Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Na Plikach 2010

Schittset

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 353
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

i co mamy pliki rain i to wklejamy do fillezili czy co bo nie kapuje

a help nie mam katalogu home

Opublikowano

i co mamy pliki rain i to wklejamy do fillezili czy co bo nie kapuje

a help nie mam katalogu home

Katalog home sam tworzysz w "USR"

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jeszcze zdarzylem nie minelo 2 tygodnie od ostatniego posta < jak sie nie myle nie powinienem miec warna>

tak wogole co to jest? sa pliki serwerowe i baza danych? czy jak?

;]

Opublikowano
jeszcze zdarzylem nie minelo 2 tygodnie od ostatniego posta < jak sie nie myle nie powinienem miec warna>

tak wogole co to jest? sa pliki serwerowe i baza danych? czy jak?

a ciężko się domyślić po rozpisaniu instalacji? masz napisane ,że wrzucasz do /home ( czyli pliki ) , do /var/db ( czyli mysql. )

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

1. Pobieramy poniższą paczkę (27MB). To wszystko co będziemy musieli ściągać.

http://www.multiupload.com/3R2N16YJSF

2. Rozpakowujemy ją.

3. Plik sf2010.tar.gz który znajduje się w folderze Serwer rzucamy na serwer przez ftp, do katalogu /home.

4. W konsoli wpisujemy cd /home && tar zxfv sf2010.tar.gz i czekamy, gdy pliki się rozpakują wpisujemy cd /, a następnie chmod -R 777 /home/rw3.

5. Teraz plik sql2010.tar.gz (jest w folderze Serwer) wrzucamy na serwer, do katalogu /var/db.

6. W konsoli wpisujemy cd /var/db && tar zxfv sql2010.tar.gz, następnie wpisujemy cd /, następnie chmod -R 777 /var/db/mysql.

7. Pliki są zainstalowane i gotowe do użycia, nie trzeba przy nich majstrować, aby je włączyć. A więc do dzieła.

8. W konsoli piszemy cd /home/rw3 && sh start.sh.

9. wrzucamy plik logininfo.py (jest w folderze Klient) do polskiego Metin'a z 2011 roku i konfigurujemy plik pod własne dane.

Włączmy Metina (patchujemy, torrentujemy etc.) i logujemy się (domyślne passy: Schitti; 12345).

Ja bym proponował żeby ktoś zrobił filmik dla zielonych ^^

Opublikowano

mam problem bo char port i login port wziolem stąd. pong wziolem 1234 itp. ale w launcherze mam nadal status "..." nie wiem czmeu; / baza mysql laczy się przez navicata.

Opublikowano

Jak pobiore pliki arymana + te rozpakuję tam to sf z 2008 staną sie 2010 , oraz będą zabezpieczone przed DMG/1ht ?

za dobre odp daje lajki

Administrator Serwera Pantheons

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

postawiłem serwa, ale nie działa mi chat tzn jak coś napisze to się nie wyświetla nic, jak to naprawić, albo jakie pliki odpowiadają za chat?

ps: problem rozwiązany, wina wadliwego launchera

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

REUP z powodu wyłączenia Multiupload by me:

https://rapidshare.com/files/483617981/mpcforum2010.7z

17912601413989039366.png

Opublikowano

No to jeszcze jeden ReeeUpp :

http://speedy.sh/uJU95/Czyste-SF2010-Schittset-UP-glinka333.7z

http://screenshooter.net/6611832/umfwnph/skrin

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wszystko ładnie śmiga tylko czemu jak loguje się na postać pasek ładowania dochodzi do końca i nie mogę się zalogować na postać pasek cały czas stoi na końcu...

Opublikowano

Pobrane all itp gotowe. Wgrałem tak jak w poradniku ukazano i po wpisaniu start niestety sa owe bledy o bazie danych

mt2@localhost (using pass: YES) itp itd. Mam problem bo nie wiem o co w tym chodzi. Czy ktoś ma ochote pomóc?

Opublikowano

Pobrane all itp gotowe. Wgrałem tak jak w poradniku ukazano i po wpisaniu start niestety sa owe bledy o bazie danych

mt2@localhost (using pass: YES) itp itd. Mam problem bo nie wiem o co w tym chodzi. Czy ktoś ma ochote pomóc?

coś źle wpisujesz ; > login lub hasło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...