Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dl]Pliki Serwerowe Craftbukkit Beta 1.3_01 By Geoning - Zawierają Lwc, Worldguard, Worldedit, Permission, Whitelist

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dynamit22 poszukaj w Menadżerze zadań procesów o nazwie javaw.exe i je zakończ później spróbuj odpalić serwer. Jak to nie pomoże spróbuj zrestartować komputer. Mi to pomagało.

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Emlo. Mialem tego Essential ale po tym nie mialem komendy /item ani /give. Da sie jakos temu zaradzic? Bo gdy wpisywalem /item to odrazu jakies błędy mnie dopadały. To jak temu zaradzic?

Opublikowano

Mam kolejny problem, tym razem co do modów. chce wpisać /lwc ale wyskakuje mi takie coś: You do not have perrmision to do that

Jakieś pomysły ? ; /

Opublikowano

Dynamit22

Pisałem o tym

Ja miałem problem z dodanie admina w pluginie permissions, mianowicie nie wystarczyło jedynie dodanie własnego nicku zamiast Geoning tylko musiałem dodać w linijce permissions: taki zwrot '*' z cudzysłowiami.

Ja wpisałem tak na samym końcu(wystarczy że zmienisz nick):

emlo:
       group: Admins
       permissions:'*'

Ghost350

Mi tam działają komendy /give i /item. Możesz napisać jaki błąd ci wyskakuje? I czy próbowałeś wgrać z tego linku co podawałem.

Opublikowano

Quack wielkie dzieki masz + :rolleyes:

@Edit:

Dynamit22 pls wyślij na PW link do tapetki pls :)

Opublikowano

ConnaS

Rejestracje w stylu Authcraft?(W bukkicie nosi nazwę Authorize) Czyli jeżeli ktoś pierwszy raz wchodzi na serwer musi wpisać /register <hasło> a przy następnych /login <hasło>?

Whiteliste wyłącza się poprzez wejście w plik serwer.properties i wyszukaniu linijki:

white-list=true

Po czym zmienienu true na false

Opublikowano

Okej dzięki, działa wszystko jak powinno z lwc, tylko komenda give itp to już nie ; p ( jestem tzw zielony w tej nowej wersji wiec troszkę lipa ; d )

Opublikowano

Emlo teraz mam taki problemik. Wgralem pluginy do tego serva z tego postu. Oczywiscie skasowalem stare. I teraz item dziala ale jak wpisuje /help to pokazuje mi sie podstawowa lista komend a nie ta z Essentiala. Co zrobic? Tak samo dzialalo mi wtedy /warp czy /spawn a teraz nie dzialaja te ale za to dziala /item. To jak? :P

Opublikowano

All dobrze ale mam problem z lwc , kiedy go wpisze wyskakuje mi informacja na czerwono : "You do not have perrmision to do that" , oco chodzi ???

Opublikowano

ConnaS

Nie moge wbić twój serwer. Żeby było register musisz wgrać plugin Authorize

Skan

Ghost350

Wyrzuciłeś też Permissions? Czy wrzuciłeś wszystkie pliki Essentiala ?

Masz tu paczke gdzie są różne rodzaje(EssentialHelp,EssentialWarp,EssentialSpawn, itp.)

DL

Skan

Emil0

Było:

Ja miałem problem z dodanie admina w pluginie permissions, mianowicie nie wystarczyło jedynie dodanie własnego nicku zamiast Geoning tylko musiałem dodać w linijce permissions: taki zwrot '*' z cudzysłowiami.

ConnaS i Dynamit22

Ja zamiast help wpisuje "?" bez cudzysłowiów a w grze /? Ale nie wiem czy wam zadziała bo mam Essentiala.

Opublikowano

A czy te /lwc może uzyać normalny gracz ??? ( nie rozumiem tego co dodałeś Emlo , możesz mi to jakoś jaśniej wytlumaczyć , ja nie chce admina tylko na normalnym graczu uzywać tylko /lwc )

@EDIT: A co ma wspolnego admin z lwc ????? tak apropo

Opublikowano

Emil0

Aby dać użytkownikowi możliwości używania komendy musisz dodać coś takiego:

emlo:
       group:default
       permissions:

Zamiast emlo dodajesz nick gracza. Aby nie restartować serwera dodając gracza wpisujeszc w cmd /reload.

Troche to zagmatwane dlatego uzywam hey0 moda, który na 1.3 wyjdzie 28 lutego.

Ghost350

Wrzuciłeś folder target czy pliki z końcówką .jar?

Musisz mieć tak:

Folder plugins a w nim pliki np. Essentials.jar, EssentialsHelp.jar itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...