Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputery Z Allegro.Pl I Nie Tylko.

Bogusuaf.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

www.euro.com.pl/komputery-stacjonarne-pc/act-montana-x2-250-3gb-500gb-gf210-w7hp.bhtml#opis

lub

komputronik.pl/product/119152/Sprzet_komputerowy/Komputery_PC/Komputronik_Sensilo_MT_145_C011_v2.html

podpowie ktoś kupować czy nie z góry dzięki ;p zależy mi na czasie

Opublikowano

@ UP

Z komputronika sobie daruj ... za 1690 zł brutto biorac pod uwage , ze jest to jeden z najdrozszych sklepow to ten komputer gdziess ma jakis slaby punkt ;). Na pewno nie bedzie to komputer do najnowszych gier na najwieksze detale :P.

A ten z EURO to juz duzo gorszy ... o 3 giga ramu mniej , karta graficzna gorsza niz ta z komputronika i ma mniej pamieci...

Zaden z tych komputerow nie jest godzien kupna...Powinienes zasugerowac do jakiej kwoty jestes w stanie kupic komputer i do czego konkretnie on ma sluzyc.

jqeuR.png

Opublikowano

Ma kilka słabych punktów:

-Słaba obudowa

-Za dużo ramu

-Słaba grafika

-Brak informacji o zasilaczu

-Brak informacji o hdd

-Brak informacji o mobo

Ten z ojro to w ogóle szajs.

Innym razem.

Opublikowano

Opłaca się jeszcze kupować w proline (strona internetowa to proline.pl) profesjonalna pomoc. Kupywałem tam części żeby złożyć sobie komputer, kupiłem wszystkie części od głoty głównej po dysk i nagrywarkę blu-ray. Każda gra mi działa bez problemu.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Rozumiem, ale mają drogo. Dałem takie tańsze sklepy, ale jeżeli ktoś chce, to są jeszcze takie:

-proline.pl

-ram.net.pl

Innym razem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

mam potrzebe zmienienia coś w moim komputerze gdyz wiesiek 2 coś nie trybi na nim zbyt ochoczo.

jego parametry to:

karta grafiki: gforce 9600gso

procesor: pentium dual core e5200 2,50ghz

ram: 2gb

z góry dzięki za pomoc oczywiście +/- i 5 dla pomocnych ;]

pozdrawiam

Pomogłem daj 5

Opublikowano

Myślę, że za takie pieniądze można kupić sensowną kartę i 2GB RAM'u, a potem zaopatrzyć się w nowy procesor. Niestety masz płytę pod Intele, a z tanich procesorów liczy się tylko AMD. Tak więc jeśli decydujesz się na kartę i RAM (lub samą kartę, ale myślę, że RAM też się przyda) pisz, dobiorę coś.

Opublikowano

o to miło z twojej strony ;]

jak najbardziej jestem zainteresowany i czekam na oferty

Pomogłem daj 5

Opublikowano

Karta: Palit GeForce GTX 460 Green

http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=29804

RAM: GoodRam 2GB 1333 MHz.

http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=4906

Razem: 500zł.

Karta o przyzwoitej wydajności z cichym chłodzeniem, 2GB dobrego RAM'u. Pamiętaj jednak, że konieczna będzie zmiana procesora, bo ten może ograniczać kartę. Podaj jeszcze jaki masz zasilacz (marka, model, moc).

Opublikowano

przepraszam ale jestem w tym troche zielony ; /

gdzie sprawdzić te rzeczy z zasilacza?

Pomogłem daj 5

Opublikowano

Odkręć lewą stronę obudowy, na zasilaczu powinna byc naklejka ze wszystkimi informacjami.

Opublikowano

Procesor : AMD Phenom II X4 955 Black Edition C3

Chłodzenie Procesora : Xigmatek Gaia SD1283

w takich procesorach zazwyczaj dolaczone jest odrazu chlodzenie wiec mam je zdjac i założyc te?

Opublikowano

Ten Xigmatek jest wydajniejszy niż chłodzenie boxowe, więc po jego założeniu będziesz miał niższe temperatury.

Opublikowano

no wiadomo, ale chodzi mi o to czy najpierw musze zdjąc to dołączone chłodzenie i dopiero to nałożyć czy jakos 2 na raz :D

Opublikowano

Jednocześnie możesz mieć tylko jedno chłodzenie. Zdejmij to boxowe (całość, wentylator i radiator), wyczyść starą pastę, nałóż nową (warstwa pasty musi być cieniutka i równomierna) i załóż nowy cooler według instrukcji.

Opublikowano

czym sie różni cooler od radiota? pozatym do tego xigmatka dołączony jest wentylator?

Opublikowano

Cooler to określenie na zestaw wentylator + radiator. W zestawie jest wentylator, radiator i pasta termoprzewodząca.

Opublikowano

jak mam znaleźć dobra płyte główna pod procek amd?

http://www.techplanet.pl/produkty/plyty-glowne/asrock-m3n78d-nforce-720d-socket-am3-pciedzwglansataraidddr3,2600.html

no co obsługuje ddr3 1333mhz, ma dual channel, wejścia PCI-E, podstawka am3, standard atx, nie ma zintegrowanej karty graficznej. czego jeszcze trzeba? bo jakaś tania w porównaniu do tych z zestawów które podawał bogusaf. no co chipset jest jeszcze ale jak poznac który dobry?

Opublikowano

Zależy czego oczekujesz od komputera. Czy ma on służyć do pracy/ oglądania filmów, do grania, czy ma być podkręcany (odpowiedź na to pytanie brzmi zawsze "tak" ;)) itd. Wtedy można dobrać płytę, oczywiście pod kątem innych komponentów (socet, obsługa RAM'u itp.). No i płyta nie może pochodzić od jakiegoś no-name producenta.

Opublikowano

oczywiscie głównie do grania, pozatym czym sie niby komp do pracy różni od tego do gier ??? chyba obydwa muszą byc stosunkowo szybkie... nie zamierzam raczej krecic, glownie z powodu obecnego stanu komputera ktory sie strasznie grzeje i juz jestem na tym punckie wyczulony, chyba ze zauwaze bardzo niskie temperatury to może.

jak widać tania płytka za 190zł którą podałem spełnia chyba wszystkie wymagania, wiec czemu w zestawach bogusafa sugerowanę sa płytki dwa razy droższe?

Opublikowano

Płyta dla graczy musi być wydajniejsza, do tego powinna umożliwiać przynajmniej minimalne OC. Do komputera biurowego liczy się sprzęt przede wszystkim stabilny i bezawaryjny.

Płyty podane przez Bogusafa. są po prostu lepsze. Stabilniejsze, mają większy potencjał OC i wyższą jakość wykonania (choćby mająca duże znaczenie sekcja zasilania procesora, której kiepska jakość może poskutkować uszkodzeniem sprzętu). Na cenę mają też wpływ obsługiwane standardy interfejsów, czyli USB 3.0, czy SATA III.

Opublikowano

http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=37998

nie rozumiem, to typowa płyta podana w jego zestawach, w czym jest niby lepsza od tej ?

http://www.techplanet.pl/produkty/plyty-glowne/asrock-m3n78d-nforce-720d-socket-am3-pciedzwglansataraidddr3,2600.html

no moze ta pierwsza miescie wiecej ramu, ma wiecej wejsc usb i wejscia 3.0 usb

a tak po za tym czemu twierdzisz ze ta drozsza ma wiekszy potencjal OC i jakość wykonania? bo jest droższa? :P

no i ten chipset, ale to chyba nie ma takiego wielkiego znaczenia.

podaj mi według ciebie solidną w miare tanią płyte pod procek amd z obsługą ramu 1333mhz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...