Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak myślicie co jest po smierci?

Stukniety

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

odradzasz się jako swoje przeciwieństwo

Chłopak w dziewczynę

Dziewczyna w chłopaka

Chamski w uprzejmego

Uprzejmy w chamskiego

Leń w pracusia

Pracuś w lenia

i tak dalej...

Opublikowano

Nie wierzysz w boga kierujesz sie rozumem dzieki ktoremu gowno osiagniesz Kieruj sie bogiem a bedziesz blogoslawiony na wieki ...

rozum podpowiada ze inni nie wierza to ja tez , bo taka moda przeciez wielki wybuch byl ktory stworzyl niebo ziemie slonce i wszechswiat nobo przeciez ten wielki wybuch wzia sie sam z siebie ... Ja tutaj dopiero nie widze sensu

To nie jest glupie. To ja napewno wiele bardziej realne niz jak niektorzy pisza '' pieklo niebo ''.

Tak myślisz ? Kiedyś było może z 1 000 ludzi na ziemi a teraz ilu jest ?? Dużo :D

Więc jak się te "dusze" stworzyły ? Zmaterializowały się ?

Opublikowano

jeśli tak bardzo jesteś ciekawy co jest po śmierci to nie zakładaj takiego tematu bo i tak nie dostaniesz żadnej sensownej odpowiedzi.

poczytaj o OOBE.

ty sobie kurwa poczytaj OOBE...

OOBE ma wspolne ze smiercia tyle ,ze moze zdarzyc sie cos takiego ,ze nie wrocisz do ciala ,ale co to ma wspolnego z tym co jest po smierci ??

hersygna.png
Opublikowano

Lepiej nie próbujcie oobe bo jak wyjdziecie z ciała to polecicie w kosmos i nie wrócicie. Jak można nie "wracać" do ciała w oobe? To świadomy sen jest zatem ciała nie opuszczasz. Nie doceniacie potęgi swojego umysłu dlatego wszystkiemu ludzie przypisują moce nadnaturalne.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Hmmm, a co myślicie o tym.

Jeżeli nie pamiętamy co było przed naszym poczęciem na świat, to może i tak samo jest po życiu.

Taki mały schemat:

Nie żyjemy > Żyjemy > Nie żyjemy .

A jeżeli chodzi o te '' deżawi. '' to też mi się zdaję że to sytuacje z naszego poprzedniego życia, gdzieś głęboko w mózgu jest to wszystko zakopane .

Autorze tematu, chyba chodziło Ci co jest po życiu a nie po '' śmierci '' po śmierci jest tylko śmierć . o.O

Opublikowano

Co jest po śmierci? Większość poglądów na ten temat kształtują religie naszego świata. Mają one jednak podłoże czysto duchowe. Fizycznie nie jesteśmy w stanie tego sprawdzić. Śmierć sama w sobie jest zjawiskiem nieprzewidywalnym i nieodwracalnym. Co myślicie?

Polecam: сo jest po śmierci

Gość MaxAnnihilator
Opublikowano

ZGON > TRUMNA > 4EVER DREAM (na zawsze sen)

Nie wiem ja juz nie wierze jak kiedys w Boga.

Jakies 30% mojej wiery jemu oddaje.

Inni wierza ze "ludzie maja reinkarnacje" (wcielenia) mozna i w to powiezyc , ale nic z tego nie wyjdzie.

Specjalista
Opublikowano

Po śmierci nie ma nic . Inaczej tego nazwać nie można.

Lecz bardziej wierze w reinkarnacje niż ,że będę w niebie żył na nowo.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

NIC zjedza cie robaki i rodzinna bedzie cie odwiedzac

Opublikowano

Ja jestem bardzo ciekaw co bedzie po smierci .. poniewaz jestesmy inteligentni i mamy swiadomosc co robimy itp ..

EDIT@ A moze by ktos z was by sie zabil i opowiedzial wrazenia ?:P < joke xD >

08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif 08aborygen.gif08aborygen.gif
Opublikowano

Eeee tam ja nie mam czasu na myslenie co jest po smierci xD

Ale ogólnie to pewnie nic, czyli to samo jak byliscie nie urodzeni. :P

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Lepiej nie próbujcie oobe bo jak wyjdziecie z ciała to polecicie w kosmos i nie wrócicie. Jak można nie "wracać" do ciała w oobe? To świadomy sen jest zatem ciała nie opuszczasz. Nie doceniacie potęgi swojego umysłu dlatego wszystkiemu ludzie przypisują moce nadnaturalne.

ziomek... siedzialem dlugo w temacie swiadomy sen.

troche poczytalem i wyczytalem tyle ,ze oobe to jest tak jak np. hmm... pisalem wczesniej ,ze oobe nic nie ma wspolnego ze smiercia ,ale teraz sobie uswiadomilem ,ze moze miec..

OOBE jest tak jak smierc< odlaczenie duszy od ciala z religijnego punktu widzenia lecz w OOBE najprawdopodobniej mozna wrocic lub nie wrocic ,a od swiadomego snu rozni sie tym ,ze

jezeli np. nie bylismy u kogos w domu i nie widzielismy jego np. kolegi pokoju to w swiadomym snie wchodzac tam wyobrazamy go sobie ,a w OOBE mozemy widziec oryginalny. tylko jak juz mowie jest bardzo trudne osiagniecie tego OOBE. o wiele latwiejsze jest osiagniecie swiadomego snu ,ale jest inny wynik calosci ,lecz bardzo polecam. cwiczyc i cwiczyc. mi sie dopiero po poltora miesiacu probowania udalo zapasc w ten swiadomy sen.

chcialem poruchac ,ale przy tym dobrze sie bawic ,lecz zanim doszedlem do dziewczyny i ja zaczalem rozbierac to sie obudzilem.

strasznie krotko to trwalo ,ale dobre i to ,ze sie udalo

naprawde polecam

hersygna.png
Opublikowano

Nie wiem i zbytnio mnie to nie interesuję.

Staram się maksymalnie wykorzystać to co dane mi tu i teraz.

Reszta narazie nie ma znaczenia.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Jeden wielki sen :)

Tego typu wypowiedzi mnie dobijają ^_^

Jak wszyscy wiemy sen to wytwór naszej wyobraźni...

Wyobraźnia "beże się" z mózgu...

A skoro po śmierci mózg umiera to w jaki sposób mamy śnić ?? xD

PS:Nikt nie nigdy wiedział, nie wie i nie będzie wiedział co jest po śmierci :'p Ale, że w nazwie tematu pyta "co myślicie" a nie "co jest" to ja myślę, że:

- Dusza idzie do nieba i AMEN ^_^

- Ciemność

- EEE... Nie mam pomysłu :'p

Opublikowano

Co jest po śmierci?

Sądzę, że na co dzień ludzie nie zadają sobie takiego pytania. Ważniejsze jest pytanie jak godnie, mądrze i dobrze żyć. Tu przynajmniej jest szansa ustalenia odpowiedzi.

co jest po śmierci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...