Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wspomnienia związane z metinem...

Szlagaag

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ciekawi mnie za czym najbardziej tęsknicie ze starych czasów Metin2.

Piszcie co fajnego pamiętacie ze starych czasów Metin2 ; >>>

Ja np. nigdy nie lubiałem jak na polance [ dzikusy ] chciałem poexpić a tu zawsze pozajmowane .

Czasami siedzieliśmy o 20 osób na polance. po 6 buffów, 6 lurów ;D i 2 wojo po 4 pt ;D Z tego 2/4 udawało ,że bije po to aby dostać expa bez nierobienia niczego ;D

Kiedyś tego nie lubiałem teraz mi tego brakuję ; <

Jak było 20 osób ustawiałem EM2 moblock klick na pulpit i jedziemy przez 5 godzin ;] Wchodzę i tylko 1 osoba się zrobiła z tych 20.

Brakuję mi też z czasów EM2 jak po 200 osób siedziało w Andrzeja temacie ; >>>

A teraz ledwo 40 siedzi w całym Metin2 dziale.

Aktualnie pauzuje z Metinem. Ale jak otrzymam dobrą propozycję (ekipa) na jakiś server to chętnie się dołączę (PL).

Daj like jeśli pomogłem. :-)

• Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Fakt em2 to były dobre czasy ja tęsknie za łowieniem zawsze mogłem łowić żaden gm nie latał. ;D

W GRZE NICK JERNEY LUB JOHNMCCLANE

Opublikowano

- Jak EM2 stawiało się rano w m3 chunjo i wracało wieczorem patrzeć jaki drop ;)

- Jak chińskie boty robiły przerzuty i wystawiały fmsy po 600k-3kk (nawet średnie 50% ^^)

- Jak działał teleport i można było się bawić w filmowego "Jumpera"

- Jak rybacy łowiłi w skale po 24/7

- Jak się zarabiało po 200-300zł/m na allegro ^^ (kiedyś 1ku aura szła za 7zł :D)

- Jak na forum było mniej dzieci neo :P

- itp

Opublikowano

Pamiętam początki s8, to były czasy...

Fms +9 śr ok 10% 8/9kk :D

Medale po 100k max.

Aura po 100kk, 1kk na allegro za 15 zł :D

Te wielkie pt... Pamiętam jak się brało dwóch lurów, buffa i w 5-6 się spota trzaskało :D

Jeszcze em2 nie było, był multihack by banjo1, 1,89 chyba :D

Pamiętam taki event z plagami, wypadały z nich kamyki duchowe :D

Pamiętam, że za jednego kamyka odpicowałem sobie mojego bm'a :D

Ale później em2, dmg hack, chińskie boty, allegro...

Niby fajnie było tak pograć na dmg, ale teraz widzę, że to wszystko popsuło metka...

52287137559562145640.png

Opublikowano

Dziwnie trochę wspominać stare czasy z metina oO

Ale kto nie ma sentymentu do tych starów czasów :>

Ciekawy pomysł na temat.

ex

Opublikowano

Ja pamiętam gdy był serwer POLAND, następnie ten serwer rozbił się na Monastyr i Feniks.

Moje początki były surą BM oczywiście skille rozdawane po równo, statusy tylko w siłe :D

Full pt się expiło wtedy pamiętam jeszcze na pustyni wchodziłem raz na 5 minut jak byłem w pt i wciskałem na chwilę spację aby udawać że też biję :D

1356721310-U739101.png

Opublikowano

najlepsze czasy były jak działał dmg hack na ninje pamietam 65lv w nie caly tydzien wyexpiłem robienie solo dt na 40lv ;)

@edit albo ja zaczynałem w eq full ku z metkow 5-10lv silne aury itp i po 5k sellałem ;)

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

dla mnie najlepsze czasy były gdy zaczynałem grać nie wiedziałem co i jak i selłem aure za 30k xD jeszcze fajne czasy były gdy łowiło sie na starym fb i nie czeba było sie trudzić z hs bo go nie byłó xD

Opublikowano

Ja pamietam jak srebne bransy po 3 k wystawialem i sie cieszylem ze szybko sprzedałem ;)

userbanner.jpg

Carboon is the best!

Pomogłem ?

Licze na add.png

Opublikowano

ojj ja jeszcze pamiętam ,jak zarabiałem ;D Żeby kupić smoczą +9

Kupowałem ebonki +0- +4 ulepszałem do +8 i sprzedawałem ;d

Uzbierało się żeby kupić smoczą i ribka 39%

to były czasy teraz niby mniej botów ,ale jednak nie ten sam klimat.

Wtedy o bocie wiedziało 1/90 graczy .

A kazdy tylko na multihackach by banjo cisnął ;)

Aktualnie pauzuje z Metinem. Ale jak otrzymam dobrą propozycję (ekipa) na jakiś server to chętnie się dołączę (PL).

Daj like jeśli pomogłem. :-)

Opublikowano

To były czasy jak uczyło się innych kopiować broń , lurowało na hackach by banjo i pisało innym "Tylko nikomu nie mów" .

Jak nie było easy metina , jak sie wydawalo 100 k na aurę i było podjaranym jak weszla na m2 ^^ .

Albo ulepszanie itemków... ochh ... "Kupię kawałek klejnotu" - kupowało się za 70 k , co uważało się za zdzierstwo .

Robienie pierwszego fms'a na +8 , +9 ...

Mogliby wystartować jeszcze raz , od nowa .

Nie mam teraz żadnej postaci na h'lv więc nie mam do niczego sentymentu . ^^

Teraz żałuję , że używałem botów , bo przez 1 osobę na botach robily się 2 nowe .

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

Ja tam zacząłem jak był Monek i Feniks, nie pamiętam czy była wtedy biała aura (chyba tak, bo później jak weszłem to jakieś "dziwne" były te skille dla mnie). Zbierałem co popadnie, staty rozdałem gorzej niż źle, chciałem zrobić ninje z wojownika, do 21 na niedźwiadkach, dzikach i innych expiłem. Jak kupiłem od kogoś tygrysią +5 z pękniętym kd to się cieszyłem "bo coś miała". No ale gra wtedy sprawiała przyjemność, teraz to raczej "byle nabic lv i zdobyc pro eq".

Modna sygnatura.

Opublikowano

Ja pamiętam jak kiedyś aura po 1kk-3kk, silne coś około tego. Riby max 15kk +9 . Jak andrzejt17 miał EM2 i jak się chodziło na dzikusy i zostawiało na noc. :)

To były czasy..Teraz Metin2.PL to wielkie g*wno :unsure:

cześć.

Opublikowano

Chcialbym wrocic do tych czasow co byly 3 gildie na obsydianie : AzuRa , ZakonOCYPEL i jeszcze jakas jedna. Ja pamietam jak doszedlem do Azury to jaka podnieta byla , ehh fajnie jest powspominac... B)

Budowniczy
Opublikowano

Aura po 150k nie kupowali :x a teraz po jakies 30kk (Dawno na pl nie bylem nie wiem czy dokladnie tyle) Bojowiec normalnie ;< Bodzio po 500k FMS 100k;< Wgl za najmniejsza pomoc kazdy chce teraz hajs;/ np bojowiec Ehhh jak tego brak:<:D

Obsydian:< Naj gildia HazardouS !!!!!!!!!!!!!!!!! 4EVer !

Opublikowano

Pamiętam jak ktoś miał bojowca to był koks, jak ktoś '' świecił się na zielono'' to był super koksik ! :ninja:

Jak na 50lv zrobiłem bojowca, i miałem aure na 1pkt, berek 1pkt, wir m2 i 3stronne na m1...

Full eq+4 bo szkoda kasy na ulepszacze, wtedy skilla na G miały 2,3 osoby na servie... lans w chuj ! :D

Jak ktoś expił na bo, i wziął mnie do pt, to podnieta na maxa !

Potem weszły hacki, boty..

Em2 ohhh..

Na noc się zostawiało, rano się wchodziło i '' oo już ten lv, '' w eq szkata wodza orków :O, bodzie, x20 ząb orków.. :) :)

75lv wbiłem na em2, o dziwo nie dostałem bana.

To prawda, kiedyś gra sprawiała przyjemność i frajdę, teraz to brak słów.. każdy pro eq, kasa z allego... 0 frajdy.

Łezka w oku się kręci <3 <3

Opublikowano

Pamiętam jakieś 2-3 lata temu to ku po max 100k . A jaka byłam happy gdy bodzio poszedł za 1kk. Ale najbardziej mi brakuje kolegów którzy już nie grają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...