Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co widzicie w anime czy czymś w tym stylu ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
@up

Ty jesteś właśnie typowym przykładem ignorancji, o której pisałem. Nie wiesz co to jest to nie pisz o tym. Jeśli jedyne anime jakie znasz to Naruto to wyjdź stąd.

Nie karm trolla :>

Oni was specjalnie tak prowokują, nie ma się co wysilać i tłumaczyć im co to jest bajka a co anime.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Przeczytaj to co pogrubione. Dlatego właśnie w Europie, Ameryce itp. używa się terminu anime, a nie kurwa bajka. Dotarło? Jak nie to na serio musisz być niedoinformowanym idiotą.

Po za tym, anime to nie tylko "krew", są miliony innych tematów wykorzystanych w anime. Co więcej, niektóre anime są oceniane jako prawdziwe arcydzieła, którym zwykłe filmy pod względem np. fabuły mogą podskoczyć. Wystarczy popatrzeć na iMDB.

Aha czyli krew = anime , bez krwi = bajka ? Zajebiste podsumowanie. Wg. ciebie lepiej obejrzec cos co jest narysowane kredka niz np. film typu : Rocky ^^... Zajebisci jestescie najlepiej sami wezcie kredki narysujcie cos i krzyczcie ryjami '' ogladam anime nie bajke '' .

Opublikowano

@up

Ogarnij się.

Anime (jap. アニメ – anime) – skrócone angielskie słowo animation (jap. アニメーション animēshon?) oznaczające film animowany. W Japonii terminem tym określa się wszystkie filmy i seriale animowane, bez względu na kraj ich pochodzenia. Poza Japonią słowo anime służy wyłącznie do określenia japońskiej animacji.

Potrafisz czytać? Krew nie ma tu nic do rzeczy. Nie porównuj anime do filmu bo to całkiem inna kurwa kategoria. Chociaż nie jeden film mógłby niektórym anime pozazdrościć fabuły.

PS. Nie rysuje się kurwa kredką tylko ołówkiem jbc.

qsHVsoT.png

Opublikowano

Aha, czyli jak ktoś z Polski zrobi takie Naruto 2, to już to nie będzie anime, tylko bajka? czy jak kurwaaa bo sie pogubilem?

MakYs ma rację.

Wiecie jak to smiesznie wygląda? My walimy argumentami, a Wy jak bezbronne 8 letnie dzieci się bronicie i nie dajcie rady.

wsrh2.png

Nie wykonuję zleceń. Jeśli pomimo tego dostałeś ode mnie sygnaturkę, czuj się wyróżniony ^^

Opublikowano

no i patrz... wystarczyło kiedyś tam nadmienić ze pokemony to anime i już sie doczepili że wszystkie inne anime wyglądaja jak pokemony : O naprawde trzeb być bardzo poszkodowanym umysłowo żeby tak sądzić ; d każde anime jest jak serial, ma swoich bohaterów, motyw przewodni itd. i każde jest inne : D a to że jest animowane to chyba największa zaleta : D

Wiecie jak to smiesznie wygląda? My walimy argumentami, a Wy jak bezbronne 8 letnie dzieci się bronicie i nie dajcie rady.

eee argumentem uważasz: "anime jest dla spasionych dzieci i no-lifów" o_O?? przed głupotą sie nie da obronić : P może kiedyś dorośniecie i to zrozumiecie ^ ^

ae1d1005fe.png

Opublikowano

@Pedo

Może to się wydać dziwne ale wtedy to będzie zwykła kreskówka. Chyba, że ktoś wymyśli nowy gatunek specjalnie dla Polaków. Japończycy wymyślili anime więc tylko ich anime można tak nazywać. To jak z np. nickiem. Chcesz taki stworzyć ale ktoś już wcześniej go stworzył więc Ty już go nie możesz mieć. Możesz coś do niego dodać ale wtedy to nie będzie już tym samym. Rozumiesz o co mi chodzi?

Poza tym ja tu tylko jeden argument widzę dopiero. Twój, bo MakYs napisał coś co wcześniej zostało wyjaśnione.

qsHVsoT.png

Opublikowano

[quote name=HarryPotter:*xD' timestamp='1309343311' post='2745446]

eee argumentem uważasz: "anime jest dla spasionych dzieci i no-lifów" o_O?? przed głupotą sie nie da obronić : P może kiedyś dorośniecie i to zrozumiecie ^ ^

A dlaczego uważasz że to argument? Poczytaj inne posty. MakYs was zjada każdym zdaniem.

Głupotą jest oglądanie tych kreskówek, bez fabuły, bez morału, bez niczego i to w takim wieku. Zrozumiałbym Was, jesli mielibyście 6 lat, no ale sorry...

wsrh2.png

Nie wykonuję zleceń. Jeśli pomimo tego dostałeś ode mnie sygnaturkę, czuj się wyróżniony ^^

Opublikowano

@Pedo

I tu się właśnie zbłaźniłeś.

Anime należy do tego rodzaju "kreskówek" które akurat posiadają i fabułę i przekaz. Tylko żeby to zajarzyć trzeba użyć tą dziwną rzecz w środku czaszki co niestety nie każdemu się chyba udaje skoro twierdzisz, że w anime nie ma fabuły.

qsHVsoT.png

Opublikowano

Soory ale jak ktos tu porownuje anime do zwyklej bajki jak odlotowe agentki czy gumisie na tvp1 to ja mu zazdroszcze inteligencji

Obejrzcie full metal alchemist,bleach.Naruto to anime specyficzne,sam przyznaje.

Czytac:

Naruto (jap. ナルト?) – manga Masashiego Kishimoto oraz adaptacja telewizyjna na jej podstawie. Jej główny bohater, Naruto Uzumaki, to nastoletni ninja, który nieprzerwanie szuka uznania i szacunku oraz sposobu na zostanie hokage – przywódcą i jednym z najsilniejszych ninja w swojej wiosce.

Manga została opublikowana po raz pierwszy w roku 1999 przez wydawnictwo Shueisha w numerze 43/99 japońskiego tygodnika Shōnen Jump. W Polsce manga wydawana jest przez JPF. Do tej pory ukazało się 49 tomów.

Seria anime, produkowana przez Studio Pierrot i Aniplex, swoją premierę miała w telewizji kablowej TV Tokyo i sieci telewizji satelitarnej Animax dnia 3 listopada 2002 i wciąż jest nadawana. W Polsce wersja ocenzurowana była emitowana przez kanał Jetix od 12 lutego 2007 w polskiej wersji dźwiękowej. Pierwsza seria trwała 9 sezonów (sezony 1-8 po 26 odcinków, 9 sezon 12 odcinków), a pierwszy sezon drugiej serii, Naruto: Shippūden, rozpoczął się 15 lutego 2007.

Opis fabuły[edytuj]

Dwanaście lat przed wydarzeniami, na których koncentruje się seria, lis demon o dziewięciu ogonach zaatakował wioskę Konoha. Był potężnym demonem. Pojedyncze machnięcie jednego z jego dziewięciu ogonów było w stanie stworzyć tsunami lub zniszczyć górę. Atak spowodował chaos i śmierć wielu ludzi. Sytuację opanował Czwarty Hokage, który pokonał Kyūbiego(jap. Dziewięcioogoniastego), poświęcając swoje własne życie i oddając duszę Bogu Śmierci, aby zapieczętować demona wewnątrz nowo narodzonego dziecka – własnego syna, którym jest Naruto Uzumaki. Czwarty Hokage po zapieczętowaniu Lisiego Demona został uznany za bohatera.

Zasada ustanowiona przez Trzeciego Hokage zabroniła mieszkańcom osady opowiadać o tamtym zdarzeniu komukolwiek. Naruto dorastał w samotności, bez przyjaciół, rodziny. Szukał uznania i uwagi w jedyny sposób, jaki znał – poprzez dowcipy i rozrabianie.

Anime utrzymuje równowagę pomiędzy dramatem, a komedią, dodając do tego mnóstwo akcji. Seria śledzi dojrzewanie i rozwijanie umiejętności Naruto i jego przyjaciół, akcentując ich wzajemne interakcje i wpływ przeszłości na ich osobowości. Naruto odnajduje przyjaciół w Sasuke Uchiha i Sakurze Haruno, dwojgu młodych ninja, którzy razem z nim zostali wybrani, by utworzyć trzyosobową drużynę pod dowództwem doświadczonego nauczyciela Kakashiego Hatake. Naruto zdobywa przyjaźń dziewięciu innych geninów z jego byłej klasy, których spotka ponownie w czasie egzaminu na chūnina. Bohaterowie rozwiną nowe umiejętności, poznają lepiej siebie i innych mieszkańców osady oraz przeżyją własne przygody.

"Naruto" kładzie silny nacisk na związki przyczynowo-skutkowe. Powraca temat potrzeby akceptacji, która dotyczy każdego, oraz drogiej osoby, której broniąc można stać się silnym.

Poczytajcie i przestancie pisac bzdury bo to sie meczace robi.

Aha a w temacie za duzo jest wrogosci dlatego proponuje zamkniecie

etc etc etc

sstwc.jpg

Opublikowano

@up

Do nich to nie dotrze. Myślą, że skoro widzieli Pokemony i Naruto to wszystkie inne anime są takie same.

@Pedo

Póki co MakYs jeszcze ani razu mnie nie "zjadł" swoimi wypowiedziami bo na razie pierdzieli bez sensu.

qsHVsoT.png

Opublikowano

[quote name=HarryPotter:*xD' timestamp='1309343665' post='2745495]

a bo kurwa KAŻDY film (nie anime) ma jakiś jebany morał i fabułe?! no to kurwa jaki masz morał w pile, albo w kręgu?!

To że Kubuś Puchatek ma fabułe i ma morał. Miś Filemon też ma morał :D Kartony rlz.

Fabułę? raczej każdy film ma fabułę. A Wasze anime? jest jeden pokemon, drugi pokemon i się napierdalają różnymi czarami , magią czy innym chujostwem. Was to kręci? ... ehh... mnie też to kręciło, jak miałem 5 lat. Od 7 lat przestałem oglądać te żałosne kreskówki.

wsrh2.png

Opublikowano

@Pedo

I właśnie się sprawdziło to co powiedziałem. Zobaczyłeś pokemony i twierdzisz, że wszystkie anime są o napierdalaniu się dziwnych stworków.

@edit

Niech się ktoś zlituje i zamknie ten temat bo to od początku nie miało sensu. Temat powstał by się doinformować a tu trwa zamiast tego walka na "argumenty".

qsHVsoT.png

Opublikowano

czemu wyjeżdżasz z kubusiem i filemonem skoro pytam sie o FILMY, nie o bajki?

Fabułę? raczej każdy film ma fabułę.

napisz mi jaką fabułe ma każda częśc piły i kręgu, ew. dodaj morał jaki z nich płynie.

a Ciebie kręcą FILMY o napierdalaniu, zaraz założymy nowy temat żeby was poobrażać, oks?

obejrzyj se hellsing ultimate i ciekawe jak byś zaregował na nei w wieku 5 lat...

@edit

łap film z konwentu i ilu tam widzisz spasionych 8 latków?

ae1d1005fe.png

Opublikowano

@up

Oni po prostu sterują się jednym dennym stereotypem: "Skoro anime jest narysowane to jest dla dzieci bo przecież oznaką dorosłości jest oglądać filmy". Dlatego dla mnie ich argumenty nic nie znaczą.

qsHVsoT.png

Opublikowano

[quote name=HarryPotter:*xD' timestamp='1309344224' post='2745569]

(...)

łap film z konwentu i ilu tam widzisz spasionych 8 latków?

http://www.youtube.com/watch?v=no--b8KG3i8

Zamiast tego widzę długowłosych metali, a jeśli chodzi o dziewczyny - pokemony .

a muzyka w tle mnie przeraziła xD

No cóż... po prostu niektórzy nie wyrośli z bajek i nadal są dziećmi psychicznie.

Ajj sorry! to nie bajki, to ANIME , bo KREW jest ... o jaaa . Skoro krew to musi być to dla dorosłych! -.-

wsrh2.png

Opublikowano

HAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAH XDDDDDDDDDDDDDDDD A TOŚ CHŁOPIE DOJEBAŁ XDDDDDDD NIE MAMY JUŻ O CZYM ROZMAWIAĆ BO TAK NISKO NIE UPADNE ŻABY CZAS NA CIEBIE TRACIĆ XDDDDDDD PRZYNAJMNIEJ DAŁEŚ MI SIE POŚMIAĆ XDDDD

@down

żeby dyskutować w normalnej atmosferze trza ludzi na poziomie -,-

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Kurwa... Jak człowiek idzie na mecz to też nieraz się przebiera, maluje pysk na biało-czerwono i idzie kibicować. Tak samo jest w tym przypadku. Jest zlot więc każdy przebrał się za swoją ulubioną postać. Ja bym może takiego czegoś nie zrobił ale na mecz też bym wystrojony w gadżety nie poszedł.

@edit

BŁAGAM O ZAMKNIĘCIE TEGO TEMATU.

Jak chcecie podyskutować o anime to w jakiejś normalnej atmosferze.

qsHVsoT.png

Opublikowano

[quote name=HarryPotter:*xD' timestamp='1309345263' post='2745705]

HAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAH XDDDDDDDDDDDDDDDD A TOŚ CHŁOPIE DOJEBAŁ XDDDDDDD NIE MAMY JUŻ O CZYM ROZMAWIAĆ BO TAK NISKO NIE UPADNE ŻABY CZAS NA CIEBIE TRACIĆ XDDDDDDD PRZYNAJMNIEJ DAŁEŚ MI SIE POŚMIAĆ XDDDD

@down

żeby dyskutować w normalnej atmosferze trza ludzi na poziomie -,-

"Trza ludzi na poziomie"

LOL. Uważasz,że jesteś na poziomie?

Przecież Ty nawet pisać nie umiesz.

Za wysoka.

Opublikowano

Serial/film animowany, a anime to co innego, to po pierwsze. Anime to określenie TYLKO japońskich produkcji osadzonych w równoległym do nas świecie, oczywiście jeśli mowa o Europie, bo w Japonii anime jest każda animacja. Anime to na przykład Naruto, czy Bleach, a serial/film animowany to np. Rio lub Kung Fu Panda.

Różnica między tym to tak jak różnica między zachowywaniem się jak dziecko i zachowaywaniem isę dziecinnie.

A wracając do tematu, to nic w tym nie widzę, nie oglądam i mnie to nie interesuje, ale nie oznacza to, że jest to dziecinne i głupie, szanuje gusta innych i jeśli im się to podoba to niech to oglądają, tyle w temacie.

Opublikowano

@Mroziak

Ty się już swoim komentarzem na poziomie wykazałeś więc go się nie czepiaj bo lepszy nie jesteś.

@Schittset

I gdyby ta rozmowa przebiegała na takim poziome jak Twój komentarz to dyskusja z nimi stałaby się całkiem przyjemna. Niestety tu jeden, drugiego wyśmiewa i tyle z tego jest.

qsHVsoT.png

Opublikowano

@Pedo

I tu się właśnie zbłaźniłeś.

Anime należy do tego rodzaju "kreskówek" które akurat posiadają i fabułę i przekaz. Tylko żeby to zajarzyć trzeba użyć tą dziwną rzecz w środku czaszki co niestety nie każdemu się chyba udaje skoro twierdzisz, że w anime nie ma fabuły.

Kubus puchatek tez ma przekaz. Kubus ma grupe przyjaciol bawia sie razem i sa zajebisci a moral z tego taki ze przyjzan to wszystko. To teraz bajka typu naruto : Przekaz ? Napierdalanie sie narysowanych postaci , latania 131213 kilometrow nad ziemie , czary , magia ale oczywiscie to nie bajka bo tam jest '' krew '' xD Ja pierdole wezcie ludzie mnie trzymajcie bo z kazdym nowo przybylym postem od osob ogladajacych te bajki tracicie argumenty. Jeden pisze ze okreslenie '' Anime '' uzywa sie tylko w Japonii no to kurwa my mieszkamy w Polsce i mowimy bajka wiec o co kurwa chodzi? Teraz zaprzeczycie sami sobie ? Wyraznie pisze wyzej ze zwrotu '' ANIME '' uzywa sie tylko w Japonii ? I co teraz napiszecie ? '' No tak w Japonii ale to nie bajka '' co raz bardziej mnie rozpierdalacie my mieszkamy w Europie i mowimy BAJKA.

@up

Oni po prostu sterują się jednym dennym stereotypem: "Skoro anime jest narysowane to jest dla dzieci bo przecież oznaką dorosłości jest oglądać filmy". Dlatego dla mnie ich argumenty nic nie znaczą.

A wg. ciebie latanie , magia , czary , krzywo narysowane mordy , gadajace potwory jest na poziomie doroslosci ? Pozdrawiam.

Opublikowano

makys, pedodres, mroziak i inni -

Czyli wychodzi na to, że hentai też jest bajką dla dzieci ? :) Gdy będziecie mieli dzieci to będziecie im pozwalali to oglądać bo to przecież tylko "film narysowany kredką dla dzieci" tak ? :>

@top

Oglądam anime, ale nie takie typu naruto itp. bo tu macie racje - dla dzieci - ale np. detroit metal city -

http://detroit-metal-city.kreskowka.pl/

- obejrzyjcie sobie tę "bajkę dla dzieci" może zmienicie zdanie :)

@edit

aha, i obejrzyjcie więcej niż tylko opening bo te anime jest naprawde smieszne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...