Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Piractwo

Gość Revlix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@UP Kurwa niszczysz system... Metin jest normalną ciekawą grą, a np. Battlefield jest zuy ?

Co do tematu, nie nie mam oryginalnego windows'a i szczerze mówiąc mam to w dupie, muzyke też ściągam (w swoim życiu kupiłem tylko 2 oryginalne płyty moich ulubionych wykonawców), ale gry w większości kupuje, po ściągnięci dema. Filmów nie ściągam prawie wcale, bo albo ide do kina (rzadkość), albo po prostu oglądam w telewizji.

PanZaglady nie wiem ile jest prawdy w tym co mówisz (chodzi mi o twoje oryginalne windows'y itp.), ale popieram Cię też nie lubie mieć syfu na kompie, więc jeśli jest okazja, by pojechać do najbliższego empiku (mieszkam w małym mieście, a najbliższy sklep tego typu to 30-40 minut samochodem) i mam przy sobie pieniądze to grę kupuję, i jeszcze wychodzę ze sklepu z uśmiechem na twarzy

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Temat mi się bardzo spodobał, dlatego postanowiłem się wypowiedzieć.

Moim zdaniem piractwo jest złe. Sam każdą gierkę kupiłem legalnie w sklepie. Bo ile to jest wydać te 150 zł na jakąś grę, a którą będzie się grało przez np. rok. Daję tutaj link do filmiku o którym uważam, że jest w co najmniej w 90% prawdziwe. Wiem, że dużo ludzi mnie zminusuje, dlatego bo mam inne zdanie od nich, ale nie przejmuję się tym za bardzo. http://www.youtube.com/watch?v=DOXeZInehCM

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Bo ile to jest wydać te 150 zł na jakąś grę

Dla niektorych 150 to jest szansa na przezycie kolejnego miesiaca i gowniarz ktory mieszka z matka a matka zyje tylko z alimentow i pomocy spolecznej jak ma dac dla takiego dzieciaka na gre ? Dla ciebie 150 zl to nic ? Spoko dla mnie tez 1000 zlotych to nic ale postaw sie w sytuacji ludzi ktorych na to nie stac. Dorastalem w biedzie i rozumiem tych kurwa ludzi teraz jestem bogaty ale nigdy przenigdy kurwa nie zapomne o tym skad sie wywodze i za ile miesiecznie musialem zyc i dlatego takie osoby rozumiem. Ty masz wyjebane bo rodzice bogaci i mowisz '' oni mi kupia wszystko '' a ludzie biedni niestety tak nie maja wiec postaw sie w sytuacji matki takiego dzieciaka. Ma mu kupic chleb czy pojebana gre ? Mysle ze znamy odpowiedz na to pytanie .

Opublikowano

Nigdy nie kupiłem żadnego filmu / gry.. a windowsa miałem gratis gdyby nie to to też był miał pirata .

Mam wyjebane na to , że ktoś musiał nad tym pracować .

Chuj wam w dupę będę miał wszystko pirackie .

Tak kurwa na kompa wydałem 4 k a na grę szkoda mi 100zł .

Wolę ściągnąć w jakieś 20 minut max godzina i pograć a nie tracić kasę .

Pozdrawiam . Nigdy nie kupię żadnej gry / programu oryginalnego <3

4367.jpg

33251.gif

10743.png

Każdy + motywuje do dalszej pracy !

Opublikowano

Piractwo to nie kradzież, ziomm

od kiedy behehehe?

Gdybyś ty napisał gre, ty sprzedajesz...

albo inaczej

ziomek ci nie zapłacił a ma twój utwór, proste

co do piractwa to jestem neutralny, nie lubie tego lecz sam z tego korzystam ponieważ kilka moich nałogów nie pozwala mi na wydawanie 150zl na jakąś gre

oryginalnych gierek mam z 20 max w tym z 15 na steamach

Opublikowano
Użytkownik groovy57 dnia 27 sierpień 2011 - 20:01 napisał

Bo ile to jest wydać te 150 zł na jakąś grę

Dla niektorych 150 to jest szansa na przezycie kolejnego miesiaca i gowniarz ktory mieszka z matka a matka zyje tylko z alimentow i pomocy spolecznej jak ma dac dla takiego dzieciaka na gre ? Dla ciebie 150 zl to nic ? Spoko dla mnie tez 1000 zlotych to nic ale postaw sie w sytuacji ludzi ktorych na to nie stac. Dorastalem w biedzie i rozumiem tych kurwa ludzi teraz jestem bogaty ale nigdy przenigdy kurwa nie zapomne o tym skad sie wywodze i za ile miesiecznie musialem zyc i dlatego takie osoby rozumiem. Ty masz wyjebane bo rodzice bogaci i mowisz '' oni mi kupia wszystko '' a ludzie biedni niestety tak nie maja wiec postaw sie w sytuacji matki takiego dzieciaka. Ma mu kupic chleb czy pojebana gre ? Mysle ze znamy odpowiedz na to pytanie .

Jeżeli kogoś nie stać na grę, to bardzo mi przykro, ale mało rzeczy na świecie jest za darmo. Piractwo to nic innego jak kradzież, jeżeli widzisz ładny samochód, to co robisz? Kradniesz? Nie wydaje mi się. Jeżeli dziecko nie stać na grę, to z pewnością nie stać je na komputer. Dzieci powinny zapierdalać do szkoły i później mieć dobrze płatną pracę. Nie obchodzi mnie to, że dzieciaka nie stać na grę, jeżeli on piraci to znaczy że jest pierdolonym złodziejem. Co mnie obchodzą twoje wypowiedzi jak to w życiu miałeś źle? Jak masz teraz dobrze to może zasponsoruj te biedne dzieci, bez oryginalnych gier.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

HaHa MaKyS weż sie ogarnij, jak taki jesteś bogaty to sam kup GameOverMan'owi jakąś grę bo widać, że bida z nyndzom w domu u niego i smaruje chleb gównem. Groovy57, PanZagłady i inni którzy nie są za piractwem mają rację. Dużę plusy dla nich a dla ciebie makys koniobijco minus.

Opublikowano

Nie porównujcie tego do kradzieży samochodu ,bo to głupie... Głupie i to bardzo ... Ja bym to porównał do SKOPIOWANIA , a nie KRADZIEŻY samochodu ;/

Sam nie za często piracę .... Mam może 10-15 oryginalnych gier ,które są teraz ozdóbką na półce ;)

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

ja mam max 20 oryginalnych gier i mi to pasuje np wiedzmina 2 kupilem szybko po premierze i wylalem 100zl bo nie przyjzalem sie tej grze tak dobrze i teraz zaluje bo po 1 na srednich detalach mi troche laguje a po 2 nie podoba mi sie ta gra

Opublikowano

HaHa MaKyS weż sie ogarnij, jak taki jesteś bogaty to sam kup GameOverMan'owi jakąś grę bo widać, że bida z nyndzom w domu u niego i smaruje chleb gównem.

To ze ktos jest biedny to jest dla ciebie smieszne ta ? Smarowac chleb gownem ? Jak rodzice cie z domu wypierdola gowniarzu i bez wyksztalcenia na bez robociu bedziesz to zobaczymy czym ty bedziesz ten chleb smarowac , podejrzewam ze sraczka : ) Ciekawe czy na ulicy do kogos bys sie zasmial ze jest biedny. Podejrzewam ze nie bo mamusia na 2 dzien by zapierdalala po ulicy i twoich zebow szukala.

@ a co do tematu to tak ja wyzej pisalem dalej jestem za piractwem.

Opublikowano

jakim trzeba być idiotą zeby porównywac kradziez samochodu do piracenia.

to tak jak bym zdeptał mrówke a potem zabił twoją starą i powiedział ze to to samo bo skrzywdziłem w ten sposób kogoś innego.

ludzie piracili, piracą i piracić będą bo nie kazdego na wszystko stac, koniec tematu ^^.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

jakim trzeba być idiotą zeby porównywac kradziez samochodu do piracenia.

to tak jak bym zdeptał mrówke a potem zabił twoją starą i powiedział ze to to samo bo skrzywdziłem w ten sposób kogoś innego.

ludzie piracili, piracą i piracić będą bo nie kazdego na wszystko stac, koniec tematu ^^.

Jakim to trzeba być idiotą, żeby nie rozumieć sensu swojej wypowiedzi. Jeśli zabijesz mrówkę, a potem swoja starą to zabijesz stworzenia i nie mieszaj do tego uczuć. Jeżeli piracisz gry to tak, jakbyś okradał twórców z zysków na które ciężko pracowali. Porównanie z kradzieżą samochodu jest jak najbardziej trafne, ludzie ciężko pracują na ten samochód a ty im go po prostu zabierasz.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

to, że nie wszystkich stać na gry nie znaczy, że mogą je piracić. Prawda jest taka, że jak cie nie stać na płatną grę to wypierdalaj grać w metina. Chociaż wtedy się pewnie okaże, że jednak masz kasę i będziesz wydawać na te jebane smocze kurwa monety, a potem nie bedzie kasy na coś do jedzenia i będzie trzeba chleb gównem smarować.

Opublikowano

A ja nie jestem baranem żeby płacić za coś co mogę mieć za darmo i to w maksymalnie kilka godzin a nie kilka dni np. kupujac na allegro.

Kupowanie oryginalnych gier jest raczej dla debili (przepraszam urażonych), co innego muzyka. Kupując oryginalną płytę jakiegoś zespołu okazujemy

tym największy podziw do artysty.

Zresztą jak wszystkim wiadomo ceny są takie jakie są. Za kasę którą miał bym zapłacić za jakąś gównianą gierkę wolę już opłacić internet na kilka miesięcy i ściągać aż dysk się nie zapełni.

Osoba ściągająca grę z sieci w sposób nielegalny jest złodziejem, osoba ściągająca grę z sieci i szczycąca się tym na forum jest popierdolonym (przepraszam urażonych) złodziejem. Jeśli ktoś temu zaprzeczy, bo nie lubi płacić 100 zł za grę to świadczyć będzie tylko o jego poziomie, tym samym poziomie polskich dzieci.

Opublikowano

Wiekszosc z was nie jest za piractwem ale w MineCraft-a na piratach 90% osob z tego forum napierdala i jakos nie widze aby ktos mial z tym problemy. Tutaj 1 osoba pisze ze nie lubi piratow ale na pirackim MC nakurwia... to jest przeciez smiech na sali.

Opublikowano

chyba cie pojebało mam oryginał minecraft, więc zamknij ryj.

Wroc lepiej do szkoly ma matematyke bo widze ze nie wiesz co to jest 90%. Chodzi mi o 90% osob nie o calość z reszta nie jestem jebanym nauczycielem wiec nie bede cie uczyl o %. Sa osoby w tym temacie ktore pisza '' nie jestem za piractwem '' tylko najlepsze jest to za nakurwia na piracie MC. I to jest 90% osob nie 100% zapytaj sie nauczyciela jutro w szkole jaka jest roznica miedzy 90% a 100%.

Opublikowano

jestem piratem i dobrze mi z tym

lecz ostatnio byłem zmuszony kupic BF:BC2 :) opłacało sie , polecam, jak uzbieram pieniążki to kupie MW2

PROSZE BARDZO JEZDZIC PO MNIE ZE JESTEM PIRATEM NO DAWAC NAWET WIN XP MAM PIRATA ... -.-

i moge sie założyć ze 85% ma windowsa pirackiego ale ok :)

moje bity elo

Opublikowano

MakYs jutro sobota to jak mam iść do szkoły, a tak poza tym to napisałeś, że jedna osoba nie lubi piratów a na pirackim mc nakurwia. Czyli raczej mówiłeś do mnie.

Flork poczekaj parę miesięcy i kup sobie mw3, może razem pogramy. Cena będzie taka sama jak teraz cod bo

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

MakYs jutro sobota to jak mam iść do szkoły, a tak poza tym to napisałeś, że jedna osoba nie lubi piratów a na pirackim mc nakurwia. Czyli raczej mówiłeś do mnie.

Flork poczekaj parę miesięcy i kup sobie mw3, może razem pogramy. Cena będzie taka sama jak teraz cod bo

jak mi komp pociągnie :D

moje bity elo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...