Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Piractwo

Gość Revlix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już się chyba domyślam kto mi dał minusa pod tym tematem ;)

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja osobiście nie toleruję jak ktoś uważa się za fana jakiegoś artysty i ma wszystkie jego płyty, ale ściągnięte... Co do gier to już inna sprawa. Często zaraz po premierze taka płytka kosztuje grubo ponad 100zł i nie każdego stać na taki wydatek. Czyli nie mogę odpowiedzieć na to pytanie jednoznacznie, gdyż w ogóle pojęcie "piractwo" obejmuje wiele dziedzin.

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

Nie ma pierdolenia to jest mniejsze piractwo a to jest większe.

Piractwo to piractwo i nie ma że gra kosztuje 100zł a płyta 40.

"Więcej czytam niż pisze"

x070x = 0 poczucia humoru.

2chxdoj.jpg

Sygna by Me

Opublikowano

Ja tam w życiu może ze 3-4 gry kupiłem ^^ i nie były to jakieś extra gry typu Cod lub NFS.

Nie opłaca się kupować gier, ponieważ często się zdarza, że u nas na kompie nie pójdą, chociaż wymagania są spełnione.

Mnie po prostu nie stać, nie jestem wcale bogaty wręcz przeciwnie, więc wyrażę swoje krótkie zdanie.

Do tych co nieświadomie są piratami:

Zamknijcie twarze bo sami macie w 60% na pewno pirackiego Windowsa.

obraz24.png

Opublikowano

OMG, czytaj ze zrozumieniem. Po pierwsze żeby kupić na allegro w pare minut trzeba mieć konto w banku - ja go nie mam.

Zresztą mam wyjebane, chcesz to sobie kupuj gry za 100zł jak jakiś baran, ja tam sole sobie pizze kupić czy nawet ten internet opłacić i korzystać do woli.

Tak w ogóle wiesz co to jest IQ ? Coś mi się zdaje że nie bardzo, odsyłam do wujka google.

Kolejna wymówka - trzeba mieć konto w banku - Jaki kurwa problem ruszyć dupsko z krzesełka do banku ? Jaki problem poszukać sobie pracy ? Znam dużo młodych ludzi co zarabiają w gimnazjum i liceum :). Mają dużo rzeczy oryginalnych. Jak się pytałem o piraty to mówili, że jedynie ściągają by sprawdzić jakość produktu.

Jesteś rozwydrzonym dzieciakiem, który nie ma pojęcia o zyciu :). Ciekaw jestem czy byś pracował za darmo 8h dziennie przez cały miesiąc ;). Dodatkowo miałbyś na karku opłaty za czynsz/prąd/wodę/scieki/media/gaz itd.

Baranem jesteś ty bo pokazujesz to własnymi postami :). Kupuj sobie pizze , zarcie z mcdonalda tylko potem nie twórz tematów " Jak stracic kilogramy ? " .

Wiem co to jest IQ inaczej bym tego nie użył bez powodu :).

@ Revlix

Jeśli myslisz o mnie to jesteś w błędzie. Możesz sobie sprawdzić kto daje Ci minusy klikajac w czerwony prostokacik :rolleyes:

@ Solkert

Czy masz napisane na opakowaniu gry " MUSISZ JĄ TERAZ KUPIC ?! INACZEJ JESTEŚ CIOTĄ! " ? Nie sądzę . Więc może nie przesadzajmy z tym kupowaniem zaraz po premierze. Warto odczekać 2-3 miesiace i kupisz daną grę 2 razy taniej :). Wiedzmin 2 po 2 miesiacach staniał o połowę :). Tak samo crysis 2 . Był w sklepach za 129 zł . Ja kupiłem go za 50 zł po 2 miesiacach ;). Wiec nawet wiecej niz o polowe tanszy.

jqeuR.png

Opublikowano

@ Na górze

GameOverMan

Nawzajem

@ UP

Nie chodziło o cb. Jakby co, to ty myślisz, a nie jak inni ( nie wiedziałem o tym, bo jestem nowy o.O ) :)

Opublikowano

@ Na górze

GameOverMan

Nawzajem

@ UP

Nie chodziło o cb. Jakby co, to ty myślisz, a nie jak inni :)

^^ Wybacz mi ja posiadam twarz.

Panie oryginalny.

obraz24.png

Opublikowano

@ GameOverMan

Pff nie spełnia wymagań ? To nie pierdol, że czytałeś opakowanie gry. Na opakowaniu gier pisze jak byk czy spełnia wymagania . Nawet pisze jakie modele kart są potrzebne do obsłuzenia danej gry . Jak ktos jest idiota i nie sprawdza parametrow komputera "MINIMALNYCH , ZALECANYCH" to juz jego problem.

Gry opłaca się kupować jeśli obejrzysz recenzje, opinie ludzi co kupili gre oraz gameplaye . Sensu nie ma kupować wszystkich gier jak popadnie. Kupuje sie te , ktore przypadaja do gustu .

"Do tych co nie popierają piractwa:

Zamknijcie kurwa ryje bo sami macie w 80% na pewno pirackiego Windowsa..."

Ryj to posiadasz ty. Ja mam twarz. Poza tym posiadam 3x legalne windwosy na 2x PC i laptopie. Jakis problem kurwa ? Posiadam 133 oryginalne wersje gier . Jakiś problem kurwa ? Mam szacunek do cudzej pracy i cudzego czasu włozonego w utworzenie gier i systemu operacyjnego.

Kolejny niedojrzały dzieciak.

jqeuR.png

Opublikowano

Nie chciałem Cię urazić. Napisałem, że kieruje to do tych, którzy kupują i niby nie są przez to piratami i wypominają to innym na forum, że oni są wielcy... A sami nie wiedzą czasami, albo zapominają, że mają pirackiego windowsa i wiele innych programów. Nie napisałem przecież tego o wszystkich "100%". Nie, jeżeli ty jednak wiesz o tym, że to do Ciebie było bo właśnie jesteś taką osobą, to nie moja sprawa.

@PanZagłady Ty... ehh. Nie jestem głupi i wiem co to są wymagania ale poczytaj sobie chociaż o Devil May Cry. To będziesz wiedział, że pomimo spełnionych wymagań gra ma jeszcze ukryte...

PS: Doszedłem do wniosku, że sam jesteś idiotą.

Teraz to mnie pojechałeś wogóle... Napisałem, że to do tych co piszą, że nie są piratami i drą się na innych, a tak naprawdę to sami ściągają ile wlezie. "Dzieciak" Ty i to widocznie bogaty i rozpieszczany przez rodziców. Proszę zedytuje ten ryj dla Ciebie.

obraz24.png

Opublikowano

@PanZagłady

Nie, nie mam tak napisane i faktycznie można odczekać te 2 miesiące i kupić. Tylko po co to? Generalnie mam prawie wszystkie gry oryginalne, bo jeszcze pare lat temu na gry szło nawet i ze 300zł miesięcznie, o zgrozo... Tylko jaki jest sens kupowania gier? Przejdę i odkładam na półkę... Czasem do niej wrócę i znów przejdę i odłożę na półkę... Tak to masz oszczędność pieniędzy i miejsca na półce :) Ja broń Boże nie zachęcam do piractwa, tylko wyrażam swój pogląd na to.

P.S Pękło 200 Postów! Jupi :D

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

Ja tam w życiu może ze 3-4 gry kupiłem ^^ i nie były to jakieś extra gry typu Cod lub NFS.

Nie opłaca się kupować gier, ponieważ często się zdarza, że u nas na kompie nie pójdą, chociaż wymagania są spełnione.

Mnie po prostu nie stać, nie jestem wcale bogaty wręcz przeciwnie, więc wyrażę swoje krótkie zdanie.

Do tych co nie popierają piractwa:

Zamknijcie kurwa ryje bo sami macie w 80% na pewno pirackiego Windowsa...

Jak nie wiesz czy Ci gra pójdzie to ściągnij sobie demo...

A z tym ryjem to daj sobie na wstrzymanie.

"Więcej czytam niż pisze"

x070x = 0 poczucia humoru.

2chxdoj.jpg

Sygna by Me

Opublikowano

@PanZagłady

Nie, nie mam tak napisane i faktycznie można odczekać te 2 miesiące i kupić. Tylko po co to? Generalnie mam prawie wszystkie gry oryginalne, bo jeszcze pare lat temu na gry szło nawet i ze 300zł miesięcznie, o zgrozo... Tylko jaki jest sens kupowania gier? Przejdę i odkładam na półkę... Czasem do niej wrócę i znów przejdę i odłożę na półkę... Tak to masz oszczędność pieniędzy i miejsca na półce :) Ja broń Boże nie zachęcam do piractwa, tylko wyrażam swój pogląd na to.

P.S Pękło 200 Postów! Jupi :D

To tak samo mogę powiedzieć jako twoj pracodawca " Po chuj mam jemu placic za prace skoro moze zapierdalac za darmoche i dostanie miske ryzu. " . No co ? Skoro uznajesz czyjs czasi, umiejetnosci za nic nie warte to moze czas bys sie przekonal o tym na wlasnej skorze co ?

Tez nie bedzie ci ktos placil za prace bo po co ? skoro inna osoba moze za darmo robic i za miseczke ryzu :).

Fajnie ,ze posiadasz duzo oryginałów tylko takie stwierdzenie, ze chcesz oszczedzac poprzez piracenie jest blednym stwierdzeniem. To juz najlepiej nie pobierac skoro chcesz zaoszczedzic :).

jqeuR.png

Opublikowano

Już się chyba domyślam kto mi dał minusa pod tym tematem ;)

o_O Jeżeli chcesz to sprawdzić to kliknij sobie na tego minusa, a nie się domyślasz ;x.

obraz24.png

Opublikowano

kuźwa oczywiście piractwo jest dobre bo na tym świecie sprawiedliwości nie ma ....

Ceny ponad 100 zł dobrej gry.Jakby nie było piractwa to na kompie prawie by nic nie było oprócz pasjansa mario itd.

Gra ma swoją wartość ale dla nich to takie coś : pudełko 50zł,gra 30zł,20zł - książeczka

nie wiem gry powinny być za darmo państwo to sępy wszystko drogie

kupisz gre za +100zł a później leży i nie grasz

74709397056391453830.jpg
Opublikowano

Ehhhh...

Jeśli macie mnie pochwalić lub obrazić, to piszcie , to w taki sposób żeby dla każdego z grubsza wypowiedź była zrozumiała.

Postanowiłem nie interweniować do takich typu postów...

Opublikowano

@PanZagłady

dobra kurwa policz ile masz oryginalnych gier a ile nie, policz ile masz kupionej muzyki a ile ściągniętej.

Windowsa pewnie też masz ściągniętego z neta. Policz ile masz filmów na dysku kupionych a ile ściągniętych.

Napewno masz jakieś kopie.

a co do tego windowsa to sam mam oryginalnego, akurat w to warto zainwestowac.

HBV27j.png

Opublikowano

Ja też sciągam all z neta tylko gry na x360 i ps3 kupuje ;p

1314290313u250359.jpg1314296225-U262310.png

Naruto Opening 8 ... To coś dla czego warto żyć ;D...

Opublikowano

@grzesiu

Co do win, to masz rację.

Sam porównałem stan laptopa oraz stacjonara.

@top

Czasami się zdarzy coś pobrać ale bardzo rzadko ze względu na słabego neta ;x (chodzi o gry)

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Okej ja się przyznam że jeżeli widzę po gameplay'u że gra jest fajna to

albo ją ściągam a jeżeli mnie na nią stać to kupuje tak było ostatnio

z deus ex super gra naprawdę polecam kosztowała mnie ona 150zł na allegro

ostatnio jeszcze miałem taką akcję w media expert i empiku

chciałem sobie kupić black ops'a na ps3 okej

ide do empiku 150zł ide do media expert 220zł o.O

straszna przepaść w cenie...

zdziwiło mnie to ponieważ w media expert zwykle jest owiele taniej...

Jeżeli chodzi u mnie o wina to mam oryginalnego ponieważ przy kupnie komputera

był już zainstalowany albo Photoshopa zbierałem na niego ponad rok i kupiłem

sobie super sprawa bardzo się cieszę z tego...

1313798626-U268549.gif

Sam na 32 w zombie bez użycia maszyny z napojem reanimacji

Opublikowano

@PanZagłady

dobra kurwa policz ile masz oryginalnych gier a ile nie, policz ile masz kupionej muzyki a ile ściągniętej.

Windowsa pewnie też masz ściągniętego z neta. Policz ile masz filmów na dysku kupionych a ile ściągniętych.

Napewno masz jakieś kopie.

a co do tego windowsa to sam mam oryginalnego, akurat w to warto zainwestowac.

Po 1 : Kup sobie solidne okulary bo kiepsko ci idzie z tym czytaniem.

Po 2: W jednym poście napisałem, ze posiadam legalne kopie Windowsa. Co do gier posiadam same oryginalne. Nie czuje potrzeby posiadania wszystkich gier. Kupuje te , które mnie interesują. Nie lecę na piekna grafike tylko na fabule i grywalnosc :).

Po 3: Co do muzyki to gdzieś w innym temacie o piractwie komputerowym pisałem, że e-booki, filmy i muzyka są dozwolone na użytek własny. Natomiast oprogramowanie (programy/gry) już nie mają takiego paragrafu i zastosowania na wlasny uzytek :). Z muzyki posiadam legalne kopie moich ulubionych zespolow i muzykow. Michael Jackson się głównie do nich zalicza ;). Te gnioty z MTV nawet nie ogladam i nie slucham.

Po 4 : Gratuluje bo słusznie zrobiles gdyz czysty legalny windows jest bardziej pewny niz piracki z ukrytymi keylogerami i wirusami ;).

@ GameOverMan

Wybacz, ale ja pracuje i jestem duzo starszy od ciebie szczeniaczku. Takze tekst "dziecko bogatych rodzicow" budzi we mnie smiech szaleńca , bo jest to najwiekszy debilizm ;]. Nigdy nie chodziłem na skróty w zyciu. To, że stac mnie na zakup gier nie znaczy, ze jestem bogaty. Poza tym nei sztuka wydawac pieniadze całymi garsciami. Sztuka je wydac madrze i oszczednie ;]. Stad reklamuje tutaj czasem jedne z wielu promocji dot. gier komputerowych. Stąd mowie, ze warto poczekac 2 miesiace na zakup nowej gry (2 miechy to nie taki duzy kawal czasu).

Co do tekstu o uznaniu mnie za idiote, bo słusznie cie ocenilem jako niedojrzalego dzieciaka poprzez brak realnego myslenia o pracy innych ludzi zaangazowanych w tworzenie gier, to brak słów ;). Pominę to milczeniem.

@ Matarix

Polecam ci korzystanie z CENEO, NOKAUT, RADAR i SKĄPIEC. To są porownywarki cenowe produktów. Ja tam czesto wchodze by zobaczyc czy są tansze produkty niz w takich mediamarktach , komputronikach itd.

@ TOPIC

Poza tym nie pobieram gier i programow nielegalnych z jednego prostego powodu. Takie piraciki zawieraja cracki, a w nich jest niebezpieczny syf. Mnie nie rajcuje formatowanie windowsa niczym masochista bo chcialem sobie scrackowac jakas gre czy programik... Wole kupic legalne i bez problemu korzystac. No i bez obaw o zasyfienie komputera jakims swinstwem.

Muzyka , filmy i ebooki są o duzo bezpieczniejsze bo nie trzeba crackowac.

jqeuR.png

Opublikowano

@Up Nie wiedziałem, że jesteś jasnowidzem :O.

@Edit Rozgryzłeś mnie, muszę to napisać: Tak mam 16 lat i do tego szkoda mi kasy na kupowanie gier. Chyba każdy może wyrazić swoje zdanie w tym temacie, jak głupie by ono dla Ciebie nie było, więc oto moje: Wolę sobie ściągnąć gre za free z neta niż wydawać kasę na coś co mogę mieć za darmo - wiem głupie ale za darmo... więc proszę nie podzielaj mojego zdania.

Jak ktos jest idiota
Sam nazwałeś mnie "idiotą".

obraz24.png

Opublikowano

1 post dobry;] ceny gier za wysokie fakt oni chca na tym zarobic ale przez to ze nie wiele osob kupi a reszta sciagnie z neta za darmo oni wiecej traca/.

;]

Opublikowano

Pamiętacie może tą śmieszną sytuacje kiedy w TVN wypuścili reportaż o tym gdy panu "Taxik" czy jakoś tak ukradli wirtualne przedmioty z jego ekwipuunku? Naprawdę ubaw był przedni, ale jakiś (chociaż chłop zapłacił coś za, to i trochu go było szkoda tak czy inaczej <_< ). Dlatego temat także będzie obejmować KRADZIEŻ wirtualną (Edit w temacie ;) )

Opublikowano

Ja wolę ściągnąć grę, czy jak kto woli "spiracić" i w nią zagrać, dopiero potem kupić (jak mi się spodobała) oryginała. Bo takie kupowanie oryginała sekunde po premierze jest kupowaniem "kota w worku".

Opublikowano

Wole kupić po browarku dla ziomkow niz wyjebac kase na gre i za pare dni ja przejsc... Z reszta kurwa i tak nie gram w jakies pojebane gierki z CD jedynie cs i mt2 reszte pierdole a jezeli dla autora tematu nie pasuje piractwo to daj na chleb dla matek tych dzieci ktore prosze je o pieniadze na gry bo to jest pierdolona polska to jest piekny kraj ale biedny a polacy to zlodzieje i tyle i jestem z tego dumny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...