Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Na Plikach 2010

Schittset

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja zauważyłem, że na starym launcherze od Tima nie działają komendy, nie można dawać pkt. statusu nie można się wylogować itp. =) Być może spowodowane jest to zmianą tak zwanego "Pongu" =) Domyślny Pong to to "testtesttesttest" po zmianie tego "Pongu" występują problemy na tym launcherze. Więc gdy zmienicie w pliku "Game" na serwerze "Pong" na "testtesttesttest" bez żadnych zmian w tym pliku powinno wszystko chodzić bez najmniejszych problemów =)

Zrobiłem już własny Launcher =)

• Odpowiedzi 353
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Could not read ThreeWayWar Setting File

...po czym akcja uruchamiania serwera zostaje zatrzymana. Co z tym zrobić? (Może być i wskazówka, w takim wypadku, o ile zrozumiem, spróbuję pokombinować.)

Opublikowano

Schittset, tyle też zrozumiałem. Chodzi mi jednak o to, gdzie znajduje się (lub powinien się znajdować) taki plik i ew. co powinien zawierać.

Opublikowano

w db mam tak:

SYSERR: Jan 25 10:43:51 :: Start: TABLE_POSTFIX not configured use default

SYSERR: Jan 25 10:43:53 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: Column 'name' in field list is ambiguous

query: SELECT pid, name, date FROM monarch_candidacy a, player b where a.pid = b.id

SYSERR: Jan 25 10:43:53 :: LoadMonarchCandidacy: DirectQuery failed(SELECT pid, name, date FROM monarch_candidacy a, player b where a.pid = b.id)

w auth mam tak :

SYSERR: Jan 25 10:41:33 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.

SYSERR: Jan 25 10:41:36 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.

SYSERR: Jan 25 10:41:39 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.

SYSERR: Jan 25 10:41:42 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.

SYSERR: Jan 25 10:41:42 :: hupsig: SIGHUP, SIGINT, SIGTERM signal has been received. shutting down.

SYSERR: Jan 25 10:41:42 :: socket_block: fcntl: nonblock: Bad file descriptor

SYSERR: Jan 25 10:45:14 :: socket_connect: HOST 220.95.239.40:7120, could not connect.

SYSERR: Jan 25 10:45:14 :: heart_idle: losing 76 seconds. (lag occured)

SYSERR: Jan 25 10:46:41 :: Process: UNKNOWN HEADER: 56, LAST HEADER: 0(0), REMAIN BYTES: 72, fd: 16

SYSERR: Jan 25 10:47:07 :: Process: UNKNOWN HEADER: 236, LAST HEADER: 0(0), REMAIN BYTES: 72, fd: 16

SYSERR: Jan 25 10:47:32 :: Process: UNKNOWN HEADER: 193, LAST HEADER: 0(0), REMAIN BYTES: 72, fd: 16

SYSERR: Jan 25 10:47:44 :: Process: UNKNOWN HEADER: 32, LAST HEADER: 0(0), REMAIN BYTES: 72, fd: 16

to jest pojebane kur.... serwer ON! a zalogowac sie nie mozna.

inni wrzuca pliki i loguja sie a kurwa ja musze zmieniac a to tu a to tam ...ja pierdole....

Server File Metin2 PL : ) - Klient testowy .de

PL(source) - game, db , questy itd

image.png

Opublikowano

Zabezpieczenie przed 1hit, kicka jak na PL, logi gości którzy korzystają z dmg i innego syfu, są stabilniejsze i szybsze tyle przynajmniej ja wiem ;P

32265.png

W grach korzystam z nicków: NieDyskutuj, roofipl

Opublikowano

ERROR 1045 (28000): Acess denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)

Może ktoś by wiedział jak to naprawić :] ?

Przecież to jest proste do naprawienia :rolleyes:

80384400986636967106.png

72770520.jpg

Narazie Brak

Lv. 120 lolkid2009

warriorm0.png

SYGNATURA AKTUALIZOWANA NA BIEŻĄCO

Sygna by

Slowbe86

Opublikowano

ProGam™:

/usr/local/bin/mysqladmin -u root password haslo

W miejsce "haslo" wpisz swoje hasło.

Opublikowano

Musisz od nowa założyc serwer i w /var/db/mysql nie usuwaj tego folderu mysql Nie wklejaj tego folderu z plików schittiego

80384400986636967106.png

72770520.jpg

Narazie Brak

Lv. 120 lolkid2009

warriorm0.png

SYGNATURA AKTUALIZOWANA NA BIEŻĄCO

Sygna by

Slowbe86

Opublikowano

/usr/local/bin/mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed error: 'Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)' 

Dalej nie działa :(

Opublikowano

Podmieniałeś folder mysql w bazie? Jeśli tak, usuń (w FTP) ten folder, a w konsoli, z poziomu root'a, wpisz to:

/usr/local/bin/mysql_install_db

...i spróbuj po restarcie zmienić hasło do MySQL. Jeśli to nic nie da, uwaliłeś bazę wraz z podmienianiem folderu mysql.

Opublikowano

Jak tak zrobiłem, to wywala

/usr/local/bin/mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed error: 'Acess denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)'

Ok, ten błąd już nie występuje.

Teraz jest coś takiego:

/usr/local/bin/mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed error: 'ACan't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' Check that mysqld is running and that the socket: '/tmp/mysqld.socket' exist (using password: NO)'

Ok, MySQL naprawiłem sam ..

I jakoś nie musiałem od początku stawiać serwera ...

Opublikowano

Musisz spytać Schittset'a o hasło do MySQL ^^

A tak na poważnie, to musisz wejść w VAR/DB/MYSQL/MYSQL i tam są pliczki "USER.MYI" "USER.MYD" I "USER.FRM" jest tam zawarte hasło :P

Wypakowując pliki z archiwum "sql2010.tar.gz" zmieniasz te pliki, i dlatego nie możesz wbić do bazy, ponieważ jest inne hasło =)

W pliku "user.MYD" znajdziesz shaszowane hasło, zmień je na inne ^^

No ale niestety mi to nie pomogło, najprawdopodobniej trzeba jeszcze coś edytować ...

Jak poradzę z tym problemem to napisze =)

Prostszym sposobem jest zapytanie Schitt'iego o hasło do MySQL, wtedy wbijasz do Bazy i zmieniasz je na inne =)

Opublikowano

No to wystarczy zmienić na hashowe hasło np *00A51F3F48415C7D4E8908980D443C29C69B60C9 z plikow raina i mamy 12345. Zadziała?

...mamy prawo do szczęścia, nie mamy szczęścia do prawa...

Opublikowano

Próbuj =)

Ok, ja to rozszyfrowałem =)

W zasadzie jest to bardzo proste, ale trzeba troszkę użyć mózgu =)

Jak coś źle zrobisz, to będziesz miał errory w FreeBSD =)

Mi już wszystko działa ..^^

Opublikowano

to mozesz zuploadowac taki pliczek? ;) napewno wielu osobom sie przyda

...mamy prawo do szczęścia, nie mamy szczęścia do prawa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...