Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wierzycie w Boga !?

femex

Czy wierze w Boga   

339 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wierze w Boga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie dawno przekonałem się że Bóg czy też bóg nie istniej w ogóle nikt poza tym światem nie ma życia .Szczególnie katolicyzm i inne religie są bez sensowne .Jestem nie wierzący z wielu powodów :

Jeśli pismo kłamie że człowiek powstał z gliny i wody czy coś takiego i bóg go dotkną i ożył to jakim cudem z naukowego punktu widzenia powstaliśmy z małpy a małpy z jakiś sińców ( takie małe żyjątka 400 milionów lat temu [chyba]) jeśli w tej sprawie pismo kłamie dlaczego w innych nie ma kłamać .

Każdy kto uważa że świat jest niesprawiedliwy ma racje bo tak jest .Wczoraj umarła mi bardzo bliska osoba a umrzeć nie musiała ( nie będę wam o tym pisał ) pomyślcie o kataklizmach w Japonii zamachu Na WTC czy wybuchu w Czarnobylu gdyby bóg nas kochał dopuścił by do czegoś takiego , nawet ja mogę iść teraz na miasto z nożem i pozabijać 2 osoby i nic mi się nie stanie ( poza więzieniem ) ale stworzyciel którego niema nic mi nie zrobi .

Pamiętacie jak postrzelono Jana Pawła II . Nagłośniono to w mediach jako cud że kula minęła jego serce ... szczęście ___ Ja nie chce przez to powiedzieć że był on złym człowiekiem .

Ksiądz który mnie uczy religii pije i pali nawet przy nas , na lekcji wyzywa mnie i kolegów

czy chcą w pape

Za rok idę do bierzmowania a tu mi wyskakują z jakimiś cholernymi podpisami .

Ludzie wymyślili religie z tego powodu że niewiedzą co jest dalej i chcą mieć w myślach pewność że jest tam dobrze , pomyślcie kilka tys lat temu Rzymianie mieli Zeusa, Here i inne pierdoły my mamy teraz Chrystusa za za kilka tys lat będziemy mieć kogoś innego .

Może wszystko to napisałem z tego bólu po śmierci Ojca ale przestałem wierzyć w wszystko już dobre 2 miesiące temu .

PS: Możecie mnie plusować mam to gdzieś życie to bajka i tak się skończy a potem niema nic ...

x

• Odpowiedzi 569
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@2up

Ja idę do bierzmowania po to by wziąć ślub ( bo rodzice karzą )

x

Opublikowano

Dobrze powiedziane.

Osobiscie nie wierze w boga, ale jesli juz on istnieje, to się mu nie sprzeciwiam i nic do niego nie mam...

Ciekawe co to będzie za absurd religijny jak odnajdziemy kosmitów ^^

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Bardzo dobry temat do dyskusji. Ja osobiscie nie wierze w boga : ) Nie sadze ze gdyby byl ktos taki jak bog to kobiety by byly gwalcone lub inne rzeczy. Patrzac na wyplate moich znajomych ktorzy mieszkaja w Polsce jak mozna powiedziec ze bog istnieje ? Dlaczego np. Patrick Swayze ktory przez cale zycie byl dobrym czlowiekiem umarl tak szybko a bandyci ktorzy morduja ludzi zyja po 80/90 lat ? I jak patrzac na takie cos mozna wierzyc w boga ? Skoro bog istnieje to zapewne on chcial aby Hitler wymordowal ludzkosc ? Boga nigdy nie byla i nie bedzie ale dalej bedzie wmawanie ze bog istnieje bo przeciez kosciol z czegos musi zyc z czegos tzn. z pieniedzy naiwniakow ktorzy w niego wierza.

Opublikowano

A w UK wiele ludzi jest niewierzących i jakos żyją długo, są mądrzy, Bogaci, oczywiscie nie wszyscy ale jakos nie mają problemów ze slubem.

Generalnie nie wiem jak to tutaj jest, ale jak cos to zostaje jeszcze slub urzędowy xDD

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Popatrz na to z innej strony ... kosmos sam z siebie by sie nie wzial wielki wybuch tez by sie z sam z siebie nie wzia

Osobiscie wierze w boga i jestem pelnym katolikiem , nikt wam w boga wierzyc nie kaze ale , skoro myslicie ze nauka jest potezna i umia odczytac to co bylo 44652436642 milionow lat temu to spoko

Oni wszystko przypuszczaja przypuszczaja ze 5 mln lat temu byl wybuch ze ksiezyc byl serem i ze czlowiek powstal od malpy bo jest podobny

Opublikowano

Widzicie i robicie niektore rzeczy na pokaz. To jak wasz ojciec by bil wasza matke to wy tez bedziecie bo tradycja tak nakazuje ? Tutaj wystarczy troche sie sprzeciwic i miec wlasne zdanie. Do bierzmowania nie poszedłem : ) Do komunii tez bym nie poszedl gdybym mial troche w glowie ale wtedy jeszcze bylem takim wlasnie naiwniakiem ktory w tego calego boga wierzyl.

Opublikowano

"Ja osobiście nie wierze w Boga"

"Do bierzmowania ide bo chce wziąć ślub"

Sam sobie zaprzeczasz, do kościółka też pewnie chodzisz, ulegasz modzie na pseudo ateizm :]

Wiara w bóstwa to 'masowa schizofrenia', temat poruszany miliony razy, to już jest nudne.

Opublikowano

@up

Wcześniej nie bywałem w tym dziale więc nie spotkałem

niewiem czy cytat ode mnie czy od kolegi ale chodzi o to że do kościoła trzeba chodzić bo nie masz własnego zdania w młodym wieku

@Topic

Po prostu na świecie niema sprawiedliwości

Coś z ciekawostek :

Przeczytałem że istnieje takie coś jak wieloświat ( chodzi o kosmos )

Co już w ogóle się sprzecza z pismem

x

Opublikowano

Ja nie wierzę ale idę do bierzmowania bo mi karzą. Bóg istnieje dla większości osób ponieważ człowiek musi w coś wierzyć. Ja wierzę w naukę i wolę wszystko brać na logikę, a chrześcijanie zasłaniają się bogiem mówiąc że jedynie bóg zna odpowiedzi na wszystkie pytania. Jestem człowiekiem i jeżeli mam uwierzyć w coś muszę to zobaczyć!

@down dobre pytanie, kiedyś się nad tym zastanawiałem, może reinkarnacja?

pozdrawiam heniuś

Opublikowano

Ja nie wiem o.O

Chodzę do kościoła, aby pójść z kolegą/koleżanką do sklepu ale czasem jest tak, że nikt nie idzie do "kościoła" to musze siedzieć.

1331337770-U247153.gif

Opublikowano

@Stukniety

Jeśli jesteś wierzący jak wytłumaczysz mi wszystko to co się stało niedawno w Japonii !

Jeśli jesteś wierzący jak wytłumaczysz mi wszystko to co się stało w Obozach koncentracyjnych !

Jeśli jesteś wierzący jak wytłumaczysz mi wszystko to co się stało w Japonii podczas wybuchu bomby !

Jeśli jesteś wierzący jak wytłumaczysz mi wszystko to co się stało w Czarnobylu

Jeśli jesteś wierzący jak wytłumaczysz mi wszystko to co się dzieje cały czas : Pożary Zabójstwa Gwałty Porwania Okupy Wojny Wybuchy w kopalniach i inne straszne rzeczy na tym strasznym świecie

Wymieniać dalej ?

@ 2up

Ja uważam że tak jak mówisz jest wieczny sen poprostu człowiek się wyłącza i jest koniec nie myślimy nie widzimy i nie czujemy !

x

Opublikowano

No dobra ale przecież twój bóg jest niezwykle litościwy i cie bardzo kocha

x

Opublikowano
Jeśli pismo kłamie że człowiek powstał z gliny i wody
Zinterpretuj to ? Tutaj chodzi że on nas stworzył tutaj chodzi o postęp ewolucji ale on dał początek życia !

Wierzę w Boga , To co się stało to pewnie za grzechy innych ludzi ale większa część ateistów i tak została wymordowana ale są wierzący i nadal wierzą i żyją np mojej koleżanki babcia

Nie raz go proszę o to aby mi pomógł np na sprawdzianie a nic nie umiem nic się nie uczyłem , nić nie słuchałem na lekcji a dostaje 5 ? dziwne nie

1369851372-U355713.png

by Regman

Opublikowano

Również myślę, że dobrze napisane i składam kondolencje...Mój ojciec zmarł 2 dni temu, lecz nie mieszkałem z nim już jakies 8 lat, ale to nie o tym będe pisał.

Bierzmowanie miałem rok temu i to co oni robią teraz to masakra. Jakies podpisy itd po co to? Kumpel jest w 2 gimnazjum( do bierzmowania sie idzie w 3 gimnazjum marzec-kwiecień-maj), a oni mu karzą już teraz chodzić i zbierać podpisy przez prawie cały ROK!! Im się chyba w głowie poprzewracało juz z tego. Co im to da, że ktoś będzie chodził ten rok do kościoła po podpisy skoro on idzie bo mu karzą rodzice lub też chce mieć ślub kościelny, bo jego Narzeczona nie będzie chciała tylko cywilnego.Te podpisy nic nie dają oni bardziej nas zniechęcają do Boga niż zbliżają do niego.Są ludzie tacy którzy chodzą do kościoła i wierzą w Boga, a inni nie i tyle.

Z kolei ci naukowcy też czasem zmyślają za dużo. Ja tam nie mam nic do nich ani do Boga.Ale ciekawi mnie to jak to naprawdę jest.

@EmpioS jak się wcale nie uczyłeś i nie słuchałes kompletnie nauczyciela to w jaki sposób mogłeś dostać 5? Zgłoś to do jakiegos programu.Poprostu rozgłośnij to, bo to chyba musiałby być CUD!

logofuw.png

Fjuczerr nakurwiamyy

xD

Opublikowano

Zinterpretuj to ? Tutaj chodzi że on nas stworzył tutaj chodzi o postęp ewolucji ale on dał początek życia !

Wierzę w Boga , To co się stało to pewnie za grzechy innych ludzi ale większa część ateistów i tak została wymordowana ale są wierzący i nadal wierzą i żyją np mojej koleżanki babcia

Nie raz go proszę o to aby mi pomógł np na sprawdzianie a nic nie umiem nic się nie uczyłem , nić nie słuchałem na lekcji a dostaje 5 ? dziwne nie

Nie pierdol mi chlopie o grzechach bo jakie grzechy miala Japonia ze stracili wszystko ? Jakie grzechy mieli ci ludzie ktorych wymordowal Hitler ? Ktos ci namydlil oczy i tacy ludzie do konca zycia beda skazani na porazke tzn wiare w boga ktory tak naprawde nie istnieje.

Opublikowano

co to jest bóg

Powoli, od początku - boga nie ma,

nikt go nigdy nie widział co, masowa schizofrenia?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...