Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Na Plikach 2010

Schittset

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 353
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A ja mam problem :(

Zainstalowałem pliki 2010 na serwer, zmieniłem pong i ok, wszystko działa pięknie ... Lecz gdy spróbowałem spolszczyć sobie mob_proto od tego czasu nie mogę się zalogować na serwer ... Nie wiem co jest grane, nie pisze connetion refused czy jakoś tak ... serwer się ładuje i nagle przestaje się ładować i stoi w jednym miejscu .. Stoi przy:

AUTH_SERVER: I am the master

log_file_delete_old: start: No such file or directory

socket_tcp_bing: tcp_socket: Address already in use

#

I co ja mam zrobić, wie ktoś może ? :s

Opublikowano

socket_tcp_bing: tcp_socket: Address already in use

Adres w użyciu. Czyli już sie załadował. popatrz w plikach CONFIG w odpowiednich katalogach.

Opublikowano

1. Pobieramy poniższą paczkę (27MB). To wszystko co będziemy musieli ściągać.

http://www.multiupload.com/SKOK2X7X28

2. Rozpakowujemy ją.

3. Plik sf2010.tar.gz który znajduje się w folderze Serwer rzucamy na serwer przez ftp, do katalogu /home.

4. W konsoli wpisujemy cd /home && tar zxfv sf2010.tar.gz i czekamy, gdy pliki się rozpakują wpisujemy cd /, a następnie chmod -R 777 /home/rw3.

5. Teraz plik sql2010.tar.gz (jest w folderze Serwer) wrzucamy na serwer, do katalogu /var/db.

6. W konsoli wpisujemy cd /var/db && tar zxfv sql2010.tar.gz, następnie wpisujemy cd /, następnie chmod -R 777 /var/db/mysql.

7. Pliki są zainstalowane i gotowe do użycia, nie trzeba przy nich majstrować, aby je włączyć. A więc do dzieła.

8. W konsoli piszemy cd /home/rw3 && sh start.sh.

9. wrzucamy plik logininfo.py (jest w folderze Klient) do polskiego Metin'a z 2011 roku i konfigurujemy plik pod własne dane.

Włączmy Metina (patchujemy, torrentujemy etc.) i logujemy się (domyślne passy: Schitti; 12345).

dla mnie wszystko prawie jasne, ale powiedzcie mi to co pisze w 1punkcie, do jakiego serwera ja mam to wlozyc? jak by ktos mogl by powiedziec byl bym wdzieczny

jak Ci pomogłem daj minusa <-> gdyż mi to obojętne ale lubie czerwony kolor;]

gdyby moderator widział że pomogłem jakoś graczowi, proszę usuń te kilka % statusu ostrzeżeń gdyż jak nie chcący napisze niepotrzebnego posta choć się staram już tego nie robić bardzo przepraszam.

"to przygnębiające uczucie gdy po długim czasie wracasz z wysokim lv, profesjonalnym eq, na najlepszy spot w m2 gdzie "dawniej" ciężko było znaleść wolne miejsce a tutaj pusto i wszyscy o tym miejscu zapomnieli mimo tego że dawało ono najwięcej zabawy:( "

kliknij tutaj a dowiesz się wszystko o privach

Opublikowano

UP

Musisz mieć już samego BSD, do którego instalujesz pliki.

Wszystko lata ładnie. Dla tych co nie działa, Ściągnijcie MetinMod SF od Kamera. Nie trzeba zmieniać żadnych pongów.

imetin_logo.png

Opublikowano

UP

Musisz mieć już samego BSD, do którego instalujesz pliki.

Wszystko lata ładnie. Dla tych co nie działa, Ściągnijcie MetinMod SF od Kamera. Nie trzeba zmieniać żadnych pongów.

no tak ale jesli ktos chce dodac nowe moby bronie itp to nie polecam kamera , dlaczego? nie widac nazw.

a po drugie wystarczy pobrac clienta

http://www.google.pl/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&channel=s&hl=pl&source=hp&q=Modifizierter-2010-Client&lr=&btnG=Szukaj+w+Google

tam wrzucic :

Metin2 Mc 2010 for all servers v2 - tylko metin2.bin

a exe od kamera i dziala pieknie; )

Server File Metin2 PL : ) - Klient testowy .de

PL(source) - game, db , questy itd

image.png

Opublikowano

Olać to, odpalał ktoś na tych plikach 2 kanały i posiada pliki konfiguracyjne? Jak odpalam 2 kanały to można na nie wchodzić i widać postacie z pierwszego i drugiego kanału.

Opublikowano

Proszę o pomoc : > gdy w putty wpisuję './start.sh' wybieram channel 1 all się ładuję i wywala komunikat "./start.sh: ./game: Permission denied". Bawiłem się game z channela 1 więc jeżeli ktoś może niech mi go upnie. Pozdrawiam

sygna2.png

Opublikowano

Posiadam pliki raina i gdy chce wypakowac wkonsoli wywala taki blad:(

98526157992120369115.jpg

Error opening archive; Failed to open 'sf2010.tar.gz' : No such file or directory

Co trzeba zrobic?

Pomogłem daj +

45142319170539086400.jpg

Opublikowano

obrazek zajebisty

no such file or directory co to do chuja może oznaczać?

Nie ma takiego pliku lub katalogu

wsadziłeś gdzie indziej idioto ten plik i próbujesz go rozpakować ze złego katalogu

Opublikowano

obrazek zajebisty

no such file or directory co to do chuja może oznaczać?

Nie ma takiego pliku lub katalogu

wsadziłeś gdzie indziej idioto ten plik i próbujesz go rozpakować ze złego katalogu

Widac kto jest idiota

Pomogłem daj +

45142319170539086400.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

1. Pobieramy poniższą paczkę (27MB). To wszystko co będziemy musieli ściągać.

http://www.multiupload.com/SKOK2X7X28

2. Rozpakowujemy ją.

3. Plik sf2010.tar.gz który znajduje się w folderze Serwer rzucamy na serwer przez ftp, do katalogu /home.

4. W konsoli wpisujemy cd /home && tar zxfv sf2010.tar.gz i czekamy, gdy pliki się rozpakują wpisujemy cd /, a następnie chmod -R 777 /home/rw3.

5. Teraz plik sql2010.tar.gz (jest w folderze Serwer) wrzucamy na serwer, do katalogu /var/db.

6. W konsoli wpisujemy cd /var/db && tar zxfv sql2010.tar.gz, następnie wpisujemy cd /, następnie chmod -R 777 /var/db/mysql.

7. Pliki są zainstalowane i gotowe do użycia, nie trzeba przy nich majstrować, aby je włączyć. A więc do dzieła.

8. W konsoli piszemy cd /home/rw3 && sh start.sh.

9. wrzucamy plik logininfo.py (jest w folderze Klient) do polskiego Metin'a z 2011 roku i konfigurujemy plik pod własne dane.

Włączmy Metina (patchujemy, torrentujemy etc.) i logujemy się (domyślne passy: Schitti; 12345).

i git

Opublikowano

Ja Mam problem ;((((

jak wypakowuje sf2010.tar i wypakuje rw3 to przy 81% jak wypakowuje plik mark_index wyskakuje okienko kopiuj i napisane jest Folder rw3\quest\raw3\quest nie istnieje. i czy chce gu utworzyć gdy naciska tak wyskakuje mi błąd rw3/quest\rw3\quest odwołuje się do lokalizacji, która jest niedostępna.może ina znajdować się na dysku twardym tego komputera lub w sieci upewnij sie że dysk jest właściwie włożony i że masz połączenie z Internetem lub siecia a następnie spróbuj ponownie jeśli nadal nie będzie można zlokalizować informacji być może zostały one przeniesione w inne położenie.

i nie wiem o co z tym chodzi próbowałem to wypakowywać na Dysku C,D,F,G,H,I i to samo jest za rozwiązanie problemu 5 oraz +

Opublikowano

Katalog home sam robisz np w : usr i przy wypakowywaniu podajesz :

cd /usr/home && tar zxfv sf2010.tar.gz 

Paczki "sf2010.tar.gz "nie rozpakowywuj winrarem....

Opublikowano

Wes napisz do mnie na gg 22221083 jestem kompletni zielony z plikami z 2009 roku to jest ok zrobie wszystko a na tych nie wiem co i jak jak mozesz napisz na gg za pomoc da 5 +

Opublikowano

Chodzi mi o to 3. Plik sf2010.tar.gz który znajduje się w folderze Serwer rzucamy na serwer przez ftp, do katalogu /home. jakie ftp do katalogu home pomocy!!

Opublikowano

Albo mam tez inny problem związany z plikami serwerowymi z 2009roku zrobiłem serwer wszystko jest ok Ale jak zaloguje sie na postać to nie moge nic robic nie moge expic nie moge miecza założyć ani sie wylogować

Coś źle zrobiłem czy co ? za pomoc dam 5 ::))

Opublikowano

Zróbcie na plikach od Arymana.

Albo po prostu je pobierzcie, a nie się męczyć.

http://www.mcncc.pl/VipFiles/0003/

01298781249509311092.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...