Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Na Plikach 2010

Schittset

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 353
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja mam pytanie odnośnie sh make irytuje mnie to że nie mogę zrobić sh make, i wszystkie questy które mam spol czekają na sh make. :)

dCrwk2h.gif

Opublikowano

Rhemen mam sciagnac te wszystkie pliki 10 plików i co mam z nim zrobic ? bo nie wiem

Potrzebujesz program 7zip.

http://www.7-zip.org/download.html

Teraz PPM na 1 plik 7zip>Wypakuj tutaj

I teraz wpisujesz hasło

mcncc.pl

01298781249509311092.png

Opublikowano

OK już zrobiłem juz działa wszystko ale jak pisze ze

OPERATION TIMED OUT

OPERATION TIMED OUT

OPERATION TIMED OUT

I jak chce sie połączyć z Navicatem to pisze 2003 -Can`t connect to MYSQL server on `5.29.36.100`(10060) o co z tym chodzi

Serwer robie na hamachi !

I jak wpisze sysinstall i ustawie wszystko na nowo i wpisuje /etc/rc.d/netif restart i wpisze potem /start to zamias OPERATION TIMED OUT to jest connect: connection refused

i jeszcze network is unreachable i ja zresetuje serwer i wpisze wszystko to potem pisze OPERATION TIMED OUT ale nie moge się połączyc navicatem i juz nie wiem co robic ;/ jak ktos wiem o co chodzi to nie pomoże Plisssssss

Opublikowano

Poda ktos w koncu 1 sposob na to zeby mysql chodzilo jak trzeba

Schitti nie mozesz podac jakie masz haslo do tego mysql ?

Zrobilem nowa baze dalem wszystkie uprawnienia na mt2'@'localhiost a tu lipa No ja juz nie wiem w Configu patrzalem tez niby mt2 jest i juz mnie cholera bierze

@Edit

Dobra nie chce juz waszej pomocy zrobilem calkowicie inaczej po swojemu i chodzi! Doslownie nikt w tych wszystkich postach nie napisal jak zrobic zeby poprawnie chodzilo -,-

post-223840-0-81903200-1301407065_thumb.png

bb6afecc015f0d43e0f69c81935f5e10_1.jpg

Opublikowano
Schitti nie mozesz podac jakie masz haslo do tego mysql ?

To było podajże robione nie na mojej maszynie, spróbujcie

metin2 albo kaydaniel

Doslownie nikt w tych wszystkich postach nie napisal jak zrobic zeby poprawnie chodzilo -,-

Ciekawe co napisać? Skoro pliki działają, wystarczy je tylko 'pod siebie' skonfigurować ;>

Opublikowano
Tak ludzie mieli dobrze wytłumaczone ze, tylko 13 stron się zebrało ;)

Ale nie ważne :) mam co chciałem ;p

+

Wytłumaczone dobrze, ale ludzie nie potrafią czytać dobrze ;>

Opublikowano

Shitsset Ty w tym siedziałeś. Ja miałem długą przerwę. Zrobiłem pliki wg.siebie z 2010 i o dziwo uruchomił się server za 1 razem :)

Wszystko ładnie pokonfigurowane, zero błędów, tabelki tylko ręcznie będę robić :P.

Ale... nie da się pisać na czacie na kliencie 2006 i 2010 co jest kurwa xD?

admin2r.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie powinienes dawac tu takiego gowna, przez nie stracilem duzo czasu, pliki maja wiecej bugow niz jestescie sobie w stanie wyobrazic, wiekszsc tu komentujacych poprostu nabija sobie posty, a ja powiem ze pliki to jest masakra, i jako exmoderator powinienes myslec o ludziach i usunac ta i oszczedzic kazdemu nerwow, poza tym takie z tego orginalne sf2010.... skoro max 99 lvl, no prosze cie :)

s0vgbq.png

userbarkopiasz8.png

Opublikowano

nie powinienes dawac tu takiego gowna, przez nie stracilem duzo czasu, pliki maja wiecej bugow niz jestescie sobie w stanie wyobrazic, wiekszsc tu komentujacych poprostu nabija sobie posty, a ja powiem ze pliki to jest masakra, i jako exmoderator powinienes myslec o ludziach i usunac ta i oszczedzic kazdemu nerwow, poza tym takie z tego orginalne sf2010.... skoro max 99 lvl, no prosze cie :)

Pliki jak pliki, sam zrobiłem DB, sam zrobiłem drzewo, sam edytowałem plik game pod siebie :P, oraz sam dodawałem katalogi dat itp ;D

Efekt jeden, stabilny serwerek :) i zero bugów :D

Pozdrawiam :P to mi tylko miało pomóc; D

admin2r.png
Opublikowano

na tych plikach max to 127;] ale mozna wgrac inne game do 255;]

Server File Metin2 PL : ) - Klient testowy .de

PL(source) - game, db , questy itd

image.png

Opublikowano

Pliki są dobre,tylko Tuto-trial zły, Pan Schittset źle wytłumaczył, ponieważ sam nie potrafił tych plików "Uruchomić" to tyle z poradnikiem nie ma się co męczyć

jest nie poprawny. Pozdrawiam

bad88b73cf946d45869bcc02de0876de.gif?1335132094

Opublikowano

Dobrze że kolega @MateuszSocko postrzelał trochę wyrazami w swoim tutorialu i mi o dziwo nie chcą one działać.

PS: Serwer uruchamia się, tylko świat gry i rejestracja nie chce się uruchomić, logi serwera puste, klient EliteMt2. Można jakaś poradę w sprawie tego?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Pliczki i Tut jest dobry tylko ludzie nie potraficie czytać :)

Ja już ogarnąłem te pliczki i działają jak należy.

To prawda miały parę błędów, ale nie wielkie.

Jeden malutki błąd był w sh make. Druga wada to nie podanie hasła do bazy MYSQL.

A tak poza tym wszystko jak na razie działa i nie dopatrzyłem się więcej błędów.

Polecam pliczki. ( Uruchamiają się 3x szybciej niż pliki 2006rok )

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na dedyku i FreeBSD 8.1 31bit pokazuje mi się Connection Refused (po drugim MAP ALLOW):

MAP ALLOW 128
LocaleService locale/germany/locale_string.txt
log_file_delete_old: stat: No such file or directory
connect: Connection refused
connect: Connection refused

I na końcu:

MasterAuth 8connect: Connection refused

Jak to naprawić? Serwer niby działa i można się logować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...