Do tego czasu serwer będzie offline.

Opublikowano

mam VPS'a, ale nie mogę uruchomić eacceleratora. Postawiłem temat, ale nie otrzymałem pomocy. Koszt utrzymania VPS'a, to 70 zł, a mojego w domu 30-40 zł. Trochę różnicy jest, ale jeśli ktoś wie jak uruchomić serwer na VPS, to kontakt do mnie.

Opublikowano

zależy na jakim systemie masz vps ja opcjonalnie polecam stawiać tobie na windowsie nie wiem czy możesz zmienić :D ale jak coś to pisz 213477 zobacze co da się zrobić w instalacji

graphic.png

76561198162331360.png

Opublikowano

Serwer został już uruchomiony, logowanie uruchomione. Wszystkie pliki zostały odzyskane, a winę za całe zajście ponosi dysk twardy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...