Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]Twoję największe głupstwo w MineCraft

Slowly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zrobilem super full domek wielki i gdy budowalem wielki balkon spadlem cale eq z kamieni przepadlo :D

i zloty set

bo ktos wzial

6rlpEiq.gif

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Bywalec
Opublikowano

@Up

Hardkor

@Topic

Yyy miałem full eq diamenty,złote kilofy i tak dalej.

Znalazłem stado psów około dziesięć psów.Chciałem jednego oswoić ale pomyliłem przycisk myszki

i padłem.Psów nie odnalazłem a tak chciałem się zemścić

88498905942410602516.png

Opublikowano

Ja gdy zacząłem grać to wszystko biłem ręką i dziwiłem się czemu nic nie wypada i to tak długo trwa.

Ahh czasyyy ;pp

2xUp= Że niby jak to ??

Opublikowano

Poprostu wpadłem do lawy i z niej wyszedłem. paliłem się i wskoczyłem do wody, ale nie przestałem się palić. :P

graphic.png

Opublikowano

ja zbudowałem taką spalarnie itemków (chyba wiecie jak to wyglonda) i miałę wrzycić niepotrzebne rzeczy jak napirzykład ziemie i mi sie ręka przy wyrzycaniu omsknęła i przez przypadek wyrzciłę diamentowy miecz :( (nie wiem czenu go nie zostawiłę w szkrzyni).

Opublikowano

Moje największe głupstwo to męczenie się z robieniem wielkiego miasta z TNT na hardzie... Jak przyszedł creeper, to kuzyni creepera też się włączyli i było ,,Tssss boom!!!" do bedrocka :)

Bawienie się lawą na minecraft.mpcforum.pl i zapomnienie że jako mod nie ma uprawnienia do cubów ;D Podpaliłem niechcący komuś dom z drewna, potem następny i parę domków w Sielsii spłonęło xD

Nothing to do here.

Opublikowano

Grałem akurat na save JJayJockera piec był przykryty szkłem odkryłem i sie dach zaczął palić (nie czaje dywan sie nie palił ....)

giphy.gif

Opublikowano

Kiedyś kiedy budowałem swój pierwszy dom w Minecrafcie to postanowiłem, że zrobię go z szkła a pod spodem będzie wełna. Bardzo się natrudziłem aby zebrać dużo kolorowych barwników. Kiedy skończyłem postanowiłem, że ładniej dom będzie wyglądał jak będzie cały od lawy. Zebrałem ok. 20 wiaderek lawy i kiedy lałem na dach ją to musiałem zapomnieć dać jedno szkło i lawa dostała się do środka i cały kolorowy dywanik się spalił. Postanowiłem zgasić lawę i zebrałem dużo wiaderek wody. Oblałem cały domek tą wodą i do dziś jest to tylko duży kwadracik obsydianu i w niektórych miejscach płynie jeszcze lawa. Wtedy byłem jeszcze początkujący i nie wiedziałem, że powstanie obsydian z tego ;) .

Pamiętam też kiedy budowałem inny domek to w swoim pasku miałem TNT oraz stona (bo ze stona robiłem domek). Przez przypadek położyłem TNT i niestety musiałem wysadzić i robić wszystko od nowa.

Opublikowano

Kumpel zrobił hotel 200x200x50 cały z drewna, gdy jeszcze coś tam robił to ja wpisałem /give nick 10 1 i on to postawił ;)

1miesiąc w kij poszedł :(

P.S.

Co jest ?!?!?!

Czemu mi samo wstawia takie entery

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

przez 1 godzinę próbowałem coś podłączyć proszkiem... Zapomniałem że sygnał proszku to 15 kratek... A ja chciałem połączyć go z celem o 40 kratek dalej :P

F7FwxF8.png

Opublikowano

nie chcialo mi sie scinac drzewa to wylalem na nie lawe zeby sie spalilo (to bylo na wzgórzu) ale lawa sie zbugowala i nie chciala wrocic do wiaderka i tak spalilem las na 3/4 mapki -,- ...

58571518-31d7-fae7-10f7-b6d66f065f70-banner.jpg

Zbieram -

Opublikowano

nie mmoje glupstwo ale tak sie usmialem dla tych co nie znaja Dzuniora i zahy

26495931301941812087.png
Opublikowano

robiłem fontannę, obok domu (25 kratek - dokładnie) - patrzę, nagle creeper - jeb, fontanna poszła się jebać - woda do domu i musiałem zatykać to całe, żeby woda się nie wlewała dalej...

ogółem, większość faili zawdzięczam: creeperom i tnt.

Give me some 501s jeans on and roll joints bigger than King Kong's fingers.

~Wiz Khalifa.

Opublikowano

Ja kiedy była beta 1.3 grałem na alpha i sie dziwiłem czemu łóżka nie moge zrobić. I dla tych co se coś podpalili naciskacie alt+f4 gra sie wyłącza i robi sie mały backup ale nie naciskajcie Esc.

Opublikowano

Robiłem duży zamek i wierze na wysokość 40 i kiedy skonczyłem to zamiast shift nacisnołem spacja i spadlem cale mossy stone szukane 3 miechy poszly sie srać (3 stacki).

A znalazłem taka piekna równine :P ale minecraft to gra co sie bede denerwować :P.

@UP Też tak zrobiłem i to nie jest backup tylko awaryjne zamykanie gry...

Czyli że sie nic nie zapisuje :)

666/666/666/666/666/666/666/666/666

Opublikowano

Ja jak zacząłem grać to zbudowałem sobie domek z dirtu, gravela, drewna, desek. Grałem w minecrafta 3 dni i znudziła mi się gra. Gdy potem kolega mi powiedział, że też gra pokazał mi wszystko co i jak i wtedy się dowiedziałem, że można robić coś takiego jak craft boxa :D:D:D

Opublikowano

Dzisiaj gram z 2 kolegami sobie na naszym serwie, i znaleźliśmy jaskinie.

I tak po kolei znaleźliśmy węgiel, żelazo, redstone, złoto...

A następnie diament.

Wykopaliśmy diamenty, odwracamy się a tam cała droga zamknięta przez tajemniczą lawe.

no to kopiemy się dalej do przodu, i znajdujemy lapis lazuli.

Wykopałem 1 klocek, i spadł na nas creeper. Nie zabił nas, ale jego siła odrzutu była taka, że wpadliśmy do lawy...

Opublikowano

Ja kiedyś zrobiłem cały dom ale nie wiedziałem jak zrobić kominek i buh cała chata się zapaliła ! tongue.gif

20 Post rolleyes.gif

Opublikowano

A ja uzylem World Edit zeby zrobic 11 tys tnt ;D i dalem cuboida ale pozniej wlozylem nowe pliki serwerowe i nie bylo juz tych protectow i ktos nacisnal i bylo Ahmed Odpalaj ;D i serwer padl ;] ale juz dziala heh zdarza sie

169048.jpg
Opublikowano

Robiłem wyrzutnie obok domu. Chciałem się wystrzelić, ale... zapomniałem wlać wody wszystko wybuchło :P

Pomogłem? Daj plusa?

Nie pomogłem? I tak daj :>

Opublikowano

Moje pierwsze diamenty chciałem wykopać złotym kilofem - jakie ogromne zdziwienie mnie ogarnęło gdy nic nie wypadło + po wodę latałem 5 minut drogi do jeziorka + sadziłem drzewa i dniami czekałem, aż urosną mając w domu kilo kości.

Spis modów do 1.5_01.

http://www.mpcforum.pl/topic/342769-spis-modow-do-15-01/

Zbieram plusy.

Opublikowano

Ja kiedyś miałem Pro koks mapę i ją trochę zepsułem. Korki wystrzeliły i prąd kaput. Gdy włączyłem kompa po krótkim czasie połowa mapy zamieniła się na inną... i to akurat ta, która miała być całą. Usunąłem save.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...