Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputery Z Allegro.Pl I Nie Tylko.

Bogusuaf.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie róbmy tutaj spamu. Intel i7 jest 6 rdzeniowy, przyszłościowy.. Dużo szybszy..

Rozumiem, że chcesz kupić komputer i masz na niego 3500zl, tak?

Jeśli aż tak bardzo zależy Ci na AMD to możesz wziąć taki sprzęt: ( jednak uprzedzam intel jest wydajniejszy ;) )

3500zł AMD

CPU: AMD Phenom II Quad Core X4 955 AM3 BOX- 500zł

Układ chłodzenia: Zalman CNPS10X Flex- 140zł

Noiseblocker BlackSilent XLP 120mm PWM - rev.3- 40zł

RAM: Corsair DDR3 4GB(2x2GB) PC1333 XMS3 CL9- 160zł

MOBO: Asrock 880G EXTREME3 - 330zł

GPU: Gigabyte GeForce GTX570 1280MB DDR5/320bit DVI/mHDMI PCI-Express - 1230zł

HDD: Seagate Barracuda 500GB SATA2 (ST3500418AS - 150zł

SSD:Goodram SSD Pro 64GB SATA2 (SSD64G25S2MGP) 2.5''- 445zł

PSU: SeaSonic S12II-520 520W- 275zł

Napęd: SAMSUNG SH-S223C BULK- 85zł

CASE: CoolerMaster Elite 430 RC-430-KKN1 - 160zł

Razem: 3515zł

Spokojnie starczy na kilka lat ;)

@down.. gadaj dupa z panem -.- Intel i7 jest szybszy i ma 6 rdzeni.. jaki nie ogar jesteś..

// nie uważasz że 4 posty pod rząd to lekka przesada ?

EMPTY :C

Opublikowano

Bardzo przydatne, teraz będę wiedział jak kupić nowy komputer, bo ten co mam już się psuje powoli. :D

6504a07000005dd3.jpg

Jeżeli moja odpowiedź Ci pomogła to proszę daj mi +

Opublikowano

Bogusuaf. Stawiam ci browara!

W końcu ktoś wyjaśnił tym baranom o co chodzi.

Jeszcze raz pozdro dla tych co myślą że mają proca 4 rdzeniowego z taktowaniem 3ghz to mają 12ghz. Pozdro napy.

Opublikowano

Nie róbmy tutaj spamu. Intel i7 jest 6 rdzeniowy, przyszłościowy.. Dużo szybszy..

Rozumiem, że chcesz kupić komputer i masz na niego 3500zl, tak?

Jeśli aż tak bardzo zależy Ci na AMD to możesz wziąć taki sprzęt: ( jednak uprzedzam intel jest wydajniejszy ;) )

3500zł AMD

CPU: AMD Phenom II Quad Core X4 955 AM3 BOX- 500zł

Układ chłodzenia: Zalman CNPS10X Flex- 140zł

Noiseblocker BlackSilent XLP 120mm PWM - rev.3- 40zł

RAM: Corsair DDR3 4GB(2x2GB) PC1333 XMS3 CL9- 160zł

MOBO: Asrock 880G EXTREME3 - 330zł

GPU: Gigabyte GeForce GTX570 1280MB DDR5/320bit DVI/mHDMI PCI-Express - 1230zł

HDD: Seagate Barracuda 500GB SATA2 (ST3500418AS - 150zł

SSD:Goodram SSD Pro 64GB SATA2 (SSD64G25S2MGP) 2.5''- 445zł

PSU: SeaSonic S12II-520 520W- 275zł

Napęd: SAMSUNG SH-S223C BULK- 85zł

CASE: CoolerMaster Elite 430 RC-430-KKN1 - 160zł

Razem: 3515zł

Spokojnie starczy na kilka lat ;)

@down.. gadaj dupa z panem -.- Intel i7 jest szybszy i ma 6 rdzeni.. jaki nie ogar jesteś..

// nie uważasz że 4 posty pod rząd to lekka przesada ?

czegoś tu nie kapuje, po co komu SSD i to takie drogie jeszcze :/ masz plyty jak chcesz cos zgrac -.-

lepiej zrezygnowac z ssd a wziasc dobry ram http://www.techplanet.pl/produkty/pamieci-ram/ocz-ddr3-4gb2x2gb-1600mhz-platinum-xte-cl6,16190.html

pozatym po co dodatkowe chlodzenie na procesor? przeciez jak kupisz taki procek to juz bedzie dolaczony wentylator + radiator w zestawie... no dobra dodatkowe chlodzenie, pozatym takie pytanko skad wiesz czy bedzie pasowal? to mnie zawsze zastanawialo przy doborze wentylacji zeby czesci pasowaly

a to chlodzenie za 40zł to na co jest?

Opublikowano

Sranie w banie - kupiłem na allegro za 1500zł i mi wszystko śmiga jak należy - wszystko takie jak powinno być mi dostarczono.

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

Witam chce kompa kupic i widze ciekawe zestawy, skoro sa w takiej cenie nie chce przeplacac. Zwracam sie do doswiadczonych z prosba o ocenienie tych aukcji:

http://allegro.pl/moc-2x3ghz-g41-2gb-ddr3-500gb-x4500hd-dvrw-420w-i1448057081.html

http://allegro.pl/zestaw-intel-x2-2x2-60ghz-2gb-ddr3-g41-400watt-fv-i1458586553.html

http://allegro.pl/e3400-2x2-6ghz-asus-p5g41t-m-2gb-ddr3-x4500hd-420w-i1455439758.html

s0vgbq.png

userbarkopiasz8.png

Opublikowano

1. Stary procesor, Zasilacz no-name, dysk no-name, obudowa no-name, karta grafiki zintegrowana (gówno)

2. Stary procesor, karta grafiki zintegrowana (jeszcze większe gówno), ram no-name zasilacz no-name, brak dysku

3. Stary procesor, karta grafiki jak wyżej, zasilacz kolejne no-name, nie ma nic o dysku, no-name ram, słaba obudowa.

Proszę :)

@meth0d: nie chwal słońca przed zachodem :)

Innym razem.

Opublikowano

Sąsiad miał z allegro, po 2 dniach padł zasilacz, teraz nie może wsadzic nowego. Najlepiej poprosic kogoś o podanie dokładnych parametrów.

BARDZO pomocny temat.

Opublikowano

Witam , mógłby mi ktoś polecić komputer na allegro.pl albo na ktorejś z tych stron do ok. 1500zł ?

Najlepiej bez zintegrowanej karty graficznej ! :D

Z góry dzięki Pozdrawiam

Opublikowano

http://allegro.pl/show_item.php?item=1457661881

Co myślicie o tym ? Wyśijcie jakieś propozycje do 1500zł :) POZDRO

Z góry dzięki :)

Opublikowano

W pewnym zestawie zauważyłem karte graficzną Zotaca nie polecam.

Nie jest warte, niby oferuje to samo co inne renomowane i znane firmy, ale jest o wiele gorsza.

Me gusta.

Opublikowano

Zotac oferuje bardzo dobre chłodzenie kart graficznych. Przy GTX 470 Zotac jest jednym z najlepszych wyborów, bo te marki różnią się tylko chłodzeniem.

reklama

Opublikowano

Zotac oferuje bardzo dobre chłodzenie kart graficznych. Przy GTX 470 Zotac jest jednym z najlepszych wyborów, bo te marki różnią się tylko chłodzeniem.

I chyba tylko chłodzenie miałem Zotaca i NVIDIA o tych samych parametrach różnica niesamowita.

Me gusta.

Opublikowano

Po pierwsze Nvidia nie robi chłodzeń. Zajmuję się tylko GPU, a te firmy jak zotac, sapphire robią tylko chłodzenie, możesz jej w każdej chwili zmienić.

reklama

Opublikowano

Szczerze mowiac ja wogole nie polecam skladakow z allegro, w wiekszosci jest to syf, a za te pieniadze samemu mozna zlozyc cos duzo lepszego z nowych czesci czyli podsumujac nie warto kupowac gotowych kompow na allegro ani nigdzie indziej lepiej wszystko w czesciach i zbudowac sobie wydajniejszego kompa za taka sama cene.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

W pewnym zestawie zauważyłem karte graficzną Zotaca nie polecam.

Nie jest warte, niby oferuje to samo co inne renomowane i znane firmy, ale jest o wiele gorsza.

Zapewne mówisz o karcie Zotac GTX470. Jest to referent, który nie różni się niczym od referencyjnego asusa czy msi.

@top

Przyda się aktualizacja zestawów, wypadało by dodać Sandy Bridge (mimo kłopotów) i gtx 560

sygnacy.png

Sygnatura by dudsonowa

Najbardziej zajebisty grafik na MPC KLIK

Opublikowano

Czy na takim kompie pochodziły by nowsze gry przynajmniej na średnich ?

Procesor: Intel Core i5-760 2.8GHz

Płyta Główna: ASUS P7H55-M

Pamięć: DDR III 4GB (2x2GB) 1333MHz

Dysk Twardy: Seagate 500GB 16MB cache SATAII 7200.12

Karta graficzna: Radeon HD5770 1024MB

Karta sieciowa: 10/100/1000 Mbit/s

Karta dźwiękowa: 5.1

Napęd: Nagrywarka DVD-+R/RW LG GH22NS50 SATA SecurDisc

Zasilacz: 500W 120mm FAN Silent

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=369_371&products_id=1271

Opublikowano

Na pewno się przyda/przydało zielonym użytkownikom, szkoda że wcześniej nie powstał taki poradnik no ale cóż :>

icecubea.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...