Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wspomnienia związane z metinem...

Szlagaag

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja zaczynałem gdy powstał Obsydian, przez pierwsze kilka dni nie wiedziałem jak się używa skili a gdy się dowiedziałem ciągle robiłem nowe postacie i wybierałem mentala a chciałem bodziaka "bo mu się świeci miecz" potem wbicie upragnionego 25lvl i zrobienie konia to radocha była okrutna. No ale jak na 25lvl expi się po 2-3 grupki dzikusów w eq+0/1 to gra się nudzi więc zaczynam od nowa i tak kilka razy. Bicie metinów w m1 żeby potwory same przychodziły każde ku sprzedawałem po 20k wędka od 7lvl i zawody kto pierwszy złowi 5 karasi dostanie szeroki+5 <3 Potem dorwałem ts'a i z nowo poznanymi kolegami odkrywałem tą grę a gdy wbilem 30lvl i lans z ribem +2 sr 4 przez pół dnia szpanowałem po m1. Potem to już bojowiec i expienie od 8.00-22.00 z ribem+2 śmiertelną+2 i tarczą+4 na pająkach po 2 grupki i co chwilę do m2 po poty Jak wbiłem 42 uzbierałem na smoczą +8 bodzia i chciałem na 9 zrobić oczywiście spaliło więc skończyłem z metkiem eq rozdałem no ale po kilku dniach zaczołem od nowa już na innym serwerze. Pamiętam też jak na 1 privie kolega mi ogarnoł clienta i konto i ta radość ze skili G1 i eq+9 na 34lvl ahh te czasy już nie wrócą :(

imetin_logo.png

Opublikowano

ciekawe ,czemu tylko u nas tak ceny poszły w górę?? dziś ściągnełem tą samą wersje metina jak PL tylko że w języku niemieckim ............ fms 2kk +6 :)

ahh pamiętam te czasy jak kamień duchowy wart był 3kk :)

Opublikowano

Ja pamiętam można było łatwo expić i wszystko 90% tańsze niż teraz :D

A i fajnie było spotykać ludzi z tym samym lvl co nasz a tera to albo mniejsze albo większe :( Też fajne było że każdy pomagał w czymś trudnym albo jak do czegoś dojść :)

I tak pewnie każdy z was wie że kiedyś to nie dało się wejść, np. Na Arkantes lub Monastyr, a tera to wejdziesz na ch1 i ledwo 30 siedzi + w M1

itr0fv.png

Opublikowano

Ja tęsknie za tymi ludźmi ; ( Arkantes wszyscy latali po 35 poziom.:D Robienie bojowca na 45 lvl'u. Wbijanie lvli razem każdy sobie pomagał.

Aura 250k ^^. Chciał bym pozdrowić całą ekipę z s21

JelcYn

Zorgeusz

Pravy

Cerbrus

BraveHeart

Kajzerka

:D Szkoda, że sprzedali all konta ;(

Opublikowano

Skoro nikt tematu nie zamknął to też się wypowiem.Opisze tutaj wielkie wspomnienie;D Pamiętam jak zaczynałem i to bardzo dobrze ;D O metin2 dowiedziałem się od rówieśników z innych klas, kłócili się o coś związane z ową grą, podsłuchałem jak jeden gadał: "z besta w METINIE nie wypada item który ma większy plus niż +4" Myślę Hmmm metinie? Skoro tak się o tą grę kłócili to w domu sobie myślę a zobaczę w góglach co to ten METIN. Wpisuje wyświetla mi się strona polskiego metina. Patrzę no fajnie wygląda poczytałem trochę itp. No i zrobiłem konto pobrałem loguje się i? DWIE godziny zastanawiałem się w jakim królestwie grać... aż w końcu wybrałem Jinno jak? Bawiłem się myszką z zamkniętymi oczami i na te królestwo na które kliknąłem wybrałem. Potem był mały dylemat kim grac. Wybrałem sure bo mi się ręka podobała;D wchodzę do gry. na początku uczę się chodzić bić itp. Zacząłem bić pieski i nagle szaman smok daje mi bufa a ja do niego: dzięki za magie... ;D Do teraz z tego leje;D A on wykorzystał moją niewiedze i powiedział żebym mu coś dał. No i dałem mu jedyny miecz. Nie potrafiłem handlować to go wywaliłem. Potem pomogła mi surka dziewczyna BM. Nick o ile się nie mylę to Enigma. Była moim przewodnikiem. Powiedziała mi dużo o tej grze. Wiem jeszcze że staty rozdawałem po równo ;D jak każdy. Skille wziąłem na 13 LV przez przypadek oczywiście, jestem w m1 patrze misja no to lecę klikam na instruktora daje dalej itp patrze strzałki zniknęły a ja nic nie dostałem;/ myślę sobie no jakiś błąd. później kliknąłem przez przypadek chyba "B" i wyświetliła mi się zakładka ze skilami to maxuje po równo tu na 2 tu na 2 itp. Nie potrafiłem używać paska na dole to oczywiście skile używałem że klikam B i klikam na skill i znów B. Na tej surze wbiłem 16 lv ;D A jej nick nosi nazwę. Suwenir, teraz już to konto usunąłem i do dziś nie mogę sobie przypomnieć czy grałem na Monastyr czy Feniks.

sygnature.png

Opublikowano

Wiele nad tym myslałem i wiem że metin spada powoli na DNO. Kiedyś hmm 4/3 bądź 5 lat temu niebylo tyle N00bstwa oraz różnych typów czitów, Keyloggerów. Na Astralu (5 serwer) gdy jeszcze niebyło 6 To były czasy.

Wtedy 10k Yang to było bogactwo a co dopiero 1kk O boże.

Częste walki o spoty w m2 na polankach O i co ważne niskie ceny i ludzka głupota i danie się okraść przez GG bo ktoś podał gg GM'a i prośił o pasy lub kopiowanie itemków.

Jeżeli to nieprawda to poprawcie mnie.

Opublikowano

Ja wpierw też dowiedziałem sie o tej grze od kolegów na poczatku gdy pobrałem itd grałem najpierw w królestwie zółtych potem przeszedłem do czerwonych.

Na rozpoczeciu gry nie uzywałem potów od razu zabila mnie grupka dzikich psów xD wtedy pamietam bylo 5 serwerów jak zaczołem grać zagrałem na astralu:)

Aura chodziła po 100-200k jak mialem jakiś 10lv wydropilme srebrna branse +2 i sllnolem za 5k :D lub przez przypadek dałem komus 20k i sobie mysle o kurde ale zem duzo kasy stracił :D bo nie wiedziałem jak handlować za bardzo nie ogarniałem:( staty akurat nie dawałem po równo tylko wit siila i zrecznosć oprocz inty bo grałem wojem :) ach te stare czasy.

Chciałbym do nich czasem powrócic fmsy +9 sr 20 za max 35kk ale cóż szkoda czas leci dalej i nie ma co wracać :)

cWd6aQ==.png

Opublikowano

To były czasy... św 18 żółci.

Do m1 wchodziłem bez żadnego zmulenia kompa...

Pamiętam jak bodzie kupowałem od kolegi po 200k, w za mian dostałem pierwszego FMS"a na 26 lvl ale sie chwaliłem...

A teraz ? Same boty i nooby co tylko próbują oszukać na każdym kroku...

MOBO: Asus Pro Gamer z97

CPU: Intel CORE i5-4690K                                                             CPU cooling: Arctic 7 Pro Rev.2

RAM: Corsair Vengeance Pro Red DDR3, 2x4GB, 2400MHz, CL11  GPU: nVdia GeForce 980Ti Matrix Platinum 6GB

SSD: Kingston SSD Now 2,5'' 120GB                                               HDD: Samsung 1TB

PSU: Corsair CX750                                                                                                  TOWER: IN WIN GRone Full Tower (black)

Monitor: Acer 24' K242HLABID + LG L1918S

Opublikowano

Te potężne PT na BO i polanie ; ]

Pierwsze besty.

Pierwsze palenie porządnych itemków ;d

Pierwsze DT.

Pierwsze misje na konia.

Pierwsze skille na M-G-P

Kiedyś ta gra sprawiała radość,teraz? Teraz boty same i wgl.

egq3SFm.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No to pozwolę sobie odświeżyć :)

Aktualnie pauzuje z Metinem. Ale jak otrzymam dobrą propozycję (ekipa) na jakiś server to chętnie się dołączę (PL).

Daj like jeśli pomogłem. :-)

Opublikowano

Mi to tam brakuje tego że teraz jak zaczynasz grę to tak boty same są prawię... zaczynasz grę sam na nowy serwie grasz idziesz spać a ludzie sobie ustawią bota i mają więcej niż Ty przy normalnej grze :(

Kiedyś się cieszyło jak się miał fms'a a teraz... Kampiło w lesie aby kaski pozbierać itemki czy coś...

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

Ehh.. Pamiętam to jak dzisiaj, grałem sobie w Lineage 2.. aż nagle kolega do mnie mówi "Ajooo.. wiesz co to metin ?" :)

Zaczeło się.. Buuu.. Pierwsza postać, oczywiście że BM ^^.. skille po 1 w all :D (standard nooba :D) all w zręczność i mi sie znudziła, zrobiłem wojownika body i dręczyło mnie że na 9 lvlu daje rade więcej niż na 21 :D nie ma co sie dziwić (Każdy spamował na wołaj "lepiej dodawać w pż" "nieee ! w hp ! " :D to mi nigdy z głowy nie wyleci). Okk.. natrafiłem na wojownika (oczywiście nie pamiętam kim on był) napisał mi że mam dawać w pż i troche w siłe.. i zaczeła się przygoda.. ehh pamiętam jak się w szkole chwaliłem jeszcze z przymkniętymi oczami... E tam.. wy sie nie znacie, ja właśnie w noc wbiłem z 30 na 32 :)))))))))))... reakcja ? "O KURWA !!! NAPRAWDE ?!" ^^ hehe, jak pierwszy raz zrobiłem fmsa na +9 <3333, oraz "Ejjj wiecie że ja już mam 32kk ?" "Daj 1kk.. prosze bo nie mam nic" :D fajne akcje były ;] potem zaczął się handel w szkole "Wbije 30lvl za paczke fajek :D i tak do dzisiaj mam zysk z tego pamiętam też pierwszego bana oraz pierwsze strocone eq przez złodzieja, niektórych z was może to ździwić ale nawet pamiętam nick tej osoby !! :D coś typu xKCOx.. heh.. rozpisałem się, ale naprawde kiedyś kochałem tą gree :D teraz to jest hmm.. sami wiecie. Pozdro :) PS. Pamiętacie priva NewLongju ? :D heheh.. to były jaja.. "JUŻ 31 lvl ?!?!?!?!?!?!?!" eheheh :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja pamiętam (jeszcze byłem kurduplem i miałem 8 lub 7 lat xD) jak się nudziłem i patrze gry a tu nagle METIN2.

I tak sobie myśle, w pewnym momencie natchneło mnie żeby ściągnąć ( czekając z cierpliwością i patrzeniem się że z 48,9% robi sie 49 xD)

-Umiałem tylko kiedyś stworzyć woja ( bo nie wiedziałem jak się zmienia xDD)

-Rozdawałem jak popadnie

-Lansiłem się tygrysią +2 z jakimś badziewnym napisem który się wyróżniał xD

-A później prawie cała szkoła grała w metina (ahh te czasy 8-mio latka :P)

-2010 rok EASY METIN ja już myśle i sobie pomyślałem "PL schodzi na gówno"

-Przenoszenie sie na privy np.AvalonMT2 (ojojoj)

-2011 starzy uświadomili mnie że metin to tylko strata czasu,pieniędzy i życia.

KONIEC :F

arshawin.png

Sygnatura wykonana przez

The Anonymous

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ahh pamiętam doskonale czasy kiedy w 10 w pt na bojowcach na Bo 2 lurów, 2 buffów i się expiło :]

Pamiętam także jak dropnął mi mój 1 rib, się szło pochwalić bo bez - był :]

I wspomnienia z kowalem <3 Jak mi tego 1 riba na 4 zjarał <3

Staree Czasyy :( [*]

Opublikowano

Hmm ..

Na początku nie ogarniałem w całości tej gry - ładowałem w 1 stat, 1 skill itp xD

Potem troszkę poszerzyłem na jego temat wiedzę i grałem w miarę normalnie :) Wszystko szło jak po maśle, nie wiem jakim sposobem miałem all eq +9 ale to może przez godzinne łowienie ;) A skończyło się na tym że gość podał mi stronkę na której kliknąłem jakąś aktywację i dzień po tym skapnąłem się że kliknęłem na link aktywacyjny do zmiany hasła :P Wchodzę a tu passy zmienione <_< A już miałem sprzedawać konto za kasę nie małą :)

Opublikowano

Mnie przede wszystkim utkwiły w pamięci pt na BO.

Zawsze masa chętnych i miło spędzony czas w grze.:)

Opublikowano

Ja najbardziej pamiętam noce na pierwszym fishbocie, potem kupowanie FMSów i tego samego dnia tych FMSów palenie.

Poza tym te ceny, kiedyś wszystko kosztowało grosze.

No i żmudny exp na bo do nocy, a rano wykończony do szkoły.

Ten rap to inny wymiar, z kosmosu biorę każdy panczlajn,
Ciebie podobno nic nie zatrzyma? #Grawitacja
Naginam prawa, rządzę fizyką, istny Newton w wersach,
bo zostawiam Cię na glebie suko.. w cząsteczkach.

Opublikowano

NewLongju nie był pierwszy :) wcześniej był taki inny ;p

A NewLongju to najlepszy serw jak był :)

Co pl to racja ale podobny klimat jest na sg lecz już nie to samo każdy juz eq ma +9 ;/

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

Mi brakuje wielkiego expienia na BO w PT. Kiedyś bez boja nie brali , a jak zrobiłem boja (ponad rok nie grania) , to dupa , BO świeci pustkami. Kiedyś było to party po max osób , jeden buff , 2 lury i reszta głównie wojów. Brak mi też starych cen.

Opublikowano

Pamiętam jak zrobiłem postać o nazwie XxBuffxX po tygodniu czasu (miałem około 9-10 lat) wbiłem ten 21 lvl z eq +8,9 (Wtedy to lohh cud na serwerze).Dałem się złapać na tn chwyt ''gg do gm'' ale po 3 dniach odzyskałem konto bez eq ;/ (Gościu tak był tępy że nie za akceptował majla).Później powstała postać o nicku Michios którą grałem około 2 tygodnie i wbiłem 30 full eq +9 i fms sr 26 :) ;***.Dostałem bana na konto ;p,kilka jeszcze było i w 2011 r zrobiłem BM po miesiącu grania wbiłem 2x skil G eq +7,8,9 i 65 ;p ,Sprzedałem xD To tyle .

sygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...