Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dl]Pliki Serwerowe Craftbukkit Beta 1.3_01 By Geoning - Zawierają Lwc, Worldguard, Worldedit, Permission, Whitelist

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Normalnie.

Sciagasz plugin i wgrywas. Działa ten z wczesniejszych wersji, bo sprawdzałem

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ej no mi wszystkie pliki jak to pobieram wyłażom i mam wszystko porozwalane pomóżcie mi jakoś to powkładać :huh:

np wszystko z plugins mi powylazilo :D itp prosze o pomoc typu plugins/*****/****** chentnie dam +

SPORT JEST FAJNY xD
10 25 50 100 150 200 300 400 500 1000 2000 POSTY

Zapraszam na kanał Vector HD! :)

Opublikowano

Jeżeli ktoś chce przetestować swój serwer (bez wpisywania IP w server.properties), klikacie "Multiplayer" i jako ip dajecie "localhost".

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Nikt na moje prośby nie odpowiedział, więc postanowiłem zrobić ten serwer od podstaw. Wywaliłem wszystko, zostawiłem tylko craftbukkita. Resztę zrobiłem sam. Wgrałem najnowsze pluginy, wszystko sam wypełniłem. Efekt? Doskonały serwer 1.3_0.1!

Wgrałem najnowsze Permissions, General, LWC, iConomy, Authorize, AuroRepair, BetterShop, WorldEdit i WorldGuard. Poluję jeszcze na najnowszy iMonsters (obecny nie działa z tym craftbukkitem). Kiedy skończę, to kto wie, może się z wami podzielę...

Opublikowano
Nikt na moje prośby nie odpowiedział, więc postanowiłem zrobić ten serwer od podstaw. Wywaliłem wszystko, zostawiłem tylko craftbukkita. Resztę zrobiłem sam. Wgrałem najnowsze pluginy, wszystko sam wypełniłem. Efekt? Doskonały serwer 1.3_0.1!

Wgrałem najnowsze Permissions, General, LWC, iConomy, Authorize, AuroRepair, BetterShop, WorldEdit i WorldGuard. Poluję jeszcze na najnowszy iMonsters (obecny nie działa z tym craftbukkitem). Kiedy skończę, to kto wie, może się z wami podzielę...

Samo wgranie pluginów ci nic nie da, ponieważ bardzo trudne jest skonfigurowanie plugina Permisions, poza tym nie każdy plugin odrazu po odpaleniu wykazuje błędy, niektóre np pokazują przy wbiciu na serwa, czy też po jakimś czasie pracy,

przez co np może kickać graczy,

Pozdrawiam

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

@UP

nie można używać tabów, ponieważ ten system plików tego nie obsługuje, to raz

a poza tym musisz jeszcze mieć Notepad++, ponieważ zwykły notatnik nie ma takiego systemu kodowania i po prostu źle plik po zapisie

się koduje i plugin wtedy nie jest wstanie odczytać informacji o adminie itp :)

Pozdrawiam

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

3x@UP

Czy ja powiedziałem, że wgrałem tylko pluginy? Wszystko skonfigurowałem, wszystko sprawdziłem. I mi działa. To nie jest mój pierwszy serw minecrafta, w poprzednich wszystko mi działało, tylko tutaj ten LWC nie działał mimo ustawienia permissions. Nie muszę nawet wpisywać gwiazdki, kiedy dodaję siebie jako admina, bo wszystko mi chodzi.

Opublikowano

Heh no wyprzedziłeś mnie, ja miałem postawić posta z moimi plikami, no ale cóż :)

i tak wystawie, bo moje mają więcej fajnych pluginów.

Pozdrawiam i plusik :P

nic nie stoi na przeszkodzie mógłbyś jeszcze magiccarpet i authcraft dodać do tego bo nie mogę zainstalować tych wtyczek na bukkicie

sygnats.png

ja zrobiłem tą sygne

Opublikowano

@2xUP Teraz mam

[iNFO]Starting minecraft server version Beta 1.3

[iNFO]Loading properties

[iNFO]Starting minecraft server on *:25565

[WARNING]The exception was: Java.net.BindException: Adress already in use: JUM_Bind

[WARNING]Perhaps a server is already running on that port ?

EDIT: Zapomniałem ip dać już all działa.

mi to wyskakuje jak podam ip nie wiem czemu :( prosze o pomoc. zeby serwer dzialal trzeba miec hamachi? czy da rade bez?

Opublikowano

mi dziala bo zrobilem plik bat

wiec zrobcie tak

nowy dokument tekstowy tam gdzie macie serwer i nazwijcie go

startowyserwer.bat

nastepnie w dokumencie wpiszcie to

@echo off
java -Xms1024M -Xmx1500M -jar craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar
pause

Pozdrawiam

Opublikowano

proszę o pomoc... wszystko robię jak trzeba i wszystko jest elegancko gdyby nie jeden fakt... gdy się dołączam do serwera to cały czas spadam w dół, tak jakby się piach, kamienie itd nie zrespawnowały :/ wiecie jak na to zaradzić??

daje screena abyście zobaczyli jak to wygląda

post-310649-0-88728200-1298741197_thumb.jpg

Opublikowano

Mam ten server od ciebie i pozmieniałem wszędzie z Geoming i sk98q na Maciek w WorldGuard , WorldEdit i Permissions.

Ale jak włączam serva tym craftbukkit to jak wejde to wszystko ok , LWC działa , komenda //wand też (czyli chyba worldedit działa) Ale mam problem bo jak wpisuje /cmod to nic się nie dzeje ;/ Już 2 dzień się męczę. A jak włączam run to mi odrazu znika . Więc wziąłem pause i jak włączam run to wyświela się :

"Nazwa 'java' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne , program wykonywalny lub plik wsadowy"

Proszę o pomoc . Fast! :/

Proszę o pomoc

Opublikowano

Witam mam ostatnio taki problem.

A więc tak jak uruchamiam serwer do minecraft i chce potem odpalić minecrafta to nie mogę albo jak zrobię odwrotnie że najpierw odpalę minecrafta a potem serwer to wyskakuje na serwerze taki błąd a69cc789c0a14b87gen.png i co moge z tym zrobić ??

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...