Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Team Fortress 2] Steam Achievement Manager

ZiolkoJr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema
Dużo osób pyta o generatory czapek, itemków itp. Dlatego postanowiłem zrobić krótki i dokładny poradnik.

Najpierw pobieramy program:

http://gib.me/sam/

Skan:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=a22599be9f832a4a75cff6e5779224905de2ae71b1bdb2abbb98a9861546b75c-1309563192

Program działa do wszystkich gier które mamy na naszym koncie steam.
Ja pokażę to w zastosowaniu przy TF2

1. Wypakowujemy

2. Włączamy "SAM.Picker.exe" ( !!! steam wtedy mysi być WŁĄCZONY, ale gra z nim powiązana nie !!! )
ziolkojrzdjecie1.png

3. Wyszukujemy swoją gierkę i klikamy 2 razy.
ziolkojrzdjecie2.png

4. Instrukcja:
ziolkojrzdjecie3.png

5. Gotowe !!! wink.gif

Osiągnięcia będą tak chwilę lecieć,
po wszystkim można wejść do gry i cieszyć się nowymi broniami i kilkoma czapkami wink.gif

Inny sposób, PRZECZYTAJ

Inny (bezpieczniejszy) sposób na osiągnięcia, ale tym nie można odblokować np. dyni na głowę czy poszczególnych osiągnięć itp.
Wchodzimy na ten serwer: 188.40.66.150:27015
Wystarczy wpisać kilka komend aby odblokować Kamienie milowe, kilka czapek z halloween itp.
Gdy już wejdziemy na serwer na chacie wpisujemy takie komendy jak:

!milestones - Kamienie milowe
!givemeall - dają różne poboczne osiągnięcia
!halloween - kilka halloweenowych osiągnięć wraz z czapkami
!foo - niby daje jakąś czapkę ale wpisywałem to ze 100 razy i nic biggrin.gif

Jak chcecie dopełnić swoją listę osiągnięć możecie też wpisywać:
!aa get nazwapostaci all

W miejscu nazwa postaci wpisujemy nazwę postaci biggrin.gif np. !aa get engineer all

Dziękuję
ZiolkoJr

iavi.jpg

• Odpowiedzi 227
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Za kilka osiągnięć (np. za osiągnięcie z Replay Update'u polegające na zdobyciu 1000 wyświetleń nagranego filmiku) można dostać czapkę. Ja osobiście wolę nie ryzykować i odstawić takie programy na bok. Na forum steampowered była dyskusja dotycząca wykrywalności tego programu przez VAC i zdania są podzielone; podobno jeżeli nie włączymy żadnej gry z VACem podczas używania nic się nie stanie, ale moderatorzy i tak straszą.

Opublikowano

A jak wezmę sobie tylko np. 2 kamienie milowe od Pyro to jest szansa na bana ? :P (na steama) bo mam gry i nie chcę ich stracić :P

Opublikowano

Leci + wszystko działa odblokowałem sobie kamienie milowe wszystkich postaci a reszte osiągnięć zdobende sam thx wielkie

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Spróbuję ten bezpieczniejszy sposób :P

Tylko trzeba zaczekać na miejsce.

Na pewno nie będzie bana ? :D

@All działa ale usuwam bo bana nie chcę :P

@Edit tf nie działa :/

Zobaczę czy BO działa

@Edit2 Działa jednak tf :P

Zostawiłem sobie sztandar i siła natury są szanse że banik będzie ?

Opublikowano

Ja na tym serwie zrobiłem sobie wszystkie bronie.

Kurwa mam oryginalną gre wieć modle sie żeby nie dostać bana.

Moje świetne internety xD

2557414657.png

Opublikowano

@Up

Więc usuń te osiągnięcia co wziąłeś i usuń bronie co dostałeś :P

@Edit

Usunąłem przedmioty za kamienie milowe z hacka i teraz ich nie dostaje ;f

Da się zresetować konto aby grać od nowa ?

Opublikowano

Ja ten sposób zrobiłem ok. rok temu. (ten 2)

Bana nie wyłapałem,nie wykrywalne. Nie ma się o co bać ;)

76561198026780786.png

Opublikowano

@Up

Teraz to mi to mówisz ?

Usunąłem przedmioty od kamieni milowych i teraz ich nie mogę dostać :/

Opublikowano

Ja ten sposób zrobiłem ok. rok temu. (ten 2)

Bana nie wyłapałem,nie wykrywalne. Nie ma się o co bać ;)

Oby :)

Moje świetne internety xD

2557414657.png

Opublikowano

Ja robiłem sobie osiągnięcia i programem, na tę dynię na głowę i czarodziejski metal itp.

A przez serwer kamienie milowe i aktualnie mam 355 osiągnięć i bana nie ma ;)

Opublikowano

No tym który podałem, wyszukaj tam osiągnięcie z taką dynią na obrazku, po jego zrobieniu masz tą dynię na głowę i ten fioletowy czarodziejski metal (można go otrzymać tylko raz), on jest potrzebny tylko do jednej rzeczy. Do zbudowania topora bezkonnego bezgłowego jeźdźcy czy jakoś tak.

Tylko nie rób tym programem osiągnięć na ten właśnie topór i na maskę Sakstona Hale bo i tak nie dostaniesz tych itemków, a osiągnięcie będziesz miał.

Opublikowano

Można zrobic np. coś takiego że gdy ma się all osiągnięcia można usunąc tylko jedno osiągnięcie i przez program zdobyc jeszcze raz?

Opublikowano

Okey to np. jeżeli usunę osiągnięcia wszystkie to bronie zostaną? i czy jeszcze raz dodam wszystkie osiągnięcia dostane 2 raz te wszystkie bronie za osiągi :P?

Opublikowano

Bronie zostaną ale drugi raz ich już nie dostaniesz.

@@

Właśnie robię nowy tutek jak dostać takie okulary za free, ale trzeba się śpieszyć bo nie wiem ile to jeszcze potrwa, max kilka dni.

Bye

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zawsze można usunąć statystyki i osiągnięcia. Nikt nic nie wie :D

logi, pewnie wszystko się loguje i można z tego wywniąskować czy ktoś użył programu. Albo mogą wykryć poprzez to że nie jesteś w grze a osiągnięcia lecą. Program fajny lecz nie polecam, szczególnie dla tych co mają orginała.

Opublikowano

Nie dzięki.

Po pierwsze zero przyjemności z gry, drugie można dostać bana na konto.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...