Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co widzicie w anime czy czymś w tym stylu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@MakYs

Robisz się irytujący powoli. Piszę już chyba 4 raz, że nie każde anime polega na walce. Wiele jest o codziennym życiu społecznym/szkolnym gdzie nie latają "131213 kilometrow nad ziemie" i nie używają żadnej magii ale do Ciebie to jak do ściany. Myślisz, że jak obejrzałeś Naruto lub Pokemony jak reszta tych hejterów to wiesz od razu, że we wszystkich anime się biją, latają etc. Jeśli tym się sugerujesz to nic o tym nie wiesz.

A wg. ciebie latanie , magia , czary , krzywo narysowane mordy , gadajace potwory jest na poziomie doroslosci ? Pozdrawiam.

Odpowiedź na początku posta.

No tak w Japonii ale to nie bajka '' co raz bardziej mnie rozpierdalacie my mieszkamy w Europie i mowimy BAJKA.

Kłania się czytanie ze zrozumieniem.

Również pozdrawiam.

qsHVsoT.png

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

gumisie.gif BAJKA

17896_tecza_misie.jpg BAJKA

smerfy-film-425x318.jpg BAJKA

tumblr_ler0qqPK271qf8y3j.png BAJKA

Elfen%20Lied%20Style%20And%20Themes%20Introduction%203.jpg BAJKA

Fullmetal_Alchemist_-_02_-_Large_21.jpg BAJKA

9186226_c82d9ae171.jpg BAJKA

BAJKA

Makys, wg. ciebie to wszystko bajki, tak?

Fajne mieliście dzieciństwo -,-

Nie umiecie się nauczyć tych kilku różnic? Nie widziałem z waszej strony ani jednego konkretnego argumentu.

Bajka to nie Anime i na odwrót. EOT

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

ahahahahahaha.

Obejrzałem kilka minut tego filmiku co podałeś ... Non-stop się napierdalają, wszędzie przemoc. JA pierdole. Krew i krew i nic więcej , żadnej fabuły. Co w tym fajnego ? -.- Trzeba mieć najebane we łbie żeby takie bajki robić. ŻADNEGO DIALOGU NIE MA , gdzie tu fabuła, gdzie tu jakikolwiek sens?!...

I będę pisał BAJKA, bo jestem w Polsce, nie w Japonii.

wsrh2.png

Nie wykonuję zleceń. Jeśli pomimo tego dostałeś ode mnie sygnaturkę, czuj się wyróżniony ^^

Opublikowano

ahahahahahaha.

Obejrzałem kilka minut tego filmiku co podałeś ... Non-stop się napierdalają, wszędzie przemoc. JA pierdole. Krew i krew i nic więcej , żadnej fabuły. Co w tym fajnego ? -.- Trzeba mieć najebane we łbie żeby takie bajki robić. ŻADNEGO DIALOGU NIE MA , gdzie tu fabuła, gdzie tu jakikolwiek sens?!...

To akurat samo w sobie nie miało fabuły, było częścią całego filmu.

To jest fragment z Kill Billa, wyreżyserowanego przez Quentina Tarantino.

Wiesz w ogóle co to jest bajka?

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano
W Japonii terminem tym określa się wszystkie filmy i seriale animowane, bez względu na kraj ich pochodzenia. Poza Japonią słowo anime służy wyłącznie do określenia japońskiej animacji

@Pedo

Gdzie byś nie był anime będzie nazywane anime. Już Ci pisałem, zanim zaczniesz walkę na argumenty doinformuj się odpowiednio.

qsHVsoT.png

Opublikowano

ja osobiscie uwielbiam ogladac anime Dragn Ball'a. Wychowalem sie na nim. Obejrzalem juz ponad cztery razy wszystkie sagi i chcem jeszcze :). Obecnie ogladam Dragon Ball kai :)

Opublikowano

MaYks, sorry, ale jesteś albo nieźle popierdolony, albo tylko takiego udajesz. Naucz się czytać ze zrozumieniem, bo samo czytanie nie wystarczy. Wtedy możemy porozmawiać.

Dla wyjaśnienia, w Japonii anime będzie nawet Kubuś Puchatek, my mieszkamy w Polsce, gdzie anime nazywa się tylko japońską animację. Jeżeli nie mieszkasz w Japonii to każda wyprodukowana tam "bajka" jest dla Ciebie anime. I tak kurwa już jest, nie zmienisz tego i musisz się do tego przystosować.

Czyli ludzie, anime to w Europie/wszystkich Amerykach/Australii i Oceanii/Azji(wykluczając Japonię)/Antarktydzie określenie japońskiej animacji, i każda wyprodukowana przez nich "bajka" jest określana mianem anime i się kurwa musicie przystosować. Bo dopóki nie mieszkacie w Japonii to się mylicie. I zawsze ze mną przegracie :s

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Wszyscy którzy oglądają anime są pojebani ? To są bajki ? Nie wiecie - nie wypowiadajcie się. Ja oglądałam kiedyś to... z niektórych można szczać ze śmiechu a z niektórych ryczeć. Wcale nie uważam za idiotów ludzi którzy oglądają to. To ich pasja tak samo jak by uważać was za debili bo macie jakieś tam wasze hobby...

Opublikowano

Ludzie zastanówcie się co piszecie ...

Bajki ... podać wam definicję tego słowa ?

Nie proście już wam daję ...

Bajka – krótki, epicki utwór literacki, zawierający morał (pouczenie), może być wierszowany i żartobliwy. Morał może znajdować się na początku lub na końcu utworu albo wynikać z jego treści. Istotną cechą bajki jest alegoryczność. Bohaterami bajek mogą być ludzie, a także zwierzęta, przedmioty i zjawiska, które uosabiają typy ludzkie, cechy charakteru lub przeciwstawne poglądy i stanowiska

A więc proszę jak nie wiecie jakich słów używacie to nie używajcie lepiej ich wcale ...

Atomówki itp. to są kreskówki ...

Anime, nie jest przeznaczone dla młodych osób a przynajmniej niektóre ... Dużo Anime zawiera mnóstwo przemocy, scen gwałtów, flaki na wierzchu itp...

Jednak są anime, przeznaczone dla młodszych widzów ... 0 krwi + jakieś tam walki (bez ran ^_^).

Anime posiada wiele gatunków ...

Mógł bym powiedzieć, że każdy kto ogląda Shreka to dziecko, bo to przecież Film animowany ...

Nie liczy się jak jest film wykonany tylko o czym jest i co zawiera ...

To tyle z mojej strony...

Pozdrawiam :')

Opublikowano

Dragon Ball owszem , wymiata !!!! ;P Ale Naruto czy inne tego typu bajki , to jak dla mnie gówno ;D

Dragon Ball wymiata i jest moc kurwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!! ;D

Opublikowano

Ja pie*dole, do Was naprawdę jeszcze nie dotarło że te całe ANIME to jedna wielka bajka dla dzieci? a to że się zabijają, gwałcą, to chyba wada tych bajek, kolejny argument na to, że są poj*bane, bo nie mają fabuły. Tam chodzi tylko oto, żeby wszystkich rozj*bać.

wsrh2.png

Nie wykonuję zleceń. Jeśli pomimo tego dostałeś ode mnie sygnaturkę, czuj się wyróżniony ^^

Opublikowano

Ja pie*dole, do Was naprawdę jeszcze nie dotarło że te całe ANIME to jedna wielka bajka dla dzieci? a to że się zabijają, gwałcą, to chyba wada tych bajek, kolejny argument na to, że są poj*bane, bo nie mają fabuły. Tam chodzi tylko oto, żeby wszystkich rozj*bać.

A czy do Ciebie nie dociera to , że każdy lubi to co lubi ;] ???

Ja na ten przykład bardzo lubię pierdolnąć sobie kilka piwek , czy zajarać , usiąść wygodnie i popatrzeć jak się te , tak jak to niektórzy nazywają ' obrazki napierdalają ' .

Opublikowano

Dokładnie Kajtuś...

O gustach się nie dyskutuje ...

Są takie pojebane za przeproszeniem Anime po 600 odcinków i końca nie widać które są do dupy ...

Ale są takie, które mają po 10-30 odcinków i są wyjebane ^_^

Opublikowano

Oni po prostu nie kontaktuja ze probujemy powiedziec im cos co jest prawda a oni caly czas sie tego wypieraja... Ogladacie cos co ktos narysowal ? Okey ogladajcie ale na takie rzeczy mowi sie '' bajki '' wy kryjecie sie tym ze '' wasze '' bajki maja krew i tylko dlatego ze pochodza z Japonii to juz nie jest bajka... No kurwa ale jakby naruto powstal w Polsce to juz byscie sie nie wypierali ? '' W Japonii nazwali to anime i to jest anime a nie bajka '' a w Polsce by tego tak nie nazwali tylko pozostalo by bajka =) anime bo ? Bo ma krew ? Bo sie bija ? Bo ? Bo Bo ? Zawsze i wszędzie anime bajką będzie !

Opublikowano
Póki co MakYs jeszcze ani razu mnie nie "zjadł" swoimi wypowiedziami bo na razie pierdzieli bez sensu.

On zawsze pierdoli bez sensu.

@do ludzi upośledzonych. Bajka to bajka a anime to anime, to sa dwie odrębne rzeczy.

; )

Opublikowano

A ja przypomnę po raz drugi użytkownikom MPCforum co to jest "bajka" bo chyba się nie rozumiemy, lub nie czytaliście poprzedniego mojego posta, ze względu na jego długość...

ZAPRASZAM DO LEKTURY :

Bajka – krótki, epicki utwór literacki, zawierający morał (pouczenie), może być wierszowany i żartobliwy. Morał może znajdować się na początku lub na końcu utworu albo wynikać z jego treści. Istotną cechą bajki jest alegoryczność. Bohaterami bajek mogą być ludzie, a także zwierzęta, przedmioty i zjawiska, które uosabiają typy ludzkie, cechy charakteru lub przeciwstawne poglądy i stanowiska

Teraz drodzy użytkownicy zdobyliście wiedzę na poziomie ok. 1/2 klasy gim...

To o czym wy mówicie to: Kreskówki,baśnie,filmy animowane itp...

Co do wypowiedzi użytkownika MakYs :

Drogi użytkowniku, chciał bym zadać Ci pytanie ... Co z tego, gdyby "Naruto" powstał w Polsce ?? Niczego to by nie zmieniło poza nazwą ... Nie było by to Anime tylko Film Animowany...

Opublikowano

Anime to coś więcej niż tylko ' bajki ' =.= Przyznaję ... Naruto nie wpadł mi szczególnie w oko . No ale przecież ' Fullmetal Alchemist ', ' Death Note ' lub ' Bleach ' to przy nich zawsze ryczałam . ;x

Być może ' zwykły dzień jednego z bohaterów ' ale coś w tym jest . Sami sobie przyznajcie ... ile tekstów z Anime lub Mangi wykorzystaliście w swoim życiu ? . Za pewne dużo . Przecież to nie jest obciach - oglądanie ' japońskich bajek ' być może ' napierdalanki ' No ale co z tego ?! Niektórym się to podoba i nie musicie pisać ' to jest głupie nikt tego pewnie nie ogląda ' itd ... Ja kocham anime i mangę . ;f Wyobraźcie sobie ile czasu trzeba na stworzenie takiego czegoś ! Więc nie krytykujcie i zamknijcie japy . =.= Możecie minusować . Proszę bardzo . ;x

sygnaxd.jpg

" I don't know what is that makes me love you so

I only know I never wanna let you go

Cause you started something, can't you see?

That ever since we met you've ahd a hold on me

It happens to be true

I only want to be with you " <3

347gryg.png

Opublikowano

Makys opierasz się tylko na Naruto, pokemonach itp...

Pewnie widziałeś tylko to i będziesz się wypowiadał -.-. A poza tym coś się tak przyczepił? Każdy lubi co innego, nie zmienisz tego !!!

Tak jak ty napierdalasz w metina , tak i inni oglądają anime :)

a5g1sa.png
Opublikowano

Przepraszam

ktoś usunął ten obrazek...

Jeszcze raz w takim razie powtórzę...

Każdy ma inne gusta i guściki :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...