Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co widzicie w anime czy czymś w tym stylu ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Niedoinformowani idioci zawsze pozostaną niedoinformowanymi idiotami. Anime to nie bajka, a manga to nie komiks. Nie podoba się, nie oglądaj, o gustach się nie dyskutuje. Chociaż sam za anime nie przepadam, bo wolę mangę, to nie mówię o tym na forum robiąc z siebie idiotę. Ty też nie powinieneś.

Idz dalej ogladaj narysowane filmy i wypieraj sie ze to nie sa bajki.

Opublikowano

Idz dalej ogladaj narysowane filmy i wypieraj sie ze to nie sa bajki.

Nie lubie jak ktos bezsensownie najezdza na kogos

Nie podobaja ci sie anime,ok,wypowiedziales sie to za przeproszeniem spadaj.

Ale po co zaczynasz flamewar.Kazdy ma prawo wyrazic zdanie,dociera?

PS:wszyscy ktorzy mowia ze anime to bajka a manga to komiksy.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Anime

http://pl.wikipedia.org/wiki/Manga

Tu pisze fakt ze to komiksy albo animowane filmy ale poczytajcie dalej.

sstwc.jpg

Opublikowano

Nie lubie jak ktos bezsensownie najezdza na kogos

Nie podobaja ci sie anime,ok,wypowiedziales sie to za przeproszeniem spadaj.

Ale po co zaczynasz flamewar.Kazdy ma prawo wyrazic zdanie,dociera?

PS:wszyscy ktorzy mowia ze anime to bajka a manga to komiksy.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Anime

http://pl.wikipedia.org/wiki/Manga

Tu pisze fakt ze to komiksy albo animowane filmy ale poczytajcie dalej.

Nie chodzi o to ze sie nie podoba tylko wkurwia mnie ukrywanie faktow czyli tego ze anime jest bajka a jak wiadomo bajki sa dla dzieci i nic nie mam do ludzi ktorzy to ogladaja tylko poprostu trzeba stwierdzic fakty ze anime to bajka.

Opublikowano
Bajka – krótki, epicki utwór literacki, zawierający morał (pouczenie), może być wierszowany i żartobliwy.

Skończcie pierdzielić, że anime to bajka skoro nawet nie wiecie co bajka oznacza.

Nie rozumiem po co ten temat dalej istnieje skoro ta rozmowa nie zmierza w żadnym kierunku...

qsHVsoT.png

Opublikowano

eee... pierdolicie wszyscy - każdy ma inne upodobania: jednemu np. podobają się duże cycki a drugiemu małe. Jednemu anime innemu telenowele.

Opublikowano

Skończcie pierdzielić, że anime to bajka skoro nawet nie wiecie co bajka oznacza.

Nie rozumiem po co ten temat dalej istnieje skoro ta rozmowa nie zmierza w żadnym kierunku...

A Kubuś Puchatek to co ? - Bajka. Z tym , że to sie przekształciwło w pokemony, a one w jakieś naruto i inne gówna. <- tylko że to jest bardziej "brutalne" wg Was buahahaah. I to, że jest jakaś czerwona plama z czarnym obrysem (nazywacie to krwią), jest Waszym argumentem, że to nie bajka dla małych dzieci. To ANIME dla starszych oO no ja pierdole. Rysunkowe jest tak samo jak Świnka Peppa, czyli bajka i nie mów że nie. Tylko że taka Świnka Peppa czegoś uczy, a te animowane napierdalanie się - niczego, agresji jedynie. Dlatego nigdy nie będę miał do tych bajek szacunku, bo są żałosne i bezsensu.

wsrh2.png

Nie wykonuję zleceń. Jeśli pomimo tego dostałeś ode mnie sygnaturkę, czuj się wyróżniony ^^

Opublikowano

@Pedo dres sam nie lubię anime poza One Piece - tylko to jako tako mi przypadło do gustu, leczy przegrywa z serialami takimi jak Chuck, Dwóch i pół i CSI.

Opublikowano

@2Up

Film animowany – rodzaj filmu, który jest tworzony techniką zdjęć poklatkowych, rejestrujących na pojedynczych klatkach filmu kolejne fazy ruchu. Najczęściej są to fazy rysowane, stąd też film animowany określany jest zazwyczaj mianem filmu rysunkowego lub kreskówki.

Tym jest Kubuś Puchatek. Tak samo anime.

Przy czytaniu Twojego postu zachciało mi się zajebać soczystego facepalma. Coś Ty kurwa oglądał, że anime do Peppy porównujesz?

Gówno obejrzałeś dlatego gówno wiesz. Większość anime ma swój przekaz (w niektórych nawet nie ma scen walki) ale skąd Ty to możesz wiedzieć skoro wolisz Świnkę Peppę. Sorry za wulgi ale nakurwiasz ignorancją na odległość.

Jeśli już chcesz się kłócić to chociaż się doinformuj. Oglądam anime od 4 lat więc takimi postami doprowadzasz mnie wyłącznie do śmiechu.

qsHVsoT.png

Opublikowano

@2Up

Film animowany – rodzaj filmu, który jest tworzony techniką zdjęć poklatkowych, rejestrujących na pojedynczych klatkach filmu kolejne fazy ruchu. Najczęściej są to fazy rysowane, stąd też film animowany określany jest zazwyczaj mianem filmu rysunkowego lub kreskówki.

Tym jest Kubuś Puchatek. Tak samo anime.

Anime, kreskówka... no ja pier*ole , co za różnica.

Tylko że jedne anime są mądrzejsze, a drugie głupie. Te głupie, to to, co Wy oglądacie - Czyli atomówki itp.

Żeby nie było, że jestem jakimś przeciwnikiem anime, kreskówek itp. albo jakimś hejterem to - ja oglądam Kartony =D Jak dla mnie najlepsze kreskówki jakie są.

Miś Filemon i Koń Rafał wymiatają.

Tak samo jak Smerfy jak byłem mały oglądałem, bardzo mi się podobały.

A Wy? Tylko te jebane naruto i inne japońskie.. to jakaś nowa moda czy co ? Nawet nie wiem na jakim kanale to emitują...

@Up

Tylko trzema słowami mogę to określić - dziecinny jesteś jeszcze.

wsrh2.png

Nie wykonuję zleceń. Jeśli pomimo tego dostałeś ode mnie sygnaturkę, czuj się wyróżniony ^^

Opublikowano
Niedoinformowani idioci zawsze pozostaną niedoinformowanymi idiotami. Anime to nie bajka, a manga to nie komiks. Nie podoba się, nie oglądaj, o gustach się nie dyskutuje. Chociaż sam za anime nie przepadam, bo wolę mangę, to nie mówię o tym na forum robiąc z siebie idiotę. Ty też nie powinieneś.

Ładnie tutaj pan wyjaśnił. Napisałbym coś ale poco skoro wszystko wyjaśnione.

#Anime na chwilę obecną nie oglądam tylko czytam mangę.

; )

Opublikowano

Anime trzeba zrozumieć, fakt często jest to napierdalanka, lecz w tym przeplata się jakieś uczucie, morał.

Manga nas czegoś nauczyć, ma na celu pokazać złe, oraz dobre cechy człowieka.

Opublikowano

Moim zdaniem każdy ogląda to co lubi, bajka nie bajka... Nie obchodzi mnie to, ale że ktoś coś ogląda to ze względu na to nie musicie go obrażać... Oglądam to co lubię prawda? I chuj wam do tego takie jest moje skromne zdanie.

Są Anime mądre są i tez głupie, kogoś wciąga to to niech ogląda, tego kogo to nie wciąga to niech nie ogląda, proste ;p

Nikogo nie obrażam i obrażać nie chcę, ale wnerwia mnie to jak ktoś obraża tych co to oglądają...

Opublikowano

@xamizo

To właśnie próbuję im wyjaśnić. Myślą, że skoro obejrzeli 15 odcinków Naruto to są już specjalistami, a tak naprawdę gówno o tym wiedzą. Rozumiem, że ktoś może tego nie lubić ale niech nie próbuje się wymądrzać na siłę.

qsHVsoT.png

Opublikowano

Pff, znawcy -.- Po obejrzeniu jednego odcinka Naruto twierdzą, że anime to gówno :|

Ja w anime widzę choćby to, że można w nich oglądać sceny których nie zobaczysz w żadnym serialu. Ponadto nie ma żałosnych aktorów. Żeby nie odróżnić anime od bajki, to trzeba być ułomnym (większość z was nie wie czym jest bajka).

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Sporo anime jest też o typowych ludzkich problemach np. życiowych, miłosnych. Ponadto każde z nich posiada swojego typu przekaz ale co ja wam będę tłumaczyć skoro wolicie na siłę hejtować...

@edit

Dlaczego tak ucichliście? Chcę usłyszeć wasze powody, dla których tak nie lubicie anime. Chętnie posłucham :)

qsHVsoT.png

Opublikowano

Sorka za to ze nie skmiłem się mój błąd ;/;/;/;/;/

Ja lubię oglądać anime i tyle wam powiem ;P

Opublikowano

Ja anime oglądam od roku i znalazłem tylko kilka fajnych tytułów np takich jak :

Fairy tail

One Piece

Do wszystkich hejterów anime możecie wykurwiać ze swoimi bajkami, wy macie swoje ulubione programy, jakbyście napisali że lubicie oglądać modę na sukces to ok ja nic do tego nie mam więc dlaczego przypierdalacie się do anime i zrównujecie je z jakimiś głupimi bajkami typu świnka pepa, atomówki itp. ...

PS. Porównywać anime do bajek a mangę do komiksów to tak jakby napisać że piła to komedia romantyczna pomyślcie i uzbrójcie się w większą wiedzę ;).

Opublikowano

Moim zdaniem każdy ogląda to co lubi, bajka nie bajka... Nie obchodzi mnie to, ale że ktoś coś ogląda to ze względu na to nie musicie go obrażać... Oglądam to co lubię prawda? I chuj wam do tego takie jest moje skromne zdanie.

Masz racje kazdy oglada to co lubi ty np. lubisz bajki ale masz np. 16 lat i zeby zakryc dziecinnosc uzywa sie zwrotow ze to nie bajka tylko '' anime '' bo narysowali tam krew i to jest dla doroslych. Ogladajcie dalej naruto i nie mam nic przeciwko temut tlko prawdy nie ukryjecie ze to jest 1 wielka bajka.

Opublikowano

@up

Ty jesteś właśnie typowym przykładem ignorancji, o której pisałem. Nie wiesz co to jest to nie pisz o tym. Jeśli jedyne anime jakie znasz to Naruto to wyjdź stąd.

qsHVsoT.png

Opublikowano
Masz racje kazdy oglada to co lubi ty np. lubisz bajki ale masz np. 16 lat i zeby zakryc dziecinnosc uzywa sie zwrotow ze to nie bajka tylko '' anime '' bo narysowali tam krew i to jest dla doroslych. Ogladajcie dalej naruto i nie mam nic przeciwko temut tlko prawdy nie ukryjecie ze to jest 1 wielka bajka.
Anime (jap. アニメ – anime) – skrócone angielskie słowo animation (jap. アニメーション animēshon?) oznaczające film animowany. W Japonii terminem tym określa się wszystkie filmy i seriale animowane, bez względu na kraj ich pochodzenia. Poza Japonią słowo anime służy wyłącznie do określenia japońskiej animacji. Istnieje także teoria, że termin anime pochodzi od francuskiego słowa animé (animowany) lub les dessins animés (animowane obrazy). Obie formy – pierwotna animēshon i skrócona anime – są rozpoznawane przez Japończyków. Po raz pierwszy terminu anime użył japoński teoretyk filmowy Taihei Imamura w latach 40. XX wieku, zastępując nim dotychczasowe określenie mangaeiga (jap. 漫画映画?).

Przeczytaj to co pogrubione. Dlatego właśnie w Europie, Ameryce itp. używa się terminu anime, a nie kurwa bajka. Dotarło? Jak nie to na serio musisz być niedoinformowanym idiotą.

Po za tym, anime to nie tylko "krew", są miliony innych tematów wykorzystanych w anime. Co więcej, niektóre anime są oceniane jako prawdziwe arcydzieła, którym zwykłe filmy pod względem np. fabuły mogą podskoczyć. Wystarczy popatrzeć na iMDB.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

@iRokushou

Nie wysilaj się, do nich i tak nic nie dociera. Dla nich kreskówki, bajki i anime to jedno i to samo więc nie ma im co tłumaczyć. Prawie żaden z nich nie zna innego anime niż Naruto więc lepiej sobie odpuścić.

qsHVsoT.png

Opublikowano

Ja osobiście uważam to za gówno, które jest podupione w kosmos. Krzyczą, mają skille, są zajebiście szybcy i połysk / serca w oczach :D

Mój kumpel : Ogląda Naruto co chwilę ( chyba co Czwartek bo wtedy wychodzi nowy odcinek )

PS: Ja lubiłem Pokemony xD

sygnanu.jpg

Opublikowano

@2Up

Chciałem Ci odpisać ale nie mam już siły...

Proszę, zamknijcie już ten temat bo to nie ma najmniejszego sensu. To tak jak przekonać Szatana do przejścia na chrześcijaństwo.

qsHVsoT.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...