Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Całkowita Blokada Hackshielda

Misiekantos253

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Postanowiłem udostępnić wam poradnik, który przedstawia pełną blokadę HS, dzięki której jest możliwe używanie niektórych programów do ReverseEngineeringu, modyfikacji pamięci gry itp. (np. popularny CheatEngine lub Kernel Detective). Zaczynamy:

1. Pobieramy HackShield Bypass v1.5  INFO - dodana funkcja odblokowania logów (potrzebna do poprawnej aktualizacji gry po użyciu blokady), poprawiona funkcja zmiany nazwy okna gry, dodany Bypass Helper pomagający dostać się do procesu gry dla injectorów

http://adf.ly/4H9HK

2. Wrzucamy bypassa do folderu z grą, uruchamiamy, blokujemy kolejno logi i pliki HackShielda
3. Aktualizujemy grę
4. Blokujemy sterownik HackShielda (blokada automatyczna)
5. Uruchamiamy grę (normalnie lub dla FishBota)
6. (Opcjonalnie) Aby zablokować sterownik HSa i móc używać CheatEngine należy zrobić modyfikację w rejestrze:
1. Otwieramy Rejestr (Start > uruchom > wpisujemy "regedit" > naciskamy enter)
2. Przechodzimy do klucza "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\EagleNT"
3. klikamy na niego prawym przyciskiem
4. Wybieramy uprawnienia
5. W polu 'Nazwa grupy lub użytkownika" wybieramy każdego użytkownika i w poniższym polu zaznaczamy dla każdego "odmów"
6. Klikamy na zastosuj i wszystkie wyskakujące okienka potwierdzamy klikając tak i klikamy OK
7. Restartujemy komputer i po restarcie cieszymy się CE

Poprawnie wykonany punkt 5. powinien wygladać tak (dla każdego kolejnego użytkownika również):

uprawnieniad.jpg

Bypass posiada również kilka innych funkcji nieopisanych tutaj.

Jeżeli masz problemy z zablokowaniem HackShielda - pobierz folder z zablokowanymi plikami na stronie podanej w opisie!

Aktualna wersja bypassa: 1.5

Oto filmik przedstawiający działanie bypassa (by Idefis)

Proszę o nieudostępnianie kodu źródłowego bypassa

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

narazie mi nie działa ale myśle że skoro dodałeś to napewno działa:)

6. W pole tekstowe wpisyjemy Wszyscy i klikamy na sprawdź nazwy -> ok -> ok

czyli najpierw musimy kliknąc dodaj..?

Jak to ma wyglądać;p dodam screen:)

beztytuu.jpg

###OK już wszystko działa wielkie dzięki:) Może trochę po hackuje;p

#Poszukałem w google i widze że ten sposób był już w 2009 roku ale nie na metina:)

eh...

Opublikowano

Co do ArTenT, to ja nie napisałem o to, że się go spytałem po to, żeby się chwalić, a po to żeby pokazać w jakim czasie gość to zrobił, więc się nie czepiaj ;p

Opublikowano

Fajny tutek ale jest juz poradnik jak zablokowac hs:

http://www.mpcforum.pl/topic/276539-megatut-blokowanie-hs/

Ten tut jest niezawodny ale zara sprawdze twoj:P

sstwc.jpg

Opublikowano

Sory pewnie glupie pytanie ale gdzie jest rejestr?? gdzie trzeba wejsc ? zielony w tym jestem ;p

@EDIT

OK juz wiem ;p

@EDIT2

a czy wszystkim hackom musimy zmienic nazwe? czy tylko jedemu? bo np ma ktos MH i fb erpel to trzeba obydwum zmienic nazwe?

rendersnewlamborghinimu.png

Opublikowano

Fajny tutek ale jest juz poradnik jak zablokowac hs:

http://www.mpcforum.pl/topic/276539-megatut-blokowanie-hs/

Ten tut jest niezawodny ale zara sprawdze twoj:P

A na tamtym działa cheat engine, ollyDbg itd ?

Opublikowano

to nie działa:

---------------------------
HACK_SHIELD
START_MONITORING_SERVICE_ERROR
OK   

Opublikowano

EJ jak używałem Cheat Engine wyskoczył mi błąd HackShielda i wyłączył się metek a zrobiłem wszystko tak jak w tucie

EDIT: A ,sory,nie miałem włączonego HackShielda Bypass

Opublikowano

@kamer

Owszem dziala, ale nie blokuje w 100%. Narazie na ollym lece (rowniez na modyfikacjach) i gra sie wylacza po jakichs 5 minutach, ale nie wyrzuca zadnego bledu. zaraz dodam jeszcze kilka kluczy w rejestrze do zablokowania i poprawke modyfikacji hsa. Wydaje mi sie jednak ze nie zrobiles czegos zgodnie z istrukcja ;p

Opublikowano

Nie wiem czemu, ale ja na Windows 7 nie mam w ogóle takich plików w rejestrze...

A bez ich zmiany chyba nie będzie działać?

ban_pl_46860_389399.gif
Opublikowano

Narazie z Ginghaku udloa nam sie opracowac cos podobnego do DH, ale niestety na serwerze zapisane se inne informacje i nawet po zmienie odpowiednich wartosci w cliencie dalej nie mozne podniesz czyjejs rzeczy. Udalo sie nam zrobic tak, zeby nie mozna bylo podniesc swojej rzeczy ;p

Opublikowano

ej a jezeli zmienie id np potki w cliencie na id przepustki(cheatengine) to dam rade wejsc do v2? bo na logike to chyba tak ale akurat kompa do gry nie mam. ew moze ktos sprawdzic? plus/minus dam jak kto woli

DAJ + TO KOSZTUJE.... ALE MALO. TYLKO 1 KLIK. TO LEPIEJ NIŻ DAĆ - BO WTEDY KLIKASZ MOCNIEJ CO SKUTKUJE WIĘKSZYM ZUŻYCIEM MYSZKI!!!!TM

Opublikowano

jak biore start>> uruhom>>regedit. to mam blad ze edycja rejestru zostala wyłaczona prze admina co z tym zrobic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...