Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SERWER] Prywatny serwer Plemiona

Roki506

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Sprawdzałem przyczynę takich lagów i winę ponosi procesor... Co chwile CPU 100%. Czekam do środy, aż moja jednostka powróci do domu z serwisu. Wtedy lagi powinny być zniwelowane do zera. Tym samym może zmienić się adres IP, bo nie wiem jak zareaguje na to dostawca internetu, ale spokojnie. Jak będzie inne IP, to obecny adres będzie robił po prostu przekierowanie na nowy. Póki co trzeba zacisnąć zęby i jakoś działać.

Zdobądź nowe itemy siedząc tylko na serwerze :)

b_350_20_5A6C3E_383F2D_D2E1B5_2E3226.png

Opublikowano

szczerze nie wiem na czym to jest hostowane i nie za bardzo mnie to obchodzi, ale na tym serwerze sa takie lagi ze żal dupe sciska to po 1. po 2 po cholere admini tam graja jak nie mozna ich zaatakowac bo moga sobie dac tyle wojska ile potrzebują. Skoro nie mozna ich zaatakowac to tez po co podbijaja wioski zabierajac je innym?

Opublikowano

Ani razu Administracja nie zaatakowała gracza. Jeśli chodzi o grę, to każdy ma do tego prawo. Nawet my... Jeśli wiosek zacznie brakować, to kontakt przez Support i nowe wioski się pojawią. Myślenie nie boli :)

Opublikowano

Wstępne odebranie maszyny przewidziane jest na środę, ale nie wiem jak długo serwis sobie ją przytrzyma. Drugą sprawą jest jeszcze serwer linux, który wymaga skonfigurowania pod eacceleratora. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to maszyna ruszy w środę, czwartek, a adres IP ulegnie zmianie. Jednak będzie zrobione przekierowanie do nowego adresu, a pierwszy post zostanie odświeżony...

Opublikowano

Mam już serwer VPS, ale nie mogę na nim uruchomić eacceleratora. Gdybym miał czas i wiedział jak tego dokonać, to już dziś byśmy byli na linuxie z 100MB/s transferem. Wiem, że obecnie tego nie dokonam, dlatego czekam na moją jednostkę obliczeniową. Mam nadzieje, że będzie to w środę, ale musicie dać mi czas do piątku/soboty, bo muszę jeszcze zainstalować jakiegoś Windows, aby uruchomić to wszystko. Jeśli zna ktoś nie zawodny sposób na instalacje eacceleratora dla platformy linux (Ubunut Server 10.10) z panelem Plesk 10, to prosiłbym o kontakt na PW.

Opublikowano

Posłałem wiadomość do wszystkich graczy, że serwer będzie niedostępny przez jakiś czas. O tym samym informuje także tutaj. Przewidywany czas interwencji to 2 godziny. Możliwe, że trochę więcej. Przewidywany start na godzinę 17:00

Opublikowano

2 godziny minęły, ale z godzinę jeszcze zejdzie. Koło godziny 20-21 wystartuje serwer na nowej maszynie. Mam nadzieje, że to rozwiąże problem z wielkimi lagami.

Opublikowano

Przed chwilą skończyłem instalować system operacyjny. Teraz instaluje wszystkie sterownika, a potem pozostaje tylko skonfigurować program pod tą jednostkę. Przewidywany start o 20:30

Opublikowano

Póki co konta pozostają, bo jest to przeniesienie z jednostki na jednostkę o odległości 2 metrów. Na obecnym IP chodzi już serwera Apache i czeka na plik przekierowujący. Otwarcie przesunie się o 30-40 minut, bo wupload przyciął mi łącze i jeden plik ściąga się wolniej. Potem restart modemu, aby odczytał 2 adres IP i jest jeszcze chwila, aby coś zrobić :D

Opublikowano

Sorki, że tak przeciągam, ale koło 22 wszystko powinno ruszyć. W poprzednim poście miałem na myśli godzinę 21:30, a nie 21:00 - 21:10 :D

Opublikowano

Nie nabijaj postów , edytuj je ;]

Czekam , zagram sobie :)

ps. od razu bede robil plemie WeGet :)

Piszcie do Seven Oops! jak gościu zrobi go ;p

"Śpieszmy się kochać Weekend bo tak szybko odchodzi..."

"Żyje się tylko dwa razy"

sevenoops.jpg

Opublikowano

Ja uwielbiam ten serwisu download. Najpierw 500kb/s potem 270kb/s, a teraz 140kb/s z 3 minut zrobiło się 10 :O. Możecie być spokojni, bo nie pójdę spać do póki serwer nie wstanie...

Opublikowano

Zacytuje sobie

"Witam,

chciałbym przedstawić nowy prywatny serwer plemiona. Z powodu wczorajszych problemów z forum temat pojawia się dopiero dziś. Wstępnie serwer działa na łączu 10MB/s (łącze domowe) ze względu na problemy z serwerem głównym (linux, 100MB/s). Serwer przeszedł wstępną konfiguracje, ale nadal wymaga pracy. Obecna prędkość to 350. Serwer będzie działał przez 24 godziny. Jedynym problemem może być poranek, gdy modem dokonuje przeładowania ustawień."

Yyyy nam konfiguracja zajela +/- 30minut.

wywalilem /k

Gram w metin2 pod nickiem: Bubek

Opublikowano

Dla Twojej informacji jest to nadal łącze domowe. Koło 17-18 odebrałem jednostkę z serwisu. Musiałem zająć się lekcjami, a potem miałem czas na robotę. Zainstalowałem system operacyjny, wgrałem stery, a teraz czekam na zakończenie pobierania pliku (1GB). Za 10 minut zresetuje sobie modem i wszystko ruszy. Nie ma co się denerwować. Znam się na tym i wiem doskonale co robię :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...