Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dl]Pliki Serwerowe Craftbukkit Beta 1.3_01 By Geoning - Zawierają Lwc, Worldguard, Worldedit, Permission, Whitelist

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2011-02-23 21:25:24 [iNFO] Starting minecraft server version Beta 1.3

2011-02-23 21:25:24 [iNFO] Loading properties

2011-02-23 21:25:24 [iNFO] Starting Minecraft server on 5.97.6.216:25565

2011-02-23 21:25:24 [WARNING] **** FAILED TO BIND TO PORT!

2011-02-23 21:25:24 [WARNING] The exception was: java.net.BindException: Address

already in use: JVM_Bind

2011-02-23 21:25:24 [WARNING] Perhaps a server is already running on that port?

Taki błąd mam :/

Serwer na Hamachi stoi jakby co.

hollssygna.png

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ten sam błąd :(

PS. Jeśli stawiałem na tym samym IP serwer Hey0 Mod to muszę nowe konto zrobić na nowe IP czy jak?

hollssygna.png

Opublikowano

Nie, jeden serwer stoi na tym IP, cały czas ten błąd, jakiś pomysł?

EDIT: nie wiem jakim cudem, ale serwer się uruchomił :O

Tylko jakiś problem z pluginami chyba.

hollssygna.png

Opublikowano

Spoko działa, ale craftbukkit i pluginy pod wersję 1.2 są bardziej stabilniejsze i mniej zbugowane :)

Na 1.3 niektóre pluginy albo nie działają, albo połowa plugina tylko działa.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

@up

Spokojnie.

Zaraz będą pisać pluginy pod 1.3

Teraz już większość zaktualizowała, więc nie ma wyjście. Trzeba robić serwery pod 1.3

Opublikowano

Mam problem kolejny all działało ale po resecie servera mam problem z lwc , kiedy go wpisze all dobrze ale kiedy chce wpisać jakąś komendę np /lwc -c private (MOJ nick) to pisze mi /Lwc na czerwono i to wszystko .... oco chodzi ?

Opublikowano

A gdy ma się GroupUsers (plugin) to też w permission do każdego gracza trzeba wpisywać

NICK:
       group: default
       permissions:

??

PS. Nie działają komendy /setspawn /spawn itd.

hollssygna.png

Opublikowano

@Up

Jak byś czytał wszystkie posty, to byś wiedział co źle robisz...

Dla wszystkich, którym nie włącza się serwer!

Otwieracie plik Run.bat w notatniku i podmieniacie to, co się w nim znajduje na:

w 32-bitowym systemie

@echo off

java -Xms1024M -Xmx1024M -jar craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar nogui

pause

w 64-bitowym systemie

@echo off

"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xms1024M -Xmx1024M -jar craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar

pause

Mam nadzieję, że pomogłem i skończą się bezsensowne pytania.

Teraz oczekuję na pomoc dla mnie.

Ja mam problem, że mimo, iż jestem adminem, to niei mogę używać komendy /lwc (You have no permission). Wszystko jak trzeba było w pliku permissions ustawiłem.

users:

Perceptio:

group: Admins

permissions: '*'

Dodałem również swój nick do pliku ops.txt, jednak nadal nie mogę używać komendy /lwc! Dodam, iż wszystkie pozostałe komendy mi działają.

Opublikowano

Ehem...

Jakby jeszcze odpalilo :D

U mnie pisze ze nie moze stworzyc maszyny java czy jakos tak a proboje wszystkich linijek z tego tematu do 64bitowych... Mam jave 64 bita jak cos...

Probowalem takze z starej wersje minecrafta linnijke takze nie dziala.... Ehh/... Zna ktos odpowiedz na moje pyt.?

be40e79d8a4146afcd71316c7fe9f193a72a0ee3

Opublikowano

Ehem...

Jakby jeszcze odpalilo :D

U mnie pisze ze nie moze stworzyc maszyny java czy jakos tak a proboje wszystkich linijek z tego tematu do 64bitowych... Mam jave 64 bita jak cos...

Probowalem takze z starej wersje minecrafta linnijke takze nie dziala.... Ehh/... Zna ktos odpowiedz na moje pyt.?

ja też miałem podobnie, jednak się z tym uporałem. Jakimś dziwnym trafem po skopiowaniu

@echo off

"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xms1024M -Xmx1024M -jar craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar

pause

do pliku Run.bat po uruchomieniu tej aplikacji zmienia się na

@echo off

"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.-exe" -Xms1024M -Xmx1024M -jar craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar

pause

Musisz po prostu usunąć tamten myślnik przed exe, zapisać i wszystko będzie ci chodziło normalnie :P.

Opublikowano

@Up

World edit jest niczym innym, jak map editorem w samym minecrafcie tzn. możesz na bieżąco grając przerabiać mapkę. Natomiast WorldGuard jest to plugin, dzięki któremu możemy zaznaczyć pewną przestrzeń, która będzie niezniszczalna, np. domek.

Jest to zabezpieczenie przed neokidami, które chodzą i rozwalają innym domki.

A czy ktoś w końcu odpowie na moje pytanie u góry?

Opublikowano

Hm a ja mam taki problem.

Dodałem sobie admina w pliku ops.txt oraz w tych configach.

Ja mogę kopać, budować, ale nie działają mi komendy takie jak /item. /spawn itp itd

Gracz może kopać, ale nie może budować. Dopiero jak dam mu admina to może budować.

Wie ktoś o co chodzi ?

I jak zabezpieczać budowle tym worldguardem ? To działa na zasadzie cuboida ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...