Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

5 Listopad- Koniec Facebooka

x12

Rekomendowane odpowiedzi

Weteran
Opublikowano

Jeszcze nie tak dawno, wraz z milionami innych użytkowników na całym świecie, oburzaliśmy się na zawieszenie działania PlayStation Network. Do ataku przyznała się najsilniejsza grupa hakerów Annonymus. Kolej na coś mocniejszego – na 5 listopada 2011 zapowiedzieli zniszczenie Facebooka, a wraz z nim naszych kont i kontaktów… Zobaczcie film z komunikatem Annonymusa dla świata.

W nadchodzącym dniu 5 listopada Facebook zostanie zaatakowany przez Annonymus. Znana grupa cyberaktywistów wydała oświadczenie ostrzegające, że najważniejsza sieć społeczna „przestanie istnieć”, z powodu sprzedaży danych i prywatnych informacji jej użytkowników.

Oto tłumaczenie oryginalnej wiadomości:

Uwaga obywatele świata. Jesteśmy Annonymus.

Chcemy zwrócić waszą uwagę, mając nadzieję, że usłyszycie ostrzeżenia, jak następują: Twoje medium komunikacji, tak bardzo przez was wszystkich uwielbiane, zostanie zniszczone. Jeśli jesteś hakiwistą lub po prostu facetem, który chce bronić wolności informacji, przyłącz się do sprawy, do zabicia Facebooka w imię waszej własnej prywatności. Facebook prowadzi sprzedaż informacji agencjom rządowym i udzielania dostępu zabezpieczonych danych, tak, aby można było szpiegować ludzi z całego świata. Niektóre z tych tak zwanych „whitehat infosec” firm („białokapeluszowych firm zdobywających informacje bezpieczeństwa”), pracują dla rządów autorytarnych, takich jak Egipt czy Syria. Wszystko, co robisz na Facebook pozostaje w Facebooku, niezależnie od ustawień „prywatności”. I usunięcie twojego konta jest niemożliwe, nawet jeśli „usuniesz” konto, wszystkie twoje dane osobowe i informacje na twój temat pozostają w Facebook i mogą być odzyskane w dowolnym czasie. Zmiana ustawień prywatności konta Facebook także jest złudzeniem. Facebook wie o tobie więcej niż twoja własna rodzina. Nie możesz się ukryć przed rzeczywistością, w której wy, ludzie z Internetu, żyją. Facebook jest przeciwieństwem sprawy Antisec. Nie jesteś bezpieczny ani od nich, ani od żadnego rządu. Pewnego dnia spojrzysz w strzecz i uświadomisz sobie, że to, co zrobiliśmy, było właściwe. Przemyśl to, a my się w tym czasie przygotujemy. Przejdziemy do historii, 5 listopada 2011 roku.

Jesteśmy Annonymus. Jesteśmy legendą. Nie przebaczamy. Nie zapominamy. Oczekujcie nas.

Jako pierwszą, zamieszczamy zaktualizowaną wersję hiszpańskojęzyczną, która dodatkowo wspomina, że ”Facebook zaczyna panikować. Wygląda na to, że zaoferowali 500 dolarów za każdy błąd wykryty w ich portalu. [...] robią to, aby myśleć, że mają kontrolę.” Zobaczcie sami:

http://www.youtube.com/watch?v=oMyhV0a6aTM

Zrodlo:

http://www.internetzona.pl/2011/08/06/facebook-anonymous-chce-zniszczyc-facebooka/

Haha :D

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ale w to wierze... <_<

A niedawno miał być koniec świata... Był? Nie! I to samo myślę o końcu fejsa... Straszyć każdy może ;)

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Weteran
Opublikowano

Koniec swiata z 2012 przeniesiony na 5listopada 2011 :D

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Opublikowano

Artykuły o usunięciu facebooka pochądzą ze stycznia.

Jest to wielkia bujda. Wystarczy poszukać sobie w google dalej niz na pierwszej stronie i masz oficjalne oświadczenie Marka Z. że narazie nie myśli nawet o usunięciu facebooka.

A pozatym. Pomyśl logicznie. Nawet gdyby Mark Z. nie chciałby facebooka, no to by go kurwa sprzedał . i zarobił 38 mln $. a nie usuwał. Ogarnij.

63989389769756300986.png

Opublikowano

Ja tam nie wieże że będzie ten koniec facebooka ;) oni mają za dużo kasy aby teraz to wszystko skasować :(

1312108095-U363874.png

Jeżeli ci Nie pomogłem nie dawaj nic !.

Pomogłem? podaruj mi

add.png.

http://www.mpcforum.pl/topic/419124-dl-plaska-mapa-minecraft/

Płaska Mapa! download i skan !

Opublikowano

#up

Jeżeli to naprawdę od annonymusa to mogą się bać. połączone 2 najlepsze grupy hakerskie. LulzSec + annonymus. Pozatym to oni złamali PSN.

Feejs może już wprowadzać zabezpieczenia.

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

Ja wierzę w ataki anonimowych lecz dziwne mi się wydaję to że opublikowali dokładnie kiedy będzie atak... trochę bez sensu ;)

Anonimowi to bardzo silna grupa która zna się na rzeczy , przekonałem się na Playstation Network nie każda grupa hackerska potrafi zaatakować Playstation Network i wywołać zamknięcie na długi okres.

Lulzsec zostało zamknięte po aresztowaniu lidera tej grupy.

random.jpg

Opublikowano

lol xD .....

ale na kit chcą hakerzy rozwalić FB???

Poco im to ?? xD

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

O tak! jak się kurwa cieszę! Niech jeszcze nk rozwalą to bd w pełni szczęścia.

nasza-klasa jest mnie popularna od facebooka na scenie narodowej , a oni pewnie nawet nie wiedza co to jest nk ^^.

Ja popieram to co oni robią,oni robią to dla nas. Anonimowi do boju ;)

random.jpg

Opublikowano

nasza-klasa jest mnie popularna od facebooka na scenie narodowej , a oni pewnie nawet nie wiedza co to jest nk ^^.

Ja popieram to co oni robią,oni robią to dla nas. Anonimowi do boju ;)

Jak robia to dla nas to niech mi wyslą na moje konto paypal 2000zl pilnie potrzebuje na slodycze

GaimdKk.jpg

Weteran
Opublikowano

Jakby tego nie opublikowali mieliby wieksze szanse na udanie tej akcji.

Bo teraz FB bedzie wprowadzal zabezpieczenie itp

mpccopy.jpg

Opublikowano

Noi Sony też miało zabezpieczenia :) Tak btw oni nie są Hackerami tylko Crackerami !!! Hackerzy są wynajmowani przez wojsko policję itp. do zabezpieczenia i utajnienia danych narodowych :) A natomiast crackerzy próbują te dane wykraść i sprzedać :X

Jeśli Anonimowi rozkodowali Sony to z Fejsem nie będzie większego problemu :)

r718w5.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...