Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Na Plikach 2010

Schittset

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 353
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pasjonat
Opublikowano

@2up

zbierasz + czy -

u mnie masz limit i 5

i jeszcze jedno. w folderze Common tabelce locale jak ma byc wartosc DB_NAME_COLUMN

locale_name czy jakaś inna?

Opublikowano

@2up

zbierasz + czy -

u mnie masz limit i 5

i jeszcze jedno. w folderze Common tabelce locale jak ma byc wartosc DB_NAME_COLUMN

locale_name czy jakaś inna?

tak ma być locale_name ;>

3053080006.png

Pasjonat
Opublikowano

jeszcze trochę pomarudzę. pong ma być 1234abcd5678efgh.testtesttesttest ?

bo przed zmianą było testtesttesttest.testtesttesttest

Opublikowano

jeszcze trochę pomarudzę. pong ma być 1234abcd5678efgh.testtesttesttest ?

bo przed zmianą było testtesttesttest.testtesttesttest

mozesz sobie dac jaki chcesz byle w cliencie i na servie byl taki sam ;)

no ale daj - testtesttesttest : testtesttesttest

3053080006.png

Opublikowano

Co do plików to nie widzę żadnego bugu. Naprawiłem wszystko, po prostu w plikach są blokady, gdzie piszą że niby są bugi. Trzeba ta pliki zrobić od nowa tak jak ja je robiłem przez 2 dni. :) Ale wszystko działa i co najlepsze że przez 2 mb neta oraz 2 GB ramu serwer mój uciągnął 50 graczy bez lagów. ;] Pliki mają jedną wadę, długo ładuje się baza... Co spowalnia banowanie graczy, czasami nawet o 60 minut... -.- Ale mimo wszystko pliki nadają się w 100% do zabawy bo do Robienia serwa najlepiej robić całkowicie od nowa z własną Frimą lub ludźmi co się na tym znają.Co do dziur w plikach 2010 to niech nuupki się nie czają na nie bo one nie działają! :). Tyle z mojej strony. PS. Andr0id221. :] To moja opinia, pozdrawiam!

JBC. Napisał to Andr0id221, a nie Slowbe86.

@UP

Pamiętajcie że questy które dodajecie, musicie je dopisać w h3 bo wam będzie blokowało co spowoduje: Connection Refused.

A jeżeli wsykakuje wam Connection Refused to radze wam robić od nowa, bo jak wyskakuje ten błąd to psuje wszystko. I jak sprawdzałem to nie było wszystkich .ini czy .bak.

@PS

Nie robię żadnych serwerów, tylko w wolnym czasie sprawdzam czy można w 100% ogarnąć takie pliki i żeby było tak jak chce, a nie żeby tego nie zrobie bo nie da! Wszystko się da, wystarczy użyć swojego mózgu w 20% ... Czy jak macie 14 lub 20 lat to nie bierzcie się za robienie serwerów, bo potrafię wejść na wasz serwer wpisując tylko 2 rzeczy w Putty :). To jest na każdych plikach. To są tak zwane Dziury! Aby zrobić porządny serwer potrzebna jest Firma, Sponsoring, specjalni ludzie od Zabezpieczeń i wiele innych czynników żeby ogarnąć. Dodam że ci co wysyłali kase na IS na Priwach to ją stracili bo potrafie 2 kliknięciami dodać sobie 9999 SM ;] Pozdrawiam.

A n d r 0 i d 2 2 1

Nie jestem Hackerem tylko ogarniam w 50% Informatykę! W 10% C++!

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

up Aha ;) Ale jak se dajesz SM ? 99999 w mozilli fiefox ? ;d zmieniasz kody ? html ! xD o lol.

Po śmiałem się troszkę! :)

A Co w putty potrafisz ? W pisać ip do putty.

Login : root

Hasło : będziesz zgadywał ;) Człowieku ! ;] Dawno takich bzdur nie słyszałem.Jeśli byś to potrafił to zachował byś to dla siebie ;)

Priv - Prywatna Rozrywka. ;) Dziwnę jak się tak znasz to powinieneś napisać dedyk global :) Coś w tym stylu.

PS: NAPRAWIŁEM OBJECT :)

Pliki są uszkodzone ;) Nie mówcie,że nie zbugowane ;) naprawiłem pewien plik ;d i wszystko działa ! :) Object all ! Wszystko :)

Opublikowano

pliki chodzą tylko po skopiowaniu na serwer zmieńcie prawa, bo wszystkiego wam nie wypakuje.

A teraz wyjaśnię pochodzenie plików:

baza danych - metek 2 us

pliki dropu - metek 2 us badź stare z kr

questy - część skopiowana za metin 2 US, oraz część od fanatyka z DE, bądź GF.

Nie jest źle, stabilne, ale i tak trzeba zrobić po swojemu.

Boo: czyli prawie jak narodziny Frankenstein'a.

http://www.youtube.com/watch?v=UXBdZu82-9A

Opublikowano

To nie ja pisałem, tylko Andr0id221... Poza tym w putty wystarczy podać root z [#data -ntest] i hasło zawsze jest admin. ;) Oczywiście pamiętając że musi być 1220222.

userbarwb.png

Opublikowano

Dzięki Schittset Wszystko działa tylko mam problemy z zalogowaniem się do mysql przez navicat ale widziałem gdzieś TuTa spróbuje naprawić. Zróbcie wszystko według poradnika to będzie działać :D

Teraz tylko niech ktoś spolszczy ja właśnie się za to biorę ale jak siebie znam to kilka questów i mi się odechce :P

dbsygnatura.jpg

Opublikowano

omg nie mozecie wejsc bo wrzucacie plik z userami.... wystarczy dac account common hot... log...runup i player , mysql nie dajemy.

Server File Metin2 PL : ) - Klient testowy .de

PL(source) - game, db , questy itd

image.png

Opublikowano

Tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/283644-downloadmysql-na-plikach-2010/page__p__1967955#entry1967955

Mój TuT jak wejść do MySQL na tych plikach ...

Opublikowano

tu zaden tut nie jest potrzebny do , wystarczy nie uploadowac plikow user z mysql ....

macie baze , z ta nie bedzie problemow z mysql.....

http://www.speedyshare.com/files/26563511/db.rar

P.S skana nie dam bo nie dziala mi strona . jak ktos moze niech doda.

Server File Metin2 PL : ) - Klient testowy .de

PL(source) - game, db , questy itd

image.png

Opublikowano

Tak na dedyka tak, ale odchodzimy za bardzo od głównego wątku więc skończmy naszą korespondencję 1 on 1, a także tracę czas na tak nudne odpisywanie. Umiesz też przez Telnet? Brawo... Ale sposób przez putty jest łatwiejszy. Pozdrawiam.

userbarwb.png

Opublikowano

;) A co powiesz o zablokowanym porcie ;* Pewnie też przebijasz go na kilka stron :* Mrrr! xD

PS : Lekko mogę Ci wierzyć ;) bo pewnie IPSKANER używasz i potem wklejasz ip ;) do cmd sprawdzasz czy nie jest martwe ip pote wrzucasz do pewnego programu ip i pokazuje Ci jakie ma porty zablokowane ;d a potem w putty łączysz się przez otwarty port tego ip ;*

PS2 : ;d Mam coś fajnego ;) na ip

Opublikowano

Widzę że też lubisz wchodzić na serwerki... Ale mam także i swoje sposoby nawet i gdy port jest zablokowany, a ten sposób co podałeś już np. nie działa na Hybrids. Ale niestety już się tym nie zajmuję, ale technika cały czas rośnie w siłę, więc nie zaprzeczam że masz nowe sposoby na IP. Ja używam mojego sposobu i jak na chwilę obecną działa na każdym Dedykowanym Serwerze czy jak i na Serwerze postawionym na PC.

userbarwb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...