Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Pliki Serwerowe By Badar =)

Badar

Czy mam zrobić również 64 bitową wersję plików ?   

1 508 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy mam zrobi? równie? 64 bitow? wersj? plików ?

• tak
      1170
    • nie
      338

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko ładnie robie, tylko sysinstall cos mi nie pasi(pod hamachi robie) wpisuje wszystko wg poradnika co napisal badar(na 1 stronie), ale jak wszystko już wpiszę, nie mogę nawet zalogować się do bazy mysql, ani przez filezille... Dlaczego?

wpisuje moje ip z hamachi pierwsze, potem z koncowka .100 tak zawsze bylo... robilem wg tych 2 wzorów i nic... dalej nie mogę ani zalogować się na ftp ani na mysql ;/

O co chodzi??!!

@edit

Teraz zrobiłem wg tego 2 wzoru co zawsze bylo i juz mysql dziala...

Tylko jeszcze 1 pytanie... jakie dane do ftp sa? i czy nikt mi sie nie wlamie?

@edit2

Przepraszam za problem... już wszystko w porządku tylko mam ostatnie pytanie... mogę wgrywać na ten serwer gotowce? bo nie wiem czy mi to nie rozwali serwa... oczywiście pod germany nie hongkong...

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja Mam Prośbę niech Ktoś wrzuci te pliki naprawione żeby chodziły ładnie na hamachi i niech ktoś zrobi Video[Tut] jak zrobić na hamachi lub na dedyku na tych plikach serwer bo ja nie moge postawić na nich serwera żeby all działało

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

moja konfiguracja pod zewnętrzne IP w VM Virtual box

capture07062011195509.jpg

Jeżeli chcecie robić to pod Hamachi wystarczy że zamiast karty jaką faktycznie posiada komp wybierzecie kartrę Hamachi i od to cała filozofia konfiguracji.

Nawet nie wiem czy będzie konieczne wchodzenie e sysinstall.

(Czytałem tu dziś sporo na forum wiele tematów i tutoriali jednak jakieś 80% tego to czysty spam i duble. czy nie można zrobić z tym porządku? Naprawdę ciężko czegokolwiek dobrego się doszukać większość [TuT] to jakieś badziewia. Co prawda nie mam tak obszernej wiedzy odnośnie Serwerów "Metin" wiem jednak jedno pod żadnym pozorem nie robić przekierowania porów 3306 3314 czy jakichkolwiek portów serwerowych. potem ktoś się dziwi że mu bazę dany szlak trafił.)

Prosił bym kogoś o zebranie kilku najlepszych w jakieś jedno miejsce i podpiąć bo szukanie tutaj jest straszne.

Proponowałbym zebrać

jak stawiać server na VM Virtual box z dokładną konfiguracją połączeń sieciowych

Jak zrobić konto GM

Jak edytować bazy danych

Jakie porty dokładnie powinny być przekierowane (zakaz nakazywania ludzią upubliczniania portów na jakich pracują MSSQL MySQL cczyli 3306 3316 i 3314, porty te nie są wymagane dla polonczenia się GRY z SERWEREM wystarczy tylko LOGIN SERVER PORT, GAME SERVER PORT i OSTATECZNIE JAK MAMY KANAŁY to PORTY KANAŁÓW

Tyle odemnie

27402144507863919339.jpeg

Opublikowano

Niech ktoś to wyedytuje w no. Paincie i prześle mi dobrą konfigurację (moje IP z EasyVPN: 5.0.210.114):

plikxn.jpg

35353.png

6595.gif

windows_7_userbar_by_dw5zi.png

33876.png

Opublikowano

Niech mi Ktoś powie jak mam to robić na hamachi

1. Biorę to kartę itd to mam na pewno dobrze

2. z tym sysinstall coś źle robie

ja to robie tak

sysinstall>configure>networking>interfaces>I tu powiniem wziąc to emo0 ale to sie nie pojawia >IPv6 daje NO potem DHCP daje YES czekam pojawia sie takie okno

beztytuulyh.png

Uploaded with ImageShack.us

Nie Wydaje mi sie żeby to było dobrze net mask ma być takie czy 255.0.0.0 a IPv4 adress z końcówka 100??

Tak Je Konfiguruje Klikam OK cancel>cancel>exit sysinstall

i wpisuje odrazu komende reboot potem włancza sie serwer i wpisuje pasy Login: root Password: badarformpc

i nie moge sie zalogować nigdzie czy musze jeszcze wpisać komende start??? bo ja już nie wiem

nie działa strona nie moge wbić do fillezili ani do mysql o co kaman??

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dalej sie nie udaje co jeszcze moge robić źle ??

a i porty w port mapie ciągle czerwone

teraz ominołem to skanowanie DHCP i moge sie połączyć z mysl i winscp zobacze czy będzie działać

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

nie wiem czemu ale z navicatem mogę się połączyć a z filezila nie chodź robie /etc/rc.d/netif restart i zostawiam na passach na innych plikach spokojnie łączyło ;/

Opublikowano

@up odpowiedzieć mogę na dwa twoje pytania

2. 125

3. nie ma

@edit:

nie mogę się połączyć z filezillą a z navicatem tak ;/ co jest ?? pomoże ktoś?

Opublikowano

@up odpowiedzieć mogę na dwa twoje pytania

2. 125

3. nie ma

@edit:

nie mogę się połączyć z filezillą a z navicatem tak ;/ co jest ?? pomoże ktoś?

1) MAX Lv 150

4) Niestawiałem na lopback więdz nie mam pojęcia.

[Nie ma to jak zewnętrzne IP i normalny ruter]

27402144507863919339.jpeg

Opublikowano

Te pliki to jedna wielka porazka ,jak autor moze wypuszczac cos co w opisie wydaje sie byc super sprawa a juz na samym poczatku jest problem z taką prostą rzeczą jak start serwera.Pierwszy raz sie spotkałem z takimi plikami zeby był problem ze startem i zalogowaniem sie do navi i ftp.

Proponuje zeby autor wykonał poradnik video jak postawic server hamachi na jego plikach i udowodnił ze sie da to zrobic bez problemu , a jak nie to niech mod usunie ten cały temat bo to jest wielki spam.Nawet ja moge upiac jakies badziewne pliki serverowe zrobic ładny opis i zaprezentowac niech ludzie sie podniecaja a ,ze one nie beda działac to inna sprawa

ps.badar po co masz w opisie ze pomagasz w razie jakis problemów skoro tego nie robisz

Opublikowano

@up wiedziałem ze ktos tak napisze....czyli według ciebie kazdy to debil... z tego co napisałes to ty tez nie masz iq powyzej 30 bo server ci nie działa...a co do plików dzien przed premierą tych plików wyszły pliki Sherera i badar pisaał tam bug fixy i była mowa ze jego wyjda w 100% naprawione a co sie okazało rzadko komu udaje sie je uruchomic na zwykłym hamachi.Ja nie mam nic do autora tych plików tyko by mógł zrobic poradnik krok po kroku jak uruchomic server na jego plikach

Opublikowano

Czy ty jestes pierdolnięty czy nienormalny takie problemy jak ty masz to naprawiłem od ręki wejdz na mój profil i tam masz poradnik jak połaczyć się z fttp i navicat.

A do Badara mam wielką prośbę gdyż mam uszkodzone tabelki player shop i kilka innych bez możliwości naprawy jeżeli możesz wrzuć mi na jakiś hosting sprawne tabelki.

Jebnij Plusa !

35216.jpg

33071.png

34818.gif

35079.png

32282.gif

33125.png

17191.png

33983.png

Opublikowano

zrobi mi ktos serverinfo.py na ip 5.200.108.47 napewno poleca plusy lub jak chcecie to minusy z gory bardzo dziekuje

edit.nie wiem czemu ale te pliczki sie strasznie dlugo wlaczaja wszystkie inne pyk pyk i jest a tutaj czekania duzo

Opublikowano

tak dokladnie mam to samo z tym bugiem chce to wrzucic a na ftp nie idzie wbic

edit. kurva prawda jest taka ze dal niedopracowane pliki np ten plik users zjebany i sie cieszy ze niby jakies pro pliki a ile bugfixow dal to sa dopracowane pliki niby?

Opublikowano

pisze root i chujnia , glupi nie jestem

pierw musisz zmienic hasło

mysql -u root

SET PASSWORD FOR 'root'@'%' = PASSWORD('haslo');

i sysinstall------configure i tam tez zmien hasło

Opublikowano

jak tak zrobiłem i mi smiga

mam jedno hasło do wszystkiego takie same ni oczywiscie porty uruchomine i dobrze skonfigurowane ip

to 2 co sie zmienia w sysinstall to hasło do ftp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...