Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Projekt]Easymetin2 Cracked ;-)

adriank™.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od pewnego czasu jak mi się nudzi edytuję EasyMetin2. Od tego czasu mam w pełni spolszczonego, zoptymalizowanego i lekko zcrackowanego EM2.

em2.png

Na chwilę obecną mam zrobione:

-Możliwość uruchomienia więcej niż 3 okien gry. [GOTOWE, DZIAŁA W 100%!]

-Ukrycie okna z informacją o FreeTime (początki manipulacji czasem ^^) [GOTOWE, DZIAŁA W 100%!]

-Zrobienie przycisku Uruchom grę aktywnego, mimo to jednak po kliknięciu go okno lekko się powiększa, tak jakby gra miała się uruchomić, ale dalej nic. [GOTOWE, DZIAŁA W 100%!]

-Manipulacja ilością kredytów (godzin) clientside [GOTOWE, DZIAŁA W 100%!]

-Automatyczne logowanie do EM2 [GOTOWE, DZIAŁA W 40%!]

Powoli chyba zbliżam się do celu, ostatnimi czasy też oblukałem funkcję w EM2 sprawdzającą, czy nie przestawiono zegarka systemowego, no na razie idzie do przodu. Wiem, było już dużo osób, które obiecywały cuda na kiju, chuje muje dzikie węże a po wielkim zapale i wyplusowaniu zniknęły. Ja Wam nic nie obiecuję, chciałem tylko poinformować co już mi wyszło, i że powoli zbliżam się do celu. Jeśli wszystko mi się uda jak zamierzałem, udostępnię darmowego działającego EM2 za jakąś symboliczną małą kwotę na nieograniczoną licencję lub za darmo. Jeśli ktoś doszedł do tego co ja i chce pomóc to zapraszam wraz z dowodami na PW. Proszę modka o nie zamykanie. Dziękuję <3

@EDIT: W pliku serCfg.ini z folderu cfg w EM2 zmieńcie z

[server1]
ServerName=adriank.pl
IP=203.85.93.210
Port=11110
SparePort=11110

na

[server1]
ServerName=adriank.pl
IP=203.85.93.210
Port=11111
SparePort=11111

i spróbujcie się zalogować na stare konto MPC - login MPCuser, hasło qwerty. Zauważcie, że przy tym orginalnym mamy info, że złe hasło, a przy podmienionym nie. Myślę, że zmiana portu to zmiana serwera, w tym przypadku chyba na niemiecki, a przy odpowiedniej znajomości portów, moglibyśmy np. zmienić na Chiny, a później na Polskę i mieć cztery razy EM2 dziennie za darmo.

@EDIT2: Tak, miałem rację, oto porty do poszczególnych serwerów językowych EM2 - jak je podmienicie i zobaczycie różnicę czasu, to odpalicie EM2 za darmo tyle razy dziennie, ile jest tych stref w em2. Na każdym serwerze musicie zakładać nowe konta! A tu spis portów:

11110 - Polska - GMT +1 - nasza godzina.

11111 - Niemcy - GMT +1 - nasza godzina.

11112 - Turcja - GMt +2 - czas w Polsce + 1 godzina.

All TR register users could use easymetin2 for free for 2hours everyday! from 17:00-19:00 (Turkey time).

Czyli z tego wynika, że na razie możemy uzywać za darmo EM2 w Polsce od 7:00 do 8:00 i potem od 16:00 do 17:00, a wtedy przełączamy się na serwer Turecki i jedziemy za darmo od 16:00 do 18:00 czasu w Polsce. Na razie to niewiele, ale zawsze jakiś postęp do przodu, prawda? Dzięki temu mamy możliwość bocić 3 godziny dziennie na jednym EM2, a jak odpalimy dwa i zmienimy nazwe .exe to mozemy w tym czasie co mamy jedno np. na Polskim free time to jechac jednoczesnie na Niemieckim a potem oba na Tureckie.

Dodatkowo moja zawartość serCfg.ini do łatwiejszego przełączania między serwerami:

[server1]
ServerName=Polski - Freetime 7-8 i 16-17
IP=203.85.93.210
Port=11110
SparePort=11110
[server2]
ServerName=Niemiecki - Freetime 7-8 i 16-17
IP=203.85.93.210
Port=11111
SparePort=11111
[server3]
ServerName=Turecki - Freetime 16-18
IP=203.85.93.210
Port=11112
SparePort=11112

• Odpowiedzi 577
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No tak fajnie ale jak zobaczą ten temat to na pewno zaczną coś z tym robić bo będziesz im zagrażać. Więc najpierw zrób później pokaż. Masz +

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Jak bedzie dzialac...to wracam do PL xD bo teraz to takie ceny i wgl ze nawet lvl nie chce sie wbijac ;P

1294227919.png
Opublikowano

Dobry pomysł.. Szkoda, że endriu już nie ma tyle czasu;'D moze by cos wykombinował^^.

Noo i jak bd darmowy 24/7 to znowu wszystko pojdzie w górę ! ...

34127134971236946388.png

Opublikowano

Ale czy na pewno się uda ??? EM2 jest już długi czas płatny i nikt nie scrackował. Nawet ci zagraniczni więc można oczywiście próbować ale do tego trzeba mieć sporo doświadczenia w inżynierii odwrotnej czyli Reverse engineering'u :)

P.s

Trzymam kciuki ;)

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Ale czy na pewno się uda ??? EM2 jest już długi czas płatny i nikt nie scrackował. Nawet ci zagraniczni więc można oczywiście próbować ale do tego trzeba mieć sporo doświadczenia w inżynierii odwrotnej czyli Reverse engineering'u :)

P.s

Trzymam kciuki ;)

Autor nam o tyle ułatwił sprawę, że większość skryptów jest do wglądu i edycji (.html i .js).

Opublikowano

Coraz lepiej idzie z obejściem EM2 mam nadzieje że za jakiś czas będzie za free :P

2mg3ll.jpg

Sygnatura mojego autorstwa robiona amatorsko

:)

Opublikowano

Coraz lepiej idzie z obejściem EM2 mam nadzieje że za jakiś czas będzie za free :P

Ja tez ^^

Działanie mojego 'fixa' z serCfg.ini mozecie juz sprawdzać na aktualnym free-time'ie.

Opublikowano

No i ja sprawdziłem, wywala błęda. Nie wiem własnie dlaczego miałem free time 17-18 po czym wywaliło mi gre zmieniłem porty na 11112 i bład...

Jeśli potrzebne było by przetestowanie czegoś chętnie pomogę ;)

Pisz PW lub gg: 931706 ;)

Opublikowano

A ja chcialem kupowac em2 0.o nwm czy czekac na was az cos zrobicie czy nie 0.o

jezeli moge sie do czegos nadac czy cos pisz gg

6188689

Z chcecia pomoge ;x napisz na gg powiedz co moge probowac robic a bede sie staral xD

Opublikowano

Po dzisiejszym free-time odkryłem ciekawą rzecz. Tak naprawdę, EasyMetin2.exe nie jest nam do niczego potrzebny, on nam psuje to wszystko - blokady; logowanie, max klientów, kupowanie. Potrzebujemy jedynie plików em2 i dllek. Dlaczego? Popatrzcie na to: odpalamy em2, wczytuje gre. Gdy w procesach zakończymy EasyMetin2.exe to okna metina, boty a nawet okienka w ustawieniami smigają aż miło. Oznacza to, że nic nie jest w EasyMetin2.exe, on jedynie inject'uje dllki do gry. Sprawdzilem to, odpalone boty, zamknięcie EasyMetin2.exe i nadal działa. Po czasie coś się zawiesiło i boty przestały pracować. A to już jest cenna informacja. Oznacza to, ze mozemy odpalic em2 wstrzykujac do klienta .dll easymetina. Poszperałem, podejrzewam, że jest to Impetus.dll z folderu Plugin w em2. Gdy chcialem go wstrzyknac do metina, pojawil sie error. Wrzucilem pliki z em2 i te dllki i nie bylo errora, ale cos tez nie dzialal em2. Poszperam, może to inna dll. W kązdym razie, jestesmy juz blisko, mysle ze jestem najdalej z moich nieudolnych poprzedników, ktorzy starali sie odtworzyc baze em2, pff :D Pozdrawiam i dzieki za kciuki, przydadza sie ^^

@EDIT: Kiedy próbuję wstrzyknąć Adapter.dll, hackshield wywala error o hacku, to chyba ta dllka.

Opublikowano

to teraz ja troche od siebie:

Zaeyb poprawnie injectowac pliki dll trzeba program Kernel Detective. Aby poprawnie injectowac dllki musimy znac jego obsluge. Mi udalo sie juz wstrzyknac pliki dll ale nie pokazuje sie okno em2, a nazwa okna metin2 sie zmienia. Jest to spowodowane tym, ze pliki Adapter.dll i Impetus.dll sa wstrzykniete w pokncie wejscia zero albo zatrzymane. Podaje wam kolejnosc wstrzykiwania plikow dll, aby wszsyto dzialalo poprawnie:

log4cplus.dll -> General.dll -> Adapter.dll -> dskinliteud.dll -> Impetus.dll

Mam nadzieje, ze komus uda sie wstrzyknac odpowiednio te 2 podane wyzej biblioteki. Gratuluje dla AdrianK1410 dobrej edycji launchera EM2. Jesli ktos potrafilby odpowiednio wstrzyknac te dllki - prosze o kontakt na PW - moze cos uda sie zrobic ;)

Opublikowano

Hmm może by coś z tego zrobił tzw. "ulepszył"

http://www.mpcforum.pl/topic/274364-poradnik-easymetin2-po-godzinach/

@up2

Jeśli zamkniesz EasyMetin2.exe to będziesz miał to okienko od bota i chyba to zwiększa czas bota tzw. od 8.00-10.00 i od 18.00.20.00 (chyba) ale na pewno zwiększa działanie bota lecz i tak po tym wydłużonym free taimie biegnie do handlary i koniec ... <_<

Ps. o tym jest ten poradnik w moim linku :)

2mg3ll.jpg

Sygnatura mojego autorstwa robiona amatorsko

:)

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo samo wstrzyknięcie tych dll nic nie daje...odpowiednią funkcje z dllki wywołuje *.exe

Więc myśle że nie wystarczy odpowiednio wstrzyknąć;p Kiedyś jak się bawiłem to kolejność była taka

log4cplus.dll

dskinliteud.dll

Adapter.dll

General.dll

Impetus.dll

...ale i tak nic nie działało:)

eh...

Opublikowano

nie jestem mega crackerem ale tak sobie pomyślałem czy nie dało by rady postawić jakiś siostrzany serwer i przekierować porty na ten serwer tak by on dawał nam nieograniczony czas?? Tak zrobiłem kiedyś z kolega ale to był bardzo łatwy program a config miał napisany w notatniku.

Sklepy sms do serwerów mc, launchery non-premium i premium, własne klienty do gry z "kostomizowanym" menu, aplikacje statystyk serwera na androida.

Pisz śmiało na priw co potrzebujesz. Odezwę się jak tylko przeczytam wiadomość.

Opublikowano

Musialbys miec pliki serwera orginalne z EM2, zeby zrobic podobny i na niego przekierowac lodowanie itp.

A żeby takie pliki zakosić trzeba włamać się na serwer lub być w teamie.

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Plik EM2 to General.dll(pokazuje sie okienko) i tyle jednak HS wywala error. Poszperalem w exe i jest tam taki string jak AntiHS.dll (nie wiem skad sie tam wzial, bo taki plik nie istnieje) pewnie pobiera go do pamieci RAM a potem injectuje.

Po tym stringu jest General.dll ktory tez jest injectowany po AntiHS.dll

Opublikowano

Plik EM2 to General.dll(pokazuje sie okienko) i tyle jednak HS wywala error. Poszperalem w exe i jest tam taki string jak AntiHS.dll (nie wiem skad sie tam wzial, bo taki plik nie istnieje) pewnie pobiera go do pamieci RAM a potem injectuje.

Po tym stringu jest General.dll ktory tez jest injectowany po AntiHS.dll

A to jest ciekawe. Dodatkowo pobiera jeszcze z configu wersję hackshielda. Co do tej dll'ki o której mówisz jest to chyba wklepane w .exe. Czegoś nam jeszcze brakuje, ale juz dużo mamy.

Opublikowano

trzeba wyciagnac ten AntiHS.dll i sprobowac go injectowac do procesu przez kernel detective.

No tak, ale tutaj to trzeba chyba jakiś bardziej pro ludzi z mpc ogarnąć :D W ogole mi kernel detective nie odpali, bo win7 64bit ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...