Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]Twoję największe głupstwo w MineCraft

Slowly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Up@ Gratulację.

Właśnie jakiś czas temu zdarzyła mi się kolejna sytuacja. Kiedy robiłem swoją mapę escape i zrobiłem dziurę w której na końcu znajdowała się lawa. Kiedy jeszcze wracałem się przespać i znowu tam wróciłem to o niej zapomniałem i do niej wpadłem :D

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Znalazłem dziś kejva (wiem pisze się inaczej) i znalazłem w nim 6 diamentów - gdy wracałem wpadłem do lawy, którą sam wcześniej wylałem...

Opublikowano

1.rozwalilem całe złoże diama kamiennym kilofem i dziwiłem się czego go wogle nie mam :(

2. Szłem tunelem nagle kopie w dol ale nie ide patrze ze tam jest lawa dobra przeskoczylem natchnelem sie na żwir i chcialem sie cofnąć i ... wpadlem z 30 diamami <epicfail>

Opublikowano

mialem spory dom (jeszcze za czasow alphy) z desek kolega podsunal mi pomysl abym zrobil wodospad z lawa obok domku i tak o to mojego 1 domku nie ma :( a mialem jakies 20diamentow (PAMIETAJCIE TO BYLA ALPHA wtedy tak duzo surowcow nie bylo)

Opublikowano

Razem z kolegą siedziałem w jaskini ja byłem przy lavie i stawiałem na niej dirt'a nagle był lag i dirt zniknął a ja wpadłem do lavy a kolegę zmiażdżył piasek. Warto wspomnieć, że razem mieliśmy bardzo duży surowców. :D

Opublikowano

Kiedyś gdy grałem z bratem w multiplayer postanowiłem, że pójdę po piach.

Kiedy tak szedł dostałem coco beansem w czoło po czym straciłem całe HP.

Śmiałem się przez najbliższe 15 min xD

Opublikowano

Gdy pierwszy raz grałem w minecrafta, zrobiłem sobie "domek" z cobblestona (prostopadłościan o wysokości 2), i chciałem zrobić okna w dachu. Nie wiedziałem wtedy nic o węglu, więc piasek (5) przetopiłem drewnem. Gdy się przetopiło, zrobiłem te "okna" na dachu, ale ich układ mi nie pasował i je rozbiłem, dziwiąc się, że ich nie mam. Myślałem, że to bug gry i usunąłem save... A teren był przepiękny.

Opublikowano

Zbudowałem wielkiego kaktusa z wełny takiego jak zrobił CTSG w kanciastej codzienności.

Obok niego miałem wieże z dopalonym netherroack myślałem że wełna się nie pali.

i w taki oto sposób sfajczyłem coś co budowałem przez 5 dni.

Opublikowano

Zbudowałem zajefajny zamek ....tylko jeden problem, przez przypadek postawiłem creep spawniera który wypuszczał PROSIAKI !!!... Myślałem że padnę jak mi po zamku lata "horda" świn! .

d35b0db6ad0fd.jpg

Opublikowano

Jak zaczynalem grac w minecraft chcialem rozwalic Bedrock :D nawet zostawile kompa zprzycisnietym guzikiem :)

Opublikowano

na samiutkim starcie z mc pobralem pirata i nic nie wiedzac mowie "ok musze zrobic kolejke taka jaka inny maja" to poszedlem na poszukiwania i znalazlem jakies dziwne ore "iron ore" to je zniszczylem i nic nie wypadlo bo mialem drewniany kilof i nie wiedzialem ze mozna zrobic z stone xD

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Mój fail ?

Szedłem sobie gdzieś na polu na serwerze minecraft słyszę tsssssssss od razu w tył czy nie idzie creeper a tam jaki idiota se armatę zrobił i strzelał :D

Syn%20Fakera_eune_412_2_text.png

Szukasz supporta ? Pisz pw ;]

Opublikowano

byłem w kopalni z drogim eq na silnglu duzy diaxow itd bez x raya ^^ i oczywiscie zgubiłem się i nie wiedziałem gdzie mam wyjscie to zaczołem kopac do góry i cobbl pod siebie tylko że na y36,6 zabrakło mi kilofa i kopałem ręką ... zajeło mi to ok 20/30 min ;D

k%C3%B6lcs%C3%B6nhat%C3%A1s_eune_42_3_no

Opublikowano

No to ja zrobiłem dosyć dużego FAILA: Sciągłem Minecrafta z torrentów. Bodajże wersja 1.2_1. No i uganiałem sie po swiecie żeby pooglądać. OK, nadchodzi noc... Postanowiłem, że zrobie małą wieże z dirta. Nagle patrze w dół, a tam coś zielonego mi stoi (tak, zgadliście). Zchodze z mojej pseudo-wieży i co? To "zielone coś zaczęło syczeć" czekam co sie stanie a reszte można się domyślić. Zostało mi pół serca. Zrobiłem dziure w scianie, a z powodu że nie umiałem zrobić drzwi (Ba, nawet nie wiedziałem że można w tej grze craftować) przykryłem dziure coblem. Kopie w dół pod siebie (tak, ręką) aż natrafiłem na coś takiego dziwnego w szaro czarne paski (bedrock). Kopie w bok i co to! Monster spawner! wziałem ze skrzynek rzeczy (zostawiem żelazo siodło i płyte) i stoi przedemną zombie. Standart reakcja - wyłączyłem Minecrafta. Nie tykałem go 3 dni. Potem coś mnie tknęło i pooglądałem filmikii na YT CTSG I JJay. Po krótkiej lekturce wikipedii wróciłem do gry (No jasne że na peacefull) i zacząłem robić drzwi i szkło i inne wtedy hardkorowe rzeczy (takie jak piec)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pierwszy raz odpalłem minecrafta .. ;D to rozwalałem ręka kamień ... potem miałem noc z zombie ... wyłączyłem mc i wychodze z pokoju i idzie mama a ja krzycze aaaa zombi ratunku aaaaaa ;D

. .

Opublikowano

1. Jak zaczołem grać to bałem się postawić pochodnie w drewnianym domku bo myślałem że się spali haha xD

2.Zrobiłem wyjebisty drewniany domek, postanowiłem że zrobie w niim kominek z netherrackiem i tak podpaliłem sobie cały dom xD

Opublikowano

To jest nic! Byłem na 10 dni minecraft'owych na wyprawę. Nazbierałem 4 stacki diamentów, 1 stack złota, 6 stacków żelaza i 7 stacków lapiz lazuli! Wracając do domu, natknąłem się na LAWĘ. Byłem strasznie mocno zdenerwowany, tak mocno, że usunąłem minecraft'a ale po 2 dniach znów go zainstalowałem. :D

Opublikowano

Miałam bardzo fajny save. Nie było tam nic wspaniałego, mały zamek, kostka rubika, piramida, nic wyjątkowego. W piwnicy zamku miałam dwie kopalnie. Jedna większa, a druga mniejsza. Dookoła zamku miałam małą fose. Za i przed jeziorka. Po jakimś czasie grania zrobiłam podwodny magazyn, a jeszcze wszcześ niej kolejki w kopalniach. Wejście do magazynu było w mniejszej kopalni.zanim zrobilam drzwi i obniżyłam podłoge o 1 poziom zrobiłam szklany dach. Do środka wlała sie woda i cała kolejka zalana. Po jakimś czasie ściągnełam sobie inny save i przez niego ten mi zniknął. Jeej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...