Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Pliki Serwerowe By Badar =)

Badar

Czy mam zrobić również 64 bitową wersję plików ?   

1 508 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy mam zrobi? równie? 64 bitow? wersj? plików ?

• tak
      1170
    • nie
      338

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Witam wszystkich Userów, jak i Szanownych Moderatorów działu metin2 =).

Chciałbym Wam przedstawić "serwer files edited by Badar" =).

Tak więc do rzeczy =). Zaczynamy ,

Specyfikacja OS (operating system) czyli FreeBSD 8.2 32 bit =) :

• jądro przekompilowane pod metina
  • dysk dynamicznie rozszerzany (maksymalny rozmiar 100 gb)
  • swap - 20 gb
  • konfig kernel PAE
  • firewall (skonfigurowany)

Specyfikacja oprogramowania wgranego na BSD :

• baza mysql 5.5.13 (zoptymalizowana, przerobiona pod metina)
  • apache - 2.7.3 (zoptymalizowane)
  • moduły php i php mysql - 5.3.6
  • autossh

Oskryptowanie systemu i plików :

• automatycznie wznawianie logowania co 10 minut
  • automatyczne oczyszczanie serwera z śmieci i logów co 10 minut
  • automatyczna naprawa błędu "bin / sh"
  • banowanie po IP ( ee /usr/serverfiles/game/auth/BANIP , tam wpisujecie IP, jeśli kilka to jedno pod drugim, następnie ./auth i gotowe! =))
  • skrypt blokujacy / odbijajacy ataki dos ! =) (skompilowany i skonfigurowany)
  • automatyczny backup najwazniejszych baz co 30 min (player i account do /backup)

Passy userów (użytkowników systemowych jak i wgranych dodatków) :

• badar / badar123 (konto zwykłego usera, może służyć za konto FTP)
  • root / badarformpc (główne konto administracyjne do SSH)
  • root / badarsql (główne konto root mysql)
  • admin / 12345 (administrator forum)

Download plików : (gdyby ktoś mógł wstawić na inne mirrory, byłbym wdzięczny i dodał do tematu)

mirror 1 pliki serwerowe :

http://www.multiupload.com/TBUBTZNC3T

mirror 1 luncher :

http://www.multiupload.com/JPLXWF9H3X

hasło do rozpakowania : mpcforum.pl

Porty do odblokowania :

• 13000 - 13099
  • 11000 - 11099
  • 80
  • 8080
  • 3306
  • 22

gotowy plik portmap.ini (wkleić do portmap.ini)

link :

http://wklej.to/nugFU

Porty channeli i logowania :

• 13000 - CH1
  • 16000 - CH2
  • 18000 - CH3
  • 20000 - CH4
  • 11002 - logowanie

gotowe serverinfo.py (wkleić do serverinfo.py

link :

http://wklej.to/IUvLR

Skany :

skan lunchera :

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=1c3c66d2b44d679664748fbd0ad7d3cccdac6b7c7d21cfaeec61495353ec172e-1309452271

skan libki (zBug Fixy) :

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=8330339a10839b51b437737282dedc4c924f0953f60176432acc59e1d96cf818-1308055416

skan baz (z Bug Fixy) :

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=7d10c0d971bf6adc04d0be8d51f182d9861fc29962caf9df82b0877d74788eef-1309462688

Gdzie co się znajduje :

• pliki serwerowe - /usr/serverfiles/game/
  • strona & forum - /usr/local/www/apache22/data/
  • mysql - /var/db/mysql/

Specyfikacja plików serwerowych :

• 4 channele (zoptymalizowane)
  • skrypty robiące backup, wznawiające logowanie itd
  • skrypty /start & /stop
  • 100 % polska baza mysql
  • 100 % polskie germany i questy
  • odbugowane pliki 2k10 (rw3)
  • skrypt banujacy gracza po IP
  • zoptymalizowane pliki (szybsze, wydajniejsze, ciągną mniej ram'u)
  • całkowite zabezpieczenie przed GM - Mode
  • Game v4 (przerobione, bardziej wydajne)

Specyfikacja strony i forum :

• forum MyBB (polska paczka, postawiona na localhost mysql)
  • 100 % działająca, oskryptowana, strona by Me
  • news panel
  • IS
  • skrypty płatności dotpay
  • rankingi
  • panel playera
  • panel GM
  • prosty w obsłudze cms
  • odbugowanie postaci
  • inne przydatne skrypty

Tutoriale jak postawić serwer na moich plikach =) :

Serwer Hamachi / Easy VPN :

• w vbox wybieramy kartę Easy VPN / Hamachi
  • logujemy się na głównego roota przez vbox / putty
  • włączamy portmap (skonfigurowany)
  • wchodzimy : sysinstall --> configure --> networking --> interfaces --> Em0
  • 1 komunikat negujemy (NO), 2 (skanowanie DHCP) zatwierdzamy (YES) --> czekamy
  • IPv4 i IPv4 adress zmieniamy na swoje IP hamachi / Easy VPN --> zapisujemy --> resetujemy system
  • następnie testowo odpalamy serwer --> cd && ./start

Serwer No - Hamachi - router :

• w vbox wybieramy naszą kartę sieciową
  • logujemy się na głownego roota przez vbox / putty
  • odblokowujemy porty w routerze (wpisujemy swoje wew IP w przeglądarce --> port forwarding)
  • 1 komunikat negujemy (no), 2 (skanowanie DHCP) zatwierdzamy (YES) --> czekamy
  • Spisujemy IPv4 adress (my jako host łączymy się nim z serwerem, FTP, SFTP i bazą mysql) --> zapisujemy --> rebootujemy
  • następnie odpalamy testowo serwer --> cd && ./start

serwer No - Hamachi - modem :

• w vbox wybieramy kartę sieciową NAT lub swoją sieciową
  • 1 komunikat zatwierdzamy (YES), 2 (skanowanie DHCP, jeżeli się pokaże) zatwierdzamy (YES) --> czekamy
  • Spisujemy IPv4 adress (my jako host łączymy się nim z serwerem, FTP, SFTP i bazą mysql, jeżeli go nie ma, używamy swojego wew IP) --> zapisujemy --> rebootujemy

serwer No - Hamachi - livebox :

• w vbox wybieramy kartę sieciową NAT
  • odblokowujemy porty w livebox
  • wchodzimy na no-ip.pl by mieć zew IP
  • 1 komunikat zatwierdzamy (YES), 2 (skanowanie DHCP, jeżeli się pokaże) zatwierdzamy (YES) --> czekamy
  • Spisujemy IPv4 adress (my jako host łączymy się nim z serwerem, FTP, SFTP i bazą mysql, jeżeli go nie ma, używamy swojego wew IP) --> zapisujemy --> rebootujemy

zmiana hasła do root SSH / root mysql :

root ssh :

wchodzimy w : sysinstall --> configure --> root password --> 2 x wpisujemy nowe hasło (nie widać) --> wychodzimy --> gotowe.

root mysql :

mysql -p (hasło badar123) --> SET PASSWORD FOR 'root'@'%' = PASSWORD('tutaj_twoje_haslo');  --> quit --> gotowe.

edycja strony i forum :

by wejśc na stronę wpisujemy :

swojeip/index.php / domena.pl/index.php

by wejść na forum wpisujemy :

swojeip/forum / domena.pl/forum

edycja strony i forum :

/usr/local/www/apache22/data/

Bug Fixy na moje pliki =) :

Nie działa strona ?

W apache wpisz :

apachectl restart

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

BSD nie odpala się poprawnie ?

uruchom w :

safe mode (klawisz nr 3)

zaktualizuj virtual box'a

uruchom go jako administrator

włącz PAE / NX

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Serwer nie odpala się poprawnie ? (np game pluje errory)

Pobierz bibliotekę systemową ld.elf.so.2 .

DL :

pobierz http://www.speedyshare.com/files/28968335/ld-elf.so.2

Wklej ją do /libexec/ i nadaj chmod 777

Localhost mt2 nie chce się połączyć ?

pobierz poprawione pliki users .

DL :

http://www.multiupload.com/M8VJVU1R13

wklej je do :

/var/db/mysql/mysql/

nadaj chmody 777

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

skrypt /stop nie działa poprawnie?

Wykonujemy następujące czynności :

ee /usr/serverfiles/game/close.sh --> kasujemy zawartość --> wklejamy skrypt poniżej --> zapisujemy .

#!/bin/sh
cd game &&
./shut.sh
cd ch2 &&
./shut.sh
cd ch3 &&
./shut.sh
cd ch4 &&
./shut.sh
cd ../game99 &&
./shut.sh
cd ../auth &&
./shut.sh
cd ../db &&
./shut.sh
cd ../game &&
cd ..

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mysql wypisuje błędy socket?

wpisz :

/usr/local/etc/rc.d/mysql-server restart

To na tyle, wszystkie błedy etc będę regularnie dodawał do "Bug Fixów =) .

Życzę miłej pracy i zabawy, mam nadzieję, że jesteście zadowoleni ! =).

W razie problemów, errorów itd, proszę pisać do mnie na PW / Gadu-Gadu - zawsze chętnie pomagam =).

Pozdrawiam Badar =).

@topic : aktualizacja - dodano dział "Bug Fixy" jak i Skany ! =)

@topic : dziś / jutro zostaną dodane kolejne tutoriale dot. moich plików, temat z questami, clientem, pliki w wersji 64 bitowej, oraz pliki na BSD 7.2 !! =)

No kolego naprawde sie postarałeś odpalam maszyne i wszystko działa poprawnie tylko jedno pytanko jak mam się zalogować po odpaleniu SF-by-bader chodzi mi o sam system BSD

27402144507863919339.jpeg

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up

gdy już wszystko ładnie zrobię w ustawieniach i odpalam maszyne to dochodzi do tego momentu że mam 10 s żeby coś wcisnąć to ja wciskam tak jak zawsze jeden i wyłącza mi maszynę ;/

potem gdy popatrzyłem tam gdzie są pliki ich nie ma oO skasowało je po prostu z jakiej paki...

Opublikowano
@up

gdy już wszystko ładnie zrobię w ustawieniach i odpalam maszyne to dochodzi do tego momentu że mam 10 s żeby coś wcisnąć to ja wciskam tak jak zawsze jeden i wyłącza mi maszynę ;/

potem gdy popatrzyłem tam gdzie są pliki ich nie ma oO skasowało je po prostu z jakiej paki...

Hmm, wyskakuje Ci jakiś komunikat?

Może spróbuj bez 1, niech ten czas przeleci.

Przypomniałem sobie że miałem podobnie, i zrobiłem tak:

Wchodzisz w ustawienia--->System---->Procesor---->i tam w włacz te rozszerzone właściwości---->Włącz PAE/NX

Mi to pomogło. Na samym początku też mi się wyłanczała maszyna, a jak włączyłem tą opcje to już normalnie hulało.

Opublikowano

dziwne błędy podczas rejestrowania nowego konta

Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead in /usr/local/www/apache22/data/register.php on line 52

Warning: strtotime() [function.strtotime]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead in /usr/local/www/apache22/data/register.php on line 56

Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead in /usr/local/www/apache22/data/register.php on line 60
[color="#FF0000"]Konto poprawnie utworzone[/color]

Ktoś wie jak to naprawić by nie pokazywały sie te błedy po kliknieciu Zarejestruj

Opublikowano

A ja mam znowu ten problem że inni nie mogą się łączyć na moj serwer, wywala ich po wyborze postaci, a i jeszcze jedno właśnie się dowiedzialem że nie nie mogą rownież wchodzić na stronę, ani ze zwykla końcówką, ani z 100. Więc coś z połaczeniem musi być, ale nie mogę znaleść dlaczego tak jest.

I jeszcze 1 wie ktoś czy powinno się takie coś robić?

Ja normalnie wchodzę na serwer, ale inni nie mogą.

problemqm.png

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

ok wiem że problem jaki podalem wczesniej jest zwiazany ze strefa czasowa moze mi powiedzieć ktoś jak to zmienić w ustawieniach mysql

i ma ktoś program do zmiany IP w kliencie gry chodzi o to żebym mógł przetestować.

co do stronki przeedytowałem IP na moje zewnętrzne IP w ruterze przekierowane wszystkie porty na wewnętrzne IP.

albo niech ktoś poda linka do odpowiedniego tematu na forum to sobie poczytam jak zmienić IP w kliencie. i tak dalej.

Opublikowano
ok wiem że problem jaki podalem wczesniej jest zwiazany ze strefa czasowa moze mi powiedzieć ktoś jak to zmienić w ustawieniach mysql

i ma ktoś program do zmiany IP w kliencie gry chodzi o to żebym mógł przetestować.

co do stronki przeedytowałem IP na moje zewnętrzne IP w ruterze przekierowane wszystkie porty na wewnętrzne IP.

albo niech ktoś poda linka do odpowiedniego tematu na forum to sobie poczytam jak zmienić IP w kliencie. i tak dalej.

Ip w cliencie zmieniasz w root rozpakowujesz je za pomocą File Archiver

http://metin2mod.tk/connectchanger.html

potem wejdź w Serverinfo.py Generator, również na tej stronie,

Następnie odpal generator wpisz Ip nazwe i zapisz je do wypakowanego folderu root, zamieniając je.

Następnie spakuj root przenosząc ten 2 root co jest niżej(Nie folder) na mt2(Bedziesz miał to po rozpakowaniu programu ze stronki moda.

Noi oczywiście nowo utworzony root wrzuć do metin2/pack.

Opublikowano

mam pytanie gdzie w tych plikach Barera znajdę plik my.ini bo php.ini znalazlem bez wiekszego szukania.

Potrzebny mi jest plik my.ini aby poprawnie wyswietlalo strone register.php po kliknieciu Zarejestruj

jezeli ktos wie gdzie ten plik jest bede wdzieczy za wskazanie lokalizacji.

Opublikowano
mam pytanie gdzie w tych plikach Barera znajdę plik my.ini bo php.ini znalazlem bez wiekszego szukania.

Potrzebny mi jest plik my.ini aby poprawnie wyswietlalo strone register.php po kliknieciu Zarejestruj

jezeli ktos wie gdzie ten plik jest bede wdzieczy za wskazanie lokalizacji.

Sprawdź tutaj, ja nie mam teraz serwa postawionego, ale badar pisał że strona i forum znajduje się :

/usr/local/www/apache22/data/ .

Opublikowano

no i niestety tam gdzie podales sciezke do tego pliku niestety nie ma go a potrzebny jest plik my.ini bo sam php.ini w niczym mi nie pomoże mimo jego poprawienia.

jeżeli nie dodamy pliku my.ini zawsze bedzie wywalalo blad o dacie i czasie. czyba ze pomoglo by przeinstalowanie calego mysql.

Dodam jeszcze tylko tyle ze mozemy z powodzeniem zainstalowac phpBB3 w polskiej wersji jezykowej po stronie servera. A skoro da sie odpalic na tym mysql phpbb3 to mysle ze i phpFusion i Joomal 1.5 lub 1.5.20 powinien poprawnie działać. ale beda sie pokazywac błędy zwioazane z czasem bo nie ma pliku my.ini

Barar jezeli możesz powiedz tylko gdzie dograć plik my.ini

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /index.php on line 86: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /index.php on line 86: getdate() [function.getdate]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4505: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4507: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4508: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4509: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)

przed atakami ddos zabezpieczyles 'game' ?

jeżeli server jest za ruterem i nie ma przekiedowania portów serverowych pod mysql to nie ma szans a poza tym malo kto umie dostać się za router.

Opublikowano

Masz problem z tymi plikami serwerowymi?

Zajrzyj!

http://www.mpcforum.pl/topic/392006-tut-jak-naprawic-bledy-na-plikach-by-badar/

Jebnij Plusa !

35216.jpg

33071.png

34818.gif

35079.png

32282.gif

33125.png

17191.png

33983.png

Opublikowano

Jaki klient jest odpowiedni pod ten serwer ?

Ja użyłem Lomax MT2 ale tylko do testów i wszystko śmiga

Nie widać tylko itemów które podnosi automatycznie. Ale tak to wszysko działa poprawnie zero lagów i zero DC

Badar włożył w server masę pracy +++++ do entej

Opublikowano

Taki błąd mi się pojawia:

bladn.jpg

Proszę o szybką pomoc, bo bardzo mi zależy na moim privie, a użytkownicy narzekają, że niema nowych rzeczy z 2010 roku.

35353.png

6595.gif

windows_7_userbar_by_dw5zi.png

33876.png

Opublikowano

Już mniej więcej wam nażwietlam co i jak. Kiedy pierwszy raz zainstalowałem server miałem podobne problemy u siebie.

Do wszystkich tych co maja ruter (prosze wejsć w jego ustawienia - przez przegladarkę 192.168.1.1 lub 192.168.1.10, zalogować się i zwiększyć zakres IP np od 192.168.1.2 do np: 192.168.1.8)

To pozwoli na polonczenie się z internetem Virtualnej maszyny. Zniknie problem GET IP. u mnie pomogło wejsce w konfiguracje rutera i przypisanie wiekszej puli wewnetrznych IP. Dzieki temu wszystko działa poprawnie jesli chodzi o polonczenia z internetem i miedzy serverem a klientem(grą).

Mam do was jednak pewne pytanie brak mi tekstur pod poty z HP i MP a tak poza tym to wszystko działa w miare chyba OK poza tym ze nie wszystko jest spolszczone okolo 80% spolszczone.

i w dalszym ciagu szukam pliku my.ini

Opublikowano

Mam router i stawiam na Easy VPN

Nawet nie mogę się połączyć przez fiezilla z serwerem.

Co wpisać w filezilli i co wpisać tutaj:

fotika.jpg

35353.png

6595.gif

windows_7_userbar_by_dw5zi.png

33876.png

Opublikowano

co do hamachi to powinieneś wpisać zupełnie inne IP pod Hamaka zazwyczaj IP zaczyna się od 5.x.x.x i wcale nie jest powiedziane ze ma być na koncu 100

Patrzac na SS nie zmieniaj pól

HOST:______________________DOMAIN

niech zostanie samo Badar_______puste

dalej zostaw tak jak masz i po wyjsciu z sysyinstall do consoli wpisz reboot maszyna myś byc zresetowana

wiadomo

1 - F1 -> Enter

2 - w oknie podczas ladowania powinno ci pokazać IP jakie zostala zbindowane z virtualna maszyna. najlepiej bedzie jak wpiszesz to IP 192.168.2.107 w przegladarce i jezeli otwozy ci sie strona to wszystko jest juz ok

Potem pokazuje sie problem z mt2@ nie chce sie polonczyc

trzeba pobrać pliki jakie za zamieszczone w tutorialu Badera i w grac w odpowiednie miejsce. Ja już naprawilem dodawanie itemów na start. i szykuję dla znajomej pliki root by mogla przetestowac moj server.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...